Dawcio_m Napisano 28 Maj 2007 Autor Napisano 28 Maj 2007 no pomniejszylem bo orginalka ma 1600 1200 chyba, ale daje specjalnie dla RA:)
RA Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Pobawić się trochę kontrastem czy krzywymi + delikatny dof i byłoby całkiem fajnie już. :) Ale hdri jednak trochę drażni. Na szybach przede wszystkim. Poza tym hdri uwydatnia błędy w modelu (tu też niestety), a przecież chodzi o to żeby pokazać to co dobre. :) Trochę byś się pobawił vrayplane'ami i na pewno wyszło by to scence na dobre.
Dawcio_m Napisano 28 Maj 2007 Autor Napisano 28 Maj 2007 qba chodzi o to, że za słabo wysunięte felgi? jeszcze ich zbytnio nie dopasowywalem do rzutów sa tak na oko teraz dzięki:) RA ok pomecze jeszcze studio dzięki:) mrkrzysiek ekhem robie tylko jeden model:D spoko za niedlugo będą nowe modele dzięki:) Yaro16 mi też sie nawet podoba dzięki;) a i mam jeszcze takie pytanko mozna jakoś w maxie zasymulować kontrast tylko nie frame buferze, chodzi o to żeby renderki w studio nie byly takie wyblakłe.
evarcha Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Czujniki cofania popraw, kazdy powinien być w kołnierzu a dopiero potem w zderzaku. Tak przynajmniej jest w SW
Dawcio_m Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 hmm ale w cc tak nie jest zobacz sobie dzięki:)
greg_pl Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Super praca ale gdzie oponki :] (wiem wiem to nie jest jeszcze koniec)
Dawcio_m Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 greg_pl dzięki masz racje to nie koniec tu już sa oponki, ale musze jeszcze bieznik obrócic bo w zła strone jest dzęki Diesel za niedlugo rusze przód, ale on jest tak piękny, że sie boje, że go zepsuje:D dzięki no i chyba ostatni tescik studia z tylca teraz tylko materialy poprawic i modeluje dalej:)
Bzyku Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Dawcio_m wlasnie koncz juz te renderzenie i koncz modelowanie bo moze sie to zle skonczyc :)
Dawcio_m Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 Yaro16- dzięki:) Bzyku- yyy czemu źle:) mi sie dopiero zaczyna podobać renderowanie:D coś tam powoli dłubie, ale troche mało czasu teraz bo koniec roku szkolnego, ale coś juz mam tylko jeszcze tego nie eksportowalem bo zaczyna dlugo trwać dzięki:)
pecet Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 "yyy czemu źle" bo z czasem zbrzydnie Ci model od patrzenia na kolejne renderki i (tfu tfu) nie skończysz go, więc odstaw vraya i modeluj bo pięknie idzie :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 pecet ma absolutna racje... ja juz widze ze sie oddalasz od modellingu... a pozniej bedzie ciezko wrocic. Rendery pozniej, teraz modelling bo szkoda by bylo tak udanego modelu!
Dawcio_m Napisano 31 Maj 2007 Autor Napisano 31 Maj 2007 ok spoko jade dalej hmm są jakieś propozycje co do tych malych dziurek na swiatla z tylu już przedtem pytalem ale sie nie dowiedzialem, wiem ze cylindrami mozna wyciac ale jak zrobić, żeby były od najmniejszego do największego?
Bzyku Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 automatem to mozna tylko tak w erze :) a powaznie to musial bys jakiegos skrypta sobie napisac by robil to automatem a tak to niestety recznie kulka rysowac i potem je extrudowac i mysle ze to szybsze rozwiaanie niz pisanie skryptow :)
Dawcio_m Napisano 31 Maj 2007 Autor Napisano 31 Maj 2007 ok dzięki zrobilem ręcznie bo skrypty to dla mnie czarna magia:)
Dawcio_m Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 No to chyba ostatni update tyłu jeszcze tylko wlot na benzyne, ale to tam pikuś:)
mrkrzysiek Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 jest ładnie nawet bardzo czekam na więcej:)
Dawcio_m Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Napisano 2 Czerwiec 2007 patry dzięki;) mkrzysiek dzięki no to więcej:) Yaro16 dzięki pierwszy od dawna skromny update przodu:) przebudowalem większość powierzchni z przodu bo coś mi nie pasowały. a i taki bonusik w czasie modelowania sobie odpaliłem:) http://i19.tinypic.com/6cpbl3d.jpg
Dawcio_m Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 No to w koncu coś udało się ruszyć z przodem niby nie duzo ale musiałem przebudować cały kształt przedniej lampy bo brkowało jednej ostrej krawędzi w nim no i coś tam jeszcze doszło:) Pierwszy bez ps, a w drugim dodany lekki niebieski kolor balance który lepszy?
patry Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 No cóż... dla mnie model bajerancki :) A co do renderów, to ten drugi chyba ładniejszy :)
zipper Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 OMG !! Dawcio_m czym ty to renderujesz ?! albo na czym .... ze to trwa ponad 3 godziny ? przod wyglada fajnie ... tylko ze przez to odbicie wyglada jakby byl krzywy ... ( po przbudowaniu ksztaltu lamp cos sie stalo z maska ... zaznaczylem to na screenie ... moze to przez to tak faluje ? ) bok juz troche gorzej ... ren rozblysk zaslania caly detal a szkoda no i troche ciemnawe to studio pozdrawiam i trzymam kciuki za piekny final
Yaro16 Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 jest bardzo fajnie.Mi sie bez ps podoba bardziej
cta Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Dawcio_m czym ty to renderujesz ?! albo na czym .... ze to trwa ponad 3 godziny ? zobacz jaką ma ładną wersje v-raya :))))))
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 Nooo slicznie slicznie, ale tez mnie przeraza czas renderingu :)
Bzyku Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 a ja sie oczepiam a co :) na pocatku mysle obie jakis blad to lapanka za zdjecia i ooooo ale to brzydkie miejszcze tam w kuleczku niestety ale projektanci PSA sie niezbyt popisali i dziwnie zrobili polaczenie dach-reling- slupek u ciebie brakuje zaokraglenia. A sprawa dwa dziwnie wyglada ten slupek poprostu nie idzie to zbyt rownolegle do siebie ale ciezko by to bylo juz poprawic albo to poprostu takie ujecie
Dawcio_m Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Napisano 9 Czerwiec 2007 patry dzięki;) mi się chyba bardziej zielonkawy klimacik podoba ale jeszcze zobacze:) zipper OMG wiedziałem ze znowu do czasu sie ktoś doczepi :D musze wyłaczyc tega frame stampa czy jak sie to tam nazywa i nie będziecie znać czasów:D mój komp to 1700+athlon obecnie 128 ramu:D więc moze troche przez to, studio ciemne zamierzone jany model też zamierzony bo już mnie nudziły te szare bez życia renderki, ale fakt może troszke te boczne odbicie za mocne dzięki:) Yaro16 no mi chyba troche bardziej też bez ps:) dzięki. cta yyyy niewiem co to, coś sie schrzaniło z tą wersją huehue:) ..:: 3D XTREME ::.. następny:DD wyłączam frame stampa:D dzięki:) To ile u Was trwają finalne renderki? Bzyku a ja sie oczepiam a co :) spokoloko o to chodzi:) tam jest to zaokraglenie ale chyba troszke za małe, cięzko będzie to zwiększyć ehh długo jeszcze bede sie musiał przyzwyczajać, żeby robić model od razu dobrze
pecet Napisano 9 Czerwiec 2007 Napisano 9 Czerwiec 2007 model wypaśny, studio i lakier też niezłe, ale jeszcze odbicia przydałoby się ładniej rozłożyć
Dawcio_m Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Napisano 12 Czerwiec 2007 pecet dzięki może jeszcze troszke pozmieniam odbicia;) no to przebudowalem tą krawędz na masce i logo zrobilem:)
RA Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 No ciekawie się zapowiada finał. I studio robi się bardzo ciekawe. :) Oby tak do końca.
Dawcio_m Napisano 13 Czerwiec 2007 Autor Napisano 13 Czerwiec 2007 dzięki RA staram się;) i jeszcze upek z dzisiaj:) trzeba się w końcu za te piękne lampy wziąś, niewiem co z tego wyjdzie, boje się ich:/
miwt Napisano 13 Czerwiec 2007 Napisano 13 Czerwiec 2007 no super tak jak ci wczoraj pisalem jestem pod duzym wrazeniem czekam na lampki;) powodzenia stary!;)
Dawcio_m Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 miwt- dzięki;) przednie lampy in progress cięzko mi to idzie z nimi idzie.
mrkrzysiek Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 podziwiam bardzo ładnie to wygląda, zarówno testowe rendery jak i model, czekam na więcej
Dawcio_m Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 mkrzysiek- dzięki, że choć u kogoś mam wsparcie;) bo zainteresowanie znikło czemu? Chciałem wykonać w końcu jakiś ładniejszy renderek z wszystkim co mam:) Te napisy tak do jaj u suurlanda podpatrzyłem:D
mrkrzysiek Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 żeby nie ten DOF no to i może by było spoko bo przód wyszedł całkiem ładnie, poza reflektorami jeszcze musisz nad nimi popracować.
Dawcio_m Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 a o co dokładnie z reklektorami chodzi, bo w sumie niewiem co zmienić materiały? odbicia? dofa moze usunę ale mi sie nawet podoba;) dzięki
pecet Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 właśnie po co ten dof? już ten lakier i studio bardzo mi się podoba, tylko niepokoi mnie "chamfer :p" miedzy zaslepka spryskiwacza lamp a rowkiem
Dawcio_m Napisano 18 Czerwiec 2007 Autor Napisano 18 Czerwiec 2007 mnie też niepokoi:) musze sprawdzic w rhino co tam jet grane może jak będzie mesh to zniknie zobacze:) no dobra na finalne renderki (do nich jeszcze daleko) usunę dofa:) dzięki
Yaro16 Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 fajnie ale ten DOF wcale taki zły nie jest:P
chveti Napisano 18 Czerwiec 2007 Napisano 18 Czerwiec 2007 DOF wcale taki zły nie jest:P Psuje odbiór. Dawcio - model świetny i ładne materiały, może pokusisz się o inną scenkę niż studio, ha? :)
miwt Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 bomba...jedyne co bym dofa wywalil bo jestem tradycojonalista wole piekno auta:D i pomyslal nad jakimis innymi fajnymi ujeciami np od boku i lekko z gory zarazem zeby mozna bylo zobaczyc ta niesamowite wydluzenie tej furki pozdrawiam
Dawcio_m Napisano 19 Czerwiec 2007 Autor Napisano 19 Czerwiec 2007 Yaro16 dzięki:) chveti dzięki:) hmm inna scenka czyli co? bo nad otoczeniem za bardzo nie mam pomysłu od razu go sobie wyobrażałem w ciemnym studiu:) chyba, że masz jakiś ciekawy pomysł:) miwt ok ujęć bedzie więcej więc na pewno jakieś z boku bedzie:) dzięki.
damusTo Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Powitać chłopie w studio strzela się ze statywu to 1, 2 zapewniasz sobie światła ile potrzeba, zatem DOF w zasadzie nie występuje.
Rekomendowane odpowiedzi