janko1987 Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 Dziękówka wszystkim.....jedyną odpowiedzią moze byc trenning :) Ostatnie zmagania w kolorku i anatomiczne ( oby na plusz :)) Latarnik and Luzne Gaciory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Cwicz dalej i wiecej :] Od razu widac pierwszy blad jaki popelniasz -za szybko wchodzisz na ekstremalne tony, podczas gdy naprawde jasne i ciemne miesca posinny byc dawkowane oszczednie (widac to szczegolnie u pierwszej pani ktorej forma jest zupelnie zniszczona). W ogole jako ekesperyment uzywaj tylko srodkowej czesci palety (zupelnie nie uzywajac kolorow bardzo jasnych i bardzo ciemnych) i dopiero na samym koncu na wybrane (i nieliczne) miesca naloz jasne plamy i ciemne kontury. I pamietaj - nie kazdy obiekt widzimy w pelnej gamie tonalnej (czyli od najjasniejszczego odcienia danego koloru do najciemniejszego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 ja prosze o wieksze wersje tych anatomicznych szkicow bo nic na nich nie widac prawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 22 Listopad 2007 Share Napisano 22 Listopad 2007 Swietne szkice. Bardzo podoba mi sie kolorystyka w obrazku z latarnikiem i w sumie pasuje mi tam mocne cieniowanie. Brakuje mocniejszego sniegu na pierwszym planie przed typem. Ogolnie podziw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 22 Listopad 2007 Autor Share Napisano 22 Listopad 2007 Omen : ano ano... masz racje co tejze kwestyii z bardzo przypalam :/ cwiczym dalej ..... Koniu : Dzięki :) Ortheza ups chyba nie będzie za szybko zapisuje na jpg :D nast razem pomysle wczesniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Choc juz sprawy z kolorem, anatomia i innymi bledami zostaly wymienione ja moge tylko powiedziec jeszcze raz ze ten drugi jest swietny :D Gdyby typka cofnac do tylu i przesunac scene w prawo troche (gdzie sniegu bez cienia bylo by wiecej) to by byl dluzszy cien na sniegu i byloby juz wogole super :D(to taki chwyt ktory daje dobry efekt w zastosowaniu oswietlenia :D). pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 23 Listopad 2007 Autor Share Napisano 23 Listopad 2007 Dzięki Daro :) faktycznie dłuzszy cień by się przydał... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 4 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2007 Co by troszke odsapnąc od ćwiczen pdłubałem w kolorkach ..Linczujjcie ile wlezie to pozytywnie skutkuje :)Pozdrawiam pierwszy poważniejszy widoczek miasta hehe w karierze :) Marcus 2510 Portrecik panny : aa i starszy portrecik pare weeków temu o którym zapomniałem .. Panna AIR Force z groteską ..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 szybko idziesz do przodu, nie przerywaj tego kierunku. poza tym wszystkim co juz zostalo slusznie powiedziane (szczegolnie odnosnie tonow) - nie wchodz od razu w detal. najpierw trzeba dobrze podefiniowac ogoly. potem mozesz wchodzic w detal, ale tylko tam gdzie jest to potrzebne - czyli miejsca, na ktore chcesz skierowac oko. jestem pod wrazeniem nie tyle moze samych prac, ale Twoich kolejnych progresow, jak bedziesz mial duzo samozaparcia to czuje, ze daleko zajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 uff scenka z miastem i tą maszyną latającą świetna, kolory też cudo, do przodu idziesz dużymi krokami, widzę że kombinujesz z tymi postaciami karykaturalnie trochę i spoko ;] ja na twoim miejscu poćwiczył bym anatomię tak jak ci już wiele osób mówiło ale może popróbował bym jakoś ją sobie zinterpretować na swój sposób. Jak pomęczysz konstrukcje i budowe ciała (mięśnie kości itp.) możesz je rysować we własnych charakterystycznych proporcjach, zdeformowanych lekko ale żeby widać było że poprawnie i celowo, bo poziom wykończenia robisz z pracy na pracę lepszy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 ano ano włączanie myslenia przed detalizowaniem b sie przydaje :) tak tak własnie! z tymi tonami to czeba pokombinowac ostro przed.. macie racje! troche kombinowałem ale jak wiadomo zawsze mozna cos zrobic lepiej :D to samo i z postacią...Wielkie dzięki Mant- raz and Masz)rum..czas pokaze czy starczy sił ciągnąc ten wózek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 ostatnia praca cudo, właściwie regularnie każda kolejna jest lepsza, moim zdaniem twoja teczka to idealny przykład jaki można zrobić progres przez parę miesięcy wytrwałego maziania, także pod żadnym pozorem nie zwalniaj tempa i życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 pierwsza najlepsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Aj, świetna jest ta ostatnia pracka. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Wielkie dzięki Panowie :) Ach cosik długo nic nie wrzucałem :] ostatnio postanowiłem uporządkowac nieco warsztat i tak nic nie postaje jusz na pałe - smigam sobie za waszą rado dużo ołóweczkem robiąc szkice walorowe , linią i dopiero po nich siadam do kompa . Tak własnie powstawały pracki które chciałbym wam pokazac licząc na waszą pomoc :] Pozdrowienia w nowym roku :] Ze swieższych ,,Box 197,, ,,Golden well,, ,, CA Kopacz,, and troche mniej swieższych .. pracka z finished Trochę szybszych pracek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 kolory ladne,swiatlo ladne,no tylko ta nieszczesna anatomia;/ w sumie kolory i swiatlocien tez jakos na czuja dajesz,bez zastanowienia sie czasami. Masz potencjal,ale jak juz wspominalem wiele razy- odstawilbym na twoim miejscu tablet,a wzial sie za tradycyjne techniki i mnostwo referek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 czad maxymalny :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 A ja dla odmiany pochwale :D Widac postepy, kontynuj cwiczenia bo jeszcze miescami przebija to twoje "rozczochranie" graficzne, ale miejscami jest naprawde super Wereszcie progress panie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 9 Styczeń 2008 Share Napisano 9 Styczeń 2008 nooo janko super! mowilem ze kwestia czasu jest wszystkiego zgranie do kupy bo do kolorow jestes przygotowany czadowo jak to matys podsumowal i jak to laczysz z coraz lepsza anatomia to mniam normalnie :D pozdrawiam i czekam na wiecej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2008 Nicponim - cwiczyc postanowiłem jak najwięcej na papierku ,, no i przyznaje dużo lepiej wyeliminować błędy .. krok po kroczku :) Dzięki za cenne uwagi . Matys - :] Dzięks OmeN2501 - oo :] jesli mógłbym miec małą prosbe odnosnie podpowiedzi co znaczy rozczochranko graficzne to bym był wielce wdzięczny :) DaRoZ - Wielkie Dzięki za wsparcie - spróbuje lepiej pokombinowac następnym razem :) Trzymanko wszystkim Dzięki za odwiedziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 26 Luty 2008 Autor Share Napisano 26 Luty 2008 Witam czas wykopac z podziemi wątek i dożucic nowo powstałe pracki do teczuni. Pozdrawiam Caravan City in the Clound Alice Hands of God Area in Sculptort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 kolorystyka mi sie podoba szególnie w karawanie i Hog'u jakich pedzli urzywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 jeszce ta biegnacą panne przez ulice wrzuc :) a tak to oczywiscie super kolorki ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 26 Luty 2008 Autor Share Napisano 26 Luty 2008 Shaggi: Dzięki - podstawa to proste okrąglaki plus prostez z fotoshopa kwadratowe czasem coby ich zróżnicowac bawie sie opcjami (dynamiki itp)..Pozdrawiam Daroz :nie bylo jak podkonczyc tu i tam więc jescze sobie na wyciągu lezy :) Pozdro pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 No postanowiłem cuz wkoncu zupowac .... Troche envirmenciaków cosik ostatnio tylko tym sie zajmuje ze względu ze jest bardzo zajmujące :P clous : http://bp3.blogger.com/_6qttYw_v7bU/R9LpLXyqhpI/AAAAAAAAADM/FtOe9ZKsDJU/s1600-h/artspace%2B1500.jpg willage clous :http://bp3.blogger.com/_6qttYw_v7bU/R-oRRqclCFI/AAAAAAAAADk/Och0fseUxEA/s1600-h/77.jpg Brama do wisoki ca clous :http://bp2.blogger.com/_6qttYw_v7bU/R-tpPKclCGI/AAAAAAAAADs/r8L_e2Y4jKo/s1600-h/11.jpg A tutaj cos jeszcze nie dokończonego ...jestem w trakcie ...Shot na miast do którego podpływa chłopiec łodzią....sugestie mile widziane ... Pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 bardzo fajne - dobrze ci idzie... jeśli sie dobrze zutylizujesz (a wszystko na do wskazuje) to z pewnościa dasz sobie rade w przyszlosci - mlody jeszcze jestes... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Zobaczymy jak to będzie dalej Dekiel :) Dzięki A tu okończyłem ostatnią pracke : http://bp0.blogger.com/_6qttYw_v7bU/R-uNfqclCHI/AAAAAAAAAD0/YdxjGP0IOkA/s1600-h/green.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 ekstra! sie rozwijasz az strach :) a w tym ostatnim fajniej bylo jak troche ten pomarancz przebijal, ta koncowa wersja troche za smutna wyszla pozdron :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Super te Twoje pracki. W większości świetna i urzekająca kolorystyka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siurek Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Zle nie jest. Omijalem ten watek a tu sam miod. Fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Dzięki chopy ..fakt ze zmniejszyłem dawke pomaranczu :/ i to na koncu nie chciałem ze bt tam bardzo mieszał i rozpraszał ten w oddali a temu na przedzie mozna by cut dodac ....Dziękówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 No super...:) Możesz mi powiedzieć czy gdzieś studiujesz czy sam z siebie dochodzisz do takich rzeczy??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Duzo obserwuje ,,jak cos mnie zainteresuje to duzo mysle nad tym i analizuje ..a co do przeszłosci to troche tradycjonalnie podłubałem a niedługo moze sie wybiore na jakies asp kto wie...:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Nie no w takim razie gratuluje samozaparcia i tego że znajdujesz tyle czasu na doskonalenie. Naprawdę podziwiam:) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 sam nie wiem jak to się stało, że poza jednym obrazkiem (niedawno rekomendowanym) reszta mi gdzieś umknęła.... no i WOW! Jak dla mnie jesteś numerem 1 w dziale 2d. Pracki "niewymęczone", świetne kompozycje, kolorystyka, klimat... gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 8 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2008 No dziękówka Belus wsparcie zawsze sie przyda :) Some more Concepts Cos w klimacie canionowym :) kamieniowym.. Ostatnio staram sie nie sileczyc jak to nie jest konieczne nad pracką po 30 h hehe ...Pierwssza pracka ok 14h nastepna jakies 10h....Pozdróka Brother Towers Zoomi CA Brama zoomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 jedziesz wszystko na zywca czy robisz sobie perspektywiczny zarys? no i kolorki ahh te kolorki ja tez tak chce.... buu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Shaggi oczywiscie ze strzelam perspektywe ,,trudno by było bez niej i czesto sie gubi człowiek...pozdrawiam i dziękówka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 No ale panie Janko na tej bramie to perspektywa jest po prostu zla. Conajmniej 5 punktow zbiegu widze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 no siadla perspektywa;/ i za ostre zbiegi- jezeli jeden punkt zbiegu miesci sie w kadrze,to drugi powinien byc bardziej rownolegly do krawedzi "kartki", tak jest naturalnie,bo jak dwa robisz ostre to takim gadzim wzrokiem patrzysz chyba;] ale i tak fajne, ten zielony bardziej mi sie podoba;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 heehe macie racje ..brame na zywca robiłem i jakos tak poleciało - miał byc speed iw wogóle :D ah jaki tam ze mnie Ppan :D:D Pozdrówka i dzięki za wskazóweczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 skopales perspektywe ale kolorkami kopiesz :P hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 gratuluje tego : http://imaginefx.com/ a ogólnie fajnie się tu dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 10 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2008 O-0 Ales mi niespodzianke Mayk zrobił ..dzisiaj z ranca :P Nie mają tam lepszych pracek do wyboru czy jak :P Ale tez Gratki Mayk tez tam widze działasz niezle z tą shotpanną :) Pozdrówak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 29 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2008 Odpoczołem od envro ale nie na długo:D ...szybkie koncepty postaci głów >> Pozdróweczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 fajne fajne, coraz lepiej ci idzie,ladne kolorki, dobrze juz ci wychodzi budowanie bryly, no progress jest;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 Super kolorki, super światełko! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shin Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 gremliny na kwasie ! świetne. szczególnie ta pełna konfuzji mina trzeciego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 3ci mocny ;d ogolnie coraz lepiej czuc bryle :) tak trzymac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Kwiecień 2008 Share Napisano 29 Kwiecień 2008 czyli juz wiemy w jakich kolorkach czuje sie najlepiej janko ^_^ taak 3 the best :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi