Napisano 28 Maj 200717 l Autor hehe. panowie nawet nie wiecie jak mi sie cisnęło na usta "Ale piękne GI!". może ktoś się odważy na zrobienie w 3D jednego ze zdjęć? ;>
Napisano 28 Maj 200717 l Autor Vorek: no trochę mi było głupio kłaść się na podłodze w PKiN :) ale jakoś dałem radę :)
Napisano 28 Maj 200717 l czy mi sie zdaje czy metro to tylko polowka metra symetrycznie dobita w obie strony?
Napisano 28 Maj 200717 l Autor ah. i masz mnie :D tak część jest kopiowana żeby uzyskać ładniejszą symetrię. min lewa poręcz i część kafelków po lewej stronie. środek i cała prawa strona jest oryginalna. lewa strona po prostu miała syfy więc po kopiowałem kilka fragmentów :]
Napisano 28 Maj 200717 l Podoba mi sie tez papierek bialy na ziemi na drugim zdjeciu. Wnosi pewne zachwianie rownowagi i informuje o obecnosci czlowieka w tym zimnym muzealnym wnetrzu. To taki polski glos sprzeciwu wobec proby dehumanizacji spoleczenstwa polskiego przez Zwiazek Radziecki ;) A serio, to niezla wrzuta! :) Nie ma sie gdzie przyczepic. Swietne to z sejmu, wymowne :)
Napisano 28 Maj 200717 l Autor Podoba mi sie tez papierek bialy na ziemi na drugim zdjeciu. Wnosi pewne zachwianie rownowagi i informuje o obecnosci czlowieka w tym zimnym muzealnym wnetrzu. To taki polski glos sprzeciwu wobec proby dehumanizacji spoleczenstwa polskiego przez Zwiazek Radziecki ;) A serio, to niezla wrzuta! :) Nie ma sie gdzie przyczepic. Swietne to z sejmu, wymowne :) hehe. a wiesz, że go nawet nie zauważyłem? :) dzięki za opinię :) metro super wypas:) No i coz za wyczyn! Tam caly czas ktos lazi. tylko raz mi się udało. i to akurat kiedy ludzie wysiadali za moimi plecami :)
Napisano 28 Maj 200717 l tweety jak nie masz nic na przeciwko to bym z chęcia zrobił schody w metrze?! poprostu w wgniotły mnie w fotel! rewelacyjne zdjęcia,
Napisano 29 Maj 200717 l Autor Festiwal Dni Nauki w Warszawie wersja kolorowa (pierwotnie na forum jako pierwsza koncepcja): canon 350D + Photoshop Pozdrawiam
Napisano 29 Maj 200717 l wow O_O wiem, ze to w sumie tylko szop, ale naprawd eniezle O_O mozesz wrzucic oryginal?
Napisano 29 Maj 200717 l Reanimator - trafileś go tym textem w samo serce - nie wiem czy się pozbiera po tym :)
Napisano 29 Maj 200717 l Autor tam od razu chamski :) w zamierzeniu: starzec sztywny świat dookoła niego pędzi z zawrotną szybkością. stąd ten motion blur dodany na inne postaci :]
Napisano 29 Maj 200717 l Tzn pierwszy efekt jest dobry (bardzo dobry). Pozniej troche przeszkadza jakosc tego rozmycia.
Napisano 29 Maj 200717 l Autor dzięki za komentarze :) leander:w sumie masz rację :) robione trochę na szybko i niedbale. może pokuszę się o high res i wtedy lepiej to rozplanuję. nielot: hehe. wiesz, że dokładnie to samo mi przyszło na myśl kiedy robiłem te zdjęcia :)
Napisano 29 Maj 200717 l Autor co kolorowy? dziadek? widziałeś poprzednią wersję? [edit] no dobra w poście z dziadkiem jest też wersja kolorowa. ale zdjęta za radą kengiego :]
Napisano 29 Maj 200717 l Autor ja nic na ciebie nie zwalam. podkreślam tylko motywy jakimi kierowałem się umieszczając tutaj to zdjęcie mowilem tez o paru innych rzeczach nadal nie będę zmieniał ściemniał białej bluzy za głową dziadka :]
Napisano 29 Maj 200717 l Zamair jest jasny i efekt bardzo mi się podoba, tylko pytanie - dlaczego zastosowałeś 'motion blura' też do nieruchomego elementu kompozycji? :P
Napisano 29 Maj 200717 l Autor tak szczerze to nawet nie zauważyłem tego słupka. teoretycznie można to tłumaczyć tym, że słupek był po prostu przenoszony :]
Napisano 29 Maj 200717 l koszula rzeczywiście powinna byc ciemniejsza :) a słupek w ogóle do zdeletowania bo nic nie wnosi sobą i psuje kadr :)
Napisano 29 Maj 200717 l dla mnie dziadek trochę banał, wszyscy pędzą dziadek stoi i na dodatek jest kolorowy bo tylko on czai bazę...kiczowate na maxa (fajny dzieciak po prawej), za to wnętrze z firanami całkiem miłe!
Napisano 29 Maj 200717 l Autor jaras: najlepiej to wywalić wszystko i niech każdy ustawi to po swojemu ;) za to wnętrze z firanami całkiem miłe! coś tak czułem, że jeśli odpowiesz to właśnie to zdjęcie ci sie spodoba ;)
Napisano 29 Maj 200717 l tweety - ale żeby nie przesadzić (patrz co zrobili z fotoreporterem z Wyborczej za udowodnienie mu fotomontażu - to samo może Cię spotkać i przestaniesz być modkiem ;) BTW- dawno już jedno zdjęcie nie wywołało takiej dyskusji
Napisano 29 Maj 200717 l Istotnie, pokolorowanie dziadka jako jedynego elementu jest już kiczowate, ale w wersji b&w już nie. W zasadzie to mniej, bo jak by się uprzeć, to wszystko już było i jest na swój sposób banalne i obcykane.;-)
Napisano 12 Czerwiec 200717 l Lis: zdjęcia w studiu będą na pewno. własnie załatwiłem sobie wejście do studia PI gdzie nawet będę mógł się pobawić MILO i kamerką HD więc może coś się uda wy,ptać po godzinach MOTYLA NOGA TWEETY!!!! Gdzie są zdięcia z PI ?? Bana chcesz? bana? :D:D:D
Napisano 13 Czerwiec 200717 l Autor ehehe. wiesz, żeby wejść do studia trzeba mieć co focić :] a wejść, żeby pojeździć na MILO czy pobawić się lampami to sie nie opłaca :] ale spokojnie. może uda się coś wykombinować ;)
Napisano 18 Grudzień 200717 l Autor ha. po pół roku odgrzebałem zdjęcia z Parady Równości jaka odbyła się w dość upalny majowy dzień :) na początek cale 13 fotek, potem może znajdę czas na resztę :) ustawienia: ISO - 200 F: 5,6-14 Czasy: 1/400 - 1/2000 Sprzęt: canon 350D + KIT 18-55 + SIGMA 70-200 + SIGMA light Pozdrawiam
Napisano 19 Grudzień 200717 l czwarte the best, to 350 ma takie fajne iso, coś podobnego... to pierwsze robiłeś Kit'em?? bo albo mi sie zdaje albo na literkach na 1 zdjęciu widzę straszliwa aborcje. PS.Bardzo ładne kadry.
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor ehehe. tak to KIT, ale to głównie przez wyostrzanie nie przez hmm.. aborcję? ;]
Napisano 19 Grudzień 200717 l aborcja nie jest taka straszna ale minetę to chyba w fotoszopie dorobiłeś.
Napisano 19 Grudzień 200717 l Fajniutkie te zdjęcia :) Kilka naprawdę bardzo dobrych. Jednak mam wrażenie, że Pałac Kultury to Vorkowi lepiej wyszedł :P ;)
Napisano 19 Grudzień 200717 l Autor Kris: Vorek popisał się perfekcyjnym montażem bracketingu ja nie zdążyłem i przyznaję że lepiej mu to wyszło :) illy: mówisz o tym "Precz z wolnością"? Netia wywiesiła w tym samym czasie taki wielki plakat "Precz z wolnością - internet bez ograniczeń". Pech chciał, że hasło "precz z wolnością" zawisło wtedy kiedy organizowano paradę ;) kilka dni później dodano resztę sloganu. Pozdrawiam
Napisano 19 Grudzień 200717 l illy: mówisz o tym "Precz z wolnością"? Netia wywiesiła w tym samym czasie taki wielki plakat "Precz z wolnością - internet bez ograniczeń". Pech chciał, że hasło "precz z wolnością" zawisło wtedy kiedy organizowano paradę kilka dni później dodano resztę sloganu.nie nie. chodzilo mi o to: wyglada jakby sie lali, dramatyzm jest no moze poza tymi z lewej. Precz z wolnoscia tez ciekawe, ale do mnie to najbardziej trafilo.
Napisano 20 Grudzień 200717 l Autor no bo trochę szarpaniny było :D ogólnie to więcej gwizdu i krzyków niż to wszystko warte. wróciłem z obita nogą (ktoś mnie kopnął w tłumie) i udarem słonecznym bo nie założyłem nic na łeb a szliśmy Marszałkowską w ostrym słońcu. ale w sumie było warto :D
Napisano 20 Grudzień 200717 l zawsze jest warto, ja zeby zrobic 12.1970 przebieglem cala swietojanska zeby przegonic pochod, z rozpieta kurtka itd. WLasnie sobie odchorowuje :) ALe warto bylo ;p
Napisano 20 Grudzień 200717 l Znam ten bul, pamiętam jak na Sea Tower grało kombi, miałem zostać tylko na fajerwerkach a potem sie okazało, ze mam zostać jeszcze na koncercie, zmarzłem, zdjęcia nie wyszły i 3 tyg kataru. Smiem polonizować czy zawsze warto :)