Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

DOFa jezeli juz to dodalbym z tylu za samochodem. Popraw ten lekier bo wszystko psuje. Inaczej mowiac to: samochod nie nadaza za otoczeniem :D.

• Odpowiedzi 275
  • Wyświetleń 18,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

drzwi i tył samochodu do przemodelowania

paru ludzi w tle i mistrzostwo

[piwo]

Napisano
  • Autor

Mały update. Nowy lakier - ten jest ok?? Skręciłem koła.

Co do krzywości siatki - plz zaznaczcie o co biega, bo nie wiem, o ktore zniekształcenia Wam chodzi.

Nie bawiłem się w zadne kadrowanie bo mi sie nie chciało na razie:] Potem przyjdzie pora na takie zabawy.

Napisano

Wersja w screnie pioniera jest powalajaca, powinienes wziasc sie za lekture o lakierze model b. dobry, choc ...opony... material jest kipawy , ale w sumie nie jest zle coz czekam na lepszy lakier! :D

Napisano

muszę przyznać, że ta wersja bardzo mi się podoba :) tak trzymaj :D teraz tylko poddaj to małej obróbce w Photoshopie :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

Ten bardziej pasuje mi do Vipera, tu moim zdaniem nie chodzi o kolor tylko o refleksy i żeby się ładnie świecił :D, IMHO niebieski lepszy, tylko wymaga jeszcze niewielkiego dopracowania. Keep tryin\' :)

Napisano
  • Autor

Kłobuc - do Vipera tylko czerwień:] A co do lakeriu to teraz to już nie wiem. Jedni mowią zeby dać pasy, inni bez, Ci którzy chcą pasów to chcą różne wersje... Ide skoczyć z mostu...

Napisano

Jak Kłobus `nie chodzi o kolor tylko o refleksy i żeby się ładnie świecił `

Jesli to co wscenie nie chce ci sie ladnie odbijac postaw po drugiej stronie ulicy swiecacego boxa z gradientem ktory bedzie sie ladnie odbijal i dopracuj lakier bo refleksy sa za ciemne.

Napisano

Samochod za ciemny, zobaczice jak parasolki sa przeswietlone:D

Napisano

a może by tak żółty lakier z czarnymi pasami ?? ładnie by się komponował z otoczeniem :)

trzymaj się [piwo]

Napisano

Problem z lakierem jest CHYBA podobny do moich z brazilem. Z GI materialy blyszczace nie sa tak dobre jak bez GI, moze renderek w vrayu albo oddzielny render auta bez gi z mapa hdri z tla?

Napisano
  • Autor

Hehe. Już spiesze z wyjaśnieniem. Zmiany:

lakier

mat opon - bardzo mała zmiana

dodałem lekkiego foga

Przesunąłem mewy niżej.

I to tyle. Jeszcze ksiązke se poczytam i ide spać. Czekam na komentarze. Wiem, ze juz z tym nudze, ale chce to jak najszybciej skończyć i potrzebna mi Wasza pomoc. Bo jednocześnie chce zeby całość fajnie wyszła.

Napisano

Dziwnie to wyglada :O

Przydaloby sie zeby samochod odbijal te kostke brukowa.

Napisano

Baton, zajżyj do tutoriala Batou o robieniu lakieru samochodowego w programie Softimage XSI, tam jest wyjaśnione, że lakier mniej odbija to co jest pod nim, a bardziej to co jest nad nim, czyli tak jak zrobił to teraz Kozioo jest według mnie bardzo dobrze :) samochód to nie lustro :P;)

pozdrawiam [piwo]

Napisano

popraw wlot powietrza bo uciebie jest płaski

przednia opona za szeroka :)

ford_gt40_side.jpg

Napisano
  • Autor

To już chyba ostatni render przed finałem. Powiedzcie co jeszcze nie pasuje, najlepiej mówiąć od razu co z tym zrobić i czemu jest teraz źle.

http://members.lycos.co.uk/kozioo/w2.jpg

pozdrawiam i czekam na ostateczną WIPową krytykę.

PS: sikham - mogłeś chociaż inną fotkę zapodać. LOL

Napisano

chyba jest nieźle :) tylko mógłbyś zwiększyć kontrast w PSie :)

trzym się [piwo]

Napisano

Kozioo poco sie meczyć :)

pokaż mi zrzut z doku z viewa w maxie bo mi drzwi dalej niepasują :|

Napisano
  • Autor

Oto i siateczka. Zyczcie mi powodzenia na sprawdzianie z historii:D Przez tego forda prawie się nie uczyłem:]