Pionier Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 DOFa jezeli juz to dodalbym z tylu za samochodem. Popraw ten lekier bo wszystko psuje. Inaczej mowiac to: samochod nie nadaza za otoczeniem :D.
sikham Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 drzwi i tył samochodu do przemodelowania paru ludzi w tle i mistrzostwo [piwo]
kozioo Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 Mały update. Nowy lakier - ten jest ok?? Skręciłem koła. Co do krzywości siatki - plz zaznaczcie o co biega, bo nie wiem, o ktore zniekształcenia Wam chodzi. Nie bawiłem się w zadne kadrowanie bo mi sie nie chciało na razie:] Potem przyjdzie pora na takie zabawy.
Ufooox Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Wersja w screnie pioniera jest powalajaca, powinienes wziasc sie za lekture o lakierze model b. dobry, choc ...opony... material jest kipawy , ale w sumie nie jest zle coz czekam na lepszy lakier! :D
Loozack Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 muszę przyznać, że ta wersja bardzo mi się podoba :) tak trzymaj :D teraz tylko poddaj to małej obróbce w Photoshopie :) pozdrawiam [piwo]
Nimrod Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Ten bardziej pasuje mi do Vipera, tu moim zdaniem nie chodzi o kolor tylko o refleksy i żeby się ładnie świecił :D, IMHO niebieski lepszy, tylko wymaga jeszcze niewielkiego dopracowania. Keep tryin\' :)
kozioo Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Kłobuc - do Vipera tylko czerwień:] A co do lakeriu to teraz to już nie wiem. Jedni mowią zeby dać pasy, inni bez, Ci którzy chcą pasów to chcą różne wersje... Ide skoczyć z mostu...
SansSerif Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Jak Kłobus `nie chodzi o kolor tylko o refleksy i żeby się ładnie świecił ` Jesli to co wscenie nie chce ci sie ladnie odbijac postaw po drugiej stronie ulicy swiecacego boxa z gradientem ktory bedzie sie ladnie odbijal i dopracuj lakier bo refleksy sa za ciemne.
illy Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Samochod za ciemny, zobaczice jak parasolki sa przeswietlone:D
Loozack Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 a może by tak żółty lakier z czarnymi pasami ?? ładnie by się komponował z otoczeniem :) trzymaj się [piwo]
SansSerif Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Problem z lakierem jest CHYBA podobny do moich z brazilem. Z GI materialy blyszczace nie sa tak dobre jak bez GI, moze renderek w vrayu albo oddzielny render auta bez gi z mapa hdri z tla?
kozioo Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Loozack - juz sprawdzalem wersje zółtą w czarne pasy - źle to wygląda. A teraz 2 nowe rendery. http://members.lycos.co.uk/kozioo/m1.jpg czysty render http://members.lycos.co.uk/kozioo/m2.jpg po przejściach:D
Loozack Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 eee, a co się w nim zmieniło jeśli można wiedzieć ?? :D [piwo]
kozioo Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Hehe. Już spiesze z wyjaśnieniem. Zmiany: lakier mat opon - bardzo mała zmiana dodałem lekkiego foga Przesunąłem mewy niżej. I to tyle. Jeszcze ksiązke se poczytam i ide spać. Czekam na komentarze. Wiem, ze juz z tym nudze, ale chce to jak najszybciej skończyć i potrzebna mi Wasza pomoc. Bo jednocześnie chce zeby całość fajnie wyszła.
Baton Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Dziwnie to wyglada :O Przydaloby sie zeby samochod odbijal te kostke brukowa.
Loozack Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Baton, zajżyj do tutoriala Batou o robieniu lakieru samochodowego w programie Softimage XSI, tam jest wyjaśnione, że lakier mniej odbija to co jest pod nim, a bardziej to co jest nad nim, czyli tak jak zrobił to teraz Kozioo jest według mnie bardzo dobrze :) samochód to nie lustro :P;) pozdrawiam [piwo]
sikham Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 popraw wlot powietrza bo uciebie jest płaski przednia opona za szeroka :)
kozioo Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Napisano 27 Styczeń 2004 To już chyba ostatni render przed finałem. Powiedzcie co jeszcze nie pasuje, najlepiej mówiąć od razu co z tym zrobić i czemu jest teraz źle. http://members.lycos.co.uk/kozioo/w2.jpg pozdrawiam i czekam na ostateczną WIPową krytykę. PS: sikham - mogłeś chociaż inną fotkę zapodać. LOL
Loozack Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 chyba jest nieźle :) tylko mógłbyś zwiększyć kontrast w PSie :) trzym się [piwo]
sikham Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Kozioo poco sie meczyć :) pokaż mi zrzut z doku z viewa w maxie bo mi drzwi dalej niepasują :|
kozioo Napisano 27 Styczeń 2004 Autor Napisano 27 Styczeń 2004 Oto i siateczka. Zyczcie mi powodzenia na sprawdzianie z historii:D Przez tego forda prawie się nie uczyłem:]
kozioo Napisano 30 Styczeń 2004 Autor Napisano 30 Styczeń 2004 Koniec!! zapraszam do finished works http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8904
Falcrum Napisano 30 Styczeń 2004 Napisano 30 Styczeń 2004 Kozioo napisz w temacie, że to KONIEC... ;) Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi