Miłosz3ds Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Pierwsza pracka jaką tu wsadziłem:D Proszę o wyrozumiałość, mam 15 lat, komentarze miło widziane:P http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=21a6d8efa8a2925f 3ds max 8, mental ray, dreamscape 2.5
Mortom Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Szczerze mówiąc nie wiele jest tu pokazanie i co najważniejsze niewiele opisane. Czyli jaki program/render?? Z obrazka wnioskuje że to raczej jakiś program do generowania środowiska, więc chyba niewiele sie napracowałeś przy tym obrazku, oczywiście mogę sie mylić. Ale opisz co nieco to co pokazałeś :) Pozdrawiam
Remedy Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Użyłeś VUE? Mało, łyso, biednie. Wysil się trochę. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Owszem, brak doświadczenia itd., ale za to masz sporo czasu żeby gonić najlepszych. Do ataku.
Dawcio_m Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 woda za mocno odbija to nie lustro praktycznie jest niewidoczna, a powinna byc;)
Miłosz3ds Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 woda za mocno odbija to nie lustro praktycznie jest niewidoczna, a powinna byc;) Właśnie nie powinna i nie jest:D Chodziło mi o to, żeby uzyskać taki efekt, żeby nie było widać, gdzie niebo łączy się z wodą:)
Miłosz3ds Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 Szczerze mówiąc nie wiele jest tu pokazanie i co najważniejsze niewiele opisane. Czyli jaki program/render?? Z obrazka wnioskuje że to raczej jakiś program do generowania środowiska, więc chyba niewiele sie napracowałeś przy tym obrazku, oczywiście mogę sie mylić. Ale opisz co nieco to co pokazałeś :) Pozdrawiam Używałem dreamscape 2.5, ale tylko do zrobienia tła(niebo, Słońce) "wydmy" samodzielnie wymodelowałem, i jestem z nich dumny, że udało mi się tak zgrać ląd z wodą:P
Miłosz3ds Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 Użyłeś VUE? Mało, łyso, biednie. Wysil się trochę. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Owszem, brak doświadczenia itd., ale za to masz sporo czasu żeby gonić najlepszych. Do ataku. Co to takiego jest to "VUE"? "mało, łyso, biednie". Czy żeby scena była interesująca naprawde musi się w niej znajdować dużo obiektów? Zwróć uwagę, jak to wszystko RAZEM się ładnie komponuje. Nie patrz na oddzielne elementy, lecz na całokształt :)
BLADE Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 nie chce Cie zniechecac.... ale mało to ambitne. nie napracowałeś sie nad tym. i edytuj posty zamiast dodawać nowe.
naeq Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 heh no mym zdaniem to bardzo proste no ale patrzy się na to całkiem miło :P
Dawcio_m Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 jak doszedłeś do tego co chciałeś to dobrze, ale mało realnie to wygląda;)
Mortom Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Miłosz3ds - pytanie: czy widziałeś kiedyś aby wybrzeże było tak obłe w kształcie i co do milimetra zarośnięte trawką? Postaw sobie coś bardziej ambitnego... może drzewo jakiś kamyczek no cokolwiek... nie mówię żebyś tam modelował barokowego kościółka albo ludzi bo na początek musisz sie obyć z technikami modelingu. Ale proponuje i tu powtarzam proponuje abyś dodał coś do swojej sceny. Te 2h więcej poświęcisz i naprawdę scena zyska to coś. Pozdrawiam
piotrek Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Aby scena była interesująca nie musi być na niej wielu obiektów, ale, tak po prostu, musi mieć w sobie to coś, co sprawia, że się z zaciekawieniem patrzy na obrazek.
Miłosz3ds Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 Dzięki bardzo za komentarze:D Posłucham waszych rad, i jak będę miał czas to dodam coś do sceny. Może jakiś statek? Jeszcze raz thx
Gość BigBen Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Zrób jakąś małą łódkę albo skuter wodny. Popraw wodę, niech będzie bardziej sfalowana, teraz wygląda jak idealne lustro.
Miłosz3ds Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 Zrób jakąś małą łódkę albo skuter wodny. Popraw wodę, niech będzie bardziej sfalowana, teraz wygląda jak idealne lustro. właśnie się zastanawiałem nad łódką:D Tylko zastanawiam się, czy zrobić taką bardziej nowoczesną czy np. taką z wiosłami. Chyba z wiosłami. Wody nie będę poprawiać, ponieważ wtedy będzie wyglądało, że w scenie jest wiatr, a chodziło mi o to, żeby uzyskać w tej pracy ciszę i spokój. Najwyżej zrobię małe fale w pobliżu łodzi.
Remedy Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Co to takiego jest to "VUE"? "mało, łyso, biednie". Czy żeby scena była interesująca naprawde musi się w niej znajdować dużo obiektów? Zwróć uwagę, jak to wszystko RAZEM się ładnie komponuje. Nie patrz na oddzielne elementy, lecz na całokształt :) Nie musi być wielu obiektów, ale musi być interesująco. Mówisz, że ląd ładnie łączy się z wodą. Tyle, że to wcale lądu nie przypomina a i woda szału nie robi. Rozumiem, że to Twoja pierwsza poważniejsza/ukończona praca, ale nie możesz oczekiwać piania z zachwytu. ;) Tam tak naprawdę nie ma nic. Drzewek albo krzaczorów byś nasadził. Ptaszki albo wilki jakieś... Cokolwiek. Nad teksturami lądu byś posiedział, nad kształtem terenu byś posiedział. Walcz. :)
Miłosz3ds Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 Nie musi być wielu obiektów, ale musi być interesująco. Mówisz, że ląd ładnie łączy się z wodą. Tyle, że to wcale lądu nie przypomina a i woda szału nie robi. Rozumiem, że to Twoja pierwsza poważniejsza/ukończona praca, ale nie możesz oczekiwać piania z zachwytu. ;) Tam tak naprawdę nie ma nic. Drzewek albo krzaczorów byś nasadził. Ptaszki albo wilki jakieś... Cokolwiek. Nad teksturami lądu byś posiedział, nad kształtem terenu byś posiedział. Walcz. :) Dzięki :D
zipper Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 btw ... jako avatar wyglada swietnie :) ale full size juz nie za bardzo ... ( puki co) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi