Stachu Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Witam, chciałbym zaprezentować swój nowy model , Subaru Impreza :)
!Ewert Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 studio nie powiem że jest słabe ale nie jest dobre.. nie no jest słabe:] model ładny, a ostatnio redner w górach to mi sie podoba:) Pozdrawiam
Stachu Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 no własnie ze studiem mam najwieksze problemy ;P
Dawcio_m Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Domyślnie no własnie ze studiem mam najwieksze problemy ;P nie tylko ty:) material lamp przednich i tylnich najgorzej wyszedl lakier nawet fajny felgi i opony te mają nienajlepsze materialy.
pecet Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 model ładny, materiały kuleją, kompozycja troche słabo wyszła
Stachu Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 hehe, dzieki wszystkim, nareszcie jakaś krytyka, gdzieińdziej pokazywałem to wszyscy że super, extra. No dobra, a tak poza tą krytyką to jakieś rady? z tymi cholernymi materialemi? bo materiały to potrafią zrobić tak że model jest trudny do odróżnienia czy to rzeczywisty czy model albo zrobić z ładnego modelu obleśne packustwo :P u mnie to akurat z lampami tak jest i wkońcu niewiem co robić :( bo w realu to one mają zwykly lustrzany materiał, ja tez taki dałem tyle że od nich nie ma sia zabardzo co odbijać dlatego tak wyszło ;// prosiłbym o troche wiecej rad, pozdro :)
pecet Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 to jest galeria, a rady się dostaje w wipie ;) z tymi lampami to najlepsze wyjście to poprostu tak jak napisałeś czyli lustro 100% i teraz pracujesz nad studiem żeby się coś tam ładnie odbijało, ale sam lakier też nie jest za dobry
Dawcio_m Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 niema idealnego środka na materialy mozna ewentualnie przerobić pare tutków, ale ogólnie to zasada prób i błędów aż do bólu sie sprawdza:)
Master Kiełbaster Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 w czym to renderowałeś? w scanlinie? :P lampom daj odbicia na 100% i powinno być git (póki co odbicia są dość szarawe a powinny być raczej czarno białe)
AGmakonts Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 słabo, model jakos to ratuje, co do studia to popatrz jak wyglądaja prawdziwe studia fotograficzne. Ogólnie nudno nawet jak na studio i ten exterior, bez polotu ale pracuj bo masz fajnego skila w modelowaniu tylko musisz umiec ten model przedstawić, potrenuj studio na czajnikach
pecet Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 trenowanie studia na czajnikach g... daje :p każdy samochód ma inne kształty i jak na jednym się ładnie refleksy rozłożą to na innym trzeba przestawiać wszystko...
Stachu Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 dzieki wszystkim za komenty, a co do rendera to vray z gi ^^
AGmakonts Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 pecet - mi nie chodziło na nauke jak sie refleksy rozchodzą bo to faktycznie g da ale o ładny bground itp takie ogolne zachowanie swiatła
tadzio Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 vray z gi...??? yyyyy.... no to ja juz nie wiem.... pozdr
nielot007 Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Witam!! o renderach nie pisze bo to zadanie dla znawcow :) ale model hmmm wyf\daje sie landy ale jest troche krzywy i za bardzo "ciastkowaty" wiekszosc lin samochodu krzywych i na kantach tam gdzie sa male chamfery widac krzywizy :) ps. o co chodzi z tym tematem ? pozdro
..:: WIKTOR ::.. Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Tak, prosimy clay'a i siatexa :) Ogolnie modelik spoko - wkoncu Subaru a nie kolejny Misiek Lancelot... :) Jakby popracowac nad ta "scena" w gorach to mogloby byc super, ale nad studiem musisz popracowac - tez sie mecze ze studio ale wiem ze warto hehe :)
g:j:r Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 Model wyszedl bardzo fajnie, ale studio gorzej, tak troche zbyt rysunkowo-malunkowo;) pokaz Imprezke bez materiałów i moze jakas siatencje.
Diesel Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Fajny model scenka moze być ale studio jest kiepskie.
Pawelkos Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Sam model wydaje sie byc w porzadku, choc (nie przygladalem sie jak to jest w rzeczywistosci) kratka atrapy wydaje sie byc za duzo, powinna byc chyba bardziej gesta, miec mniejsze oczka. Render i materialy niestety slabe, wyglada to dosc plastikowo, mogles ten element jeszcze troche pomeczyc bo mozna bylo duzo wyciagnac z tego modelu.
Stachu Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 aaa już jestem! sorry zapomniałem o temacie :P sorki za ten tył :P wiem że to tam srasznie smierdzi, ale tyle nad tamtym siedziałem że już postanowiłem to zostawić a render niech zrobi swoje :P w ps też troche pooszukiwalem, ech klamstwo ma krótkie nogi i wszystko tera wyszło na jaw :P
Bruneq Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 coz moge powiedziec....cos ci chyba wybuchlo na tym aucie bo siatka to nie wyglada za prosto!!! Lustro ci wystaje z lampy .... przedni zderak krzywy....echh...siatka miażdzy!
Gość BigBen Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Mi się baardzo podoba, troche sztucznie ta scenka w górach, ale jest super. Troche krzywy tył i drzwi, szyba też ma jakieś błędy.
Kr3tz Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 a mi sie podoba studio... tak jakby vector ;)
Master Kiełbaster Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 lakier nadal brzydki :P ale model całkim całkiem.. czym żeś go oświetlił że masz taki ostry cień??
Gość _Kreska_ Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 oj Stachu! zrobiłes taki wypasiony model a render jakbyś olał całkowicie! Materiały leżą, światło też zresztą ;] powalcz z tym renderem a bedzie piękny obrazek.
Stachu Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Napisano 8 Czerwiec 2007 nosz to właśnie najwięcej czasu chyba straciłam na te ustawienia renderów i materiałów, weźcie coś doradźcie bo mi juz ręce opadają ;/ czemu u innych tak fotorealistycznie wychodzi nawet na słabych modelach a mi na dobrym modelu tak plastikowo? :(
Rekomendowane odpowiedzi