Napisano 30 Maj 200717 l studio nie powiem że jest słabe ale nie jest dobre.. nie no jest słabe:] model ładny, a ostatnio redner w górach to mi sie podoba:) Pozdrawiam
Napisano 30 Maj 200717 l Domyślnie no własnie ze studiem mam najwieksze problemy ;P nie tylko ty:) material lamp przednich i tylnich najgorzej wyszedl lakier nawet fajny felgi i opony te mają nienajlepsze materialy.
Napisano 30 Maj 200717 l Autor hehe, dzieki wszystkim, nareszcie jakaś krytyka, gdzieińdziej pokazywałem to wszyscy że super, extra. No dobra, a tak poza tą krytyką to jakieś rady? z tymi cholernymi materialemi? bo materiały to potrafią zrobić tak że model jest trudny do odróżnienia czy to rzeczywisty czy model albo zrobić z ładnego modelu obleśne packustwo :P u mnie to akurat z lampami tak jest i wkońcu niewiem co robić :( bo w realu to one mają zwykly lustrzany materiał, ja tez taki dałem tyle że od nich nie ma sia zabardzo co odbijać dlatego tak wyszło ;// prosiłbym o troche wiecej rad, pozdro :)
Napisano 30 Maj 200717 l to jest galeria, a rady się dostaje w wipie ;) z tymi lampami to najlepsze wyjście to poprostu tak jak napisałeś czyli lustro 100% i teraz pracujesz nad studiem żeby się coś tam ładnie odbijało, ale sam lakier też nie jest za dobry
Napisano 30 Maj 200717 l niema idealnego środka na materialy mozna ewentualnie przerobić pare tutków, ale ogólnie to zasada prób i błędów aż do bólu sie sprawdza:)
Napisano 30 Maj 200717 l w czym to renderowałeś? w scanlinie? :P lampom daj odbicia na 100% i powinno być git (póki co odbicia są dość szarawe a powinny być raczej czarno białe)
Napisano 30 Maj 200717 l słabo, model jakos to ratuje, co do studia to popatrz jak wyglądaja prawdziwe studia fotograficzne. Ogólnie nudno nawet jak na studio i ten exterior, bez polotu ale pracuj bo masz fajnego skila w modelowaniu tylko musisz umiec ten model przedstawić, potrenuj studio na czajnikach
Napisano 30 Maj 200717 l trenowanie studia na czajnikach g... daje :p każdy samochód ma inne kształty i jak na jednym się ładnie refleksy rozłożą to na innym trzeba przestawiać wszystko...
Napisano 30 Maj 200717 l pecet - mi nie chodziło na nauke jak sie refleksy rozchodzą bo to faktycznie g da ale o ładny bground itp takie ogolne zachowanie swiatła
Napisano 31 Maj 200717 l Witam!! o renderach nie pisze bo to zadanie dla znawcow :) ale model hmmm wyf\daje sie landy ale jest troche krzywy i za bardzo "ciastkowaty" wiekszosc lin samochodu krzywych i na kantach tam gdzie sa male chamfery widac krzywizy :) ps. o co chodzi z tym tematem ? pozdro
Napisano 31 Maj 200717 l Tak, prosimy clay'a i siatexa :) Ogolnie modelik spoko - wkoncu Subaru a nie kolejny Misiek Lancelot... :) Jakby popracowac nad ta "scena" w gorach to mogloby byc super, ale nad studiem musisz popracowac - tez sie mecze ze studio ale wiem ze warto hehe :)
Napisano 31 Maj 200717 l Model wyszedl bardzo fajnie, ale studio gorzej, tak troche zbyt rysunkowo-malunkowo;) pokaz Imprezke bez materiałów i moze jakas siatencje.
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Sam model wydaje sie byc w porzadku, choc (nie przygladalem sie jak to jest w rzeczywistosci) kratka atrapy wydaje sie byc za duzo, powinna byc chyba bardziej gesta, miec mniejsze oczka. Render i materialy niestety slabe, wyglada to dosc plastikowo, mogles ten element jeszcze troche pomeczyc bo mozna bylo duzo wyciagnac z tego modelu.
Napisano 1 Czerwiec 200717 l Autor aaa już jestem! sorry zapomniałem o temacie :P sorki za ten tył :P wiem że to tam srasznie smierdzi, ale tyle nad tamtym siedziałem że już postanowiłem to zostawić a render niech zrobi swoje :P w ps też troche pooszukiwalem, ech klamstwo ma krótkie nogi i wszystko tera wyszło na jaw :P
Napisano 1 Czerwiec 200717 l coz moge powiedziec....cos ci chyba wybuchlo na tym aucie bo siatka to nie wyglada za prosto!!! Lustro ci wystaje z lampy .... przedni zderak krzywy....echh...siatka miażdzy!
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Mi się baardzo podoba, troche sztucznie ta scenka w górach, ale jest super. Troche krzywy tył i drzwi, szyba też ma jakieś błędy.
Napisano 8 Czerwiec 200717 l lakier nadal brzydki :P ale model całkim całkiem.. czym żeś go oświetlił że masz taki ostry cień??
Napisano 8 Czerwiec 200717 l oj Stachu! zrobiłes taki wypasiony model a render jakbyś olał całkowicie! Materiały leżą, światło też zresztą ;] powalcz z tym renderem a bedzie piękny obrazek.
Napisano 8 Czerwiec 200717 l Autor nosz to właśnie najwięcej czasu chyba straciłam na te ustawienia renderów i materiałów, weźcie coś doradźcie bo mi juz ręce opadają ;/ czemu u innych tak fotorealistycznie wychodzi nawet na słabych modelach a mi na dobrym modelu tak plastikowo? :(