Glob Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Nie wytrzymałem już dłużej:P od dawna planowałem zrobic jakąś prace z deska ale dopiero teraz sie za to zabrałem:D jak narazie wymodelowana jest cala deseczka i musze jeszcze ją umieścic na jakiejś fajnej miejscowce:D w koncu musialem taka prace zrobic jak na skatera przystalo:D Komentarze mile widziane:D Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Naprawdę fajny model:) pozostaje ci tylko go fajnie otwxturować;) co do miejscówki to może zrobisz coś takiego jakby ktoś spalił trik na rampie a deska poleciała sobie w kosmos??.... no może nie w kosmos...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyLord Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Albo powieś ją i pare innych na ścianie w jakimś skate-shopie? A modelik fajny PoZdRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Modelik fajny i jak scenka bedzie dobra to bedzie git!Tylko takie2-3 małe ale: 1. Trucki troche na moje oko za blisko łożysk są... 2. pod base-plate'ami przydałaby sie jakaś podkładka znaczy pod każdym z nich coby drewno troche zabezpieczyć przed pekaniem 3. Aż sie prosi żeby deska z truckami nie była za 50zł z tesco wiec proponowałbym jakieś oznaczenia na truckach...nie wiem co jest teraz na topie,jak ja jeździłem to GrindKing, Venture, Independent i chyba cos takiego było jak Trucker?Coś by się przydało w każdym razie!Z tym że wtedy wypadałoby je upodobnic do tych firmowych bo tak wygladaja jak takie bezimienne wlasnie, a na przykład z tego co pamiętam GK robił kingpiny na imbusa...ale to oczywiście Twój model:) Pozdrawiam P.S. mam do sprzedania Deck Birdhouse'a taki jak byl w thps3 albo 4 ze szkieletem Falcona...ale nie wiem który to numer dokładnmie...jeżdzone miesiąc czyli prawie nówka, przywieziona z USA z fabryki Tonego Halika:) zainteresowanych na pm zapraszam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Jak dla mnie trochę za bardzo wszystko jest plastelinowe, ale skaterem nie jestem, więc zamilknę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 31 Maj 2007 Autor Share Napisano 31 Maj 2007 Dzieki za komenty:D Co do miejsówki to myslałem zeby ja umieścic w bardziej streetowych klimatach np przy poreczy na schodach tak jakby upadla po nieudanym triku na niej...albo przyjakims mureczku. Cos w tym stylu:D Swinger76: No koleczka z lozyskami mozna z milimetr odsunac. Pod base-plate'ami nie umieszcze podkladek bo sam jezdze bez:D Trucki modelowalem na podstawie moich Destructo a one nie maja tylu znaków szczególnych co np Grind Kingi bo GK maja wszedzie jakieś wciecia i dziury a moje maja klasyczny ksztalt tylko maja maly napisik Destructo na base-plate'ach:D Tylko jest jeden problem:P nie mam pomyslu jak moge wymodelowac takowy napisik:P Coz dopiero sie ucze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radkokan Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Widze ze kolega mnie ubiegl :) hehe ja jestem w trakce modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 modelik mis się podoba - kadr nie (ale to mało ważne na tym etapie) jak zrobione sa nakrętki ? dwa obiekty vxy modelowane ? pokaż siateczkę (z ciekawości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 O!Destructo mi uciekło...cóż...nie jeździłem juz chyba z 5-6lat...pewnie bym sie zabił teraz:) Jeśli chodzi o napis to w sumie nie wiem czy ten napis na Twoich truckach jest wklesly czy wypukly.Jak wklesly to modelujesz sobie taki napisik i mozesz go pozniej booleanem wyciąć...ja wklęsły to w sumie ta sama metoda:) przynajmniej tak mi sie wydaje ze byłoby najszybciej...Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 31 Maj 2007 Autor Share Napisano 31 Maj 2007 No to teraz maly update czyli trosze poprawione trucki:D Radkokan: no to jak skonczysz modelowac to wrzucaj odrazu to porownamy:D pikSar: Dzieki:D Nakretki sa wymodelowane ze zwyklego boxa:) tak btw to nie mam pojecia co to jest modelowanie vxy... a tutaj siatka: Swinger76: z napisami juz jakos sobie poradzilem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 31 Maj 2007 Share Napisano 31 Maj 2007 Jest bardzo fajnie!Ale że mam czepialski dzień to powiem że brakuje Ci cuba gumki taj gdzie truck wchodzi w basplate (nie tam gdzie kingpin tylko to drugie) i na wszystkie polamane kości Tonego Halika...odsuń te kółka od trucków i daj tam oś:)!no i jeszcze jak bardzo chcesz to dorób napisy na łożyskach...jakieś Speed Demons albo coś w ten deseń! Skateboarding is not a Crime! Peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 bardzo przyjemny model,ciekawy concept i czekam na texturki. Ps.Robisz ta deske z jakich printów czy tak na oko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Swinger76:Dzieki:D Nie spodziewalem sie ze ktokolwiek dostrzeże takie szczegóły i bedzie o nich wiedzial:P Ale mimo wszystko uwazam ze ta gumka jest tam zbedna bo i tak nie bedzie jej widac...a kolka odsunalem juz doslownie milimetr...oś tam jest ale przeciez nie moze jej byc widac od srodka kolka bo nie daloby sie jezdzic jakby kolka byly tak odkrecone:P Yaro16: Dzieki! deske robie ze swojej wlasnej prawdziwej:D wiec moge wsyzstko dokladnie obejrzec i zmierzyc:D Kolejna porcja renderow tym razem oteksturowany truck: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 dodaj zarysowania, brud itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 No zarysowania i brud beda obowiazkowo ale dopiero pozniej. Narazie chce zrobic czyste materialy zeby widziec czy sie dobrze prezentuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Jest ekstra!Materiały bardzo fajne!Nie zapomnij o Doh-Doh (czy jak to tam było) na gumkach:) Fachura musi być! A szczegóły znam bo sam jeździłem więc pamiętam co nieco!:)Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 super czekam na gripa i resztę otexturowania papier ścierny mozesz sobei wziąsc z gry tonego hawka powinna byc dobra na truckach daj jakies brudy zarysowania, zreszta jak duzo jexdzisz to wiesz ze od 50-50 trucki sie troche scieraja;d i sie robia prostokątne;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKextreme Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Mimo ze jest super to brakuje jednej podkładki pod trackiem ;/ jak ją dorobisz bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 czekam na więcej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Ładnie wygląda ten materiał na tracku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#Pawel Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 podkładka nie jest konieczna... ja np jeżdżę bez :D tekstura trucków wporzo ale gumek mi już nie pasi... pozatym ładniejsze by były defaultowego koloru xD - jasnokremowego-białego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 gumki daj czarne, a trucki szare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ema421 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 a gdze podkladki pod trucki ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 A wiec dizeki za komentarze:D teraz sprostuje wszystkie niejasnosci bo sporo ich sie namnożyło:P podkladki nie zrobie pod truck bo jezdze bez i mozna jezdzic bez niej i wcale nie jest niezbedna jak to juz pisalem na poczatku i kolega #pawel tez...kolor gumek i trakow jest taki jak moje trucki w rzeczywistosci bo robie swoja deske na ktorej obecnie jezdze:D... Zdjecie mojego trucka... I kieruje do was pytanie bo napotkalem problem i nie mam pomyslu jak moge sobie z nim poradzic:/ Otoz probelm jest w tym ze ustawilem material multi sub object i przyporzadkowalem tekstury do poszczegolnych polygonow: grafike pod spodem a na krawedzi warstwy...tylko ze jak mam zaznaczone w opcjach edit poly ikonke polygonow to warstwy renderuja mi sie ladnie a grafika na deku jest znieksztalcona...obrazki ponizej... a jak odznacze polygony i zrenderuje to mam odwrotnie: grafika dobra a warstwy rozciagniete... o co chodzi?...mam nadzieje ze w miare jasno zobrazowalem problem... Pomozcie! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Widze bugi pod truckiem... takie zniekształcenia, jak dasz naklejke elementa albo adio to masz u mnie plusa:D;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Ta tex to jeden wielki bug...jak nie warstwy to grafika! Co mam zrobic zeby bylo dobrze bo juz nie mam pomyslow...bardzo chetnie dam naklejki wszystkich skateowych firm tylko pomozcie!:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 fajnie Ci idzie ,przypominają mi się lata na desce z kumplami;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 a ja nic nie widze bo jakieś małe te rendery...sproboj rozłożyć sobie ten blat normalnie uvw i poprostu zrob jedna teksture...ewentualnie, jak robilem Tomcata to robilem tak: Bralem kadłub, zaznaczałem wszystkie polygony, rozkładałem, układałem mapowanie, sprawdzałem checkerem i co było źle poprawiałem juz na polygonach znaczy po jednym. Wygladalo to tak ze bralem to co max rozlozyl i zaznaczając na okienku mapowania element wyskakiwało mi na modelu co do niego nalezy, nastepnie dodawalem i odejmowalem poligony ktore mi pasowaly i klikalem na rozklad tylko tych zaznaczonych...mysle ze na desce mialbys....moze z 5 mapek...znaczy elementów na jednej mapce bo tomalo skomplikowany obiekt!Nie wiem czy sie to przydało co napisałem ale mam nadzieje ze troche tak:) Poza tym git tylko dawaj wieksze renderki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Rozłożyłbym dek uvw tylko ze nie umiem sie tym shitem obslugiwac...chyba bede musial troche pokombinowac z tym i sie nauczyc tylko ze jak narazie nie znalazlem tutoriala ktory by mi to ladnie zobrazowal...ale dzieki za podpowiedz:D wiec mecze sie z tym dalej:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swinger76 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 W sumie to nie takie straszne...w sumie łatwe jak sie załapie o co chodzi...tutka poszukaj na 3dtotal.com...jest tam taki z małym stateczkiem kosmicznym czy czymś w tym rodzaju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Takie naklejeczki prosze walnij i bedzie super :D one do wszystkiego pasuja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Nie znam sie na deskorolkach ale wydaje sie mi ta decha w deche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2007 Po tym jak zostalem zjechany za moje swinie:P postanowilem odkopac deske:D jako ze podczas przerwy zmienialem deske 2 razy wiec trzeba bylo zmienic grafike na taka jaka mam obecnie:D rzucilem rowniez wstepna texture na kolka... tak wyglada moja deska po odkopaniu:P czeka mnie teraz najtrudniejsza czesc czyli niszczenie grafiki:D (w rzeczywistosci jest latwiej;) kome........ zreszta wiecie co macie robic:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 widze ze praca przyciaga uwage wielu osob:P...ale mimo wszystko wrzucam maly update... tym razem gorna czesc decka juz z girpem (papierem sciernym)... skoro wczesniej nie wiedzieliscie co macie robic to teraz wam powiem: KOMENTUJCIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Popraw studio i będzie na prawdę fajnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 sampling daj wyższy bo nie wiadomo czy na tym gripie jest noise czy bump;) a tak wogóle to ładnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Co do studia to wlasnie nie za bardzo wiem jak zrobic dobre studio i poprostu robie boxa z modyfikatorem normal i daje swiatlo:P...na gripie nie ma ani noisa ani bumpa tylko tekstura papieru sciernego:P a jeszcze apropo studia to studio zniknie niedlugo bo mam zamiar zrobic jakas fajna miejscowke i tam zaprezentowac dek:D dzieki za pozytywne komentarze:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 ladny blacik, czekam na miejscowke, masz juz jakas konkretna na mysli czy poprostu wymyslana bedziesz robil? moze jakis grindbox odrapany i pooblepiany nalepami? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Dzieki:D narazie jeszcze nie wiem do konca co to bedzie za miejscowka ale mysle nad odwzorowaniem jakiejs slawnej amerykanskiej miejsowki...ale to jeszcze nie jest pewne jak sie zabiore do niej to wtedy pomysle co dokladnie chce zrobic:D Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 21 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2007 powiedzcie mi czy te zniszczenia maja jakis sens czy nie maja zadnego...to nie sa jeszcze skonczone zniszczenia ale potrzebuje rady czy ide w dobrym kierunku...juz tak mi sie to opatrzylo ze nie potrafie obiektywnie ocenic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Ja dla mnie te otarcia są w dechę:D Wyglądają jak prawdziwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 jak dla mnie też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Wygląda nawet realistycznie... Jakbyś wstawił do jakiejś foty nikt by sie nie zczaił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 otarcia super. Jeszcze tylko na górnej części deski zrób tak by było widać w pewnych miejscach wytarty papier ścierny i będzie bajera. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 nie no popsułeś ją zawodowo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphitt Napisano 24 Wrzesień 2007 Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Stary.Otarcia w deche, ale... jak robisz nose czy tail slida, to zawsze ocieraja sie trucki przy sliderze. pozatym mógłbyś dodac otacia na samych truckach od 50-50 i tym podobnych trickow . Pozatym otarcia po boardslide'dzie to takie troche fakie ;) Ale ogólnie git. zabrałeś mi temat do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Dzieki za komenty:D mslalem ze bedzie gorzej;) graphitt - aktualnie pracuje nad truckami i wszystkimi zdarciami z nimi zwiazanymi:D nie mysl ze to tak zostawie...trucki sa nowe a maja byc ostro zgrindowane:P praca nad nimi trwa:D a teraz wrzucam ostateczna wersje zniszczen deka... jak narazie tyle...traki w trakcie niszczenia:D be patient... pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaldas Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Jak na Skatera przystało powiem że ładnie wyszło :). Szkoda że nie Tensory lub Ventury (chodzi o nazwe firmy trucków dla niewtajemniczonych) :P hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiden8 Napisano 27 Wrzesień 2007 Share Napisano 27 Wrzesień 2007 Też się troche bujam na desce więc moge stwierdzić że: -trucki gdzieniegdzie są za cienkie a gdzieniegdzie za grube -może już troche za późno na kształtowanie blatu ale (jestem upierdliwy?) wygląda troche na salonówke ;P kwestja profilu, proponował bym zaokrąglić jeden rożek który powstał przed noskiem i... może tak: By raiden8 at 2007-09-27 reszta bardzo wery :D PS moja wizja scenki: złamana na pół deska (widoczne nieregularnie połamane warstwy) leżąca pod betonowymi schodami ;p przynajmniej nie będzie trzeba robic skatera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 28 Wrzesień 2007 Share Napisano 28 Wrzesień 2007 hmmm a mi się podoba ta pracka jest w dechę trzymaj tak dalej i będzie git. ps. przydała by się jakaś scenka do dechy typu rampa itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi