zgred Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Oto kolejny robot w moim wykonaniu. Czekam na komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 w porzadku tylko zmień napęd bo wyglada smiesznie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2007 wiem naped mi tez sie nie podoba, gasienice itp i wougle czesci metalowe do podstawy sa tylko przyklejone (obok tej dziury) . Ale to wip wiec mozna pokazywac poczatek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Model nawet fajny a co do napędu to może go latającego zrób ... ;> na takie pola magnetyczne albo cuś ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2007 tzn naped zostanie mniej wiecej taki jak jest. To sa ogolne zarysy. Zmienie gasienice. Nie beda takie zabawkowe. I ta platforme na ktorej "siedzi" reszta robota zmodyfikuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 IMO trakcja jest ok ale mi od razu się pomyślało "co tym porusza". Nie widać żadnego silnika czy miejsca w którym mógłby się zmieścić, są jakieś siłowniki ale nieproporcjonalnie duże (samo w sobie nic złego- ot, taką konwencję wybrałeś i tyle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 zrób mu normalne nogi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 silnik bedzie na tej jakby platformie, do ktorej przylegaja gasienice. Nog nie bedzie, ino poprawie te gasienice i z ta platforma cos zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2007 taki maly upek tego co tym bedzie napedzac, to dopiero poczatek, dojdzie wiele szczegolow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 7 Czerwiec 2007 Share Napisano 7 Czerwiec 2007 oj szanowny kolega daleko na tym nie zajedzie napedzaj tylko jedną oś - nie dwie - poza tym kolejnosć jest taka - koło łańcuchowe, motoreduktor, silnik a nie jak u ciebie - żadeen silnik nie pociągnie łańcucgowej przekładni bez reduktora. Układ gąsiennicy sugeruje że jazda będzie w głąb ekranu- w naszą stronę gąsiennica wygryzałaby podłoże i po jednym przebiegu by się zaklinowała. Napęd (silnik, reduktor) umieść na środku ciężkoći między dwoma dolnymi osiami lub skompensuj bateria akumulatorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2007 hehe takiej odpowiedzi sie nie spodziewalem. No coz nie znam sie na mechanice zbytnio. Silnik zostawie tam gdzie jest i tak jak napisales dodam baterie akumulatorów jak znajde w googlach foty. Reduktor tez jakis wstawie. I mam zamiar zrobic 2 takie silniki, jeden dla tej strony co juz jest i drugi dla prawej zeby jakos skrecal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2007 mechanikiem nie jestem, nie wiem czy dobrze jest zrobiona ta mechanika, no ale oceniajcie prace, a nie czy jest dobrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2007 mechanikiem nie jestem, nie wiem czy dobrze jest zrobiona ta mechanika, no ale oceniajcie prace, a nie czy jest dobrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Ogrom tych komentarzy :P Dlaczego nikt nie pisze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 a ja mam takie glupie pytanie ... czy masz zamiar zostawic ta bude na silniki otwarta ? co jest calkowicie niefunkcjonalne ... po to zeby pokazac ile pracy wlozyles w detal ? czy zamkniesz to ta pokrywa ... ? i cala praca jaka w to wlozyles pojdzie w tak zwaną kieszeń :) ? pozdrawiam /hindus : usuwam niecenzuralny wyraz.. uważaj sobie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2007 zostawiam otwarta, niech bedzie widac co tym napedza :P Moze i nie funkconalnie ale jak bedzie jakas pokrywa to juz nie bedzie tak fajnie wygladac ;p Zreszta to jest tylko koncept, jakby projekt mial byc zbudowany zmienilo by sie to i owo. Ale ludzie dajcie jakies komenty czy wam sie podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 ludzie dajcie jakies komenty czy wam sie podoba... nie podoba sie, podobaja mi sie ladne dziewczyny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Możesz zrobić osłone z giętych rurek będzie więcej detalu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Zwykle w pojazdach gąsienicowych jest napęd na jedno koło i oprócz tego wydaje mi sie że w takim układnie jak zrobiłeś po kilu metrach gąsienica zsunie się z kół. Sam model fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Duzy plus dla Ciebie za te skomplikowane mechanizmy bo wiem ile to roboty żeby skonczyc takie detale :) Fajnie wygląda ten model zapowiada się obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 dzieki za komenty... cos mi kurcze sceny nie chce max ladowac. Wyskakuje file failed :/ Autobacki tez wysiadly ;/ Pozostala mi jedynie kopia ale troche wczesniejsza niz oryginal ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Kolejny maly update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 detal jak najbardziej pozytywny :) IMO trochę jeszcze niektóre elementy są zbyt "plastelinowe" ale z drugiej strony to nadaje takiej futurystycznej niedokładności (nie wiem jak inaczej to określić :P) jeśli miał bym sie do czegoś przyczepić to był by to łańcuch i gąsienice. Łańcuch jest za słabo napięty, a gąsienice były by kompletnie niepraktyczne w trudniejszym terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 z tym oswietleniem i detalem zaczyna wygladac naprawde fajnie ... mam nadzieje ze nie poprzestaniesz na clay'u i zrobisz ladne texturki :) pozdrawiam i zycze powodzenia hindus: forgive please ... : > (to byl cytat z killerow 2oje :) - pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Upload : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Hej, projekt robocika bardzo fajny, teksturki tez mi się podobają. Zmienilbym natomiast (dopracował to chyba lepsze słowo) otoczenie i oswietlenie troszke. Podsumowując: mozna z tego na pewno więcej wycisnąc. Pozdro, powodzenia! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur728 Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Witam. Powiem tak mechanika robota tak średnio, ale to jest tylko jedna rzecz do poprawy moim zdaniem. Pomysł na robota ok ale wykonanie siłowników do bani nie kupuję tego. Texturing OK. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakon Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Jak dla mnie to robocik jest w jak najlepszym stanie :D ... Texturki sa b. dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Bardzo fajnie wyszło, tło rzeczywiście trochę nie ciekawe ale robot ma super materiały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 zdradzisz nam cos o teksturach:P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Bardzo zgrabne cudeńki uważam:) Czepił bym się monotonności metalu i niebardzawego szkła, jakieś hdri czy coś by się zdało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 16 Listopad 2007 Autor Share Napisano 16 Listopad 2007 Dzieki za komentarze. Otoczenie robota tak na szybko robione, zeby tylko w studiu nie wyladowal, pracuje wlasnie nad takim "kosmicznym" korytarzem gdzie wstawie pozniej robota. M4rcus co bys chcial wiedziec :P?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 ładne tekstury metalu shader zielonej szyby zmień, dałeś chyba samą opacity, żadnych załamań żadnych odbić. tekstura tego seledynowego czegoś na tyle też dziwna, do tego widać że użyłeś mirror. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 Ania co do zielonej szybki to masz racje, tam tylko z opacity zjechalem, ale poprawie to. To seledynowego to moim zdaniem lipa wyszla, ale tez to poprawie. Nie uzylem tam mirrora, poporstu textura w tym miejscu sie tak dziwnie sklada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 zrob mu nogi i wsadz czlowieka do kapsuły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 model zostaje, nic nie ruszam, nawet 1 vetvexa :P Jedynie co to niekotre materialy i textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Świetna praca !! :] aż normalnie poczułem jakiś dyskomfort, bo już dawno nic w 3D nie ruszałem. Wszystko fajne w szczególności styl pracy i texturki (+ spawy brawo :) Good job keep working ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 co do tekstur to chodzi mi o ten material ktory pokrywa stelarz robota to cos przetarte:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 Tam jest standartowy material vray'owski, z naloza textura metalu narysowana w ps'ie w diffuse i bump na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortal Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Jedyne co bym zmienił to materiał tego "klosza" :) Być może jest to tylko moje złudzenie, ale widać w nim, że otoczenie jest przebijane bez żadnego załamania obrazu. No i odblask jakiś taki dziwny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi