Hindus Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 niezłe łukasz....swietny watek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 hmm, niewiem czy to wątek dla nur fur wymiatacze? i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o r o Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Łukasz Jaskólski - o jezuuuuuuuu ;O ide się schować pod lodówke >. dobra... musze się opanować... duży, duży, duży dzienx... ale... w świetle tego co napisał OmeN2501 i Reanimator, a co popieram, mój obrazek jest wbrew hmm.... logicznie prawdopodobnej wersji regulaminu, bo nie można zrobić dobrego overpaint, tylko bardziej tak repaint, jeżeli chodzi o kwestie w której poprosiłem o pomoc... Cruzh3r - tu nie chodzi o to, że to wątek tylko dla elity, ale wątek tylko dla tych, którzy stworzą obrazek, niedomagający pod względem innym niż warsztatu..., wiedzą co niedomaga, ale nie wiedzą jak to poprawić... a kwestia poziomu obrazków to następny problem.... bo w sumie ktoś z lepszym warsztatem nie może domalować obrazka z gorszym, bo powstanie konflikt warsztatów ^^, nie wiem, może obrazek z gorszym warsztatem powinien być overpaintowany przez kogoś z minimalnie lepszym, ale wciąż podobnym... ?? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Witam. Mam prackę która leży już chyba z rok. Co zrobić z pierwszym planem? Czy odwracać postać (skrzydła skierowane bardziej w stronę środka)? Ręce wiem że do poprawy :) ---- Edycja do postu Grzegorza: Są inne wątki do pochwalenia się :) , nie pasi mi pierwszy plan strasznie i nie wiem co zrobić. ------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 heh, myślę Szu że ta pracka jest tak dobra, że prawie nic jej nie trzeba ( chciałeś się pochwalić poprostu :P ) Może skrzydła ułożyłbym dynamiczniej- bardziej płasko w stronę widza na przykład i rzucił na nich jakąś błoniastą przeźroczystość bo teraz wygląda jakby miał z płótna te machacze. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Jak dla mnie to ta praca nie kwalifikuje sie do OP bo teoretycznie nic nie mozna zasugerowac - przy takej koncepcji, kompozycji itd. nic jej nie brakuje. To ze zarowno koncepcja jak i kompozycja sa bardzo liche to juz inna sprawa :) Moja sugestia bylaby taka - albo jeszcze raz pomysl o tym jak bardziej interesujaco przedstawic "uskrzydlonego demona w mrocznym otoczeniu" z podobnym schematem kolorow i po prostu zacznij od nowa a o tej pracy zapomnij. Albo zamaluj demona i zrob z tego calkiem interesujacy mroczny landscape z rzeka lawy wyplywajaca z pierwszego planu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Noo co wy, to wlasnie swietna praca do tego dzialu -jest co poprawiac i az sie chce :D Perspektywe trzeba ustalic, zrobic pierwszy plan, poprawic i zroznicowac trzeci, demonka (szczegolnie skrzydla) poprawic bo jest plasko oswietlony. Tylko kurde czasu dzis nie mam :/ a dlugo bez OP ta praca sie ewnie nie ostoi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Ano dokladnie, nie wiadomo czy postac stoi, czy leci i co tam w ogole robi. Dużo detalu nie znaczy dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 siema, a może tak? pomysł tylko..(z nazwy pliku welcome to hell) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Świetny pomysł z tym OP. Sam nie raz prosiłem znajomych o cos podobnego. Czasem pare kresek jest skuteczniejsze niż deliberacjie na temat "chodzi o to że" :D A tu ku przestrodze...nie proście o OP bo może was spotkać to (to mój stary rysunek): I poprawiona (lepsza)wersja: chodziło o to że rysunek zawsze jest lepszy jak są na nim gołe cyce i krew :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o r o Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Cruzh3r - ciekawy overSzU, troche na szybcika załatwia problem pierwszego planu i niezdecydowania demona i imho demon troche mniej 'widoczny' się zrobił, ale ogólnie spoko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 dobra :D Cwaniaki :) wyciągnijcie cos z tego : moja praca robiona jakies 2 lata temu :D(nie smiac sie) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
:PiechI: Napisano 22 Czerwiec 2007 Share Napisano 22 Czerwiec 2007 moze z tego cos zrobicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 "Overpainting" to swietny pomysl na nauke dla nas wszystkich. Ja tak skromnie, ale pozno juz jest. Moze z rana poprawie jeszcze, a moze kto inny zrobi overpaint nad moja wersje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 razor: haaaa ładnie :) ładne swiatelko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 23 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Pozwoliłem sobie zmolestować jednego z potworków Thirdeye'a i wrzucam za jego zgodą. Designu za bardzo nie chciałem zmieniać, różnice wynikają z tego głównie, że Thirdeye zmienił go jeszcze już po moim mazianiu. Celem było przedstawienie mojej wersji kolorystycznej, która wydaje mi się mniej plastelinowa i lepiej oddaje materię potwora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 plastelinowe kolorki nawet maja swoj urok, tam bardziej by sie przydalo lewa przednia noge ustawic, zeby sie nie podwijala miekko pod cielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 23 Czerwiec 2007 Share Napisano 23 Czerwiec 2007 Jeśli ktoś będzie chciał to pociągnąć, to - feel free ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Moim dziwnym zwyczajem zniszczyłem wszystkie naturalne kolory na rzecz zboczenia światłokolorowego, czyli lądującego statku i ciepłego płomienia :) Może miejscami nie wyszło najlepiej, ale mychą musiałem malować :/ Kto teraz poprawi mojego demonka? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 Też się skusiłem i pomazałem Marduka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 24 Czerwiec 2007 Share Napisano 24 Czerwiec 2007 aspenboy-> fajna odskocznia cos ala tex.masakra :D no to ja podmalowalem po swojemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 podoba mi sie watek :) ale ja i taak w tej dziedzinie raczkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 Rzucam na pożarcie :) czekając na render maznąłem. Mechanicy marzą o lataniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 jakos leniwie sie pracuje - zwalam na pogode Shot at 2007-06-28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 28 Czerwiec 2007 Share Napisano 28 Czerwiec 2007 jesli ktoś będzie chciał coś po tym dzisiejszym poniższym speedziku pomazać to proszę się nie krępować :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 wrzucam i tutaj , róbta co chceta ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Heh, no żart. Może Ty weź to i "róbta co chceta" go dokończ, bo póki co to sie na OP nie kwalifikuje. Zresztą Twój poprzedni "spieedzik" też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azakiel Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Heh, no żart. Może Ty weź to i "róbta co chceta" go dokończ, bo póki co to sie na OP nie kwalifikuje. Zresztą Twój poprzedni "spieedzik" też. hmmm. nie wiem jak mam to rozumieć, wrzuciłem dwa speedy pierwszy machnięty w 20 minut, drugi w około 35, uważasz je za bardzo dopracowane jak na OP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 30 Czerwiec 2007 Share Napisano 30 Czerwiec 2007 Kiedy ktoś długo pracuje nad konceptem czy ilustracją i w pewnym momencie nie ma pomysłu jak go skończyć, ewentualnie czuje że pracy czegoś brakuje to potrzebuje świeżego spojrzenia, wskazówki - wtedy prosi o OP. W tej chwili na obu twoich speedach nie ma nawet wskazówki co do tego co chciałeś przekazać. O czym jest praca itd. Mówię że powinieneś nad nimi popracować chociaż parę godzin zanim poprosisz kogoś o OP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 bo mialem qpe roboty i czasu nie bylo a tymczasem overpaint popełniony na Marduku :) główny zarzut - przedawkowanie okrąłego brusza ze zmienna wielkością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 1 Lipiec 2007 Share Napisano 1 Lipiec 2007 Dałeś do piece Łukasz. Rysunek wygląda o niebo lepiej niż wcześniejsze wersje (Sorry Marduk :)) Zgadzam się też z thirdeye...takie rzucanie na zasadzie se pomalujcie chyba mija się z celem. Co innego gdy jest jakiś konkretny problem..czy tak zwany martwy punkt. No przynajmniej takie jest moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Witam Fajnie ze powstał taki temat przynajmniej mogę sie do was zwrocic z problemem ktory zniecheca mnie do rysowania na tablecie. W sumie posiadam tablet 2 lata, ale zazwyczaj wykorzystuje go do bardzo prostego kolorowania postaci. No wiec problemem u mnie jest uzyskanie postaci ktora by wygladała zywo. Pewnie zwiazane jest to z uzywanymi przeze mnie kolorami. Moze ktos poradzi radą ? oto rysunek nad ktorym mozna by bylo sie poznęcac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 jakkas : thx m8 pomeczylem nieco tego aniolka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
o r o Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Łukasz... heh, następny overpaint, który powoduje, że obrazek bazowy wygląda jak wip ;D imho idealnie wzmocniłeś klimat oryginału, bardzo podoba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 Łukasz miażdżysz! Jestem fanem ... już od długiego czasu! Tu już nie chodzi nawet o warsztat, ale o swojego rodzaju umiejętność podejścia do pracy, do mądrego zabrania się za nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PudSon Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Łukasz pytanie zupełnie off topic Avatar jest twojej produkcji?? Bo dla mnie uosabia twój styl odkąd jestem na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 no to tera ja: nie wiem czy się nadaje,ale speed to nie jest;) zabrakło pomysłu na resztę,poprostu się zacięłam,gdybyście mieli jakieś uwagi pomysły,popchnęli to w jakąś stronę,może by mi zeszła blokada... z góry dzięki ( acha znam zasady,podejście,jeśli coś to ją wycofam:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Oro, Siegmar: dzięki chłopaki za dobre słowo :) PudSon: nie jesteś pierwszym , który pyta o ten avatar to render z maxa przetworzony w imageready na gifa zanimowalem model ktory robilem do UT2003 ( w sumie model skonczylem ale jakos tekstury sie nie chcialy pokazywac w grze wiec dałem se spokój ) az sie lezka w oQ kręci: Koniu: rób bardziej nasycone cienie bo inaczej pracka wychodzi mdła no i wrzucaj jakis kolor na tlo jak zaczynasz malowac bo biel nie jest dobra na podkład PS: genialny zarost zrobiłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Witam Do "purple": nie jest to stuprocentowy Overpaintig ale jak zobaczyłem Twoją pracę to przyszło mi coś takiego do głowy(i chyba też to że w nazwie twojej pracy jest słowo "japan"). Nie zwracaj uwagi na wykonanie, to tylko koncept. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 hello purple, ( moze komus chce sie poprawic ucho;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 bardzo ładne prace mant-raz jakoś dużo nie zmieniłeś dałeś tylko troche przepału ;) czyżby overpainting sie już wszystkim znudził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Mr Pank: wg mnie nie chodzi tylko o to, zeby cos domalowac, zrobilem rozsadna wg mnie korekte, aby bylo mniej plasko i kolorystycznie lepiej. Poprawilem skintony, pocieniowalem i dodalem dodatkowy kolor otoczenia, jak ktos chce to moze dalej malowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 wiem czepiam sie, straszne Pobawiłem sie pracą Marduka tak jak zwykle blok A4, ołówek i podkręcone w PS, pewnie to nie overpainting ale liczy sie zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Mr Pank: niezle...tylko glowe mu powieksz, bo za mala.. ;) tak mnie sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 bardzo ładne prace mant-raz jakoś dużo nie zmieniłeś dałeś tylko troche przepału ;) czyżby overpainting sie już wszystkim znudził hehe, rzeczywiście chodziło mi może bardziej o coś z tłem;) Mr Pank: wg mnie nie chodzi tylko o to, zeby cos domalowac, zrobilem rozsadna wg mnie korekte, aby bylo mniej plasko i kolorystycznie lepiej. Poprawilem skintony, pocieniowalem i dodalem dodatkowy kolor otoczenia, jak ktos chce to moze dalej malowac :) ale,też bardzo pomocne,teraz widzę,za co w ogóle się nie wziełam,i że to można jeszcze bardzo podciągnąć,dzięki serdeczne:) ps: poza tym,że jest realniejsza,to cosik jej wyraz twarzy zmienił się z dobrej no...np:perskiej księżniczki, w jakąś wredną sukę (sorry za wyrażenie),wojowniczkę zła,czy tam inną lafiryndę...;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 a według mnie overpainting to strata czasu bo w tym czasie można wiele nowego stworzyć :) .... Pewnie zostanę ukamieniowany !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 30 Lipiec 2007 Share Napisano 30 Lipiec 2007 no pewnie! ale tylko jak się jest -"marońskim" ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 31 Lipiec 2007 Share Napisano 31 Lipiec 2007 a według mnie overpainting to strata czasu bo w tym czasie można wiele nowego stworzyć :) .... Pewnie zostanę ukamieniowany !!! Liczy sie fajna zabawa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 help! wrzcuam mojego robota z tygodniowego speedpaintingu...jak zwykle zaczalem mazac cos sie pojawilo i sie potem zacialem i tak mazalem juz raczej bez sensu..troche kolorki..troche detalu..ale nic konkretnego...moze ktos poprowadzilby to na jakis sensowny tor i otworzyl mi troche oczy...bylbym wdzieczny :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 5 Sierpień 2007 Share Napisano 5 Sierpień 2007 chłopaki powiedzieli zebym to tutaj podesłał, może ktos ma ochotę powalczyć Shot at 2007-08-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi