Chindoos Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 3d Max 8 + Photoshop CS2 ...tylko coś dziwnego mi sie stało z odbiciami na tylnym zderzaku i nie mam pojęcia w czym tkwi problem:/
Stachu Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 model ok, ale wywal hdri jak robisz w studiu i z oponami juz chyba poszedłeś na latwiznę :P a i daj lepsze ustawienia rendera bo coś z cieniami się krzaczy
Mr. MtS Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Super :D mi sie podoba zarowno model jak i materialki. Dodatkowo wg mnie jakos strasznie nie gryzie sie to HDRI ze studiem :D (trzebaby dorobic jakąs skromną scenke i bylby super2 ;) ). A tak btw: Jaki jest najprostszy samochod do wymodelowania ;) ??
Levus Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 + za koncepcję! + za kolor w dechę! - za sterylność renderku (wyślizgany taki, mógłby być bardziej przekonujący) trzeci + że ja tak nie umiem:p Pozdrawiam!
Ania Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 bardzo ładny model, shadery częściowo jakieś dziwne (np. odbicia na przedniej szybie) na opony nadałaby się jakaś teksturka
briz Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 fajna syrenka, materiały szczególnie opon można by było chyba trochę poprawić, ta żółta rejestracja jest trochę dziwna
Chindoos Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Napisano 21 Czerwiec 2007 A tak btw: Jaki jest najprostszy samochod do wymodelowania ;) ?? Syrena na przykład jest banalna. W tej chwili nie przychodzi mi do głowy prostszy samochód... może Fiat 125.
SoAd Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Wszyscy wiedzą że Audi TT :D A co do syrenki to jak juz robisz w studiu to do odbic uzywaj plane'ów białych, bo to hdri psuje render. Przynajmniej moim zdaniem
kliment woroszyłow Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 aż sie łezka w oku kręci....:) reszte juz powiedziano wyżej:)
Dawcio_m Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 a mi sie podoba hdri jak najbardziej:D oby więcej takich renderów:)
JohnZi Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 hehe Stachu nie zapominal ze mamy w zlotej galerii autko bzyka ktore zostalo oswietlone wlasnie za pomoca hdri:) kwestia odpowiedniego doboru i ustawienia:) drugi render ten nasycony, lepszy niz reszta:)
Stachu Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 a mnie wszyscy jadą jak dam hdri w jakimś studiu : btw. audi tt jest wbrew pozorom trudne (znaczy się dla początkującego) dobry jest lambo countach lp5000 ;) edit: to miała być odpowiedź to twojego postu o hdri ale mniejsza z tym:P
JohnZi Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 a mnie wszyscy jadą jak dam hdri w jakimś studiu : ... hmm moze masz za malo postow?:|:p
pecet Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 ładny model i lakier, reszta shaderków troche lezy, a szyby wyszły najgorzej
Gość Raffaello Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 kolorek w dechę! szybki do poprawy
drakul Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 wszyscy mówią że ładnie, a wcale że nie bo jest sporo błędów w meshu. nierówne szyby, itp
xaoo Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Hdri do wywalenia. Nie lepiej dac jakies fajne oswietlenie z gory albo z boku?? Ja rowniez mam wrazenie, ze z szybami cos nie tak, ale to moze przez to hdri tak dziwnie wyglada. W ogole hdri w studio to jakies nienaturalne. Jak dla mnie studio powinno byc studiem, a hdri na scenke wtedy to wyglada najlepiej. Model ladny choc to lusterko mnie zastanawia, wyglada jakby przypadkowo sie tam znalazlo, ale moze w tych syrenach to tak jest :) Pozdrawiam xaoo
mentaller Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 ...tylko coś dziwnego mi sie stało z odbiciami na tylnym zderzaku i nie mam pojęcia w czym tkwi problem:/ prowdopodobnie chodzi tutaj o hdri, popatrz na przednią szybę z pierwszego rendera - te same dziwne refleksy jak na tym feralnym zderzaku.
Rekomendowane odpowiedzi