Napisano 21 Czerwiec 200717 l 3d Max 8 + Photoshop CS2 ...tylko coś dziwnego mi sie stało z odbiciami na tylnym zderzaku i nie mam pojęcia w czym tkwi problem:/
Napisano 21 Czerwiec 200717 l model ok, ale wywal hdri jak robisz w studiu i z oponami juz chyba poszedłeś na latwiznę :P a i daj lepsze ustawienia rendera bo coś z cieniami się krzaczy
Napisano 21 Czerwiec 200717 l Super :D mi sie podoba zarowno model jak i materialki. Dodatkowo wg mnie jakos strasznie nie gryzie sie to HDRI ze studiem :D (trzebaby dorobic jakąs skromną scenke i bylby super2 ;) ). A tak btw: Jaki jest najprostszy samochod do wymodelowania ;) ??
Napisano 21 Czerwiec 200717 l + za koncepcję! + za kolor w dechę! - za sterylność renderku (wyślizgany taki, mógłby być bardziej przekonujący) trzeci + że ja tak nie umiem:p Pozdrawiam!
Napisano 21 Czerwiec 200717 l bardzo ładny model, shadery częściowo jakieś dziwne (np. odbicia na przedniej szybie) na opony nadałaby się jakaś teksturka
Napisano 21 Czerwiec 200717 l fajna syrenka, materiały szczególnie opon można by było chyba trochę poprawić, ta żółta rejestracja jest trochę dziwna
Napisano 21 Czerwiec 200717 l Autor A tak btw: Jaki jest najprostszy samochod do wymodelowania ;) ?? Syrena na przykład jest banalna. W tej chwili nie przychodzi mi do głowy prostszy samochód... może Fiat 125.
Napisano 21 Czerwiec 200717 l Wszyscy wiedzą że Audi TT :D A co do syrenki to jak juz robisz w studiu to do odbic uzywaj plane'ów białych, bo to hdri psuje render. Przynajmniej moim zdaniem
Napisano 21 Czerwiec 200717 l hehe Stachu nie zapominal ze mamy w zlotej galerii autko bzyka ktore zostalo oswietlone wlasnie za pomoca hdri:) kwestia odpowiedniego doboru i ustawienia:) drugi render ten nasycony, lepszy niz reszta:)
Napisano 21 Czerwiec 200717 l a mnie wszyscy jadą jak dam hdri w jakimś studiu : btw. audi tt jest wbrew pozorom trudne (znaczy się dla początkującego) dobry jest lambo countach lp5000 ;) edit: to miała być odpowiedź to twojego postu o hdri ale mniejsza z tym:P
Napisano 21 Czerwiec 200717 l a mnie wszyscy jadą jak dam hdri w jakimś studiu : ... hmm moze masz za malo postow?:|:p
Napisano 21 Czerwiec 200717 l ładny model i lakier, reszta shaderków troche lezy, a szyby wyszły najgorzej
Napisano 26 Czerwiec 200717 l wszyscy mówią że ładnie, a wcale że nie bo jest sporo błędów w meshu. nierówne szyby, itp
Napisano 26 Czerwiec 200717 l Hdri do wywalenia. Nie lepiej dac jakies fajne oswietlenie z gory albo z boku?? Ja rowniez mam wrazenie, ze z szybami cos nie tak, ale to moze przez to hdri tak dziwnie wyglada. W ogole hdri w studio to jakies nienaturalne. Jak dla mnie studio powinno byc studiem, a hdri na scenke wtedy to wyglada najlepiej. Model ladny choc to lusterko mnie zastanawia, wyglada jakby przypadkowo sie tam znalazlo, ale moze w tych syrenach to tak jest :) Pozdrawiam xaoo
Napisano 26 Czerwiec 200717 l ...tylko coś dziwnego mi sie stało z odbiciami na tylnym zderzaku i nie mam pojęcia w czym tkwi problem:/ prowdopodobnie chodzi tutaj o hdri, popatrz na przednią szybę z pierwszego rendera - te same dziwne refleksy jak na tym feralnym zderzaku.