Kirian Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Witam! Pozwoliłem sobie założyć temat żeby nie zaśmiecać ciągle forum :) Będe się starał wrzucać tutaj troche modeli na tyle na ile pozwoli mi czas :) Proszę o konstruktywną ocenę prac;) Na początek... ( Wings + Zbrush ) ludek: model + szybki concept Starsze model W DALSZYCH POSTACH KOLEJNE MODELE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Prawdę powiedziawszy nic wielkiego, dajesz dalej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarlogPL Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 A mi się podoba to pierwsze coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 a mi sie podoba pierwsze i trzecie :) wyglada to jakby gosc mial wglebienie w oczach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makler Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 trzecie fajne :D podoba mi sie i ma fajne dwie szramy na jednym oku ... ja bym nie powiedział że to nic wielkiego ... podobają mi sie texturki dosyć wyraziste ;) czekam na reszte :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2007 Misiek na sterydach po tuningu;) i grzeczny piesek... (zęby miskowi dodam pozniej;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 13 Lipiec 2007 Share Napisano 13 Lipiec 2007 dziwny ma pysk :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 malo czasu mam wiec tylko glowa:( /bez referek z pamieci/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Fajnie wyglada (oprocz brody). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 A mnie sie podoba wszystko, co nie probuje byc realistyczne:) Jestes na dobrej drodze. Jezeli tylko postudiujesz anatomie i nauczysz sie wykorzystywac wiecej, niz standardowy brush w Zbrushu, to bedziesz robil fajne rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 dziękuje za wszystkie mile słowa!!:)*, dają sile do dalszej pracy~^ mała zabawa z detalem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 nowy modelik:) ... niemoglem sie zdecydowac na material:P ocencie prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 oooo zacne! bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 fajnie gdybys temu kolesiowi zrobil cos ala terminator - kawalek zdartej skory z ktorej wystaje blacha oraz takie czerwone oczka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 Zibi ma racje z tymi oczami - przydalby sie jakis kontrastujacy kolor. Mnie sie podoba niebieski. Fajnie model wyglada z tego ujecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Fajny pomysł nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 dziękuje za opinie!:) a teraz większy projekt- StarCraft Fanart, w niecierpliwym oczekiwaniu na nowego starcrafta zdecydowalem wymodelować postać z SC2, będzie to Twilight Archon(szkice dostepne na stronach o SC2) na razie wstępna baza, później w ruch pójdzie Zbrush a następnie jakaś scenka;) wiec BARDZO bym prosił o jakieś rady/konstruktywne oceny art- jedna z referek(prawa zastrzeżone dla Blizzard) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 poprostu musisz zaostrzyc kanty bardziej ale juz wyglada fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 wtf ? strasznie pogiete,posiedz troche dluzej a nie wrzucasz wszystko co w zbrushu zrobisz, program za ciebie fajnnego modelu nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nesu Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 ej ej nielot przeciez to tylko zdividowana baza;) a nie gotowy skulp, jak na baze wyglada OK!:) tylko rozciagnij troche karwasze i do roboty!:) czekam na Update!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 ej ej nielot przeciez to tylko zdividowana baza;) a nie gotowy skulp, jak na baze wyglada OK!:) tylko rozciagnij troche karwasze i do roboty!:) czekam na Update!:) co z tego ze zdividowana baza ? wyglada tragicznie , pelno bledow a wystarczylo by ze smoothowac i by bylo lepiej ale spoko sie nie czepiam. robata co chceta tylko denerwuje mnie juz wrzucanie wszystkiego co sie w zbrushu(sculptach) zrobi, nawet gdy wyglada jak kupa. Kirian sorki ze tak ostro ale widac ze masz pojecie o sculpcie (poprzednie prace) a wrzucasz takie cos. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 Calkowita racja Nielocie:)... spojrzałem teraz na ten model i widze ze kaszanka straszna;P... ale zostawiam sobie za punkt honoru zrobienie tego arta;P... za tydzien jak wrócę z wakacji;P... bedziesz zachwycony:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 udaliście sie z tymi sculpterami :\ modelować normalnie tak jak nielot powinniście ! Co do głowy tego człowieczka wczesniejszego to nawet dośc ale strasznie podziabana jakoś :) A to ostatnie to strasznie nijakie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 23 Lipiec 2007 Share Napisano 23 Lipiec 2007 Skoro prosisz o rady to pomędrkować zawsze można :). W moim odczuciu zupełnie źle dobrałeś soft do konceptu- takie rzeczy najszybciej się robi albo sdsem albo technikami modelowania mechanicznego (hard surface modeling). W zbrush mimo wielogodzinnego paćkania z reguły efekty są dalekie od zadowalających, przy czym nie mówię że się nie da, po prostu po co sobie utrudniać życie? W ogóle na początku warto "przeczytać" koncept... szkic czy tam base mesh powinien przede wszystkim dobrze odwzorowywać proporcje, dalej warto podzielić sobie model zależnie od materiału z którego jest zrobiona dana część- tutaj jest to dosyć proste- od razu widać metalowy pancerz i zakończenia węży, fluorescencyjne węże, prostą geometrię pod FX między częściami korpusu oraz fluorescencyjne dłonie- osobiście to każdą z tych części modelował bym inaczej a zbrusha widział bym tylko do użycia przy tych ostatnich. Cóż, nie poddawaj się i pracuj ciężko. PS. Fajnie że poważnie podchodzisz do kwestii autorstwa konceptów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 Witam:) coś nowego: co o tym myślicie?:) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 Witam update w wolnej chwili: jestem dosc zly na ten model bo dzieki bugom ZB 3 robilem do 3 razy(teraz takiego dzieciaka z glowy machne w 15 min;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 bachor masakryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 no ten dzieciak super wygląda taki trochę podobny do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Zacnie zmodelowane..... ciekaw jestem jak by ci poszło z jakąś piękną panią rodem z Holwood :> Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 Dzieki!:) Mortom Oj mam juz w planach taki model Dziewczyny ze dasz sobie ja na tapete itp;PPP tylko na cialo potrzebuje z dzien/dwa czasu;) a wole nierobic kobiety niz zrobic 'niefajna':) jak juz zrobie to ma powalac na kolana i powodowac szybsze bicie serca :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciechu Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Widać że masz talent. Bardzo fajny diabołek niemowle i poprzednie modele również. Szybko modele robisz to sie bardzo liczy według mnie, tym bardziej gdy się trzyma poziom, a w twoim przypadku tak jest. Bardzo fajnie, wrzucaj dalej. Jestem bardzo ciekaw co będzie dalej. No bo tak z jednej strony robisz fajne modele o ostrych krawędziach, z drugiej też tak jak twarz tego diabołka, modele bliższe realiom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 ten dzieciak super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2007 Witam:) obiecałem protossa;P... bedzie to coś jak chempion-zealot to dopiero jedno posiedzenie nad modelem, domyslam sie ze masa błedow, rączek jeszcze niema:) co o tym myślicie?:) mam plan zrobic go dokladnie i ustawic w pozie Jedna z referek: http://bestgamewallpapers.com/files/starcraft-2/zeratul.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Grałem kiedyś w SC :D Model narazie całkiem obiecujący, ciekaw jestem rąk i żebyc zrobił taki cloth jak na koncepcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Witam:) coś nowego: co o tym myślicie?:) pozdrawiam! Przypomina mi troche Joker'a z Gotham City ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 Witam:) update Zealota, mam nadzieje ze wyglada coraz lepiej:(... chciałbym wkoncu dopracowac jeden model raz a porządnie by chociaz komus sie podobał;) /plecki i raczki wymagaja tuningu;)/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 za duzo nieuzasadnionego detalu, ale i tak jest spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 super , podoba mi sie :) moze sie kiedys wezme za Zb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
`Ibanez Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Fajnie, fajnie, robiłeś pierw w maxie? czy coś? czy w zbrushu zaczynales od zera tego Zeratula? ps:ja równierz musze sie zabrac za Zbrush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Bomba modele :O zapiera dech w piersiach :) /a tak off topic.. jak zwiękrzyć w zbrushu max poly count ? bo mam 2kk czy jakoś tak i przy tylu poly model jest błe... albo jak to fixnonć ?/ i jak odpalic anty alising w Z żeby nie było shodków ? :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Podpinam sie pod Klicka postem , glowny detal zaslepiony jest tym niepotrzebnym, nic niepodkreslajacym. /a tak off topic.. jak zwiękrzyć w zbrushu max poly count ? bo mam 2kk czy jakoś tak i przy tylu poly model jest błe... albo jak to fixnonć ?/ i jak odpalic anty alising w Z żeby nie było shodków ? :[ Zapraszamy do dzialu tutoriale :) sciagnij sobie videotutki Klicka i bedziesz wszystko wiedzial co potrzebne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D4D4L Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 To ide kopać xD tnx ofc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Dzieki za uwagi!:) zbedny detal zniknie!:) a miedzy czasie taka glowka >Ibanez: base mesh Wings + zabawa w ZB3;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazell Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 fajnie fajnie ale broda jaka taka dziwnie wykrzywiona, ucho nie skoczone jak sądzę, na moje nos nieco za szeroki (ale usprawiedliwiony komiksowym klimatem),kącik ust i okolice są chyba zbyt wysunięte do przodu, no i troszkę za symetryczny...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 Dziekuje Khazell na takie rady wlasnie licze!:) tym bardziej gdy robie model bez referek i niewiem co fajnie a co niefajnie wyglada;) poprawiony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Kirian a pamiętasz jak obiecywałeś laskę zrobić??? no ja nadal czekam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2007 Mortom bracie doczekasz sie laski;)... a narazie takie modeliki( Basemesh-Wings3d +Sculpt-Zbrush3) pare bledow ale badzcie wyrozumiali, to poniekad 1-day speed modeling a nie tygodniowki:) na Protossa niestety niemialem chwilowo ochoty;) i jeszcze taki usmiechniety typek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Pada:/ wiec z nudow zrobilem to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Jezeli niewiadomo Kto to to model do d...;p:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 ostatnia główka świetna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi