chveti Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Witam, Zaczęłem sobie skrobać Brooklyn'ski budynek, modelowanie niemal całe zakończone - pozostało parę dupereli [m.in. drabinka, chodnik..]. Teraz będę chciał się skupić na teksturowaniu i później na renderze. Zapewne polegnę [jak zwykle] w tej pierwszej fazie ale fajnie mieć wip'a. :) Górna część budynku ma być z jasnej cegły, balkoniki zardzewiałe - dół to drewno ze złuszczoną farbą. Komentarze mile widziane. Taki progress : Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 wreszscie cos z detalem a nie boxy :) fajnie wychodzi skoncz to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 pięknie się zapowiada . Tylko nie zrób z tego czystej wizki. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 oswietlenie to skanlajnowy skajlajt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 KLICEK , krzyhhh - thank you. :) illy - to vray dirt mapa na niskich ustawieniach robi takie wrażenie ;) Tutaj taki test(?) odrazu mówcie co Was razi bo w teksturach nie potrafię być obiektywny. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 sa, spoko ale za mocny render wali w gałki, duzo od tego zalezy ;) wiec wiesz czerwiensza cegła była by chyba milej widziana ;) jedziesz tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JackVasi Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 jak dla mnie te duże beżowe cegiełki kończą się zbyt regularnie. Powinno gdzieś np. pół odpaść albo coś. Ogólnie bardzo dobrze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 koniecznie czerwone cegiełki i przybrudzone boki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 na razie fajnie, praca przypomina mi projekt http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=35883 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 no dajesz dajesz ziomm :) Czekam na wiekszy update wtedy wiecej sie wypowiem ale jak narazie to bardzo fajnie :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 ladne. detal jest, klimacik jak bedzie to bedzie git;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 super!! swietny pomysl, swietne wykonanie :) uwilebiam NY wiec tym bardziej mi sie podoba :D powodzenia w texturowaniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 no lecisz lecisz z tym projektem, trzymam kciuki aby wyszlo, zwlaszcza texturowanie! Pozdro eL0! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Modelik wygląda świetnie. Zapowiada się fantastyczna scenka. Keep it up :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 ej nie dawaj takich duzych tych renderow bo forum ma nieregularne rozmiary ;p :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 eleganckie! (cholera przypomniales mi o mafia.life, musze to skonczyc xD) tak trzymac, pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 dla mnie poprzednia ściana była lepsza tutaj jest taka wycycana; owszem, są pewne nieregularności, ale tamta, bardziej brudna, spłowiała jakby, zużyta... no i nie wiem, czy robisz z jakiegoś konkretnego zdjęcia, ale po prawej stronie masz większy odstęp między białymi "cegłami" a tym ozdobnikiem niż po lewej ogólnie najs, model ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Ja myśle że najlepiej operować szarościami i kolorami mocno wyblakłymi. Model prezentuje się ekstra, dobra scena wokól niego jeszcze (np. samochód i śmietasy przed blokiem?) i będzie ekstra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Jacys nygerzy by sie przydali:) [gwoli wyjasnienia-"nygerzy"- to slowo pisze bez zadnych podtextow rasistowskich, moje poglady dalekie sa od tego] pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Świetne chveti - czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 ee nie slodzic mu :p poprzednia wersja byla leepsza !! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Prawda była ale nie NAJLEPSZA. Jestem ciekaw jak poradzis sobie z oknami, chyba że będziesz modelowal wnętrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2007 Dzięki za taki doping :) Godzil - okna pokryje refleks nieba czy czegoś więc bez obaw ;) Dalsze kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 super !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 A mi sie czerwien nie podoba. ja bym mącił w szarościach naprawde albo jeszcze abrdziej te czerwien wyblaknął :P Ale i tak respect! Propozycja: zrób klimacik brudny jak w GTA tylko z mniejszą bajkowością tj. przekolorowaniem. Syf kiła i mogiła, może mgiełka czy coś. Chyba że HDRI jakieś spoko i powinno to załatwić. Oblookaj screeny z nowego GTA IV ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 Chveti jest spoko, ale rozumiem ze to bazowa texturka zeby dobrac kolorki itp ? :D a pozniej bedzie mocne zniszczenie ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2007 Dzięki za komentarze. Narazie ciężko mi idzie bo jestem pomiędzy wczasami a wczasami ;) Strasznie mnie stresuje texturowanie :) bo nie wiem jak to z kolorem dobierać...jednak wybiorę chyba jasne cegły. Chłopaki...chcielibyście max syf ale czy na codzień każdy budynek się rozpada w oczach jak koło niego przechodzicie? :D Jeszcze jakbym mógł wymusić na was komentarze ' za dużo tego...za mało tego' to byłoby pięknie, bo sam sobie nie poradzę :P Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 pod oknami są jakies ciemne plamy, na cienie to nie wygląda, pewnie miało symulować zacieki, ale troche Ci nie wyszło. najlepiej to skombinuj jakies fotki z takimi wzorami zacieków i pomiksuj w PSie, w sumie robi się to całkiem szybko i prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 No i według mnie na pewno brakuje ubytków. Może fakt, nie musi sie rozpadać ale to stary budynek, niech mu braknie cegły, rurki w barierce itp. Okna wyglądają troszkę dla mnie jak nałożone i są zbyt blisko tych jasnych cegieł narożnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2007 Robiłem całość na podstawie zdjęcia...tylko że zaginęło mi na tydzień przed pracą więc wszystko co tu jest to starałem się zapamiętać ;) Budynek nie miał aż tak poniszczonych cegieł a okna były umieszczone blisko ozdobników, (około 30cm od krótszych cegieł). :) Zaraz zacznę paćkać w teksturze i niebawem wrzucę update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Męczy mnie to, może coś w ten deseń? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Bardzo fajna teksturka ! Jedziesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 moze jakies grafiti na scianie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 nio wygąda zawodowo... szczególnie te zabrudzenia pod parapetami... nie wiem czy ciemniejsza texturka nie wyglądałby lepiej, ale to chyba później wyjdzie z całością :) Jest szansa na większą rozdziałkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 nio to jest coś proszę pana... i troszkę mnie wyobraźnia poniosła, ale... dziwnie wyglada ta drabinka (sama drabinka jest ok.), tak jakby prowadziła tylko z jednago piętra na drugie... nie powinno być gdzieś tam czasem takiej wysuwanej drabiny w dół na ziemie? W końcu to w imię ewakuacji ;-) Jak to często w cudownych amerykańskich filmach widać, jak cudowni amerykańscy bohaterzy zjerzdzają po tej drabince w dół i lądują zazwyczaj w koszu na śmieci?!? Czujesz klimat?!? Tak tylko się czepiam, bo lubię takie klimaty he he... Poza tym fajnie wygląda ta tyrknięta roleta po prawej :) Pozdr&czekam na kolejny up! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 no, teraz zacieki o niebo lepsze. własnie o takie coś mi chodziło :) nie wiem jak tam stoisz z modelingiem i jakie masz referki (a jesli jakies masz, to na ile ich sie trzymasz) ale chyba moznaby jeszcze nieco pofantazjować z tym gzymsem na samej górze. zazwyczaj gzymsy przy krawędzi dachu są najbardziej przekombinowane, a u Ciebie jest taki sam, jak ten nad witrynami sklepów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Bardzo dobry model chveti, świetny. :) Klasyczna cegła bardziej mi się podobała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanderalek Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 A mi się bardziej podobało jak cegiełki były czerwone... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Dzięki :) Spróbuję jeszcze klasyczną cegłę z tym samym brudem :) JunioR - pomyślę, ale raczej nie...graffiti jest oklepane w poniszczonych budynkach CG ;) mkk3a - jak dobiorę ostateczne ujęcie to faktycznie zastanowie się nad gzymsem jeśli będzie widoczny. HXL - drabinka będzie w miejscu gdzie na balkoniku pierwszego piętra jest dziura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 Red brick with double cheese, fries and diet coke please. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 rozmiar textury dużo za duży. na wysokosci okna masz 12 cegieł, licząc standardowo 6cm + 1cm na spoinę to masz łącznie 84cm wysokosci okna. a miedzy parapetami, czyli dla jednej kondygnacji, jest 20 cegieł - czyli jakies 140cm (i tak nie licząc grubosci stropu - niech bedzie 30cm, wiec pomieszczenia mialoby 110cm) . wiec sam widzisz ze cos tu nie gra. ja bym pomniejszył tex mniej wiecej dwukrotnie. oczywiscie są rozne rozmiary cegieł, ale 6cm to taki standard. a zeby nie było ze w PL cegły mają 24x12x6cm to pozwole sobie zacytować wikipedie ;) In the United States, modern bricks are usually about 8 × 4 × 2.25 inches (203 × 102 × 57 mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 no i jest fajnie powodzenia w dalszych pracach mistrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 ye, that's better now :) faktycznie czerwona cegła lepciejsza... choć te sexi zabrudzenia nie są teraz aż tak widoczne niestety... (no i wszystko się wyjaśniło apropos drabinki)... mkk3a - może to po prostu amerykańska cegła - coś jak 60, a nie 50Hz w gniazdku, he he :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 ooo i to jest ten kolor! trafiles :D to lubie ten klimat moze byc pozwalam Ci dalej robic :p Nie no naprawde klasa juz powoli wygląda... proponuje na cegły wykonczeniowe i narożne, kolor szary, betonowy... Powodzenia dalej!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 mkk3a - kurcze, spostrzegawczy jesteś , a ja na tyle sfrustrowany że gubię skalę...niedługo wrzucę updt. z wyskalowaną cegłą - w 80-90% poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 mkk3a - może to po prostu amerykańska cegła - coś jak 60, a nie 50Hz w gniazdku, he he :-P dlatego wlasnie zacytowalem wikipedie, aby uniknąć takich tekstow, ale jednak sie nie udało :P chveti - wiesz, studiuje sie budownictwo a ostatnio pracuje na budowie, to mam wyczucie w takich sprawach. tym bardziej ze np. wczoraj wlasnorecznie przeniosłem ponad 200 cegieł na drugie pietro, a dzis poprzekladalem kolejną setke i parenascie oczysciłem z zaprawy - wiec co jak co, ale do cegły to mam oko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 ale to przecież "modern bricks" a w dodatku "usually" tak więc proszę się nie czepieć :-P a tak poważnie to chveti powiedział, że poprawi, także bez stresu... swoją droga mkk3a mam nadzieję, że przyśni Ci się dziś coś milszego niż cegły. Pozdrawiam. [stay cool ;-)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2007 myślę, że wystarczająco :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi