xeav Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Jak podaje serwis cnn.com autodesk zamierza wydac nową wersję aplikacji 3ds Max. Zmiany mają by kluczowe dla interfejsu i modelowania jak i również optymalizacje pod kątem wydajności w vueportach. Autodesk opublikował również informacje dotyczące wersji '2008' aplikacji Maya. [link] [link] [link2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Taaaa.... pewnie znowu g... ehmmm guzik-update, czyli instalujesz nową wersje i jedyną zmianą jaką zauważasz jest to, że stare pluginy nie działają ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 hm hm hm kto by się spodziewał... fiu fiu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 streaker dobrze prawi - każda kolejna odsłona niczym praktycznie się nie różni. Ja poprzestałem na v.7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 W zasadzie jedynym powodem instalowania nowych wersji od 6 bylo to ze musiałem wspolpracowac z ludzmi co mieli nowszego maxa... troszke to irytuje. No nic, obaczymy, może za rok bede miał 64 bitowy komp to sobie zmienie na Max 2008 service pack v4 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Zmiany mają by kluczowe dla interfejsu i modelowania jak i również optymalizacje pod kątem wydajności w vueportach. czyli tym razem nie dodali nawet jednego konkretnego fiuczera którym mogli by się pochwalić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 czyli tym razem nie dodali nawet jednego konkretnego fiuczera którym mogli by się pochwalić... +5 do Ironi dla tego pana :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 a ja zawsze myslalem ze max 9 jest najlepszy i najszybszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 7 Sierpień 2007 Share Napisano 7 Sierpień 2007 Czy ja wiem czy taki zły ten update, jeśli faktycznie tak przyspieszą viewport jak piszą w artykule to już niezły update, choć tylko z tego powodu wydawać 800$ to jednak zdzierstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 Wydaje mi sie ze wiele z tych update'ow - te i ten do XSI 6.5 na przyklad - sa takimi wymuszonymi pseudonowosciami do ogloszenia na Siggraph... No ale czas pokaze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dob Napisano 8 Sierpień 2007 Share Napisano 8 Sierpień 2007 a już prawie uzbierałem na 9...jeszcze trochę, a 2008 będzie mój ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 niekończący się serial spod znaku wytwórni AUTODESK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 i niekończący się serial takich samych corocznych gderań ;] Panowie, to wymóg rynku i przestańcie już piec pierniki że was nie stać :) dla firm 800$ to pierdnięcie w wielu przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 warty zmiany chociażby dlatego, że będzie dobrze współpracował z VISTA :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Bacry true true ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 no zwłaszcza ze vista nie jest warta instalacji ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 hindus true true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 to tylko kwestia czasu :D jak się max przestanie uruchamiać na XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Ale to najprędzej przy następnej wersji maxia, czyli za jakiś rok najprawdopodobniej, a za rok, jeśli wierzyć temu co mówi miscrosoft będzie kolejny windows (vienna?), który może będzie wart instalacji (choć ja ich zapewnieniom po viscie aka longhornie za grosz nie wierze... Choć ciągle jednak mam nadzieje, ze autodesk zrobi maxa na linuxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 no też czekam na wersje na linuxa :) tylko brak maxa pod ta platforme powoduje że siedze na windzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Może nareszcie cos zrąbią z tym modelingiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karrde Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Mahomet nie chce przyjść do góry, to może góra przyjdzie do Mahometa? Zamiast jęczeć i narzekać w regularnych odstępach czasu (i dla relaksu w co drugim wątku) może czas samemu coś zrobić. Bo ja wiem.. Maya? XSI? W obu przypadkach zrywacie wszelkie kontakty z tym nieudacznikiem Billem G. i jego lamowatą ferajną n00bów. W tym drugim nawet z Autodeskiem! Ach, cudowne wizje nieskrępowanej twórczości... Sorrki, poniosło mnie - jęczcie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 chciałem to samo napisać: XSI i jeeedziesz. Świat bez Autodesku i Microsoftu jest o wiele pięknięjszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi__ok Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 1084 ojjjj nie zgadzam się z tobą , absolutnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 takie info o pluginach: Plugin News: Max 9 plugins compatible with Max 2008 Just wanted to let everyone know that the majority of plugins written for Max 9 will be compatible with Max 2008, which should be shipping around October 17th. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 chciałem to samo napisać: XSI i jeeedziesz. Świat bez Autodesku i Microsoftu jest o wiele pięknięjszy :) Tzn.? Czarne afrykańskie dzieciątka mają pełniejsze brzuszki i nie ma EIDS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Sierpień 2007 Share Napisano 10 Sierpień 2007 Tzn.? Czarne afrykańskie dzieciątka mają pełniejsze brzuszki i nie ma EIDS? Wszystkie emigrują do Ameryki i stają się raperami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekLLLL Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Bawilem sie ostatnio Cinema4d demo...miazdzy maxsa. Zastanawiam sie, dlaczego max jest tak popularny.Kupujac maxsa za duze pieniadze, bez dokupywania wtyczek do niego, nie jestem w stanie wykonac wiekszosci zlecen. Pewnie sila maxsa tkwi w tym ze jest prosty jak konstrukcja cepa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadar_logoth Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 @ZbyszekLLLL Hmmm... to z czego zbudowany jest cep? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Choć ciągle jednak mam nadzieje, ze autodesk zrobi maxa na linuxa podobno nie ma wała. nie dalej jak ze 2 lata temu :] czytałem, ze max jest zbyt zintegrowany z explorerem i trzebabyło by praktycznie od nowa pisać cały pakiet pod lina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 ZbyszekLLLL - jesli max jest taki prosty to co powiedziec o Cinemie... To nawet nie cep - to patyk po prostu :D Respekt dla cinemy za render - smiga jak szalony! A ja wciaz sie bije z maxem i xsi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekLLLL Napisano 13 Sierpień 2007 Share Napisano 13 Sierpień 2007 Nezumi ,shadar_logoth, max jest prosty, i do prostych zadan sie nadaje.(np latajace proszki do prania w polskiej reklamie , czy wizualki ;) )ale jesli trzeba zrobic cos wiecej, np animacje z symulacja miesni , to max bez wtyczek nie daje rady, a cinema, xsi i maya maja nazedzia ktore sobie z tym radza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 hehe widze że wsadziłem kij w mrowisko. Każdemu krzykaczowi o potędze MAXA proponuję skasowanie pirata z dysku i zakup oryginalnej licencji. Jak się zetkniecie z licencjonowaniem Autodesku to docenicie programy konkurencji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi