Dirk Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 O ile dobrze pamiętam do podesłałem Ci referki tyłu ;) Mi się podoba. Daj jeszcze siateczkę:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 zarąbiście tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 w modelu, krawedzie w niektorych miejscach nie rowne ale gut gut tylko ta kompresja w ostatnim renderze zabija ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 3 Grudzień 2007 Share Napisano 3 Grudzień 2007 no najbardziej ciekawi mnie ta scenka ale juz po za PSem dalej masz buda na tyle w miejscu laczenia zderzaka i docisku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Sam pomysl wkomponowania w stara hale jest spoko. Co do modellingu to jest ok, linia auta wporzadku, rowki spoko wyszly. Widze, ze tylni zderzak jest porabany ;P Ale dasz rade bo widzac co do tej pory zrobiles i jak to wyglada moge spokojnie stwierdzic ze nie przysporzy ci problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 Skromny powrót ;) Myślałem ,że w święta znajdę więcej czasu na modelowanie a tu klapa… jednak trochę dorobiłem. Nad tyłkiem cały czas pracuje. Szyby również poprawie, felgi dokończę, więc nie krzyczeć ,że nie ma mocowań do nich albo ,że okna krzywe ;) W planach mam zamiast hangaru tor wyścigowy, jaki jeszcze nie wiem…. Pomyślimy zobaczymy. Niestety jeszcze trochę roboty przede mną. Mam zamiar zrobić wnętrze (mid-poly ) i poprawić to i owo. Komentujta ;) Mam nadzieję ,że się podoba bo robię wszystko co w mojej mocy aby tak było :] ------------------------------------------------------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Elo :) Nareszcie coś ruszyło :D Pokaż siatkę :) O, i tyle znalazłem: 1) Chyba coś Ci się tam krzywi... :) 2) U Ciebie nie widać tego zakrzywienia, albo jest ono za słabe :) 3) Za miękką końcówkę masz :) 4) U Ciebie za wcześnie kończy się ten chamfer 5) Bardziej uwypuklij to miejsce 6) No to miejsce to w ogóle nie jest zgodne z oryginałem :) Patrz na foty :) Ogólnie idzie super :) Będzie srebrna :) Tylko żebyś rendera nie skaszanił :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 poka siaty. model pare błedów ma. pokazał je kolega wyżej. pozdro dla ekipy z gdańska. PS. Fajny spojler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 nąą, jak na druga fure to zaaarabiscie. teraz dac grubosc blachom, zweldowac polowki, materialy i renderowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 witaj wzywasz wiec jestem :-] i moje uwagi sa nastepujace (sa w kolejnosci rzucania sie w oko): 1) Naprawde niezły model 2) Szkoda ze burago - to przez kola opona ma ksztalt odlewu z gumy jak tak na to patrze to mam nieodparte takie wrazenie - Burago i tyle moze to tez powodowac felga bo srednia ona i zgola pozbawiona jak mniemam jeszcze detali 3) burago poobijane przez mlodszego brata - patrz zagiecie na tylnym slupku 4) gosc powyzej ma racje tam na tych obrazkach gdy wniknac ja musze przyznac ze i tak mi sie podoba wiec czekam na dalszy progress, powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 na milosc boska wywal ten spojler z klapy tylnej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2007 Dzięki za komentarze ;] zastosuję się :) ReflectVision: hmmm tzn. brzydki ok, ale jaki zrobić w zamian bo zależ mi na jakimś :D ? PS: Docencie ,że to moje 2 auto i jeden z niewielu viper'ów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 widzę że bardzo się starasz i model Ci bardzo ładnie wcychodzi kilka poprawek i będzie idealny Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Spojler fajny może troche nie pasuje, ale rzuca się w oczy że jest bardzo prosty, powyginałbyś go troche. Czekam na ostateczne F10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 No to tak.. ja bym poprawil te felgi... slabe troche ;p Opona troche jakas taka jak balooon. To co patry zaznaczyl jest do poprawki (ale to kosmetyka z tego co widze). Ogolnie gratuluje wytrwalosci i tego ze model naprawde wyglada OK!! I pokaz siatke!! bez MS'a!! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2008 Teraz trochę wolnego to będę modelował :) już dziś zacząłem i to i owo poprawiłem aczkolwiek jeszcze sporo zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 nie no git, od strony modelingu nie mam zastrzezen [mimo ze wiem jak wyglada siatka :D] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 Za mało widoczna szyba z tyłu. Model mi się podoba. Troszkę te felgi nie bardzo mi sie widzą ale jest ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 A więc, witam wszystkich użytkowników, gdyż to mój pierwszy post ;) Co do modelu: mi się podoba, sczerze mówiąc jak bym takiego nie zrobił, co zaczynam to mi nie wychodzi :P , życzę powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 ogólnie jest ładnie ale tak jakby się coś krzywi na zderzaku przednim pod lampą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 14 Styczeń 2008 Share Napisano 14 Styczeń 2008 no procz tego o czym wspomnial pecet oraz dolu tylnej szyby, to modelik cacy :) aha opony feee:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 widze że pukniety jes lekko tylny zderzak nie dobrze nie da sie wyklepac bo to plastik chodzi o fragment co tak na dole z boczku wylazi - tam tak chyba nie ma cjoc ja mam model poprzedniego GTSa nie powinna tam byc "jedna/jednakowa" linia, zerknij z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 17 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2008 Teraz pracuje ostro na modelem viper'a staram się poprawiać co wytykacie choć nie jest to łatwe :( Zbieram również fotki wnętrza i lamp jeśli ktoś ma ciekawe to proszę PODZIEL SIĘ :) Pracuje też nad sceną i będzie to taki klimat jak poniżej nie zabraknie również studia ;) Poprawiłem bieżnik i profil opony, lepiej ?? -------------------------------------------------------- Jeszcze dziś postaram się coś pokazać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 no jesli chodzi o scene jest duzo lepiej niz bylo jednak pasowało by zgrac zieleń lisci które juz dobrz pracuja 3d z tymi na focie lub odwrotnie. Swoja droga moglbys nam opowiedzie o shaderku lisci zaintrygował mnie. co do kola widac ze błodzisz po mackiu, chyba nie wiesz zbyt wiele o konstrukcji felg i opon moze sie uda moment szukam... OK masz fart trafilrm referki dla Ciebie oblukas sa duze i dziergaj nie s..."pip !" takiego modelu taym detalem bo sie to rzuca mocno w oczy. DUZE: http://farm3.static.flickr.com/2149/1956400682_0c7a2e6556_o.jpg http://farm1.static.flickr.com/19/99549094_bed73ae2d8_o.jpg http://farm2.static.flickr.com/1051/870017159_b7a5582059_o.jpg http://farm3.static.flickr.com/2268/1567230103_7511f170d1_o.jpg PS i nie podchodz do wipera w sandałach - bo to wyglada eh nie bede lapam - punktów za wulgaryzmy - nie dobrze to wyglada. Masz dobre referki teraz zrób to jak nalezy chlopie - dasz rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Taka prezentacja modelu bardzo mi się podoba:) Drzewka są komputerowo robione? Połącz w końcu te dwie części samochodu bo ta szpara zaczyna mnie denerwować;) Edit: damusTo-litości człowieku. Ekranu mi brakło:) Przy okazji-nie wszystkie fotki są z modelu SRT Coupe. Widzę foty z SRT10, jakiegoś tuningu RT/10 i GTSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 zrób od nowa tą opone, przyglądając się jakimś zdjęciom zarys scenki wygląda ciekawie, jak nie polegniesz na materiałach/texturach to może być b.dobrze :) edit. 3 posty wysłane naraz o 13.14 hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Nie ma znaczenia ktory to Viper profil kół jest taki sam i chodzi tylko o zasade ich kształtowania, wybierz sobie które Ci pasi i juz. Nie ma tam tuningu tylko wersja wyscigowa CC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 A to zwracam honor odnośnie kół:) Teraz widzę, że to wersja wyścigowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Bardzo podoba mi sie pomysł na scenkę! Jesli nad tym popracujesz to może wyjść coś naprawdę interesującego. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 mowisz i masz chlopie i biez sie do roboty ja nie jestem schronisko dla zwierzat nie lubie skamlenia :p wiec zbierz sie w sobie i zrob fadnie te felge albo robiac ja pyta JAK bedzie latwiej sie dogadac a nie tak marudzisz mi tu ze nie da rady. Pokaz ze, ze masz wielkie wlochate kochonez to wazne w dzisiejszym zhomosexualonym swiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 Taka może być? jeszcze tylko śruby by zostały ;) nienawidzę modelować felg.... bo nie potrafię ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 no widzisz juz jest lepiej znacznie lepiej dawaj dalej - ty za duzo myslisz a za malo robisz :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 No! Mi tez sie teraz podoba. Walcz dalej i tak jak Damus mowi NIE MYSL ZA DUZO!! ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 coraz lepiej, na zderzaku jeszcze troche krzywo, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2008 --------------------------------------------- Dzięki za komentarze, poprawie to co się da bo czasem jest ciężko ;) myślę ,że te felgi już zostaną. Powoli zaczynam robić wnętrze :) po nim jeszcze światła i wykończeniowe sprawy (ostatnie poprawki itd.) a potem scena tudzież równolegle zobaczymy ;) PS: Nie wymagajcie ode mnie za wiele to moje 2 autko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 Emmm.. no fele ok tylko te dziurki.. to dla ozdoby prawda?? Bo jak tam klucz wsadzic i twogole sroby to malenka srednice miec chyba musza... Wnetrze kroi sie dobrze jak widze. Bedzie ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 Wiktor ma racje za małe średnice tych śrobek powiekrz je i juz jest niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortal Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 Ładnie ładnie :) Auto nabiera charakteru. Nie znam się na autach zbyt dobrze, więc nawet nie mam się do czego przyczepić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 a miejsca pod lampami z przodu nadal nie poprawiles:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2008 JohnZi: O fakt zapomniałem.... hmm "poprawie" tylko mam nadzieję, że bardziej nie wykrzywie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 nie jestem fanem motoryzacji ale taki wozik to jest cudo model bardzo mi się podoba!!!!! masz szybkie rendery minuta z sekundami ja na moim core 2 duo bym chyba z pół godziny robił, masz dobry komputer czy jakieś fajne ustawienia- jeśli ustawienia to podziel się pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2008 tzn. mam Pentium E czyli c2d 2.0ghz z okrojonym cache ... tylko ostro podkręcony ... jak mi się chce to daje 3,5ghz ale normalnie chodzi na 3.0 GHz .... hmm ustawienia? standardowe .... GI medium + 2 vray light i to tyle... reszta standard. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 ja mam E4300 tez da się go kręcić, miałem przez jaki czas na 2,6 GHz ale zdążało się żadko że się restartował a to czasami może zawalić prace jak będą ferie to muszę trochę go protestować może da się coś z niego wycisnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Chcąc trochę odpocząć od modelowania postanowiłem dopracować scenę i niektóre materiały. Model na renderze jest jeszcze bez nowych poprawek, detali, które mam nadzieję uzupełnię już niedługo. Lakier imo jest ok., ale w sumie to się nie znam ;) w każdym razie dużo osób przyzwyczaiło się do typowych lakierów ja chciałem uzyskać trochę inny ... mam nadzieję że się podoba. Opony nie mają materiałów podobnie reszta auta.... starałem się bardziej dopracować scenę i lakier reszta to tylko tak aby nie drażnić oka szarym materiałem :) Myślę, że od poprzedniej wersji jest duży postęp, oby w finalnej był jeszcze większy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 wywal to coś na drzwiach blee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 tak wywal bo wyciagne kija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Super! Bardzo sie mi podoba ta twoja wizja. Naprawdeefekt ciekawy. Koncz to wkoncu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Super idzie :) Tylko lakier po lewej stronie (z przodu) wygląda trochę jak plastik :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NaRe Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Super praca :) :D A ten przod faktycznie wyglada jakby byla zrobiona z tworzywa sztucznego :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 no no, moze byc kozak praca:) Najbardziej rzuca sie w oczy slaby lakier - powinien ciutkie wiecej odbijac, barierka wyglada plastikowo no i asfalt jakby ciut za duzego displacement'a mial. czekam na update i trzymam kciuki! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi