Napisano 21 Marzec 200817 l A mnie się nie podoba ujęcie, sam model wykonany fajnie, tylko przez to ustawienie kamery wygląda jakby stał w studio.
Napisano 21 Marzec 200817 l Podoba mi się model. Otoczenie i ujęcie nie za bardzo. btw ile już modelujesz? (nie ten model ale ogólnie)
Napisano 22 Marzec 200817 l siema Czy mi sie wydaje czy ten samochód to wieczny wip??? ... czekam na FW
Napisano 22 Marzec 200817 l Autor Dalsze test: Co zmienione: poprawiony kadr, roślinki (chyba), dodany kierowca, Co zostało do poprawy: z pewnością szyby i materiały wnętrza , i oczywiście to co trzeba dokończyć. PS: JPEG (kompresja) popsuła jakość ;/
Napisano 23 Marzec 200817 l Dla mnie bardzo spoko wygląda :) Tylko ta czerń we wnętrzu mnie przeraża :P
Napisano 23 Marzec 200817 l a mi sie wydaje ze ten motion blur w tle ma inna perspektywe niz ten na asflacie i barierce- tak jakby to z innych kamer bylo montowane:) imo daj sobie spokoj z blurem bo tylko psuje on efekt:)
Napisano 23 Marzec 200817 l Autor patry: heh thx. Środek poprawie. JohnZi: Widzisz sytuacja wygląda tak, że już na początku założyłem sobie, że autko będzie w ruchu, tym samym scenę również pod to dostosowywałem i gdybym usunął blura... to ujawniły by się detale, które psują efekt a to dlatego, że nie były dopracowywane z myślą, że tak czy siak się rozmażą. Może faktycznie nie wyszedł mi ten motion blur, albo wyszedł tylko specyficzny i taki, który ma mało wspólnego z realistycznym / poprawnym fizycznie, ale obecnie na tyle pozwalają mi moje umiejętności i nie chcę z niego rezygnować tylko dlatego, że jeszcze nie umiem do końca go zrobić. Po to się ćwiczy aby się nauczyć. Poza tym uwierz mi, że w tej scenie auto, aż prosi się o ruch, np. w twojej scenie z evo kompletnie nie pasuje ujęcie w ruchu, u mnie na odwrót, podejrzewam że choćby nie wiem jak dopracował detale i render to, stojący viper na środku drogi wyglądałby co najmniej dziwnie, bo aż chce się w takim aucie dodać gazu ;) Następna praca będzie lepsza i tyle ;] powiem tylko, że oprócz sceny dodam jeszcze studio ale to dopiero za jakiś czas gdy skończę tą wersję i dam do FW. (Wiem, że chcecie dla mnie dobrze a ja się uparłem na motion blur'a ;)
Napisano 23 Marzec 200817 l a czy nie lepiej by wyszedł ten blur, gdyby go zrobić tak, jak powstaje taki w rzeczywistości, metodą śledzenia obiektu? czyli robisz parenaście klatek jazdy tego auta , kamera porusza się równolegle z nim, ustawiasz camera mblur i powinno chyba wyjść ok. Tak na rozum fotografa, w 3d początkujący jestem ;)
Napisano 23 Marzec 200817 l można i tak jest najłatwiej, ale jak jedna klatka się renderuje ze 2 godziny, a do dobrego rozmycia potrzeba z 10 ...
Napisano 23 Marzec 200817 l to wyrenderuj 3 klatki i na nich się wzoruj robiąc w psie motion blura ;) no i co to jest 20h w obliczu niezłego projektu ;)
Napisano 24 Marzec 200817 l Autor Opcja z maxowym blurem odpada ;/ Tutaj kolejny TEST. Tym razem rozmazane cienie na aucie.
Napisano 24 Marzec 200817 l Coś odbicia na masce zbyt chaotyczne i białe plamy wyszły :P Zrób shaderki wszystkie (bo lampy chyba ich jeszcze nie mają? :)) i dawaj do FW :) Ile można w WIP'ie siedzieć? :P
Napisano 24 Marzec 200817 l już troszke lepiej tylko te refleksy jasne na masce nie podchodzą za bardzo, kierowca ma jakąś małą głowe i barierka brzydka i drzewa za mocno rozmyte albo barierka za mało, jak już mam się nie czepieać to pisz :p edit. patry co to za problem do FW wrzucić niedopracowany render? ;)
Napisano 24 Marzec 200817 l heh..no kierowce musisz powiekszyć, a tak w ogole to coś bym kadr obniżył troche
Napisano 24 Marzec 200817 l jakby wprost ze studia wyjechal [a refleksy nie zdazyly uciec] kierowca jest chyba za maly, za wysoko [i za blisko szyby] siedzi. czekam na dalsze apdeity- chocby mialy byc na setnej stronie- wazne zebys byl zadowolony...
Napisano 25 Marzec 200817 l i dawaj do FW :) Ile można w WIP'ie siedzieć? :P z calym szacunkiem.. ale nie pisz takich pierdół prosze
Napisano 25 Marzec 200817 l Autor Kolejny test, tym razem z shaderem świateł. Coraz bliżej końca :] Kolejny test rendera prawdopodobnie w przyszły weekend.
Napisano 26 Marzec 200817 l fajny model i super render... :) jednak chyba troche za bardzo rozmazane tlo jest...
Napisano 26 Marzec 200817 l Fajne, ale wywal tą zieloną ramkę z obrazka - wygląda bardzo lame ;) Może się nie znam, ale fajnie, dynamicznie to wygląda wg mnie :) Tylko kolo za kółkiem sztuczny :) Obowiązkowo lepiej trzeba go oświetlić :) Widzę potencjał :D :P
Napisano 26 Marzec 200817 l Wszytko piknie. No prawie wszystko - troszkę nie pasuje mi szyba, coś nie tak z shaderem chyba, to podłużne odbicie wygląda troszkę sztucznie, wygląda jakby szyba była płaska... chociaz sam już nie wiem :-)
Napisano 26 Marzec 200817 l aha no i zapomnialem dodac ze skoro drzewa i ulica sa rozmazane to czemu barierka nie ?? wyglada to tak jak by przemieszczala sie razem z samochodem... poza tym jeszcze raz... Super pracka :)
Napisano 26 Marzec 200817 l Autor Serdecznie dziękuje za komentarze :) Black Mamba / Tomuś : Cieszę się :] Norwag: Fajnie, że się podoba. Widzisz, barierka jest rozmyta (może za słabo) ale specjalnie nie za mocno bo chciałem abym każdy obiekt był coraz bardziej rozmazany / mniej ostry wraz z odległością od obiektywu. M@Ti: Hehe ok. ramki w FW nie będzie :) "Tylko kolo za kółkiem sztuczny :) możesz to objaśnić ? a oświetlenie nie będę zmieniał bo to już nie ten etap pracy ... za dużo zmian i znów będę siedział kolejny miesiąc przy tym aucie ;) ale dzięki za rady na przyszłość zapamiętam :] No i cieszę się, że się podoba. lukasz1330: Thx ;] goran: Super, że się podoba :) No ta szyba jakoś tak średnio mi wyszła, zobaczę czy uda mi się poprawić, bo jakoś szkło w tej scenie słabo wygląda natomiast w studio ok i ciężko mi dostosować a nie mogę robić testów samego szkła w tej scenie bo to za długo się liczy ;) ---------------------------------- Jestem naprawdę zaskoczony tymi komentarzami :) szczególnie, że moja ostatnia praca b. słabo się podobała. Nareszcie jakieś postępy :) wiem, że wiele rzeczy można zrobić lepiej, ale ja się dopiero uczę, tym bardziej, że to moje drugie auto a w życiu z większych projektów miałem 3 : wizualizacja x 2 + viper więc nie mam dużego doświadczenia, za to poświęcam wiele pracy i serca :] No w FW pewnie was nie zaskoczę, bo już zmian jakiś stanowczych nie będzie ale co tam, to moja najlepsza dotychczasowa scena, więc jestem zadowolony, a zaraz po niej wiąże duże plany związane z nauką 3D. Pozdr ;)
Napisano 26 Marzec 200817 l Hej hej!! Nvidia coz za podejscie tylko pogratulowac :) Tak trzymaj. Jak na 2 model auta to nie jest zle naprawde. Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszych zmaganiach z 3D, xaoo