dyonizoss Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 witam czy w Polsce istnieje jakas firma swiadcząca usługę renderingu za pomocą render farmy. Zastanawiam sie czy wogóle takie cos na Polskie warunki ma sens?? Co mysleicie na ten temat?? Czy sami byście korzystali z takich usług i czy wogóle kiedy kolwiek korzystaliście z komercyjnej renderfarmy? PoZdRo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Marek G coś takiego prowadzi:) chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 witam czy w Polsce istnieje jakas firma swiadcząca usługę renderingu za pomocą render farmy. Zastanawiam sie czy wogóle takie cos na Polskie warunki ma sens?? Co mysleicie na ten temat?? Czy sami byście korzystali z takich usług i czy wogóle kiedy kolwiek korzystaliście z komercyjnej renderfarmy? PoZdRo!!! Evermotion ma render farme pewnie jakby kto potrzebowal i by zaplacil to by sluzyli moca obliczeniowa.. Skladasz z 10-20 kompow na najtanszych Pentium dual corach i juz masz mala render farme :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 luminancestudio prowadzi takie coś też. 25zł netto za godzine pracy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 serwus :) praktycznie kazda firma ma swoją farme . Większą lub mniejsza . Istotne jest o jakiej mocy obliczeniowej myślisz. Nie spotkałem sie z tym, żeby firma robiła coś np. do tv i nie miała swojej farmy. Najlepiej napisz o jakiej mocy obliczeniowej myslisz. To by sporo wyjasniło. :) Rendery "na bierząco " sa realizowane w firmach. Na zewnątrz można wysłać coś w krytycznych sytuacjach. Pozdrawiam i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 luminancestudio prowadzi takie coś też. 25zł netto za godzine pracy ;] komputer zarabia więcej ode mnie ;_( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 komputer zarabia więcej ode mnie ;_( Master cza ci nowego cyfrowego kalkulatora :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 komputer zarabia więcej ode mnie ;_( Padłem:D a ile Ty zarabiasz?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 a kto zarabia 25 za godzine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 nie ja;/ ale żeczywiście Marek G się reklamował na max3d.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 ten temat dał mi trochę o myślenia. Myślicie, że renderfarma to byłby dobry interes na biznes? I ile by trzeba było włożyć na początek na zakup sprzętu i softu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 imo nie w Polsce... ja licze tylko dla zagranicznych freelancerow, z Polski jeszcze sie nikt nie zglosil, za drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 no dokładnie....ale SWRSC sie nie bój sie za jakiś miesiąc zgłosze ;] bo szykuje sie duuuża scenka, której raczej mój biedny komputerek nie uciągnie. :P będziesz miał pierwszego polskiego klienta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2007 heyah! dzieki za odpowiedzi. zastanawiam sie z kumplem nad skompletowaniem maszyn ( 6-8 sztuk) bazujących na intelowskich xeonach 4-rdzeniowych. Czyli powiedzmy ok 2,6GH x 4(rdzenie) x 2(procki na płytce) x8(kompów) daje ok 160 GH mocy obliczeniowej... Nastepna sprawa to odpwiedni hardware pod to oraz soft... I tu pojawia sie pytanie: czy np vray i maxwell liczy sie licencje za kompa (nie istotna ilosc procków i rdzeni) czy na kazdy procek oddzielna licencja?? Wiem ze na Polskę no kiepawy interes, ale jak ma sie to do zagranicznych klientów?? PoZdRo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 a macie jakiś potencjalnych klientów? no bo domyślam się, że to będzie olbrzymi wydatek, nawet nie wliczając oprogramowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Taka farma to cos :) Jeszcze na takim sprzecie :) Co do licencji to np w vray 1.5 jezeli kupisz klucz to masz dostep do okl 20kompow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 to raczej kiepski interes imo, nie opłaca się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 Użytkownik soth3d też prowadzi z tego co pamiętam. W sumie można by pomyśleć nad zebraniem tego do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 Dzięki Lucek, prawie 5 lat czekałem na ten post :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 A ta http://ultrarender.com/pl/ nie jest polska ? Swoją drogą dobrze by było kilka ,z których można by skorzystać a to czy drogo to już inna kwestia .Mimo wszystko dobrze by było wiedzieć jaka cena gdzie za ile .Na ultrarender jest wszystko jasno opisane i nie jest jakoś cholendarnie drogo .A więcej farm " jawnie działających " dało by więcej możliwości wyboru ,konkurencję więc ceny by mogły dojść do pewnego niezbyt wygórowanego poziomu a i przy okazji ludzie płacący za renderfarmę brali by pod uwagę w swoim kosztorysie ,że nie będą machać wizek za flaszkę .A tak to osoba taka jak np ja bez jakiegoś tam skila nawet nie pomyśli by tak po prostu pisać do firmy A lub B czy udostępnili by i za ile swoje maszyny a potem cegła no bo nie spodziewałem się ,że to tak drogo a to dla kolegi miało być ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stilgardozaurus Napisano 30 Czerwiec 2013 Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Zdecydowanie polecam GarageFarm.net. Obsługa wiekszośći dostępnych programów oraz pluginów, bardzo dobry support, niskie ceny, możliwość testowych renderów, prosta procedura renderowania, no i polski język jak najbardziej na miejscu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 30 Czerwiec 2013 Share Napisano 30 Czerwiec 2013 Ja w razie czego mam dwa 4 rdzeniowe i jeden 12 rdzeniowy, ale to chyba przy mało, by to farmą nazwać...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 30 Czerwiec 2013 Share Napisano 30 Czerwiec 2013 by to farmą nazwać...? \ mozesz to nazwac grządką przy działce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 30 Czerwiec 2013 Share Napisano 30 Czerwiec 2013 \ mozesz to nazwac grządką przy działce. :D:D:D to ja mam k...wa doniczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi