Dawcio_m Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 No to udalo się to w końcu wyrenderowac dodam, że nie mialem juz sił dokonczyc fel i zostaly te od RA, jak to juz zwykle zwalilo mi sie aa(nie wiem czemu) na razie jeden render jeszcze dojdą inne;)
Bubu Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Podoba mi sie :] Tylko jakos tak malo w tym kontrasu, ale to za[pewne z tego wzgledu ze przesiadlem sie na nowy monit i wszystko wydaje mi sie jaies dziwne :/
..:: WIKTOR ::.. Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Prezentacja OK tylko cos mi na oko nie siada tylne nadkole ale moze to przez to ze za dlugo siedze dzisiaj przed kompem... Czekam na inne renderki - tyl mnie ciekawi najbardziej :) Ogolnie gratki wielkie za ukonczenie tego bydlaka!!
pecet Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 jak wyżej, czyli brakuje kontrastu, w wipie miałeś ciekawsze studio, ale to nie jest złe, lampy i opony nie bardzo wyszły ale ogół na plus
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 praca dobra. wdaje mi się ze lampy nie swiecą, a mimo wszystko klosz jest wypełniony jasnym swiatłem? skąd;)? pozdr
KLICEK Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 swietne wozidlo, jedynie ostro podbil bym aa i odczekal swoje :)
SWRSC Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 przyznam, że spodziewałem się lepszego renderingu, ale i tak masz ogromnego plusa za tą furkę :) Tak jak poprzednicy - popraw te AA :)
Yaro16 Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 no pięknie.I wyrenderowałeś wreszcie;d ja tam sie czepiać nie bede bo mi sie podoba
D4D4L Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Ładna furka ... troszku dziwne odbicia .. aa małe ale ogulnie jest git :] P.S. Czemu taka mała fotke ? ;[
mrkrzysiek Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 spodziewałem się zdecydowanie lepszego renderu, a i model trochę nie dopracowany chodzi o wnętrze bo wyszło jakoś płasko i ten brak prawego przedniego koła tylnego pewnie też niema.
Gość obo Napisano 5 Wrzesień 2007 Napisano 5 Wrzesień 2007 Model nawet spoko ;) Ale render słaby jakiś :P Troche można by go poprawić ;)
Dawcio_m Napisano 5 Wrzesień 2007 Autor Napisano 5 Wrzesień 2007 dzięki wszystkim za komentarze kolejny raz spróbuje wyrenderowac na większych ustawieniach aa, ale i tak pewnie lipnie wyjdzie:D kol mniej ważnych niema ba jak już wspomniałem cudem to sie wyrenderowalo (z tylu też niema) ciężko sie coś poprawia w takiej scenie z takim kompem i za dużo nerwów by mnie to kosztowało bo scena co chwile sie wysypywała z różnych dziwnych powodów:) a co do słabego renera to nie wiem co poprawić więc proszę niektórych konkretniej:)
Dawcio_m Napisano 7 Wrzesień 2007 Autor Napisano 7 Wrzesień 2007 a więc wyrenderowałem jeszcze tył troszke większy i aa podciągłem ale niestety nie jest jeszcze takie jak być powinno nie wiem czemu? render w pierwszym poscie EDIT jeszcze jeden renderek w ciemnym klimacie który lepszy piszcie cos;)
pecet Napisano 7 Wrzesień 2007 Napisano 7 Wrzesień 2007 ten ciemny wygląda jak z reklamy, tylko szkoda że lampy takie niedopracowane pod względem materiałów
Dawcio_m Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 no material lamp to juz troszke na szybko robiłem, a to reklama jakas byla o tym peugeocie nie wiedziałem:)
pecet Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 miałem na myśli że jak dodasz jeszcze w prawym dolnym rogu napis Peugot 407 Coupe i na dole cene to by sie nadawało na reklame ;)
Dawcio_m Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 aha hehe moze dorobie pod wieczór:D poprawiłem troche lampy i juz tak zostawiam:)
patry Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 Super! Jedynie shader przednich lamp i AA mi nie podchodzą :) No i szkoda, że nie ma super szczegółowego wnętrza... ale rozumiem, komp nie wytrzymuje :)
pecet Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 jak zrobisz super ekstra wypasione lampy i poprawisz mat szyb to odemnie też dostaniesz gwiazdki ;)
Robertus Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 ladny render i ladna fura. duzy plus :) a maly minus za to AA hehe
Dawcio_m Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 te aa mnie dobija juz kiedys robilem wątek o takim czymś mam aa QMC min 10 max 12 i dalej to samo aa i dzięki wielkie za gwiazdki na prawde nie pomyslał bym ze mi sie dostanie:) pecet i patry hmm nie bardzo wiem co więcej zrobić z tymi lampami moze jakies rady?
Robertus Napisano 8 Wrzesień 2007 Napisano 8 Wrzesień 2007 po pierwsze to masz olbrzymie to samplowanie :O na 2/6 3/6 powinno byc juz dobrze. moze winny jest tu filtr AA. jakiego uzywasz? catmul/area/inny? EDIT: daj screena wszystkich ustawien Vraya...
Dawcio_m Napisano 8 Wrzesień 2007 Autor Napisano 8 Wrzesień 2007 filter cat coś tam ale próbowałęm różne kombinacje 3 5, 3 6, 2 5 idt i dalej to samo EDIT a no to jeszcze troszke inne lampy
pecet Napisano 9 Wrzesień 2007 Napisano 9 Wrzesień 2007 a to jest render odrazu z maxa czy po ps? jak po ps to co w nim robiłeś?
Dawcio_m Napisano 9 Wrzesień 2007 Autor Napisano 9 Wrzesień 2007 kontrastu dodałem i color balance troche
Robertus Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 wrzuc screena z tymi ustawieniami vray'a
Eden-3d Napisano 10 Wrzesień 2007 Napisano 10 Wrzesień 2007 Witam model ladny, mogles troche bardziej popracowac nad wnetrzem.
D4D4L Napisano 12 Wrzesień 2007 Napisano 12 Wrzesień 2007 Model ładny ale reszta coś mi się nie widzi :/ P.S. Weś te krawędzie troszke zbluruj w ps....
Rekomendowane odpowiedzi