Napisano 5 Wrzesień 200717 l No to udalo się to w końcu wyrenderowac dodam, że nie mialem juz sił dokonczyc fel i zostaly te od RA, jak to juz zwykle zwalilo mi sie aa(nie wiem czemu) na razie jeden render jeszcze dojdą inne;)
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Podoba mi sie :] Tylko jakos tak malo w tym kontrasu, ale to za[pewne z tego wzgledu ze przesiadlem sie na nowy monit i wszystko wydaje mi sie jaies dziwne :/
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Prezentacja OK tylko cos mi na oko nie siada tylne nadkole ale moze to przez to ze za dlugo siedze dzisiaj przed kompem... Czekam na inne renderki - tyl mnie ciekawi najbardziej :) Ogolnie gratki wielkie za ukonczenie tego bydlaka!!
Napisano 5 Wrzesień 200717 l jak wyżej, czyli brakuje kontrastu, w wipie miałeś ciekawsze studio, ale to nie jest złe, lampy i opony nie bardzo wyszły ale ogół na plus
Napisano 5 Wrzesień 200717 l praca dobra. wdaje mi się ze lampy nie swiecą, a mimo wszystko klosz jest wypełniony jasnym swiatłem? skąd;)? pozdr
Napisano 5 Wrzesień 200717 l przyznam, że spodziewałem się lepszego renderingu, ale i tak masz ogromnego plusa za tą furkę :) Tak jak poprzednicy - popraw te AA :)
Napisano 5 Wrzesień 200717 l no pięknie.I wyrenderowałeś wreszcie;d ja tam sie czepiać nie bede bo mi sie podoba
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Ładna furka ... troszku dziwne odbicia .. aa małe ale ogulnie jest git :] P.S. Czemu taka mała fotke ? ;[
Napisano 5 Wrzesień 200717 l spodziewałem się zdecydowanie lepszego renderu, a i model trochę nie dopracowany chodzi o wnętrze bo wyszło jakoś płasko i ten brak prawego przedniego koła tylnego pewnie też niema.
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Model nawet spoko ;) Ale render słaby jakiś :P Troche można by go poprawić ;)
Napisano 5 Wrzesień 200717 l Autor dzięki wszystkim za komentarze kolejny raz spróbuje wyrenderowac na większych ustawieniach aa, ale i tak pewnie lipnie wyjdzie:D kol mniej ważnych niema ba jak już wspomniałem cudem to sie wyrenderowalo (z tylu też niema) ciężko sie coś poprawia w takiej scenie z takim kompem i za dużo nerwów by mnie to kosztowało bo scena co chwile sie wysypywała z różnych dziwnych powodów:) a co do słabego renera to nie wiem co poprawić więc proszę niektórych konkretniej:)
Napisano 7 Wrzesień 200717 l Autor a więc wyrenderowałem jeszcze tył troszke większy i aa podciągłem ale niestety nie jest jeszcze takie jak być powinno nie wiem czemu? render w pierwszym poscie EDIT jeszcze jeden renderek w ciemnym klimacie który lepszy piszcie cos;)
Napisano 7 Wrzesień 200717 l ten ciemny wygląda jak z reklamy, tylko szkoda że lampy takie niedopracowane pod względem materiałów
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor no material lamp to juz troszke na szybko robiłem, a to reklama jakas byla o tym peugeocie nie wiedziałem:)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l miałem na myśli że jak dodasz jeszcze w prawym dolnym rogu napis Peugot 407 Coupe i na dole cene to by sie nadawało na reklame ;)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor aha hehe moze dorobie pod wieczór:D poprawiłem troche lampy i juz tak zostawiam:)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Super! Jedynie shader przednich lamp i AA mi nie podchodzą :) No i szkoda, że nie ma super szczegółowego wnętrza... ale rozumiem, komp nie wytrzymuje :)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l jak zrobisz super ekstra wypasione lampy i poprawisz mat szyb to odemnie też dostaniesz gwiazdki ;)
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor te aa mnie dobija juz kiedys robilem wątek o takim czymś mam aa QMC min 10 max 12 i dalej to samo aa i dzięki wielkie za gwiazdki na prawde nie pomyslał bym ze mi sie dostanie:) pecet i patry hmm nie bardzo wiem co więcej zrobić z tymi lampami moze jakies rady?
Napisano 8 Wrzesień 200717 l po pierwsze to masz olbrzymie to samplowanie :O na 2/6 3/6 powinno byc juz dobrze. moze winny jest tu filtr AA. jakiego uzywasz? catmul/area/inny? EDIT: daj screena wszystkich ustawien Vraya...
Napisano 8 Wrzesień 200717 l Autor filter cat coś tam ale próbowałęm różne kombinacje 3 5, 3 6, 2 5 idt i dalej to samo EDIT a no to jeszcze troszke inne lampy
Napisano 9 Wrzesień 200717 l a to jest render odrazu z maxa czy po ps? jak po ps to co w nim robiłeś?
Napisano 12 Wrzesień 200717 l Model ładny ale reszta coś mi się nie widzi :/ P.S. Weś te krawędzie troszke zbluruj w ps....