hkropinski Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Problem, który mnie trapi od dawna... skąd komputer wie ze ja myslę o danej liczbie?... Jedyne co mnie zastanawia to to że za kazym razem liczby sie zmieniają oraz to ze "90" nie działa... http://www.metamorphosis.pl/index.php?pageid=28&lang=pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Może ktoś wcześniej napisze...kolega ojca rozpracował to i opisał mi...jak znajdę to napiszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 hmm mi to w ogóle nie działa :/ znaczy działa ale nie trafia :{ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 hehe proste. zauważ wszystkie symbole które lecą po skosie od prawego dolnego rogu- są te same (to są symbole które własnie się pokażą) obojętnie co wybierzesz to albo trafisz na cyfrę która jest na skosie. działa to na zasadzie że najpierw przy odejmnowaniu zrówna to do dziesiątek (10,20,30,40 itp.) a drugie odejmowanie odejmie o cyfre która stanowi tą dziesiątke (np. przy 40 odejmnie jeszcze 4 i wyjdzie 36, przy 90 odejmnie 9 i wyjdzie 81) dzięki czemu zawsze wychodzą cyfry po skosie. mam nadzieje że skumałeś ;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 lol a mi trafiło 5 razy pod rząd - wyzsza szkoła jazdy pewno no dobra arturos ale jak to wytłumaczysz ze mozna pomyslec obojetnie jaka liczbe ? edit aha juz widze :) to rzeczywiscie prostrze niz sie wydaje, arturros masz racje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 arturos -> owned :D kurde, taki banał :D A już miałem zacząć w magię wierzyć XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 też mi sie nie podobały te same literki po przekątnej kurde od patrzenia się na tą żółtą kropke zwalił mi się white balance w oczach :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2007 aaaaaaaaaa:D:D prosciutkie:D dzieki arturros:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 po 3 próbach można zgadnąć ocb :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 noł problem :) tak jak M@Ti napisał można zgadnąć po 3 próbach i dokładnie po tylu na to wpadłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Nic trudnego: założenia: X, Y to liczby ze zbioru {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9} Liczba dwucyfrowa: 10X + Y. Jeśli od tej liczby odejmieny jej cyfry: (10X + Y) - X - Y = 9X Otrzymamy zawsze liczbę podzielną przez 9. Wszystkie liczby podzielne przez 9 mają zawsze ten sam przypisany symbol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 O kurde... ale to stareee.... jakiś rok temu pierwszy raz to zobaczyłem i chyba w 5min rozpracowałem ten niby magiczny mechanizm :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 jasne co drugi to supermóżdzek tutaj ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 a wyjasnijcie to--> http://www.metamorphosis.pl/index.php?pageid=30&lang=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 hehehe jedna wielka ściema, bazująca na tym że pamięć krótkotrwała jest naprawdę krótkotrwała ;D Karty po "usunięciu" to za każdym razem ten sam plik http://www.metamorphosis.pl//www/_tricki/pl//karty2.jpg Który różni się kompletnie od tego pierwszego, karty są tak dobrane, że w pierwszym zestawie nie ma żadnej karty z zestawu drugiego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 tak to widziałem w książce kiedyś - poprostu całkiem inny zestaw kart jest pokazywany :) zapamiętaj wszystkie - nie zobaczysz zadnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 hehehe jedna wielka ściema, bazująca na tym że pamięć krótkotrwała jest naprawdę krótkotrwała ;D Karty po "usunięciu" to za każdym razem ten sam plik http://www.metamorphosis.pl//www/_tricki/pl//karty2.jpg Który różni się kompletnie od tego pierwszego, karty są tak dobrane, że w pierwszym zestawie nie ma żadnej karty z zestawu drugiego ;) haha dopeiro teraz zauwazylem ze plik kart po usunieciu to zawsze ten sam plik rozniacy sie od pierwszego :D dobra sciema :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 hehe dobra sciema:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi