Napisano 2 Luty2 Lut Pytanie o nowe kody PKD 2025 Cześć wszystkim, jako że od nowego roku weszła w życie nowa klasyfikacja działalności pomyślałem, że to dobra okazja aby podpytać bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek jakie zamierzacie zastosować kody we własnej działalności? Głównie chodzi mi o osoby parające się grafiką 3D - wizualizacje architektury, wnętrz, produktu, tego typu rzeczy - ale każdy głos w dyskusji będzie mile widziany 🙂 Wydaje mi się, że do wizek najlepiej będzie pasować kod 74.12.Z - Działalność w zakresie projektowania graficznego i komunikacji wizualnej (no bo ani to typowo architektura, ani inżynieria, raczej "graficzne przedstawianie treści" jak to jest ujęte w szczegółowym opisie). Czy ktoś by tu wybrał inny kod? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Co prawda na zgłoszenie zmian jest przewidziane 2 lata, ale kiedyś trzeba będzie o tym pomyśleć.
Napisano 2 Luty2 Lut Te nowe kody to w większości stare kody, daj na oko to co najbardziej pasuje jako przeważająca działalność i z 10 takich w okolicy co by pasowało nawet do grabienia liści jakbyś czasem chciał coś dorobić latem na powietrzu i fajrant 🙂 Nie ma co dumać, kto to będzie sprawdzał 😛
Napisano 3 Luty3 Lut No właśnie chyba za bardzo to rozkminiam ale kto ich tam wie, wolę dmuchać na zimne 😄 anyway dzięki Wam serdeczne za podpowiedzi 👍