Napisano 23 Październik 200717 l Robione na podstawie fotki biurowca. Architektura średnia ale bardziej na oświetleniu mi zależało. pozdrawiam
Napisano 23 Październik 200717 l ladnie i zgrabnie. pytania: ile jest modeli a ile jest wklejane? jaki jest czas pracy? jaki jest czas renderu? czym renderowałeś? jak oswietlałeś? mozesz mi scene wysłac na maila? ;>
Napisano 23 Październik 200717 l Bardzo przyjemne. Postaci tylko jakies takie... . Dodalbym motion blur na furki.
Napisano 23 Październik 200717 l Bardzo fajny nastrój. Dodał bym tylko kilka poligonów do budynku (kamienica?) stojacego za biurowcem bo troche płasko wygląda. Super scenka ;)
Napisano 23 Październik 200717 l jeszcze widać że to 3d, ale i tak jest bardzo ładnie, niebo szczególnie przypadło mi do gustu
Napisano 23 Październik 200717 l tak, ładnie wpasowane wszystko, jak dla mnie samochodziki nie mają szyb (domyslam się,że to nie modele, raczej wklejańce;)), ale jakos szyb nie widać i ten motion blur, by się przydał żeby było więcej dynamki. reszta jest bajera:)
Napisano 24 Październik 200717 l Autor Dzięki za komentarze. Wszystko jest 3d oprócz drzew po lewej stronie, ludzi i tła. Jeden dzień modelowania, czasu renderu nie pamiętam. Dziergane w 3dsmaxie, oświetlenie to vraysun ustawiony nisko nad horyzontem + vraysky.
Napisano 24 Październik 200717 l serwus :) bardzo mi sie podoba! autko jadące w prawo wyglada jakby nie miało szyb. Nie wiem czy to było zamierzone, czy może zabrakło czegos, co by sie tam mogło odbijac :) pozdrawiam i życze powodzenia :)
Napisano 25 Październik 200717 l zastanawiam sie na jakis sprzecie to montowales skoro calosc to 3d - no wielki plus w tej pracy to wlasnie tlo- nie to co w typowych wizkach architektonicznych- siakies lipne wklejki 2D, RPC, ludzie dykty i inne cyrki- fakt ze tlo 3D obciaza mocno sprzet ale efekt jest :)
Napisano 26 Październik 200717 l Autor Jeszcze raz dzięki za komentarze. Loki -> Niebo to czarno-żółty gradient zrobiony w photoshopie plus zdjęcie nieba z chmurami po prawej stronie. Fotka nieba to nic specjalnego, najwięcej daje tutaj gradient. eco -> Niestety komp już nie dawał rady - musiałem kilka samochodów wywalić dlatego jest troche pustawo. Tak samo z budynkami – nie mogłem poszaleć z detalem.3 giga ramu to chyba zamało na taką scenę.
Napisano 26 Październik 200717 l Świetnie - trochęw dalszej perspektywie brak detalu i przez to wygląda pustawo ale pracka robi bardzo dobre wrażenie. Gratulacje!