illy Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Daje tutaj bo "Mam Newsa" nie pasuje. Nie wiem ilu fanow Maxa Payne'a jest na tym forum, ale ja z namietnoscia przechodzilem po kilkanascie razy kazdy etap tej historii i chcialbym w koncu ozbaczyc film (ktory mial byc nagrany po pierwszej czesci gry). Czy ktos wie cos wiecej na ten temat? Hitmana zrobili, ale mi gra nie zrobila. Pojde do kina zeby tylko obejzec (bo trailer fajnie sie zapowiada). Ale co z MP??? Generalnie w necie tego pelno ale ciezko rozroznic filmy na real-trailers i fan-art. Znalazlem trzy: http://youtube.com/watch?v=USmzdZscTyc&feature=related http://youtube.com/watch?v=b8DqR3_aL7Y&feature=related Ochoczo poprosze zeby zrealizowali pierwszy film z efektami drugiego. Trzeci wydaje sie nijaki. A osobiscie boje sie ze trzeci to juz oficjalne przecieki. Ale... nie wiem nic, licze ze ktos wie cos wiecej. Sa tutaj fani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 ja jestem fanem, ale takim co po kilka razy przeszedl swego czasu gierki MP 1 & 2 - ale o filmie od Ciebie sie teraz dowiedzialem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 ja nie jestem fanem, ja jestem maniakiem Max Payne gram tylko w to możemy zawody zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 16 Listopad 2007 Autor Share Napisano 16 Listopad 2007 kto lepiej wykorzysta bullet time, kto przejdzie gre tylko z kalachem, kto ma najwiecej modow do obu gier? a moze kto jest bardziej zakochany w monie sax? Davaj! Have no fear, illy's here!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Maniacy. :] Ja tylko fanem jestem, ale nie ulega wątpliwości, że Max Payne to genialna gierka i zasługuje na dobrą ekranizację. Wydaje mi się, że powyższe linki to ściema, zwłaszcza, że widziałem tam fragmenty amatorskiego (ale całkiem udanego) filmu Max Payne - Hero. Ten mi wygląda na bardziej prawdziwy: - więcej rozwałki i więcej kozactwa. Boję się żeby filmu nie wyprali z brutalności, tak jak to mają zrobić z Hitmanem. UPDATE: http://www.filmweb.pl/Mark+Wahlberg+zostanie+%22Maxem+Paynem%22,News,id=38717 - można chyba im uwierzyć Widział ktoś może ten film: http://www.filmweb.pl/Max+Payne++Payne+%26+Redemption,2006,o+filmie,Film,id=292967 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 tylko nie ten pajac w roli maxa :D a pamieta ktos maxeda :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 Ten mi wygląda na bardziej prawdziwy: http://www.youtube.com/watch?v=XPAjQ...eature=related o-o chyba najlepsza z tych wszystkich! tylko czemu nie noir jak cala gra? Widział ktoś może ten film: http://www.filmweb.pl/Max+Payne++Pay...Film,id=292967 ? wlasnie nie, a linkowalem powyzej a pamieta ktos maxeda ?max editor czy cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 illy: Ta. Chyba, że coś innego :). Troszkę się bawiłem dwójką, ale nic konkretnego z tego nie powstało. Fajnie się modowało grę, można było szybko i przyjemnie edytować poszczególne stałe, co dawało fajne efekty np.: superwolny bullettime ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 dobrze wiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Mam nadzieję, że nie zapomną o takim fakcie, że Max to kozak, ale tylko jak ma giwerkę :) Jak zobaczę u niego jakieś kung-fu to raczej film mi się nie spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 a pamieta ktos maxeda? dzięki niemu zainteresowałem się 3d :) jestem fanem, maniakiem wręcz. ALE... tylko części pierwszej maxa. druga mi się nie podobała od samego początku do końca. zmiana twarzy bohaterów ( porażka!), jakieś udziwnienia typu kałach czy mp5 które mi do maxa wogóle nie pasują, typek w stroju kapitana pałkarza z bombą, max znowu w policji, jakis przez to klimat nie ten... dla mnie istnieje tylko jedynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 Jak zobaczę u niego jakieś kung-fu to raczej film mi się nie spodoba.byl kung-fu mod :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 kung-fu moze nie, ale bullet time - skoki z 2 berretami, i uniki przed kulami, to musi byc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 tak chodziło o edytor :D kung fu mod był dobry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Kung-fu mod był, ale to raczej spuścizna matrixa, a nie sam Max Payne. A bullet time, dwie beretty niewątpliwie muszą się pojawić. :) Żeby tylko im się udało klimat zachować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 O_o Max Payne - to była świetna gierka ;) Pierwszą część kilka razy przeszedłem, druga mniej mi się podobała. Film pewnie będzie do niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Listopad 2007 Autor Share Napisano 17 Listopad 2007 pewnie tak a do dwojki poki co polecam mod Hall of Mirrors, bazowany na filmie Equilibrium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serratus Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 W dwójkę nie grałem, ale o jedynce mogę się wypowiadać tylko w superlatywach. Klimat genialny w swojej prostocie. To była jedyna gra w której nie sugerowałem się w ogóle grafiką, bo gameplay i fabuła nadrabiały. PS. Ekranizację powinni powierzyć portalowi max3d.pl i tym samym wybrać stąd aktorów, to na pewno byłby udany film ;D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 tak tak, jedyneczka to mistrzostwo świata, dwójeczka, taka tylko nudna zapchajdziura :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Bruce willis by mogl go zagrac:D no ale on juz byl glina:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 roadrunner: reżyserkę może tak, ale aktorstwo raczej nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 illy, ten trzeci link jaki był (dawałeś zresztą w Rzeczach interesujących...) to link do niezależnej produkcji jaka miała być. Tytuł to Payne & Redemption. http://www.payneandredemption.com/blog/ Ja MP lubię. Ten klimat gry dla mnie jest cudowny:) A Mona mi przypomina moją narzeczoną:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 ja bym zaryzykował i obsadził w gł roli.... Jima Carrey'a jak ktoś oglądał Number 23 wie dlaczego (imo perfekcyjna kopia Maxa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Max Payne...Ta gra to cudo. Uwielbiam. Dla mnie max pod względem fabuły, grywalnośći i całej reszty chyba juz zawsze będzie zajmował nalezyte pierwsze miejsce. Tylko, że ja W przeciwieństwie do Valery'ego wolałem 2-ke. Sposób w jaki przeładowywał broń...mniam ;) O ekranizacji jest mowa już od momętu gdy pierwsza gra ujrzała światło dzienne. Ale dopiero niedawno pojawiły się jakieś konkretne informacje (podobnie jak w sprawie ekranizacji Dragon Balla, która ma ponoć trafić do kin w przyszłym roku). Ciekawe jak twórcy gry będą chcieli oddać klimat filmu. Moż zasugerują się tymi "komiksowymi" wstawkami i pójda w tę strone podobnie jak twórcy "300-tu" czy "SinCity". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 W stronę 300 raczej nie, Sin City jako neo-noir jak najbardziej. W końcu to klimat podobny do maxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 trailer: http://www.firstshowing.net/2008/07/10/must-watch-first-international-trailer-for-max-payne/ imo facet się zupełnie nie nadaje do tej roli co psuje dość mocno wątek dramatyczno-psychologicznym którego uosobieniem miał być tytułowy bohater ;/ ale po takim fragmencie ciężko o szersze spekulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 poza facetem mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2008 Chyba przesadzacie. Mi sie wlasnie mega wszystko podoba. Cos czuje ze to bedize najlkepsza ekranizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 to ja jestem max payne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Ja już się nauczyłem nie wierzyć trailerom. CZekamy na premierę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 znalazłem pierwszą scenę z filmu...: http://pl.youtube.com/watch?v=MaxPain pozdrawiam.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Wygląda na fajny Film...ale...gdzie w tym trailerze jest Max Payne...Mi to wygląda na kolejna część "Constantina". Co to niby ma byc to ze skrzydłami...Max chyba walczył z mordercami swojej zony i dzecka i z bezsennością...a nie z Szatanem o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 obsada wg filmweb.pl Ludacris-Jim Bravura (jeśli mnie pamięc nie myli to ten gruby szef policji) to już przegięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 (edytowane) Co to niby ma byc to ze skrzydłami...fallen angels? zaczekaj na to co przyjdzie, bo obejzales tylko urywek, pewnie jakis film po dragach typu Valkyr Ludacris-Jim Bravura (jeśli mnie pamięc nie myli to ten gruby szef policji) to już przegięcie i byl bialy ale w trailerze jest jakis bialy grubas, co z nim? do tego Nelly FUrtado Edytowane 23 Lipiec 2008 przez illy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 też go przyuważyłem. oby pomyłka, choć strach się bać już co oni mogą zrobić z wsumie dość oryginalnej historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2008 Ludacris to porazka juz teraz. No jak?! No czemu?! Jakze?! Kurde! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 http://www.joemonster.org/filmy/11363/Max_Payne_2008_Trailer ohyess! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Wy nie marudźcie, wy się cieszcie, że nie robi tego filmu pewien reżyser z Niemiec. Tak jest przynajmniej jakaś nadzieja, że do końca go nie zepsują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Te trailery akurat są w pytę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi