mrozik26 Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 nie no bardzo mi sie podobają takie prace ... a dziadek tą olewacką posturą mnie onieśmielił ;) , tylko cienia trza załączyć
Dann.G Napisano 8 Czerwiec 2008 Autor Napisano 8 Czerwiec 2008 dzieki mrozik. juz powoli koniec sesji.. czasu przybywa, mam nadzieje, ze niedlugo posadze tu cos nowego niz to co zamieszczam na speed'ach np... refresh: z tygodniowego... a tu zaczynam porstret taki:
Farvus Napisano 8 Czerwiec 2008 Napisano 8 Czerwiec 2008 Niezły portrecik. Podoba mi się jak potraktowałeś włosy. Wyglądają sugestywnie. Wydaje mi się że okolice nosa i ust mają trochę zbyt przybrudzone kolory. Maźnij może w cieniu po wierchu bardziej nasyconym kolorem. Jeśli malujesz w Photoshopie to spróbuj minialnie zwiększyć Spacing dla brusha albo drastycznie zmniejszyć Flow. Im mniej tego drugiego tym wychodzą bardziej subtelne ślady i bardziej rozmywają się granice przy przejściach tonalnych. Coś jakbyś malował lekką pianką :). Pozdrawiam.
Dann.G Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Napisano 11 Czerwiec 2008 Dzieki Farvus za wizyte i za porade- sprobuje to wdrozyc w ta prace i nie tylko ;] Przy tym portrecie bawie sie troche laserunkiem na overlay.. Swietna funkcja. A tymczasem szkice z posemaniacs:
OmeN2501 Napisano 15 Czerwiec 2008 Napisano 15 Czerwiec 2008 Swietna sprawa selfu. Bys popracowal moze chwile nad cz-b pracami, wyczucie waloru sobie wyrobil a nie rozpraszal sie na kolorze
Dann.G Napisano 15 Czerwiec 2008 Autor Napisano 15 Czerwiec 2008 (edytowane) uou dziekuje za wizyte i za mile slowo Omen ! ;) no tak naprawde to chcialbym teraz polozyc nacisk glownie na takie szkice postaci, raczej monochromatyczne czy tez achromatyczne... i w mniejszosci kolorystyczne prace tez robic ( jesli mowa o cyfrowych pracach, bo analogowo napewno cos przez wakacje bede malowal ) Edytowane 15 Czerwiec 2008 przez Dann.G
Dann.G Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 troche nie mam czasu ostatnio malowac... dlatego weekend'owy upload: i odgrzane kluski ze speedpainting' u:
prrrszalony Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Bardzo ciekawy ten drugi obrazek. Rozumiem, że pani drobna, to i mae rączki ma, ale żeby tak całą dała radę włożyć... szok 0.o W pierwszym fajne kolorki, ale głowa o wiele za mała!
leszek_lenia Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 ta czerwien w pierwszym bardzo mi sie podoba.
Dann.G Napisano 17 Sierpień 2008 Autor Napisano 17 Sierpień 2008 a mi sie wydaje ze reke za duza chyba zrobilem.. i poprawiam:
aspenboy Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 Bardzo fajnie twarz Ci wyszła. Dłoń nie jest najgorsza, może trochę za duża (ale to w sumie lepiej, niż gdyby była wyraźnie za mała). Daj jej się na czymś oprzeć, bo to oparcie takie trochę niewyraźne i panienka się przewraca.
mrkrzysiek Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 fajne szkice, kobieta w czerwieni ładna podoba mi się suknia jej niby kilka kresek a efekt bardzo dobry
WWWoj Napisano 17 Sierpień 2008 Napisano 17 Sierpień 2008 swietne szkice, twaz kobity bardzo fajnie namalowana moze bys sie pokusił o zrobienie całej pracy tak.
Lacedemon Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Myślę, że długość ręki i wielkość dłoni jest ok. Sugeruję, aby trochę cofnąć w lewo klatkę piersiową i kołnierz. Zrobi się fajny ruch i wygięcie, co przysłuży się długości ręki i zniweluje przesadne proporcje. Gdybyś wypieścił twarz i dłoń byłoby genialnie, ale i tak pracka wyśmienita.
Dann.G Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 dzieki za odzew panowie, w miare mozliwosci postaram sie poprawic pania w czerwieni, ale nie wiem kiedy, bo teraz mam taka prace, ze nic mi sie po niej nie chce - tylko jesc i spac ;) Lacedemon - dzieki za wizyte i za pomysl na kontynuacje obrazka- szacuneczek ;]
Dann.G Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Napisano 23 Sierpień 2008 ekhm...troche ci nie poszedl over...a tak w ogole to o co ci chodzi noipryx?
rosikowski Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 tentacles czyli macki, obywatel noipryx chciał być dowcipny ;-p
Dann.G Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 nie no z angielskim rowniez nie mam problemow ;) moze juz poczucie humoru stracilem... anyway... po pracy dluzszy relax:
Dann.G Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Napisano 29 Sierpień 2008 dzieki za wizyte a to dla wyluzowania
Dann.G Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 portrety to chyba jednak moja slaba strona: zblizenie:
serio Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Cześć! Ogólnie podoba mi się Twoja malarskość w szkicach i wcale nie uważam, że jest to Twoja słaba strona. W ostatniej twarzyczce zwróciłem uwagę na ułożenie oczu. Są jakby pochylone ku nosie. Nie wiem czy to uroda tej modelki czy coś tu jednak nie tak. Poza tym słabo zdefiniowany jest cień na przegrodzie nosowej między oczami oraz pod nosem.Usta oraz oczy zdają się być zbyt suche. Podbródek chyba za mało światła łapie tak jakby go nie było.Szyja chyba zbyt gładziutka, może więcej uwagi w tym rejonie. Ok to tyle z moich obserwacji które również są nauką dla mnie;). Fajnie, że dzielisz się swoimi odkryciami pomocy naukowych np posemaniacs -fajna rzecz do treningów.Do gustu przypadła mi też pani w czerwonym. To było częściowo z refki a częściowo z pamięci? Ok to by było tyle. Pozdrawiam.
Łukasz Misztela Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 selfu fajna pracka na wyluzowanie:) tych trzech kolesi jest spox:) ten z lewej wygląda trochę jak Pan Janek:) widać ze tęsknisz już za pracownią :P Hehe a kogo Ci przypomina ten koleś z prawej??:) bo kolo w centrum:) to Elmo wersja dress:) Pozdro i do zobaczenia za jakieś 4 tygodnie:)
Dann.G Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Napisano 3 Wrzesień 2008 serio - dzieki za wizyte, krytyke i dobre slowo. Pani na portrecie chyba nie bede dlubal, poprostu pojde dalej i cos od nowa pocisne.. Pani w czerwieni z refki. Łukasz Misztela - uoo fajnie, ze ci sie cos spodobalo ;) no teskni mi sie troche za uczelnia ale pan janek to nie jest heh;] pozdro
JmTm00 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Ej, stary, spoko jeste ten ostatni portrecik....jako ze nie znam modelki (i powiedzmy ze tak nie wygląda) to pozwolę sobie bąknąć: te skośne oczy miały być takie sexy chyba, ale moim zdaniem nadają jej taki lekko nieprzyjemny wygląd (w sensie charakteru) dajesz, dajesz nie przestajesz ;) Pozdro
Dann.G Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Napisano 3 Wrzesień 2008 JmTm00 - jo chopie ;D dzieki za koment szkice takie:
Łukasz Misztela Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Selfu najfajniejsza ta poza stojąca:) pozdro:)
Dann.G Napisano 7 Wrzesień 2008 Autor Napisano 7 Wrzesień 2008 dzieki Łukasz ;) fajnie ze ci sie podoba ;) nastepne szkice: i zaczeta kopia jacka malczewskiego:
nicponim Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 czesciej zmieniaj grubosc pedzla, widac to doskonale na kopi malczewskiego-np. te jasne swiatlo od prawej strony-powinno byc pociagniete cienka krecha, tak samo okolice ust,nosa-tam tez brakuje cieniutkich kresek swiatla. i nie chodzi tylko o to ze w oryginale tak jest,ale te cienkie kreski naprawde czasem ratuja obrazek, u ciebie za duzo jest pociagniec pedzlem tej samej grubosci;/ a tak wogole to fajnie wyszli kickboxerzy(albo muaitai czy jak to tam;;p)
rosikowski Napisano 7 Wrzesień 2008 Napisano 7 Wrzesień 2008 podoba mi się podwójny portret; (a mojej dziewczynie podobają się twoje akty); a mi się podoba ona :) (znikam)
Dann.G Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 nicponim - napewno jest tak, ze jeszcze nie mam pewnych przyzwyczajen, jezeli o chodzi o malowanie na kompie- nieczesto odwracam obraz horyzontalnie, rzadko zmieniam grubosc pedzla, co wywodzi sie z mojego normalnego trybu malowania- w fazie szkicu i pozniej tez czesto bywa tak, ze niechetnie siegam po mniejsze pedzle..detale na koncu ;) dzieki za pochwale ;] rosikowski - ciesze sie, ze Wam sie podoba ;] przed snem szkice oczu w artrage'u:
Dann.G Napisano 14 Wrzesień 2008 Autor Napisano 14 Wrzesień 2008 Dzieki dzieki- dorzucam jeszcze szkic 1h. w Artrage'u...:
JmTm00 Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Hejka chłopie! oczka i szkic super! co do oczek: Kształt masz dawno opanowany pokombinuj nieco (naprawde niewiele) na samymi źrenicami, coby im nieco dodać życia...ja wiem ze to najtrudniejsza czesc ale "dobrym okiem" masz sukces w kieszeni...zreszta sam wisz jak jest ;) Pozdro 600
mrkrzysiek Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 te oczy super i te czarno białe z postów 123, 127, 132 i 134 piękne są
Łukasz Misztela Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam:) czy ten szkic to worwiszonek?? :):) troszkę włoski dziwnie potraktowałeś ale spox:) 3maj się
Dann.G Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Napisano 16 Wrzesień 2008 (edytowane) mrkrzysiek - dzieki za wizyte i dobre slowo ;) siema łukasz ;] ta- to ona;] 1,5 godzinny szkic z refki (characterdesigns) (artrage/PS) i dorzucam jeszcze jeden 1,5h., sam artrage: Edytowane 16 Wrzesień 2008 przez Dann.G
Łukasz Misztela Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 no no selfu dajesz rade:) troszkę stopki takie napuchnięte jak bochenki chleba:) ale tak to miodzio:) pozdro
Dann.G Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Napisano 24 Wrzesień 2008 hey łukasz- pozniej zauwazylem te bochenki ;) ale poprawie sie :) tymczasem zostalo mi 3 dni tyrania i pozniej troche sie rozkrece bardziej(mam nadzieje).. dzis taki maly up..
Łukasz Misztela Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 hmnm nawet fajne te łapęcie :) z referek jechałes?? juz nie mogę się doczekać hehe jak będzie wkupne :) pozdro
Dann.G Napisano 28 Wrzesień 2008 Autor Napisano 28 Wrzesień 2008 łukasz - z refek ;] no ciekawe jak pierwszy rok sie przejmie ta tradycja ;D serio - dzieki za wizyte! taki jakis necromanta w opencanvas (1h.):
Bugaj Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 szkic rouzmiem, ubranie jest dobre twarz jest lepsza, zla jest klatka piersiowa. ale fajna ekspresja. nie wiem dokad to zdaza. jak sie pierwszy rok nie rpzejmie tradycja to my musimy wrocic do kocenia:)
Dann.G Napisano 6 Październik 2008 Autor Napisano 6 Październik 2008 bugaj - klatka jest zla.. ale w jakim sensie? jakas argumentacja? ;) to tylko szkicyk, do ktorego raczej nie wroce takze nie wczuwam sie dalej nowy semestr sie zaczal, pierwsze zajecia na rysunku w nowej pracowni..malo rzeczy robilem na kartonie przez te wakacje wiec dzis dopiero mialem okazje sie troche "rozrysowac"..na festiwalu komiksu zakupilem fajne kopiki firmy Touch dzis troche sie nimi pobawilem...oto wyniki: tutaj takie jakies próby odgrzebanego pisaka pędzelkowego: ... a ze mialem ze soba komputerowy sprzet przenosny to walnalem jeszcze jeden szkic w artrage'u: mam nadzieje, ze jutro zaczne duzy format.. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi