Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

moj 2 samochod ktory zaczynam :D kola sa w fazie produkcji :D a narazie foty:

sc4.jpg

sc4a.jpg

czekam na komentaze

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zmień temat na pojazd 3d bo wehikuł jest nieprepisowy :( a pozatym masz błąd ortograficzny ;)

Napisano

Modelik karoserii ładny, tylko zrób coś jeszcze z tymi kołami. :)

Napisano

mozesz pokazac zdjecie Leona bo cos mi sie duze te wyciecia na lampy przednie wytdaja ale moze tak ma byc...

Napisano

Zgadzam się z wigglesem (dopiero teraz to zauważyłem ;)). Te wycięcia na lampy to trochę chyba za szerokie. Takich lamp to on na pewno nie ma.

Napisano
  • Autor

denerwowaly mnei te kola to wrzucilem chwilowo takie :D

mowicie co porawic !?

sc7.jpg

sc7a.jpg

Napisano
  • Autor

wiem wiem

sc8.jpg

sc8a.jpg

sc8b.jpg

sc8c.jpg

jakie mam zrobic felgi ? ktos ma pomysl ? prosze o pomoc - zamiescicie jakies obrazki :D

pozdro

Vetis

Napisano

Tylne nadkole wygląda idiotycznie po obniżeniu zawieszenia:] Model bardzo ładnie się zapowiada. Tylko tak dalej i popraw klamki:D

PS: Sikham, a gdzie masz tuning mojego forda? [rotfl]

Napisano
  • Autor

heh i znowu malutki update:

sc9.jpg

sc9a.jpg

sc9b.jpg

sc9c.jpg

dzieki sikham ale jeszcze sie zastanowie czy zrobie wersje standard czy jakis tune....

Napisano

Cos nie tak z tymi drzwaiami a raczej przy drzwich z tyli przy nadkole jest...jakies zagiecia...

pozdr

Napisano
  • Autor

poprawilem bugi na drzwiach, nadkolach i przy slupku. ktos wie skad sciagnac rzuty zderzakow (tunowane, fajne) ??? albo spojlery ??

sc10.jpg

sc10a.jpg

Napisano
  • Autor

widze ze znowu nikt tego threda nie odwiedza :-( ale coz .... moze to dlatego ze sylwester :D

Tak przy okazji zycze wszystkim

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU I UDANEJ SYLWESTROWEJ ZABAWY :D

a teraz apdejt (sam z kolami i paroma duperelami:

sc11.jpg

sc11a.jpg

scf.jpg

Napisano

Bardzo ładny model.

Ps. Nieprawda, że nikt tu nie zagląda, bo ja np. dość często odwiedzam twój temat.

Napisano

Model bardzo ładny...posiada bugi ale myśle żę sam je doskonale widzisz...ale mnie irytuje tylko jedna rzecz...domyślam się że wzorujesz się na felgach Torra(takie było moje pierwsze skojażenie :P)...choć moge się mylić :P ale bardzo nie podoba mi się ich wielkość..są stanowczo za małe !! :D

pozdrawiam...Happy New Year...i keep on working :)

Napisano
  • Autor

Phantom racja heh bede musial je powiekszyc. ale sie pomyliles, wzorowalem sie na felgach Vela OZ.

mam obecnie problem robie opone:

- mam cylinder lekko przeskalowany

- mam rowki zlozone w ksztaut cylindra

- uzywam boolen i nic w budowie cylindra sa niby rowki ale sa takjakby zaklejone ?! i nie wiem czemu - kto mi pomoze, od czego to zalezy ??

a i jeszcze jedno wie ktos moze gdzie znajde bluprinty zderzakow ztuningowanych ? bo jednach kusi mnie zeby zrobic tuningowana wersje tego leona :D

pozdro

Vetis

Napisano
  • Autor

z oponami sobie poradzilem :D to byle pewnie dlatego ze za malo poly bylo :D

sc12.jpg

sc12a.jpg

scf2.jpg

Napisano

1. Koła są za szerokie.

2. Ten bieżnik wygląda jakbyś go wziął z traktora. Kojarzy mi sie z jakimś tutkiem, tam też robili to booleanem. Efekt wyszedł im ciekawy (w tym tutku) ale tylko dla np. Moster Trucka, a nie dla zwykłej osobówki. Zmień go.

3. Człowieku!! Bierznik w drugą stronę. Teraz to ci wodę zasysa zamiast ją odprowadzać.

Napisano

Aha i jeszcze jedno. Czemu to koło jest takie kanciaste?? Chociaż teraz jak już dałeś booleana, to będziesz miał problem, bo nie zmienisz wartości sides.

Napisano

Fajne ale klamki to chyba musicz zrobic oddzielnie. Seaty tak maja. Tu co prawda moja ibiza ale w leonie jest podobnie.

Napisano

Opony kanciaste. Zrob takie jak na suurland.com, wychodza bardzo ladne

A sam samochod calkiem ladnie Ci wyszedl

Napisano

opony wyglądają jak z samochodu flinstonów. taki mały walcec drogowy. a jak chcesz jakieś dresiarskie zderzaki zrobić, to zrób je z głowy, albo ze zdjęć. po co ci rzuty?

Napisano

a ja polecam zajrzeć na www.3dtotal.com do tutoriala FIAT 500. Jak robiłem Booleanem to taka kicha, że szkoda gadać, a poza tym żeby w miare ładnie to się zrobiło to musi być olbrzymia ilość poly:/

Tak więc www.3dtotat.com i oponka jeszcze raz:D

Napisano

Koła są zbyt kanciaste. Opona nieudała ci się zupełnie. Zastanawiam się, czemu wszyscy robią bieżnik modelem (sam tak zrobiłem). Sposób ten pochłania ogromne ilości poligonów a i tak potem nie widać efektów. Nie lepiej zrobić to bumpem??

Napisano
  • Autor

dobra wiem ze tamta opona sie nie udala ale to byla 1 jaka w zyciu robilem :D ta chyba jest lepsza

Napisano

oponka duzo ladniejsza:) a mogla by byc jeszcze ladniejsza jakby bieznik byl gestszy

Napisano

A bierznik nie tyle gestszy co glebiej zarysowany, no i daj mu wiecej poly bo jest kanciaty, eventualnie sproboj pociagnac smoothem

Napisano

no zrób tak jak pisza koledzy z oponą a bedziesz miła 1000000 poly wyrzucone w błoto bo poco zaokrąglać coś czego i tak niewidać :| (to moje zdanie)

Napisano
  • Autor

wlasnie sikham :D moje tez jest taki te 45000 ply co ma kolo to i tak jak dla mojego sprzetu duzo.

wygladzilem felge i dodalem srubki i jak ?!

scw.jpg

a w karoseri to dorobilem mare rzeczy ktorych nie widac np. wnetrze pod maska (ale sillnika jeszcze nie ma) i teraz mecze sie z klamkami bo bugi sie porobilmy :-(

sc13.jpg

Napisano

Hehe.. ładne, ale bieżnik jest rzeczywiście odwrócony i przy lewym przednim nadkolu (zakolu??) jest brzydko rozłożona siatka.. tak jakoś dziwnie się zagina...

Poza tym tylne koło jest za abrdzo dopasowane do nadkola...

Napisano
  • Autor

dobra dobra bieznik jest juz dobrze ale przez pewien czas nie bezdiecie go podziwiac :> zabralem sie za tuning - jak myslicie lepiej ?? aha i co z lakierem ?

tlt.jpg

Napisano
  • Autor

n owidze ze niezbyt duzym zainteresowaniem cieszy sie moj wip :-(

update

tlt2.jpg

t1.jpg

Napisano

Jeśli chodzi o \"gładkość\" modelu to jest ok. Tak na cztery z plusem. Materiały też są niezłe, ale na boga, co to za kolory. Ten fioletowy, jeszcze nie jest taki zły (nie licząc tego podłoża), ale różowy? No i rzecz druga to ten tuning. Jest to być może kwestia gustu, ale mi nie podoba. W szczególności te dziury w masce :/.