Napisano 29 Grudzień 200321 l moj 2 samochod ktory zaczynam :D kola sa w fazie produkcji :D a narazie foty: czekam na komentaze
Napisano 29 Grudzień 200321 l zmień temat na pojazd 3d bo wehikuł jest nieprepisowy :( a pozatym masz błąd ortograficzny ;)
Napisano 30 Grudzień 200321 l mozesz pokazac zdjecie Leona bo cos mi sie duze te wyciecia na lampy przednie wytdaja ale moze tak ma byc...
Napisano 30 Grudzień 200321 l Zgadzam się z wigglesem (dopiero teraz to zauważyłem ;)). Te wycięcia na lampy to trochę chyba za szerokie. Takich lamp to on na pewno nie ma.
Napisano 30 Grudzień 200321 l Autor denerwowaly mnei te kola to wrzucilem chwilowo takie :D mowicie co porawic !?
Napisano 30 Grudzień 200321 l No te bugi trzeba stanowczo poprawić....szczególnie tylne drzwi i zderzak pzredni
Napisano 30 Grudzień 200321 l Autor wiem wiem jakie mam zrobic felgi ? ktos ma pomysl ? prosze o pomoc - zamiescicie jakies obrazki :D pozdro Vetis
Napisano 30 Grudzień 200321 l Tylne nadkole wygląda idiotycznie po obniżeniu zawieszenia:] Model bardzo ładnie się zapowiada. Tylko tak dalej i popraw klamki:D PS: Sikham, a gdzie masz tuning mojego forda? [rotfl]
Napisano 30 Grudzień 200321 l Autor heh i znowu malutki update: dzieki sikham ale jeszcze sie zastanowie czy zrobie wersje standard czy jakis tune....
Napisano 31 Grudzień 200321 l Cos nie tak z tymi drzwaiami a raczej przy drzwich z tyli przy nadkole jest...jakies zagiecia... pozdr
Napisano 31 Grudzień 200321 l A ja mówiłem o tych drzwiach juz wcześniej:( a tak poza tym to zapowiada się Supermodel!
Napisano 31 Grudzień 200321 l Autor poprawilem bugi na drzwiach, nadkolach i przy slupku. ktos wie skad sciagnac rzuty zderzakow (tunowane, fajne) ??? albo spojlery ??
Napisano 31 Grudzień 200321 l Autor widze ze znowu nikt tego threda nie odwiedza :-( ale coz .... moze to dlatego ze sylwester :D Tak przy okazji zycze wszystkim SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU I UDANEJ SYLWESTROWEJ ZABAWY :D a teraz apdejt (sam z kolami i paroma duperelami:
Napisano 1 Styczeń 200421 l Bardzo ładny model. Ps. Nieprawda, że nikt tu nie zagląda, bo ja np. dość często odwiedzam twój temat.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Model bardzo ładny...posiada bugi ale myśle żę sam je doskonale widzisz...ale mnie irytuje tylko jedna rzecz...domyślam się że wzorujesz się na felgach Torra(takie było moje pierwsze skojażenie :P)...choć moge się mylić :P ale bardzo nie podoba mi się ich wielkość..są stanowczo za małe !! :D pozdrawiam...Happy New Year...i keep on working :)
Napisano 1 Styczeń 200421 l Autor Phantom racja heh bede musial je powiekszyc. ale sie pomyliles, wzorowalem sie na felgach Vela OZ. mam obecnie problem robie opone: - mam cylinder lekko przeskalowany - mam rowki zlozone w ksztaut cylindra - uzywam boolen i nic w budowie cylindra sa niby rowki ale sa takjakby zaklejone ?! i nie wiem czemu - kto mi pomoze, od czego to zalezy ?? a i jeszcze jedno wie ktos moze gdzie znajde bluprinty zderzakow ztuningowanych ? bo jednach kusi mnie zeby zrobic tuningowana wersje tego leona :D pozdro Vetis
Napisano 1 Styczeń 200421 l Autor z oponami sobie poradzilem :D to byle pewnie dlatego ze za malo poly bylo :D
Napisano 1 Styczeń 200421 l 1. Koła są za szerokie. 2. Ten bieżnik wygląda jakbyś go wziął z traktora. Kojarzy mi sie z jakimś tutkiem, tam też robili to booleanem. Efekt wyszedł im ciekawy (w tym tutku) ale tylko dla np. Moster Trucka, a nie dla zwykłej osobówki. Zmień go. 3. Człowieku!! Bierznik w drugą stronę. Teraz to ci wodę zasysa zamiast ją odprowadzać.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Aha i jeszcze jedno. Czemu to koło jest takie kanciaste?? Chociaż teraz jak już dałeś booleana, to będziesz miał problem, bo nie zmienisz wartości sides.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Fajne ale klamki to chyba musicz zrobic oddzielnie. Seaty tak maja. Tu co prawda moja ibiza ale w leonie jest podobnie.
Napisano 1 Styczeń 200421 l Opony kanciaste. Zrob takie jak na suurland.com, wychodza bardzo ladne A sam samochod calkiem ladnie Ci wyszedl
Napisano 1 Styczeń 200421 l opony wyglądają jak z samochodu flinstonów. taki mały walcec drogowy. a jak chcesz jakieś dresiarskie zderzaki zrobić, to zrób je z głowy, albo ze zdjęć. po co ci rzuty?
Napisano 1 Styczeń 200421 l a ja polecam zajrzeć na www.3dtotal.com do tutoriala FIAT 500. Jak robiłem Booleanem to taka kicha, że szkoda gadać, a poza tym żeby w miare ładnie to się zrobiło to musi być olbrzymia ilość poly:/ Tak więc www.3dtotat.com i oponka jeszcze raz:D
Napisano 1 Styczeń 200421 l Koła są zbyt kanciaste. Opona nieudała ci się zupełnie. Zastanawiam się, czemu wszyscy robią bieżnik modelem (sam tak zrobiłem). Sposób ten pochłania ogromne ilości poligonów a i tak potem nie widać efektów. Nie lepiej zrobić to bumpem??
Napisano 1 Styczeń 200421 l Autor dobra wiem ze tamta opona sie nie udala ale to byla 1 jaka w zyciu robilem :D ta chyba jest lepsza
Napisano 2 Styczeń 200421 l oponka duzo ladniejsza:) a mogla by byc jeszcze ladniejsza jakby bieznik byl gestszy
Napisano 2 Styczeń 200421 l A bierznik nie tyle gestszy co glebiej zarysowany, no i daj mu wiecej poly bo jest kanciaty, eventualnie sproboj pociagnac smoothem
Napisano 2 Styczeń 200421 l no zrób tak jak pisza koledzy z oponą a bedziesz miła 1000000 poly wyrzucone w błoto bo poco zaokrąglać coś czego i tak niewidać :| (to moje zdanie)
Napisano 2 Styczeń 200421 l Autor wlasnie sikham :D moje tez jest taki te 45000 ply co ma kolo to i tak jak dla mojego sprzetu duzo. wygladzilem felge i dodalem srubki i jak ?! a w karoseri to dorobilem mare rzeczy ktorych nie widac np. wnetrze pod maska (ale sillnika jeszcze nie ma) i teraz mecze sie z klamkami bo bugi sie porobilmy :-(
Napisano 2 Styczeń 200421 l Hehe.. ładne, ale bieżnik jest rzeczywiście odwrócony i przy lewym przednim nadkolu (zakolu??) jest brzydko rozłożona siatka.. tak jakoś dziwnie się zagina... Poza tym tylne koło jest za abrdzo dopasowane do nadkola...
Napisano 3 Styczeń 200421 l Autor dobra dobra bieznik jest juz dobrze ale przez pewien czas nie bezdiecie go podziwiac :> zabralem sie za tuning - jak myslicie lepiej ?? aha i co z lakierem ?
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor n owidze ze niezbyt duzym zainteresowaniem cieszy sie moj wip :-( update
Napisano 4 Styczeń 200421 l Jeśli chodzi o \"gładkość\" modelu to jest ok. Tak na cztery z plusem. Materiały też są niezłe, ale na boga, co to za kolory. Ten fioletowy, jeszcze nie jest taki zły (nie licząc tego podłoża), ale różowy? No i rzecz druga to ten tuning. Jest to być może kwestia gustu, ale mi nie podoba. W szczególności te dziury w masce :/.