Lacedemon Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Witam, To miał być jedynie speed ( szkic) i chyba jest nadal, choć zawędrowałem do ciekawego punktu. Zastanawiam się nad tą ingerencją spalonej błony. Takie wprowadzanie zewnętrznych destrukcji może być ciekawe, choć nie jestem do końca przekonany. Ciekaw jestem waszych opinii. Pozdrawiam,
maciekG Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 obrazek fajny...a co do spalonej blony to nie lezy mi...niby czemu rysunek CG mialby byc nadpalony? jakies nieprawdziwe i nienaturalne toto
Siegmar Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 Też naciągana mi się wydaje taka forma. Obrazek też nie wygląda mi na finished. Masz zdecydowanie lepsze prace!
ortheza Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 trza bylo dac WIP zamiast fisniszed :-) jesli o mnie chodzi, pomysl nad roszerzeniem efektu jesli juz go zastosowales. blony palily sie w starych filmach to pomysl czy tego na grey nie zrobic i dodac jescze jakies rysy i plamki charakterystyczne dla tych filmow.
Mortom Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Nieubliżając twojemu dotychczasowemu dorobkowi, ta praca jest słaba w porównaniu z innymi. Przypalona błona to chyba nie trafiony efekt i nie pasujący do klimatu sceny która przedstawiasz. Bladziej by to pasowało do sceny walk z II lub I wojny światowej . Rycerz i paląca błona na kliszy to połączenie rodem lamborgini z fiatem 126p :) Choć nie mówię że efekt nie jest zły...szczególnie w dolnej części obrazka, ale poprrotu w moim odczuciu nie pasujacy do całości :) Pozdrawiam :> P.S. Co złego to nie ja :)
Lacedemon Napisano 24 Listopad 2007 Autor Napisano 24 Listopad 2007 Witam, Dzięki za wasz comments. Ciekaw byłem reakcji. Na forum wrzucam pracki z którymi mam problem, lub czuję, że coś jest nie tak. Takie wprowadzanie zewnętrznych destrukcji może być ciekawe, choć nie jestem do końca przekonany. Bywa, że są kiepskie, ale dzięki takim nieudanym-eksperymentalnym powstają te lepsze. Temu ma służyć forum. Poza tym jestem przeciwnikiem wszelkich rankingów i podziałów grafik na lepsze, gorsze. Bo jakich to używać kryteriów? Zbyt wiele światów i problemów. Prackę zamontowałem w: finished 2D, bo szkoda czasu na jej kończenie. Tzw. eksperyment zakończony :D Może powinienem podpisać ją: Czy warto ją kończyć? Edytuję więc post na WIP. i proszę Was o podpowiedź. Czy warto ją kończyć? Jeszcze raz wielkie thanks! za uwagi, bo bez nich progress byłby powolny.
RaVirr Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Pewnie, że warto ją kończyć...Tylko pytanie do Ciebie: czy chce Ci się ją kończyć i czy masz na nią pomysł? Ale na to sam musisz sobie odpowiedzieć:) Ja chętnie przyjrzę się wersji finalnej;)
tymko Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 moim zdaniem pomysł z płonącą błoną jest jak najbardziej intrygujący. Zastanawiam się co chciałeś uzyskać przez dodanie tego efektu. Nasuwają mi się pewne skojarzenia. Jeździec wyrwany z innej epoki ucieka w przyszłość (o czym świadczą dość nowocześnie potraktowane elementy stroju). Płonąca błona kojarzy mi się z przemijaniem (wypaleniem czasu). Myślę że nawiązanie do kinematografii jest tu też ciekawym pomysłem. Film ma dużo wspólnego z czasem, (trwa w nim). Więc skojarzenia czasu, historii są tu wyraźnie czytelne.
Lacedemon Napisano 26 Listopad 2007 Autor Napisano 26 Listopad 2007 Witam, Pewnie, że warto ją kończyć...Tylko pytanie do Ciebie: czy chce Ci się ją kończyć i czy masz na nią pomysł? Ale na to sam musisz sobie odpowiedzieć:) Ja chętnie przyjrzę się wersji finalnej;)Pomysł się znalazł jw. 2 dni maziania i wyszło takie coś... Dzięki :) Dzięki Tymko za bardzo trafne wnioski. Czas (przemijanie) bardzo mnie intryguje, faktycznie. Niestety zrezygnowałem tu z tej nadpalonej błony. Wykorzystam ten patent w innym mazidle. :) Jak zwykle problemy z decyzjami, co mi zawsze zabiera najwięcej czasu. Please, pomóżcie wybrać właściwy trop.
Zbychowaty Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 To lubie..Ten jak przyp....to z grubej rury:D O ile pierwsza wersja w ogole do mnie nie przemawiala ani artystycznym kunsztem ani wymowa to te sa piekne:)Pierwszy wg mnie najlepszy i ekspresywny ale czerwien minimalnie bym odsaturował...Pozdro Mistrzu:)
RaVirr Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 O!...to się nazywa coś;) Ostatni najbardziej do mnie przemawia.. Inne chyba za bardzo dają po oczach czerwienią. Pozdro Mistrzu ;D
undercover Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 No no zaczyna się robić conajmniej ciekawie. Ja również obstawiam za wersja nr 1.2 jakoś za żółta3 i 4 jak dla mnie zbyt przygaszone(chociaż na czwartym bardzo ładnie prezentuje się górna część obrazka). Super światełko od dołu - tworzy świetny klimat.
witkowski Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Jest megamega. Wydaje mi sie ze warto poprawic(czy zmienic) chwyt i glowe/helm. Co do koloru do wydaje mi sie ze dol z ostatniego a gora z przedostatniego...
tymko Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 pierwszy wydaje mi się intrygujący, uciekający jeździec przed lawą (nie zdążył chyba). Jedynie przeszkadzają mi w odbiorze te maźnięcia pod nogami jeźdźca. Wyglądają jak podkurczone nogi konia, przez co mniej czytelny staje się ruch pędzącego konia. To co jeździec ma pod stopami też przeszkadza (nie wiem co to jest, to takie kanciaste, długie). Ostatni najbardziej oddaje zakurzone pole bitwy. Pozdrawiam
OmeN2501 Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Ostatni :] I ta flaga to juz przesada chyba :] Pika jakas wystarczy
biglebowsky Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Pojechałeś ostro, dużo dobre. Bez znaczenia która wersja, wszystkie podobne, gdybym miał wybierać to ostatnia.
Łukasz Jaskólski Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 tez mysle ze ostatnia malowanie bardzo charakterne - od razu widac, ze Twoje a krytyka: cosik nie pasi mi z nogą chyba kolano za wysoko mam jeszcze takie wrazenie ze helm ciut za duzy (albo reszta za drobna ) moze to wina tej nogi
Siegmar Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Ostatnie najlepsze! Normalnie jak obraz olejny! Te same wrażenia co Łukasz + tymko. Te rzeczy tutaj przeszkadzają:
miriam Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 a ja nie, imo najbardziej charakterna jest wersja przedostatnia, i zostawił bym same skrzydła, to daje moc, flaga psuje cały efekt. ( ewentualnie można by je "nagiąć") coś z nogą jest nie tak, . . . ech fascynacja z jednej frustracja z drugiej strony, cóż można więcej powiedzieć, idę ćwiczyć . . . //pozdr.
mant-raz Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 ostatnia praca najlepsza bracie :), nie wiem jak wyglada Twoj proces tworzenia, ale jesli tego nie robisz to wyprobuj metode, w ktorej zaczynasz najpierw od midtonow, to jest duzo bardziej bezpieczne niz walenie mocnym kolorem i walorem od razu na lewo i prawo, potem mozesz powlaczac swiatlo i walor oraz kolor "dodawac" powolutku :)
leander Napisano 26 Listopad 2007 Napisano 26 Listopad 2007 Najlepszy wstepny szkic konia. Genialne. Jak kiedys powstanie Muzeum Digital Paintingu to ta praca powinna tam trafic jako sztandarowe ucielesnienie jego istoty :)
Lacedemon Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Witam, Dzięki Wszystkim za commentarii, Zbychowaty: Pierwsza wersja była jedynie notacją pomysłu na przedstawienie. Z tą czerwienią masz rację. Pojechałem z nią po bandzie :D Thanks, RaVirr: Zgadzam się. Dzięki. Undercover: Dokładnie, trzeba to wyważyć. Thx. Witkowski: Lekko odchylę główkę, faktycznie ma ostry skręt. Ta łapka od początku mnie wkurzała, bo przysłania ważny moment i cosik z nią nie tego :D. Lekka poprawka nastąpi. Polecę w te szlachetne szarości z dominantą. Cheers, Tymko: To miało być przedstawienie wojny aniołów. Stąd tyle piekielnej lawy. Choć przyszło mi do głowy, coby zatytułować to Św. Jerzy :D To kanciaście długie, to pozostałość po wcześniejszym układzie kropierza, im przeoczył. Do poprawki. Dzięki. OmeN2501: Zanim dodałem skrzydła, flaga już była w koncepcie. I tak się ostała. Zaintrygowała mnie twa podpowiedź z usunięciem. Zaraz sprawdzę, jak bez niej to zadziała. Nie chcę utracić dynamiki. Thx. Biglebowsky: Właśnie na końcu zamieściłem najrozsądniejszą wersję. Dżinks. Łukasz Jaskólski: To wina raczej braku czytelności tej nogi. Jest do poprawki. Hełm nie za duży. Niestety oni takie mieli. Dawało to często karykaturalny efekt. Wiem, bo sam mam taki hełm. :D Mogę zamieścić fotkę. Dlatego na obrazach są często celowo zmniejszane. Thank you. DaRoZ: I masz rację, co do ostatniej J Merci pour le comment. Siegmar: Zdecydowanie macie rację. To faktycznie mało czytelna sprawa. Thanks. Mriam: Zaraz będę sprawdzał, jak bez niej to wygląda. J Dzięki. Mant-raz: Słuszna uwaga! Nigdy tak nie pracowałem, zawsze walę na wstępie plamy barw ostatecznych. Na końcu jednak suwakami kombinuję. Sposiba bolshoje J Leander: He, he, bez przesady! Choć to miła forma pocieszenia ;) Na naszym forum jest masa takich prac. Mucios gracias Amigo.
kengi Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 no no bardzo fajne. mozna prosic wieksza rozdzialke? :)
Lacedemon Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Jasne, że można. Niebawem załaduję poprawioną.
Zbychowaty Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 E/Artyści/Lacedemon....prawym zapisz jako... :D
leander Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 E/2d/Archanioly na rumakach/....prawym zapisz jako... ;)
peterr Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 wow ale wypas;) masz jakiś sposób na robienie metalu?,czy malowałeś po pixelu:D? wyszedł Ci po prostu zaje..fajny greaT! pozdro!
Lacedemon Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Dobrze, że nie Archanioły na pegazach, bo by się pozabijały , he he he :D Peterr: Jakbym miał to dziargać po pikslu, to bym to robił nie 2-3 dni, a 3-3 tygodnie. Pędzel do kolczugi, a po nim jeżdżę zwykłym i czasem smudge tool. Na dobre tej pracy nie wyszły poprawki :( Rozpędziłem się za bardzo. Za długo już przy niej siedzę. Oczywiście wszelkie wasze wskazówki pożądane. :) Wersje light'owe: ...a teraz czekam na biczowanie dyżurnych malkontentów :D
OmeN2501 Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 hhhh-tszszszsz (odglos bicza) tudzież "you bicz!" (biczowanie :D) Niepotrzebnie tlo rozjasniales i skrzyldlo drugie przestawiales. Ciemne czarne kleby dymu musza powrocic, ladnie sie rycerz na ich tle odcinal Ale bez flagi lepiej
leander Napisano 27 Listopad 2007 Napisano 27 Listopad 2007 Mi sie ta ostatnia wersja widzi bardzo. Bardziej uporzadkowana i bardziej dynamiczna, lepiej sie czytaja kierunki i jakies tam intencje konia i jezdzca.
Lacedemon Napisano 27 Listopad 2007 Autor Napisano 27 Listopad 2007 Thx. Każda ma swe wady i zalety. Niestety, gdy zmieniam fragment w obrazie, to konsekwentnie przesuwa się to do dalszych zmian. Obraz zawsze dla mnie najpierw musi grać całościowo, potem zastanawiam się nad detalem i przedmiotem. Często ciężko pogodzić te dwa światy. Z tą flagą to mam zgryza :D
Mortom Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Lacedemon - no taki czad że śnieg topnieje!!!
biglebowsky Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Oddaj Flagę! dobra szmata nie jest zła ( pewnie zaraz znowu dostane żółtą kartkę za przeklinanie:P)
janko1987 Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 oo superandzko daj więcej jeszcze tej tkaniny z tyłu...dynamiczniej sie zrobiło
biglebowsky Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Nie:) Ze szmatą naprawdę glanc wyglądało.
Lacedemon Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 He he he :D załaduję i tego frędzla. Faktycznie dodawał dynamiczności, ale troszku zaduszał. Coś za coś-mawiają amatorzy :D
ortheza Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 kwetsia kolorka nie musialoby zaduszac :] tylko dodac cosik na tej szmacie zeby zlamac jednolita mase
OmeN2501 Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 No musze oddac sprawiedliwosc ze z flaga bedzie chyba lepiej... ale to dlatego ze kadr powiekszyles :]
Lacedemon Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 ...nie będę komentował :D Wersja z frędzlem ponownie. Wszedłem z lekka w estetykę płomienistego gotyku. He he. Zalatuje troszkę malarstwem tablicowym. Ciekawym odbioru.
maronski Napisano 30 Listopad 2007 Napisano 30 Listopad 2007 Przy mrużeniu oczu to jest ok. Dynamika super. Za płasko jednak z ręką i nogą. Zbyt widoczny efekt smużenia i mało konsekwentne oświetlenie.
Lacedemon Napisano 30 Listopad 2007 Autor Napisano 30 Listopad 2007 To dlatego, że w pośpiechu. Goni mnie time, kobita mnie rozstrzela zaraz, za rysownie dla zabawy. :D Dopracuję w wolnym czasie. Dzięki śliczne za uwagę ;)
Mortom Napisano 1 Grudzień 2007 Napisano 1 Grudzień 2007 Lacedemon jesteś gościu i więcej nie napisze bo praca sama za siebie mówi... A może jednak napisze... ;) Coś mnie niepokoi w pysku konia, a mianowicie jego dolna warga...jakoś tak nienaturalnie wygląda. Może to tylko moje takie widzimisię, nie znam sie tak jak bym chciał na anatomii konia, pisze tylko to co widzę :) Pozdrawiam
Dann.G Napisano 17 Grudzień 2007 Napisano 17 Grudzień 2007 Lacedemon jesteś gościu i więcej nie napisze bo praca sama za siebie mówi... Zgadzam się z przedmówcą- jak najbardziej :D Najbardziej podoba mi sie wersja z "nadpaloną kliszą" , bardzo fajna.
Rekomendowane odpowiedzi