Wichur Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 (edytowane) Chciałem zaprezentować pare moich modeli low-poly :) wszystko w trisach podane Audi a4: 1.200 Honda s2000: 5.009 Lancia Delta: 3.585 Nissan 300zx: 4.947 bez kol mercedes L300: 961 a teraz modele wykonane pod gre, dwustronne objekty, detale na czesci zamienne, komora silnika, podwozie, itp... Mitsubishi Eclipse: 12.221 Mazda rx7: 11.882 Fiat 126p: 24.127 ---------------------------------- I mam prewien problem... w trakcie robienia textury do Renault Clio komp mi sie zrestartowal... i nie moge otworzyc pliku psd :( pisze, ze format przez mojego szopa 7.0 nie jest obslugiwany :| minuaturka textury sie wyswietla. Probowalem psd recover ale nie dalo rady... czy moze jest jakis inny sposob? bo stracilem troche czasu przy tym a nie chce mi sie robic od poczatku :D Edytowane 29 Wrzesień 2009 przez Wichur takie tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 low-poly mówisz? Bardzo fajne modele, pokaż siatki i podaj ile masz poly dla każdego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 low-poly mówisz? Bardzo fajne modele, pokaż siatki i podaj ile masz poly dla każdego modelu. Siatki... szczerze nie chce mi sie robic zrzutow siatek, ale jak tylko wejde na kompa na dluzszy czas to postaram sie wkleic pare ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 kolekcja modeli z zanozy :) milo wspominam te czasy ;] i moj ulubiony model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 gut staf !, zawsze uwazlem ze w tym programiku powstala kupa swietnych wozów, ktorych spora zresztą część mam jako mody do gta, i pomyslec ze to wszsytko bylo tam układane z ręki kazdy trojkat nie tak jak w maxie pyk pyk box extrude, chamferki i inne ulatwiacze :D edit\ pierwsza seria rowniez dobra, jestem za =) edit2\ pamietam tego duzego kwiata, byl zdaje sie do gta vc i był Twojego autrostwa z tego co pamietam, tyle ze albo mnie pamiec myli albo mi sie wydaje ten zgry był jakis rowniejszy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 gut staf !, zawsze uwazlem ze w tym programiku powstala kupa swietnych wozów, ktorych spora zresztą część mam jako mody do gta, i pomyslec ze to wszsytko bylo tam układane z ręki kazdy trojkat nie tak jak w maxie pyk pyk box extrude, chamferki i inne ulatwiacze :D edit\ pierwsza seria rowniez dobra, jestem za =) edit2\ pamietam tego duzego kwiata, byl zdaje sie do gta vc i był Twojego autrostwa z tego co pamietam, tyle ze albo mnie pamiec myli albo mi sie wydaje ten zgry był jakis rowniejszy ;) Tak Mario, to byl moj do GTA zystal on niesamowitą popularność wsród ludzi grających w GTA ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Wozy masz ładniutkie :) aż chyba sobie zainstaluje gtasa i pojeżdżę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 ładne modele ale kurde myślałem że nikt jeszcze nie zrobił polonez caro, nie no teraz to nie mam po co go konczyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Wyglądają całkiem fajnie :) Przy małej ilości poly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 Bardzo fajne modele, podoba mi się poziom detali w niektórych, lubie jak jest silnik itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Nice, podobac sie ;) Nie wiem jakiego innego komenta chciales :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2007 Bardzo fajne modele, podoba mi się poziom detali w niektórych, lubie jak jest silnik itp. też to lubie ;) chociaz najczesciej walne jakoegos boxa i naloze texture :D ale efekt koncowy wychodzi dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 odświeżyłem trochę texturę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 rowki takie nie bardzo, te kanty na nadkolach może by "wyciąć" za pomocą przezroczystosci na tex? ogólnie to taki oldskul ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Nie podałeś rozmiaru textur, z tego co widzę, to te linie dla rowka przy klapie z przodu mogłeś puścić z texturą samej klapy, w ten sposób pozbyłbyś się tej szarpaniny która wyszła po zrobieniu paska przy texturze nadkola. Tak samo z klapą tyłu, chociaż tam może być już widoczny bug szpary (niezgodnej z oryginałem - przesuniętej). Mam nadzieje, że dobrze wytłumaczyłem i sprawdzi się to. Nie potrzebnie imo jeszcze ciąłeś siatką szyby na potrzeby uszczelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 poprawilem troszke texture... prezentuje sie nastepujaco: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Czy mi się zdaje, czy to już w street legalu? przecież to miało być takie trudne i czasochłonne? Textura już lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 fajne modele... podoba się... ;) powodzenia z kolejnymi! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 Czy mi się zdaje, czy to już w street legalu? przecież to miało być takie trudne i czasochłonne? Textura już lepiej tak to jest w street legalu, jest dodany jako "traffic car" czy sam chassis i kola :) dlatego mozna jedynie tak szybko wstawic. Modele "z garazu" sa czasochlonne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 aaa dzięki za info, nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 http://img218.imageshack.us/img218/4449/ad1nv4.th.jpg[/img]http://img218.imageshack.us/img218/4150/ad2sk0.th.jpg[/img] poprawione lampy, i super low wnetrze ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 31 Grudzień 2007 Share Napisano 31 Grudzień 2007 ładnie, coraz lepiej, z czego to screen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 ładnie, coraz lepiej, z czego to screen? to render z maxa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 WICHUR podzielisz sie modelem tej audicy?:>:>:>:> chcial bym sie nia pobawic oczywiscie rep. bedzie :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 nie chcialem zakladac nowego tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 o zesz w morde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 hmmmm.... najbardziej mi sie podoba trzeci poziom zniszczen... pierwszy i drugi wyglada conajmniej sztucznie- o tak, takie papierowe modele... zwlasza na pierwszym poziomie, zniszczenia wygladaja bardzo sztucznie, w niezniszczonych obszarach, teksturka zbyt sterylna jest :) moglbys zapodac, ile poszczegolne poziomy zjadaja tri? Pozdro ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Pierwszy najlepszy, reszta spoko, tekstury średnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Hmmm - do jakiego typu gry to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 dobre hehe , to juz drugi gosć tutaj co ostro rozbija ostanio furaki =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 dobre hehe , to juz drugi gosć tutaj co ostro rozbija ostanio furaki =) Razem z Ex3 robilismy zlecenie. Zapomnialem dopisac... furki nie sa moje ja je tylko rozwalalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 (edytowane) Corrado w budowie ;) Edytowane 19 Sierpień 2008 przez Wichur dodanie nowego shota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 mmm bardzo fajne autko i cisza widac ze ostro pochodzisz do tematu, tylko te swiatla z fot mi nie pasuja, coś by sie przydalo z nimi zrobic zeby byly bardziej realne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 donMario: no na renderkach tak dziwnie się prezentują.. ogólnie są wymodelowane, jak znajde czas to wstawię z screen'a viewport'a. Mike: no to cieszę się bardzo, że komuś przyniosłem radość ;-) i również uściskam dłoń :) -------- a wcześniej nie pokazałem paru renderków... jakoś zapomniałem :D silnik, zawieszenie, tarcze z gry, musiałem wstawić, żeby później można było przepisać położenie elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 nie wiem do czego to chcesz w sumie wrzucac lub pod jakim kątem to robisz tzn czy pod kątem gry czy cos, jesli tak to mozna te lampy zrobic na normal mapie nawet z 2d, ustwic selfilumination na nie wieksze jakis połysk czy cube mape i moze efekt bylby mniej fotkowy i pasowalby do budy , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 znając Wichura to pójdzie do slrr zresztą kto grał w tę grę może skojarzyć koła lub hamulce ;) a co do modelu to bardzo ładnie, czekam aż wrzucisz do gry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 nie wiem do czego to chcesz w sumie wrzucac lub pod jakim kątem to robisz tzn czy pod kątem gry czy cos, jesli tak to mozna te lampy zrobic na normal mapie nawet z 2d, ustwic selfilumination na nie wieksze jakis połysk czy cube mape i moze efekt bylby mniej fotkowy i pasowalby do budy , Prawda, ale niestety gra nie obsługuje normalmap :( a wielka szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 12 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2009 Kolejny modelik. Jade z jednego szkicu z boku :P Trudno ale jakos wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. J Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Wichur, przygotowując tekstury samochodu przed umieszczeniem go w grze wypalasz AO czy coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 13 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Wichur, przygotowując tekstury samochodu przed umieszczeniem go w grze wypalasz AO czy coś w tym stylu? Ogolnie nie, ale w tym planuje powypalac pare rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 tak bez siatki i textur? fuj:) ale modelik spoko wyglada:) szkoda ze nie pokazujesz InGame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 14 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2009 (edytowane) tak bez siatki i textur? fuj:) ale modelik spoko wyglada:) szkoda ze nie pokazujesz InGame Bruneq, wybacz ;P InGame jeszcze nie ma ;) bedzie niedlugo :) EDIT Edytowane 17 Czerwiec 2009 przez Wichur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 (edytowane) nikt nic nie pisal :( kolejny up.... :P Męcze texture ;P Edytowane 21 Czerwiec 2009 przez Wichur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 21 Czerwiec 2009 Share Napisano 21 Czerwiec 2009 W zasadzie to fajnie wygląda ;] ale przydało by się lepiej wyczyścić te zdjęcia (dzisiaj to chyba lepiej nie używać ich aż do tego stopnia), z czego ta skrzynia biegów wystaje ? pokazał byś siatkę i textury . Widać że sporo pracy wkładasz w to, ciekawy jestem co będzie dalej ;] Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 (edytowane) Textura: (org. wielkosc 2048) i UV Siateczka: Edytowane 21 Czerwiec 2009 przez Wichur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 wnętrze bardzo ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 a tam na forum nie dałeś tekstury wnętrza :P moje zdanie znasz :) wnętrze jest pierwsza klasa :) szkoda, że reszty autek nie kończysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 extra bryczka, troche old schulowa ale nic w tym złego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 yeah :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 no facet teraz to pojechałes z grubej rury :D, wygląda to super, nie myslalem ze juz gta4 tak rozkminione jest hehe, moze przyszedl czas na mojego charegerka hehe, tuta jak włozyc auto do gry byłbys w stanie zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi