Orangegraphics Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Finalny obrazek: bez ramki: dziękuję wszystkim za bitwę. pozdrawiam i powodzenia Tak więc sobie zaklepuje wąteczek;] ciemny pokój, półmrok, wytworne obrazy, wielkie biurko, olbrzymi fotel a wnim coś w deceń dona corleone z plamą krwi na sobie... obok stoi nad nim oprawca z jeszcze podniesioną dłonią... to tyle. matura i wogóle... bedzie ciężko.. ale co tam, trzeba;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Te tam matura tydzien przed siadasz do ksiazek i zdajesz :D Jedziesz, super pomysl Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Oj, będę tu zaglądał - to moj ulubiony film - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 10 Grudzień 2007 Share Napisano 10 Grudzień 2007 Ostro jedziesz;) powodzenia ,mature olej:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 taaa... no to na pierwszy ogień szukam referek. jeśli ktoś zna jakąś stronę z grafikami w dużej rozdziałce z klimatów prohibicji, 30 lata XX wieku, mafia to łądnie proszę... też referki pokoi i mebli takich dostaojnych, wiecie, ciężkie drewniane meble, panele na ścianach, dostojnie, wytwornie, klasycznie itp... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2007 tak więc dzisiaj usiadłem i wymodelowałem sobie stół i fotel na którym siedząc zastrzelony zostanie don mafii. obydwa obiekty w 80% skończone. zacząłem też postać samego dona ale to nie do pokazania narazie ;] nie wem czy będzie potrzeba modelowania takich "guzików" wszytych w oparcie i w poduszke, no takich co wciskają materiał, wymodeluje tylko te co będzie widać z pod ciała spoczywającego na fotelu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 Moim zdaniem biureczko odpada jak by don to zobaczył to by sie w grobie przekręcił może i nie skończone ale trochę takie jakby z kiepskiego "Komisu" 1. http://www.artinfo.pl/?pid=galleries&sp=offers&id=11190&lng=1 2. http://www.artinfo.pl/?pid=galleries&sp=offers&id=10808&lng=1 3. http://www.artinfo.pl/?pid=galleries&sp=offers&id=10810&lng=1 (bardzo podobne do twojego tylko wymaga trochę modyfikacji ) A tak poza tym nie wiem czy w latach pięćdziesiątych były takie obracane fotele proponowął bym coś w takim stylu http://www.artinfo.pl/?pid=galleries&sp=offers&id=9146&lng=1 Uważaj na szczeguły bo to bardzo wrażliwy temat "Ojciec Chrzestny" to klasyka klasyki jeden nie właściwy ruch a przyjdą po Ciebie i zapukają do twoich drzwi i nim sie obejrzyś będziesz miał kule w piersi. :P Powodzenia ;) Zapraszam do lektury "The Godfather" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 luubie taki klimat, film w moim Top3 sie znajduje, bede zagladal. powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 13 Grudzień 2007 Share Napisano 13 Grudzień 2007 fotel za delikatny imo podstawa Ok ale góra jak z IKEA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2007 chwileczkę. to będzie w klimatach 30 lat XX wieku i godfathera, ale to nie będzie stricte godfather MArio Puzo;) żeby nie było że nic nie robię taki szybkciutki render przedwyjściem na wigilię. postacie jeszcze nie poprawione po riggu. na bosie mafii wstępne tekstury. obie postacie mam juz zmapowane... mam problem z dobrymi, wynamicznymi pozycjami postaci. może jakieś podpowiedzi na tym polu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masterloko Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 podoba mi sie. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2007 tutaj takie screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 26 Grudzień 2007 Share Napisano 26 Grudzień 2007 Witam. Jesli to jest proba kadru to jast on jest raczej dretwy. Sproboj zapelnic kadr tymi dwiema postaciami. Teraz jest za duzo pustego miejsca - postacie w srodku a naokolo nich pusta przestrzen. Nie chodzi o to zebys zapelnil ja jakimis przedmiotami. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2007 nie nie nie;) kadru wogóle jeszcze nie ma. to takie szybkie screeny z modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2007 upek: pierwsze rendery, ze światłem miałem problemy,nie wiem czy nie będzie to trochę za ciemne. killer i pistolet jeszcze bez materiałów. próba kadru: i dwa zbliżenia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2008 wam jakies gratisy trzeba dawać jak w lidlu czy kauflandzie aby uzyskać komentarz? Naprawdę potrzebowałbym nakierowania z tym oświetleniem. jak zrobić nocne oświetlenie które jednak nie zrobi z pracy ciemnej plamy? Do siego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Styczeń 2008 Share Napisano 1 Styczeń 2008 dla mnie oswietlenie OK ogólnie bardzo fajnie wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 KoMic: No... też mnie zmusiłeś do przemyśleń. na początku wątku zaznaczyłem że wrócę potem do fotela. Na razie staram się złapać ogólny zarys sceny. Nikt nie mówi tu że jestem początkujący. Uważam że jednak twój post w pewnych miejscach wychodził jednak poza ramy dobrego wychowania i smaku. rozumiem że krytyka ostra jest budująca i tak dalej, jednak z zarzutami także trzeba ostrożnie. Skąd możesz wiedzieć że ja nie pracuje ciężko nad swoją sceną? skąd możesz wiedzieć że się nie staram. pozostawmy tą dyskusję w takim stanie. dziękuję za komentarz bądź co bądź zastanawiający. Tutaj Upek. jedyne o co walczyłem ostatnimi czasy to oświetlenie. myśle że w takiej formie zostanie. udało mi się chyba uzyskać nocny, cichy klimat bez zatracania detali. Zastanawiam się nad użyciem jakiejś mgły... nie wiem czy to dobry pomysł? pozdrawiam. Xiz0r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 wow bardzo ladne lampy ogolnie bardzo fajnie scenka sie przedstawia ! czekam na wiecej :D Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Xiz0r-->przepraszm, masz racje troche sie zagalopowalem, hehe rozdraznienie spowodowane kacykiem i kilkoma innymi sprawami wywolaly to co wywolaly, niestety nie zwalnia mnie to z zachowania umiaru. jesli nie masz nic przeciw chcialbym usunac posta. Kilka rad moze okaza sie pomocne, staraj sie pokazwywac szczegoly swojej pracy, np te kinkiety, mi tez bardoz sie podobaja, pokaz renderki na sucho bez materialu z endgem, z materialem, opisz jak wykonales swiatlo czego uzyles, moze jakies wlasne sztuczki. w ten sposob zaintertesuejsz forumowiczow swoim watkiem, pozdrawiam i trzymam kciuki: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 Tak więc. posłucham rad i zamiszczę może kilka clayów, siatek itp. nic się nie stało. tylko na przyszłość nie wykorzystywać max3d.pl prosze do wyladowywania się. o wiele lepiej jakaś gra na to zadziała. pozdrawiam cieszę się że się cos zaczyna podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 3 Styczeń 2008 Share Napisano 3 Styczeń 2008 Facet na fotelu ma bardzo fajną twarz. Ten z pistoletem zbyt sztywno stoi, niech trochę zegnie rękę. Oświetlenie - dałabym niebieskawe światło z jakiegoś okna, od prawej, z lamp na ścianie bym zrezygnowała (za bardzo odwracają wzrok), lampę na stole bym zrobiła bardziej żółtawą i trochę jaśniejszą, klosz bardziej przyciemniony (żeby sama lampa nie była takim jasnym punktem, a żeby lepiej oświetlała postacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2008 tutaj mówią że tak, tu że tak. światło na razie zostawiam jak jest, przechodzę do reszty modeli i materiałów. wspomniane claye: pozdrawiam i dziekuje za kommenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Styczeń 2008 Share Napisano 4 Styczeń 2008 modele bardzo fajne! co do lampy to na siatce widać takie wybrzuszenia ale na renderze ich nie ma myśle że z takimi odwróconymi łezkami na podstawie byłaby ciekwasza i tego zamachowca wrzuć do Zbrusha popraw mu rękę, zgięcie i bark bo jest spłaszczony, dorób fałdki i bedzie git, kapelusz w sumie też możnaby dłubnąć w Z tapetka na ścianach fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2008 po feriach, kiedy byłem w górach daleko od kompa daje up... nie wychodzi to coś tak jakbym chciał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 31 Styczeń 2008 Share Napisano 31 Styczeń 2008 przy koncowym obrazku proponuje uzyc sporej ilosci probek na piksel i jakiegos niewyostrzajacego filtru, bo na garniturku wyjdzie ci efekt Moire :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 1 Luty 2008 Autor Share Napisano 1 Luty 2008 mateusz_s > dzięki, słuszna uwaga;) po wczorajszym wieczorze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Luty 2008 Share Napisano 1 Luty 2008 Kadr i światło nie najszczęśliwsze, główne postacie zajmują w scenie stosunkowo mało miejsca, a najbardziej w oczy rzuca się lampa na stoliczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Luty 2008 Autor Share Napisano 5 Luty 2008 dobrze więc taki in-time update. jestem w trakcie zmieniania w zasadzie większości rzeczy w scenie. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 Narazie nie wypaśnie:( z technicznych uwag, dziwny parkiet [bump ,refleks] . dość dziwne oświetlenie ,obydwie postacie dość sztywne,ale swój styl mają;p..keep working;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masterloko Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 drugie ujecie swietne. pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooo Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 Postawiłbym raczej na jedno źródło światła tj. nocne, wpadające przez okno, lampa zbyt mocno przyciąga wzrok i dodatkowo jest w centrum kadru. Proponowałbym pobawić się kamerą, pooglądać z różnych stron. Klimat ma być tajemniczy więc kadr nie powinien być tak bezbośredni. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Luty 2008 Autor Share Napisano 9 Luty 2008 zmiany zmiany zmiany... postarałem się wprowadzić sugerowane poprawki... czysty render(musze wywalić to nieszczęsny vraysky) oraz po PS. tło za oknami wycinane prowizorycznie. własnie puszczam rendera bez sky'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 10 Luty 2008 Autor Share Napisano 10 Luty 2008 no dalej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooo Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Xiz0r teraz jest dużo lepiej niż przedtem z kamerą : ) troszkę tu za niebiesko, ale coraz lepiej Ci idzie. Chyba delikatnie przygasiłbym światło doświetlające postać na pierwszym planie. Pozdrawiam : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 nom , mam wrażenie że noga fotela wchodzi w stół , podoba mi się lampa i tapeta ,wyglądają naprawde dobrze:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Z tej pozycji ręcę pana na fotelu wyglądają dziwnie, jakby były o połowę za krótkie. Wiem że pewnie to skrót perspektywiczny, ale lepiej jakoś inaczej je dać żeby tak nie wyglądało. Kadr jest dużo lepszy niż przedtem. Spróbuj jak będzie z niebieskawym rim lightem na facecie z pistoletem, w tym wypadku lekko przyciemnij światło które na nim jest teraz. Rim light to mniej więcej takie coś, tylko zrób ładniej niż tu: http://www.art-head-start.com/3d/vue/LD1eBack300.jpg Trzeba by dopracować model płaszcza pana z pistoletem, teraz jak jest tak blisko to brakuje fałd i przy ramieniu dziwnie się układa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 10 Luty 2008 Share Napisano 10 Luty 2008 Gratulujemy znalezienia się wśród nominowanych. Przypominamy, że termin do którego należy oddać ostateczną pracę to 20 lutego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 11 Luty 2008 Autor Share Napisano 11 Luty 2008 Dziękuję bardzo za nominacje. postaram się efektywnie wykorzystać te 10 dni i skończyć na poziomie... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xardas 666 Napisano 11 Luty 2008 Share Napisano 11 Luty 2008 mafijne porachunki co?! dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Luty 2008 Autor Share Napisano 14 Luty 2008 tak więc: test renderu w docelowej rozdzielczości: komputer wydala:D tylko displacement w osobnym regionie trzeba policzyć. zrobiłem globus oraz stuff na biurku. dodałem pierwszy w życiu sss na skórze. poprawiłem tex twarzy. te włosy z karku killera zejdą, już widzę że zły pomysł. zrobiłem nowy materiał czapki i jestem w trakcie poprawiania modelu i materiału płaszcza. czysty render z ao bez ps: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 hmm ja bym troche uciol kadr z lewej i zostawil tak aby bylo widac tylko polowe killera bo w sumie nic nie wnosi, zaslania polowe sceny itp. No i krew troche niebardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoother Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Wg mnie pracka jest jak najbardziej ok tylko krew slaba rzeczywiscie. no i popraw twarz temu donowi bo jak malpa wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 hehe krew wygląda jakby ktoś naklejke nakleił mu na garniak, tak pozatym to chyba ta reka kilera jest troche za duża w stosunku do colta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Wizualizacja była by fajna ale ci ludzie moim zdaniem niestety nie dają rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Ręka z bronią nie bardzo wygląda. Spust naciska się prawie końcem palca a tutaj wystaje kawał palucha. Inaczej mówiąc jak masz trzy kości w palcu to na spust naciska ta ostatnia kość a u Ciebie pierwsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 modele plastikowe, proporcji w zasadzie brak, o krwii juz pisali. mapowanie goscia z gnatem lezy. mina rannego tez nie oddaje sensu sytuacji jaby go tam nie było. otoczenie zrobiles niezle ale postacie do wymiany lub gruntownej przerobki. tak czy inaczej powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 dziękuje za komentarze. to wiec tak: Krew i Don pójdą do ostatecznej obróbki. killer już jest po takowej, tylko jeszcze nie wyrenderzony. kadr pozostanie, wydaje mi się że jest ok. Blade, nie rozumiem o co chodzi z proporcjami, zarzut bez pokrycia dla mnie. krew też będzie, spokojnie. Tomala postaram się tą ręke poprawić, nie widziałem tego, dzięki. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 mam inne zdanie. koles ranny jest jak z gumy.. spróbuj zrobic te samą poze co on.. mi sie nie udalo.. a przynajmniej nie podobnie. przeciez reka w barku zgina mu sie jak plastelina a ja nie nazwał bym tego proporcjolanym. mimo wszystko wiecej analiz i wiecej samokrytyki. bo niestety anatomicznie nie jest ok. popracujesz bedzie git. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 aaaa. ok Blade. teraz rozumiem. pewnie rzeczywiście masz rację... szykuje się remodelling bossa/dona... pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi