Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedyś robiłem wizualizację takiej łazienki a ostatnio wynikła potrzeba jej dopracowania. Wrzucam więc i czekam na Wasze komentarze :)

lazienka_sauna1.jpg

lazienka_sauna3.jpg

lazienka_sauna4.jpg

lazienka_sauna2.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja bym zwiekszyl kontrast miedzy swiatlem a cieniem - jakos hmm pierwsze skojazenie jak zobaczylem obrazki - płasko mi sie wydało - ale to moze tylko moja opinia. Spróbował bym dodać jakis akcent kolorystyczny jeszcze (ale to moze nie pasowac do ogólnej kolorystyki wnetrza, złamało by jednak monotonię - nie wiem czy to dobry pomysł, poprostu pisze jak myślę

Render bardzo fajny poza tym.

Czym renderowane i jakie światło ?

Napisano

Marek G - no właśnie... nie wiem nad czym... moim zdaniem też nie jest to wcale jakieś mega-hiper-real... jak zobaczyłem rendery pierwszy raz to nie zastanowiłem się czy to może nie jest fotka, a i światło trzeba by dopracować - cienie... zwykła praca..., no co wy?

Napisano

Dzięki wszystkim za ciepłe słowa ;)

Światło to VRaySky + 4 IESy + VRayLight typu Plane w lampie nad lustrem i jeden dodatkowy IES w saunie przy wejściu. Renderowane z VRayPhysicalCamery.

Marek G, patry - moim celem nie było stworzenie fotografii...miały to być po prostu ładne i miłe dla oka renderki i tyle:) Trudno silić się na robienie ambitnej pracy z....łazienki ;)

siwy - Kusiło mnie żeby zrobić tą łazienkę w MentalRayu, poczyniłem nawet pierwsze próby ale jako że wypadły niepomyślnie porzuciłem Mentala na rzecz VRaya (w przypadku tej łazienki tylko oczywiście;)

FAlcom - Po wyjściu z MAXa bez obróbki było znacznie cieplej ale wychłodziłem w Photoshopie ponieważ zazwyczaj wychodzą mi takie ciepłe kluchy i chciałem tego uniknąć w tej łazience

Co do oświetlenia to wygląda ono tak:

Color Mapping: Exponential (1,1,1)

84a3d6f3b47e2a1c.jpg

fd2b49f67df114b6.jpg

Napisano

czemu ludzie sie zachwycaja? odpowiedz jest prosta bo jest czym nie wiem moze niektorzy sa zadrosni lub cos w tym stylu wedlug mnie to bardzo dobry render a z tym wyszukiwaniem sie sztucznosci hmmm vizka to vizka nie musi byc perfekcyjna.

Napisano

Marek G, Party.. nie wiem co jest ale ile te rendery sa naprawde bardzo dobre, facetowi wyszło, wiec nie wiem ale chyba naprawde nie umiecie patrzeć:)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności