Napisano 3 Styczeń 200421 l Jestem na etapie pracy nad miastem :/. Nie ma wyjątkowych miast w Polsce nawet w Krakowie czy Warszawie są takie calkiem normalne i szare miejsca w miescie. Rozpadające sie tynki, figurki stojące wysoko na domach, klatki schodowe w których słychać dziwaczne dzwięki sąsiadów i szum wody w kanalizacji, okna w których światło od TV zmienia się w tym samym momencie, i gdzieś tam zagubieni ludzie, którzy starają się być silni. Wiecie o czym mówie?? To projekt takiego wlasnie miasta teraz tylko odpowiednie oświetlenie i tekstury...
Napisano 3 Styczeń 200421 l Po pierwsze popraw temat: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229 Po drugie na razie trudno cokolwiek ocenić bo dałeś strasznie dziwne ujęcie, z którego tak naprawdę niewiele widać, tzn. nie widać jakiś większych błędów w modelingu.
Napisano 3 Styczeń 200421 l Mnóstwo pracy przed tobą, ale trzymam kciuki. I jeszcze jedno: REGULAMIN !
Napisano 3 Styczeń 200421 l Jak dla mnie na razie to wyglada jak plastikowe modele na matrycy :/ pozdr
Napisano 3 Styczeń 200421 l Autor To miasto dopiero nabierze klimatu przez oświetlenie i tekstury (tak sądze;)) Naradzie mam w planie zrobić je w szarościach tylko niektóre elementy w tej całej pracy będą w intensywniejszych kolorach jak np. liście, czy różnego rodzaju światła. I tu mam pomysł żeby postacie poruszające się w tej scenie miały jakby serca na wierzchu... żeby je trzymały w ręce lub na ziemi w zależności jakie miejsce w społeczności postać zajmuje, i może się zdarzyć, że serce może być poniewierane przez innych - ma wyrażać emocje i stan postaci. Nie wiem może trochę przesadzam, ale te właśnie czerwone punkciki serc mają poruszać się po planie sceny określając drogę i miejsce postaci... Tylko właśnie zastanawiam się gdzie te serce umieścić nie chcę robić dziur w klatce piersiowej a chcę żeby były widoczne...
Napisano 3 Styczeń 200421 l Hmmm jestem ciekawy jak Ci to wyjdzie... Narazie miasto mi się podoba :) Pracuj dalej, czekam na update\'y
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor Może macie jakieś rady dla mnie ?? to są figurki, które będą stały na jednej z kamienic. Zresztą wszystko ma być w chłodnych barwach, ma to pogłębić nastrój zniszczenia, szarości, zimna... Nie wiem czy dodać więcej pęknięć, ubytków tym figurom [hmmm]
Napisano 5 Styczeń 200421 l Postacie ladne ale przydalyby sie takie pekniecia bo wygladaja jakby byly chropowate.
Napisano 7 Styczeń 200421 l Modele miasta i postaci naprawde niezle. Jestem ogromnie ciekawy jak to wyjdzie... :D
Napisano 8 Styczeń 200421 l Ładnie!! Mi się nawet podoba ten pierwszy render. Dofik daje ciekawy efekt. Fajnie by wyglądało: całe miasto utopione gdzieś w Dofie, a tylko wieża w focusie. No ale cóż. Chyba masz już dość określony pomysł. Więc nie będę ci robił komplikacji. Pozdr :)
Napisano 11 Styczeń 200421 l Autor To jest wierza kościoła na pierwszym planie. Narazie części metalowe.
Napisano 11 Styczeń 200421 l jak dla mnie to bajer,,,naprawde bardzo mi sie podobaja te rendery szczegolnie ludki,,, maja wyje...sty klimat,,,,czekam na wiecej
Napisano 11 Styczeń 200421 l Bardzo ciekawe.. nie przypominam sobie, żeby ktoś wcześniej robił miasto!! Niezły początek, pracuj dalej!!
Napisano 11 Styczeń 200421 l figurki-rewelacja... miasto ladne, dużo pracy.. fajny temat... czekam na updaty...
Napisano 20 Styczeń 200421 l Autor To są ostatnie rendery tym razem kościół. Jeszcze kilka szczegułów jak np. okna, zegar pojawią się, ale póki co - tak praca wygląda w toku... Klimat ma być troche mroczny, zepsuty. No i nie chcę tak bardzo dosłownie i realistycznie odwzorować rzeczywistość. Dzięki za komentarze i czekam na więcej. Pomysłów, inspiracji
Napisano 21 Styczeń 200421 l ja bym dach tego kosciola zrobil troche bardziej wystajacy, moze jakas rynna?? Sciana ... moze ziarnistosc bumpa powinna byc mniejsza, tj, mniejsze grudki, ale moge sie mylic jestem polprzytomny, a tak na marginesie, to mam dziwne wrazenie ze to bedzie praca z wielkim rozmachem, fajnie fajnie, nawet bardzo fajnie
Napisano 21 Styczeń 200421 l ... zniszczone kamienice, popisane mury, cuchnace bramy, zaniedbane podworka - to codziennosc w ktora lubie zapuszczac sie z aparatem... Wspanialy pomysl! Bardzo dobrze sie zapowiada... Bede tu chetnie zagladal Powodzenia Marek
Napisano 21 Styczeń 200421 l nice... bardzo podoba mi się pomysł...(ala..Shultz..?..)... praca na wysokim poziomie..utrzymuj tempo... ale jedno mi tu psuje wdzięk...textury...- zielenie na murach..no nie wiem... może bardziej szare od spalin i dymu z kamienicznych kominów... no i chyba trochę drobniejsze mogłyby być te brudy.... polecam robienie textur w wyższej rozdzielczości... extra praca się zapowiada... pozdrawiam...
Napisano 21 Styczeń 200421 l Autor Marek juz taką brame zrobiłem tylko texturki. ok SLY zgadzam sie z tymi texturkami w wiekszej rozdzielczosci zrobie te ktore bedą blisko - bo chce to pozniej wprawic w ruch i zrobic z tego animacje. To zielone to jest mech po wodzie ktora scieka z dachu, ale rzeczywiście troche moze za zielone.
Napisano 28 Styczeń 200421 l Autor Kolejne textury i kolejny render. Stara kamieniczka i figurki. Czekam na opinie :).
Napisano 28 Styczeń 200421 l Tu mnie zaskoczyles, przepieknie, tylko ciemno :) no i te okna jakies niewyrazne.
Napisano 28 Styczeń 200421 l ja jestem pod wielkim milym wrazeniem, odrazu wiedzialem ze bedzie na co popatrzec :D
Napisano 28 Styczeń 200421 l Nie no, tak czytam i patrze i jestem pelen podziwu dla Ciebie. Masz cholernie duzo roboty przy tym swoim projekcie. A co do tego co juz zrobiles to moze lekko popraw te teksturki na kosciele, ale za to kamienica i figurki sa boskie. Poza tym podoba mi sie ten pomysl z sercami, moze umiescisz je w dloniach przechodniow, beda widoczne i beda mogli cos z nimi robic nawet. Ale mniejsza z tym. Pracuj dalej, utrzymuj tempo i dawaj rendery, bo z tego moze byc cos naprawde ciekawego.
Napisano 28 Styczeń 200421 l bardzo fajne poczatki..kolejna praca ktora bede obserwowac regularnie :)
Napisano 28 Styczeń 200421 l super narazie... to bedzie budynek zamieszkaly przez ludziki?? jezeli tak to im wspolczuje :) Super wyglada... czekam na wiecej
Napisano 28 Styczeń 200421 l no tak... wojenko wojenko, cóżem Ci uczynił... :) niezłe rumowicho... oby sie nie zawaliło :) Żarty żartami, a tak na serio to kawał dobrej roboty tu widzię. Zapowiada się naprawde ekstra
Napisano 6 Luty 200421 l Autor Dzięki za komentarze oto kolejna kamienica - narazie fragmenty, no i nie do końca taki efekt renderingu, troche nad tym się bawie. szyby chyba zrobie w HDRI ale chcę odbiec od takiej dokładności i realistyczności. Przy okazji może zna ktoś jakieś ciekawe linki dotyczące nauki HDRI ?? :)
Napisano 6 Luty 200421 l Barzdo plastycznie to wyglada - jakby malowane farbami i poprawiane ołówkiem- podoba mi sie:D Pozdr Giorgione
Napisano 6 Luty 200421 l Świetnie się rozwija - efekty niczym to co pokazał LERU za pomocą plug-inu w temacie DruG\'a. Na prawdę jedna z NIEWIELU prac wartych uwagi! Czekam na dalszy rozwój.
Napisano 6 Luty 200421 l Autor Właśnie chciałem odejść od takiego wygłaskania pracy 3D. To ma sprawiać takie troche wrażenie narysowanego, namalowanego świata.
Napisano 6 Luty 200421 l Powiem tylko ze Ci zazdroszcze, jest rewelacyjnie, strach sie bac... rewelacyjny efekt osiagnoles, piękne, oj czesto tu bede zagladal...
Napisano 6 Luty 200421 l Zapowiada się bardzo ciekawie. Czekam z niecierpliwością na kolejne updatey. Bardzo dobra robota
Napisano 10 Luty 200421 l Autor Kolejny render tym razem trzy budynki w całości. Dzieki za komentarze i mam nadzieje, że i tym razem w jakiś sposób skomentujecie dalszy przebieg mojej pracy. :)
Napisano 11 Luty 200421 l dach w srodkowej kamieniczce jest zle oparty,poza tym jakies dziwne rzeczy sie dzieja na fasadach. coraz przyjemniej sie oglada ta prace pzdr.
Napisano 11 Luty 200421 l normalnie super, gdyby nie AA(jakies dziwne krawedzie), wierze ze to bedzie jedna z najlepszych rzeczy na forum:D
Napisano 11 Luty 200421 l Autor No właśnie te dziwne krawędzie, takie troche pikselowate brak im Anti-Aliasing\'u. To są rendery w Brazilu więc troche z tym jeszcze eksperymentuje.
Napisano 20 Luty 200421 l Dla mnie super! jestem pelen podziwu dla ogromu pracy, ktory cie czeka. Dawaj wiecej renderow, tylko w wyzszej rozdzialce, bo \"ząbki\" wychodza. Z niecierpliwoscia czekam na efekt finalny, mam nadzieje, ze zamiescisz gdzies ta animacja, chcialbym obejrzec.:)
Napisano 20 Luty 200421 l Mulczas : Sprawdź na drugi raz jak umieszczasz posta i w razie jakiejś wpadki sprzątaj po sobie. 5 takich samych odpowiedzi pod rząd twojego autorstwa :|.
Napisano 22 Luty 200421 l te budynki tak z glowy trzaskasz czy z referek jakichs? jestem pod wrazeniem materialow.