vmagic Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Postanowilem umiescic jeden kadr z naszej nowej produkcji :) Jak Wam sie podoba klimacik? Uprzedzam wszystkich milosnikow rdzy i stali ze to bedzie film raczej dla dzieci i mlodziezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 MI sie bardzo podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Normalnie miodzio...jedynie co mogłbym sie doczepic to do tych kuleg gówna...tzn dałbym wiekszego bumpa, ale to takie moje skormne zdanie...na pewno sie dzieciom spodoba :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafex Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Qrcze, bardzo mi się podoba. Jak dla dzieci to klimacik jest jak najbardziej ok. Bardzo fajne robaczki (chociaż niebardzo je widać). Mógłbyś napisać coś więcej jak będzie wyglądała ta animacja?? pozdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Po pierwsze - zmien temat. Regulamin jest jeden dla wszystkich. A poza tym powinniscie chyba zmienic czlowieka od conceptow, bo te robaczki - jaki i kowalski zreszta - sa imho fatalne. Jezeli chodzi o kule, to przydalby sie przynajmniej maly Displace, bo widac, ze one sa idealnie rowne i bump niewiele zmieni (to samo kamienie). Moze jakis Scatter igielkami, bo strasznie kamienna ta textura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 tak w sumie DruG ma racje...ale patrząc z poziomu 10 letniego dzieciaka...widok żuczków tułających się z kuleczkami...jest wystarczajcym powodem do śmiechu a nie podziwu grafiki :) imo mnie to jush chyba nie śmieszy :P ale fajna pracka...i powodzenia w dalszej pracy :) pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Dobrze, ze Pixar i Disney nie wychodza z takiego samego zalozenia, bo ogladalibysmy same koszmarki;) ***OT o sygnaturze*** Phantom: czyzby przeciek? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Mi się podoba :) [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2004 Drug napisal: >Po pierwsze - zmien temat. Regulamin jest jeden dla wszystkich. Nie bardzo rozumiem. To jest ukonczony obrazek:) >A poza tym powinniscie chyba zmienic czlowieka od conceptow, bo te robaczki ... sa imho fatalne. Napisz cos wiecej... a nie tylko \"fatalne\". Fatalne pod jakim wzgledem? proporcji, koloryu, faktury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2004 O samym projekcie jeszcze nie bardzo moge pisac ale chyba bedzie on zsakoczeniem dla wielu osob:) Dzieki za mile slowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 hmm jak te kulki sa idealnie rowne to ja mam krzywe oczy.. ludzie co do bumpa to maly ale sfery to to nei sa.. albo macie cos z oczami, no rzuczki sa troche szkaradne.. malo \'atrakcyjne\' no ale to ma byc animacja a nie still wiec spx, da rade, a co do snu kowalskeigo to postac byla gotowa, tj podobno to byl bochater calej tej kapeli co robila muzyke.. i ona musiala byc taka szkardna;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Chodzilo mi o powierzchnie, nie ksztalt. Mozna powiedziec, ze te kule sa gladkie jak pupa dziecka;) Vmagic: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Stal Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 khe,khe Ja niestety jestem milosnikiem rdzy i stali. Taki los. Nie poradze. Ale trzymam kciuki. Mi sie pewnie nie spodoba, ale moze wnukom. hmm salutt Dziadek Stal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2004 Nie chcialbym miec takiej pupy jako dziecko, wybacz... zaraz zmienie temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 jak na moje popsute oczy to wygladaja na gładkie raczej:) przy pierwszym spojrzeniu na obrazek to mi sie własnie rzucilo odrazu ze te kulki sa zbyt idealne ale w sumei to nei wiem czy waszym celem jest stworzenie realistycznych kulek gownianych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Czy Wy naprawde nie znacie innych okreslen? Panoowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2004 ok. mniej okragle by sie gorzej toczyly. Oto odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 drug:a co to sa za kulki ? no a jak? przeciez to wyzwanie taka kulke toczyc, a jak bedzie idealnie okrągla to co to za prioblem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cochise Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Normalnie wirtualna magia, chyba pojde do waszego studia polizac schody, sprawdzic czy sa gladkie jak pupa dziecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 noise terz bylby dobry. no albo przynajmniej oszczedny. Swoja droga, to - bede sie modlil, zeby te postacie byly charakterystyczne, zaduzo detali to czesto problem, ekspresja mimiki, jest chyba lepiej widoczna kiedy nienarzuca sie za duzo detali na mordkach postaci. takie wysowam wnioski po obejrzeniu hmm filmow i tej reklamy od sokow, nazwy niepamietam. swoja droga, fajnie jest sie wymandrzac kiedy sie tego filmu nierobi:))) Dlatego ukonczenie pracki zycze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Deler Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 hmm reactor tego kulkowego problemu nierozwiaze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Kulki faktycznie kuleją :) Sprawiają wrażenie ciężkich, a to przecież mikro obiekty i grawitacja nie ma na nie takiego działania. Jeśli to zbite kulki to nie powinny wginać się o ziemię, jeśli się wginają to powinny mieć znacznie lżejszą konsystencję. Tyle od specjalisty ds. kulek :D Aha, pierwsze wrażenie było jak najbardziej miłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 niech zgadne to ebdzie pszczolka maja 2004 albo gucio3d?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Mnie się podoba, tak jak jest. Skoro to ma być bajka dla dzieci to jakiś super realizm i efekty typu displace na g*****, opary się z niego unoszące, itp., nie są moim zdaniem potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 mi sie bardzo podoba chociaz tych kulek tez bym sie czepil (minimalnie wiekszy bump), a tak poza tym to czym i na czym renderujesz i czy caly filmik bedzie w takiej rozdzialce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Sie zrobila debata:) Ludzia, ja mysle ze z animacja kulki gnoju sobie chlopcy z VM poradza i nie potrzebuja w tym temacie doradztwa:) Daniel, jak zwykle enigmatyczny jestes, napisz cos wiecej o tym projekcie, jaka jest przewidywana dlugosc, czy to niezalezna animka, czy rowniez teledysk, o czym to z grobsza bedzie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzak Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 A mnie się podobaję te kuleczki. Na discovery widziłem cuś takiego i były równie okrągłe tylko gdzie niegdzie jakaś słomka jeszcze wystawała :0) w były bardziej porowate :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 ludzie, zejdźcie z tej kupy ;) przecież to ma być animacja dla dzieci a nie Demo Reel do jakiejś poważnej wytwórni filmowej, a poza tym to im więcej efektów tym dłuższy czas renderowania, więc nie można przesadzać... wystarczy sobie obliczyć: niech to będzie 25kl/s to przy założeniu, że jedna klatka renderuje się, hmmmm... 3 minuty, to jedna sekunda animacji będzie się renderowała 1h 15min, no chyba, że Vmagic ma w domu farmę renderującą, ale w to trochę watpię :) więc pomyślcie jak wydłuży się czas renderingu z każdym dodanym efektem: displace, bump, GI... teraz mi może powiecie, że jak już coś robić to robić dobrze, ale robiąc taką mało skomplikowaną animację napewno autor nabierze sporo doświadczenia i w przyszłości, gdy komputery z procesorami 10ghz i 5gb ramu będą na porządku dziennym zrobi taką animację, że nam wszystkim szczęki poodpadają, czego mu z całego serca życzę :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Tak, vmagic to chlopiec w gimnazjum i pracuje na Commodore 64. http://www.virtualmagic.com.pl Naprawde dziwie sie bardzo waszemu podejsciu \"dla dzieci nie trzeba sie starac\". Myslicie, ze dzieci sa glupie i slepe? Nie zdajecie sobie sprawy ile rzeczy potrafia wylapac. No, chyba, ze ta animacja ma byc dla dwulatkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 druG, nie wiedziałem, że to TEN Vmagic, a poza tym to... jak ja cie kurde nie lubie za te twoje wypowiedzi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 vmagic: ja sie nie wypowiem na temat filmu czy ogolnej estetyki Waszych dokonan ale wszelkie czolowki gdzie pojawia sie liternictwo to chyba powiniscie sobie bardziej pocwiczyc. Choc niektorzy uwazaja ze to takie malo istotne drobiazgi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 DruG masz całkowitą racje powiem wiecej ja uważam że to dorośli mniej widza niedociągnieć w takich animkach ( kłania sie tu pewna animka z tv ze słonkiem w logu :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 Ale sie rozpisaliscie:) to mile Niestety nic wiecej nie moge powiedziec o projekcie. Wrzucilem obrazek aby zaprezentowac Wam estetyke w jakiej chcemy to zrobic. Nie myslalem ze kulka g rozpeta taka dyskusje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoas Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 nic tu nowego nie widze.. takich bajek o takiej estetyce bylo juz milion, jak nie wiecej. Moze jakies inne ujecia pokazac czas ? ot nastepna baja na dobranocke o 19 tej na jedynce pokazalibyscie widoki tych owaduf,.. jakies siatki koncept ogolny.. a tu jakies wyrwane z kontextu ujecie i to jeszcze niebardzo fajne jestescie powazna firma ( na takich sie prezentujecie) to i konkretnie podejscie do tematu wam sie przyda tu na forum nie siedza AZ takie dzieci, ale raczej ludzie ktorzy tez takie rzeczy potrafia zrobic ( w pewnym stopniu i wiedza z czym tą kasze sie je tyle pozdro fotoas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalski Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 cóż, jeżeli chodzi o samą estetykę to zraziły mnie paskudne robaczki wystające zza tych dokładnie skomentowanych kulek, może to maja być złe charaktery (jednak trochę umiaru w tej kwestii też by się przydało), może to sprawa akurat tego ujęcia, pozostaje jednak faktem, że wytrzesz ich gałek ocznych jest dla mnie porażający, a wygląd reszty głowy sprawy wcale nie poprawia, co do pozostałych elementów to wyglądają na obecny średni standart, mogę się jednak mylić (kulek nie komentuję bo się, aż tak w ich materii nie orientuję, zresztą lepsi ode mnie już się wypowiedzieli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 dzieki za wszystkie uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Trawka pierwsza klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 mi tam sie ten screen podoba. a co do samego VM to proponuje zmienic strone :) troche smierdzi jak na taka firme :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 jesli chodzi o strone www to tym sie nie zajmujemy. Dla klienta liczy sie zawartosc (czyli mpgi)a nie \"pokazowka\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Hmmm:) 16:9? to co odrazu do K2 bedzie liczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 troszke mniej niz 2k ale w proporcjach zbblizonych do 16:9 Troszke to czasu zajmuje:) Niektore klatki licza sie szybko i nne wolniej srednio od 2min. do 15min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 1,75:1 ?:) znowu sobie zartuje:) To co Zlote Krople poszly w kat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 Zlote Krople nie poszly w kat:) Jestesmy w momencie reorganizacji koproducentow. Dochodza inne kraje tak aby rownolegle powstawaly wersje jezykowe. Rynek Polski jest za maly aby robic taki film tylka dla niego. Zbyt wiele to kosztuje. Niestety to dlugo trwa ale efekt koncowy chyba bedzie wielkim zaskoczeniem. Teraz leci animacja 2d wiec 3D w wolnym czasie trenuje na boku robiac krotkie formy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Trwawa wyszła rzeczywiście ładnie, choć całość na moje oko troche sterylna i sztywna jak cholera.To prawda co powiedział DruG, żuczki nie maja charakteru, nie przyciągają oka,oko zawiesza sie na kupie stąd tez vmagic powyższe wywody :) Osobiście wole by dzieci nie oglądały takiej surowości, ale sami wspomnieliście ze to kadr, w którym chcecie pokazać klimacik. Troche klimat czuć, ale przez wyzej wypisane blednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 komentarze sa bardzo interesujace. Najfajniejsze jest to ze elementy, ktore w naszej opinii sa najslabsze uszly uwadze Forumowiczow. Za to pojawily sie inne uwagi. Przy okazji tego obrazka chcialem wzgledem opinii zobaczyc jak daleko trzeba isc w szczegoly, a w ktorym momencie trzeba powiedziec stop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 a co według was było najsłabsze ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 O zukach nie ma co mowic bo ich praktycznie nie widac. Charakter moze byc widoczny podczas ich ruchow mimice twarzy, glosu(jesli bedzie?:) \"ktore w naszej opinii sa najslabsze uszly uwadze Forumowiczow\" Moim, skromnym i malo znaczacym zdaniem... :) jedyne co mnie \"kuje\' w oczy to podloze. Kamyki na ostro wychdza z zmieni. Wnioskuje ze to sa duzzzee trzciny. Bo jezeli to jest trawa to co to jest to zielone na podlozu? Wyglada jak trawa na polu golfowym. Aaaa i jeszcze ten bump na kamieniach, nie widac tej chropowatosci na brzegach. (ale to jest odwieczny probelm z bumpem:( Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 \"Najfajniejsze jest to ze elementy, ktore w naszej opinii sa najslabsze uszly uwadze Forumowiczow\" Najfajniejsze jest to, ze nie widzieliscie najwiekszych bledow. Chyba tylko o podlozu nikt tutaj nie wspomnial:) EDIT: o, wlasnie wspomnial, gdy pisalem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 6 Styczeń 2004 Share Napisano 6 Styczeń 2004 Nie ma co zgadywac co moze byc widoczne, mamy obrazek a na nim widac ze koncept postaci najlepszy nie jest, nie wiem, dla mnie to jeden z najistotniejszych elementow no i absolutnie sie zgadzam z Drugiem ze nie mozna sie tlumaczyc \'Bo to dla dzieci\'. Zreszta jak sie okazuje film tylko dla dzieci sie nie sprawdza, lepiej jest zrobic cos co zadowoli zarowno dorosla jak i maloletnia widownie, w koncu to rodzice musza ogladac ta sama bajke ze swoimi pociechami nascie razy, fajnie jesli filmu przez to nie znienawidza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmagic Napisano 6 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2004 musze sprostowac ze nie zasalaniam sie tekstem\" to dla dzieci\" ktos tu probuje wypowiadac sie za mnie. A element, ktory na najbardziej nie pasuje to jest wlasnie to co zauwazyl Pawel. \"Golfowe\" podloze :( probujemy to jakos obejsc, ziemia widziana w makro jest tak zlozona ze geometria zabila by kazda taka scene z trawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi