Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Model zrobiony już jakiś czas temu. Wcześniej można było go zobaczyć np na moim folio.

Nic specjalnego, nie jestem z niego ani troche zadowolony, ale sporo się przy nim nauczyłem.

3300trójkąty

1024x1024 (diffuse, alpha, specular, normalka)

Rendery:

calibra_1.jpg

Viewport shaders (problem z alphą):

calibra_2.jpg

Siatka i checker:

calibra_3.jpg

Dla ciekawskich Textury

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

masz chłopie zacięcie do autek... ;)

może popracuj jeszcze nad texturką... np tylne światła... :)

ogólnie podoba się... ;)

Napisano

gdyby nie textura swiatel to by bylo fajniej!:)ale tak to jest ok, moze troche normal za tłusty....ale tego nie ma sie co czepiac!, dobre jest!

Napisano
  • Autor

Mialem problemy z przedstawieniem modelu, rendery wychodziły niebardzo a screeny z maxa nei obejmują alphy. Jak będę miał czas to zapakuje to do unreala i się zobaczy jak wyglądać będzie w praniu.

ładnie a jak wyglada teksturka ?

Pod screenami jest link do textur :]

Napisano

Imho strasznie wyprales kolory. Podkrecil bym im lekko kontrast. Dodatkowo sadze ze mozesz rzucic lekkiego environment map i wypalic analka dla karoserii i wtopic go w difa. Bardziej zroznicowany spec tez by pomogl. Po za tym opony wygladaja prawie jak nowki a w porownaniu do reszty wozu ktora wyglada jakby dachowal, nastepnie zanurzony w morzu na kilka lat a nastepnie wystawiony na palace slonce na kilka tygodni aby mu lakier wyplowial i zaraz na siarczysty mroz.

Jest okej ale idac w te strone troche bym dokopal geometrii nie tylko texturze.

To takie moje dwa grosze, ale osobiscie bardzo pozytywnie ;)

Napisano
  • Autor
Po za tym opony wygladaja prawie jak nowki a w porownaniu do reszty wozu ktora wyglada jakby dachowal, nastepnie zanurzony w morzu na kilka lat a nastepnie wystawiony na palace slonce na kilka tygodni aby mu lakier wyplowial i zaraz na siarczysty mroz.

Świetna wizja :P uznajmy, że tak było.

Przy samym modelowaniu popełniłem mase błędów dzięki ktorym mógłbym później dać detal na modelu a nie wyszło - chciałem się utrzymać w ustalonym sobie wcześniej limicie.

odnośnie kontrastu i saturacji, mi się cały czas wydawało, że wręcz za żywo to wszystko wyszło.

Tak czy inaczej dzięki za komentsa, nastepny model z texturą będzie lepszy, napewno.

Napisano

stary zaje... robota :D mi sie podoba i to nawet bardzo ten render z boku wyglada super

siateczka tez jest cacy, spece sie pewnie beda czepiac ;-) ale dla mnie jest elegancko!

Napisano
stary zaje... robota :D mi sie podoba i to nawet bardzo ten render z boku wyglada super

siateczka tez jest cacy, spece sie pewnie beda czepiac ;-) ale dla mnie jest elegancko!

Aleś mu posłodził:)

Dla mnie to modelik fajowy całkiem, textura bez rewelki.. matowe to strasznie.

pozdro!

Napisano

Tekstura taka sobie, ale model pierwsza klasa :)

Powiedziałbym, ze jest świetnie, pięknie i cacy, ale widziałem, ze to dłuuuuugo (zbty długo) męczyłeś, a poza tym stać Cię na więcej

Tekstura lepiej by pewnie z foty wyszła, ale szacun za taką ręczną robótke. Jak Lewus wspomniał - za matowe.

trzym się!

Napisano

Model fajny, malowanie już nie. A słupki jak były papierowe, tak są :)

Napisano

A mi sie bardzo podoba. Tak naprawde jak spec bedzie odbijal swiatlo to trzeba zapakowac to do jakiegos edytora. W maxie zupelnie inaczej to wyglada niz w jakiejs grze.

Napisano
  • Autor

Matys - zapomnialem CI przelać na konto za ten komentarz :P (ups, miałem nie pisac :P)

Lewus - racja, całkowita racja, pomysle to moze uda mi się go postawić pod unrealem3

voyager - Gdybyś słodził to wylądowałbyś na balkonie :P

Kuba_ - następne mniej zpapierze :)

soda - święt(a)na prawda, max to tylko max

Dzięks all :)

Będę męczyl takimi i oby coraz lepszymi krapami aż dostane fronta :P

Napisano

A dostrzeglem 1 error. poprzeczka za dzwiami by sie przydala.

Napisano

Fajnie ta Calibra wygląda. Aż się prosi o kontrastową texturkę speca i enviro z ładną maską.

Napisano

fajne fajne, w grze bankowo by się sprawdziło, jako "pokazówka" juz mniej, textury koloru i speculara mozna by podkręcic jeszcze tzn popracować troche jeszcze nad nimi