Napisano 25 Styczeń 200817 l Model zrobiony już jakiś czas temu. Wcześniej można było go zobaczyć np na moim folio. Nic specjalnego, nie jestem z niego ani troche zadowolony, ale sporo się przy nim nauczyłem. 3300trójkąty 1024x1024 (diffuse, alpha, specular, normalka) Rendery: Viewport shaders (problem z alphą): Siatka i checker: Dla ciekawskich Textury
Napisano 25 Styczeń 200817 l masz chłopie zacięcie do autek... ;) może popracuj jeszcze nad texturką... np tylne światła... :) ogólnie podoba się... ;)
Napisano 25 Styczeń 200817 l gdyby nie textura swiatel to by bylo fajniej!:)ale tak to jest ok, moze troche normal za tłusty....ale tego nie ma sie co czepiac!, dobre jest!
Napisano 25 Styczeń 200817 l Autor Mialem problemy z przedstawieniem modelu, rendery wychodziły niebardzo a screeny z maxa nei obejmują alphy. Jak będę miał czas to zapakuje to do unreala i się zobaczy jak wyglądać będzie w praniu. ładnie a jak wyglada teksturka ? Pod screenami jest link do textur :]
Napisano 25 Styczeń 200817 l Imho strasznie wyprales kolory. Podkrecil bym im lekko kontrast. Dodatkowo sadze ze mozesz rzucic lekkiego environment map i wypalic analka dla karoserii i wtopic go w difa. Bardziej zroznicowany spec tez by pomogl. Po za tym opony wygladaja prawie jak nowki a w porownaniu do reszty wozu ktora wyglada jakby dachowal, nastepnie zanurzony w morzu na kilka lat a nastepnie wystawiony na palace slonce na kilka tygodni aby mu lakier wyplowial i zaraz na siarczysty mroz. Jest okej ale idac w te strone troche bym dokopal geometrii nie tylko texturze. To takie moje dwa grosze, ale osobiscie bardzo pozytywnie ;)
Napisano 25 Styczeń 200817 l Autor Po za tym opony wygladaja prawie jak nowki a w porownaniu do reszty wozu ktora wyglada jakby dachowal, nastepnie zanurzony w morzu na kilka lat a nastepnie wystawiony na palace slonce na kilka tygodni aby mu lakier wyplowial i zaraz na siarczysty mroz. Świetna wizja :P uznajmy, że tak było. Przy samym modelowaniu popełniłem mase błędów dzięki ktorym mógłbym później dać detal na modelu a nie wyszło - chciałem się utrzymać w ustalonym sobie wcześniej limicie. odnośnie kontrastu i saturacji, mi się cały czas wydawało, że wręcz za żywo to wszystko wyszło. Tak czy inaczej dzięki za komentsa, nastepny model z texturą będzie lepszy, napewno.
Napisano 25 Styczeń 200817 l stary zaje... robota :D mi sie podoba i to nawet bardzo ten render z boku wyglada super siateczka tez jest cacy, spece sie pewnie beda czepiac ;-) ale dla mnie jest elegancko!
Napisano 25 Styczeń 200817 l stary zaje... robota :D mi sie podoba i to nawet bardzo ten render z boku wyglada super siateczka tez jest cacy, spece sie pewnie beda czepiac ;-) ale dla mnie jest elegancko! Aleś mu posłodził:) Dla mnie to modelik fajowy całkiem, textura bez rewelki.. matowe to strasznie. pozdro!
Napisano 25 Styczeń 200817 l Tekstura taka sobie, ale model pierwsza klasa :) Powiedziałbym, ze jest świetnie, pięknie i cacy, ale widziałem, ze to dłuuuuugo (zbty długo) męczyłeś, a poza tym stać Cię na więcej Tekstura lepiej by pewnie z foty wyszła, ale szacun za taką ręczną robótke. Jak Lewus wspomniał - za matowe. trzym się!
Napisano 26 Styczeń 200817 l A mi sie bardzo podoba. Tak naprawde jak spec bedzie odbijal swiatlo to trzeba zapakowac to do jakiegos edytora. W maxie zupelnie inaczej to wyglada niz w jakiejs grze.
Napisano 26 Styczeń 200817 l Autor Matys - zapomnialem CI przelać na konto za ten komentarz :P (ups, miałem nie pisac :P) Lewus - racja, całkowita racja, pomysle to moze uda mi się go postawić pod unrealem3 voyager - Gdybyś słodził to wylądowałbyś na balkonie :P Kuba_ - następne mniej zpapierze :) soda - święt(a)na prawda, max to tylko max Dzięks all :) Będę męczyl takimi i oby coraz lepszymi krapami aż dostane fronta :P
Napisano 26 Styczeń 200817 l Fajnie ta Calibra wygląda. Aż się prosi o kontrastową texturkę speca i enviro z ładną maską.
Napisano 4 Luty 200817 l fajne fajne, w grze bankowo by się sprawdziło, jako "pokazówka" juz mniej, textury koloru i speculara mozna by podkręcic jeszcze tzn popracować troche jeszcze nad nimi