Napisano 28 Luty 201015 l Autor thx guys :P juz mi mówili ze wyglądam jak dżizas ale żeby jak ma-ryjka :D
Napisano 28 Luty 201015 l chociaz ten pierwszy to wyglada troche jak Matka Boska (kimkolwiek jest ow Bosek) ;) hahaha xD no rozwaliłeś mnie tym a co do Ciebie Coyote to Tobie jak i reszcie zaczyna iść coraz lepiej , naprawdę twarze wychodzą Ci świetnie, szkoda trochę że nie dociągasz tej resztki tułowia. usta drugiej panienki są chyyyba za niskoo :P
Napisano 28 Luty 201015 l Autor powiem ci tak ze jak ze jak już w miarę sobie zbuduje czaszkę i moge na spokojnie zając się kolorem, który bardziej kuleje. Mogę się skupić na jednej rzeczy i trwa to szybciej. Jak już na w miarę satysfakcjonującym poziomie opanuje kolor pojadę reszt ciała :)
Napisano 1 Marzec 201015 l Autor abdulas i powoli czuje narastającą rezygnacje jesli chodzi o ten kolor -,-
Napisano 1 Marzec 201015 l Super baardzo mi sie podoba ale mysle ze powinienes gdzies zaakcentowac czerwienia w innych miejscach zeby kropeczka na czole nie wydawala sie taka obca a wtopila sie w klimat :) Ale ogolnie opracowanie bardzo mi sie podoba Edit: Nie moge sie napatrzec :D
Napisano 1 Marzec 201015 l Fajne thumbnailiki na wczesniejszych stronach, ładnie pokazują plany i kontrasty miękki-twardy, to ostatnie też ciekawe, ale jak zostawiasz takie ostre ślady pędzla na zewnątrz to odciąga to trochę wzrok od twarzy, zgasiłbym to miękkim pędzlem i/albo kolorem tła.
Napisano 4 Marzec 201015 l Za malo konstrukcji, przez co jest plasko i niezbyt poprawnie anatomicznie.
Napisano 4 Marzec 201015 l Ładne te ryje ostatnie. U araba nie czytam tylko tych "nawiasów" dookoła uśmiechu. Faktycznie czasem anatomia leci. Czasem najtrudniej jest pokazać nie bryłę, oka, nosa czy ucha, ale właśnie twarzy. Od podbródka do czoła.
Napisano 4 Marzec 201015 l ja sie tam wypwoiadac niepowinienem bo sam jestem noga, ale mant-raz ma racje, może odrobina jakiś punktów świetlnych by pomogła, np na oczach nosku itp.
Napisano 4 Marzec 201015 l ładnie już te buźki Ci wychodzą całkiem :D czekać tylko aż zabierzesz się za resztę ciałka :D
Napisano 5 Marzec 201015 l W tym ostatnim zgubiles troche szyje, a i linia plecow nie grzeszy poprawosica, aczkolwiek twarz ktora jak mniemam byla centrum twego zainteresowania wyszla calkiem przyzwoicie. Icecold baby! ;D Pozdro szefuniu.
Napisano 5 Marzec 201015 l Nooo, nie chce nic mowic, ale dawno mi sie tak zaden portret na maksie nie podobal jak ta ostatnia pani. Fajnie progresisz, taka sie ta teczka robi "od lamera do leandera" :D
Napisano 7 Marzec 201015 l Autor lepsze zdjęcie martwej z przed kilku stron i drugi 50x70 węgiel i biała emulsja podmalówka pod większy obraz (czyli rozkimina warsztatu starych mistrzów) cdn za tydzień dwa :)
Napisano 11 Marzec 201015 l Autor Dawno nic nie wrzucałem ale to nie znaczy ze się opierdzielam ;) Czasu mało w tym tygodniu ale staram się szkicować gdzie się da jutro ew coś podrzucę... dziś taki rudzielec :)
Napisano 14 Marzec 201014 l Autor dostałem na urodziny od mojej dziewczyny szkicownik który staram się sukcesywnie zapełniać.Szkice z tego tygodnia z natury wyobraźni i stocków. żelpen trochę tuszu i odrobina węgla ;)
Napisano 22 Marzec 201014 l Autor w sumie teraz tylko duży format i nie mam jak pokazać wiec dalej żelpenowe szkicki :)
Napisano 24 Marzec 201014 l Autor wungiel i ołowek 100x70 ten sam model podobna poza inne założenia :) pozdro :)
Napisano 24 Marzec 201014 l Troche za malo czytelna (olowek) , musisz odwazniej uzywac kontrastow, i-riss mi to wytknal ale mial racje :) Edytowane 24 Marzec 201014 l przez ICE
Napisano 24 Marzec 201014 l Taa, podbij kontrasty, lepiej oczywiście w realu niż w PS-ie, ale szrafowanie nienajgorsze.
Napisano 26 Marzec 201014 l to jak zrobiles zdjecie fajnie sie wspolzgralo z oswietleniem postaci na tej pracy.. nie wiem czy przypadkowo czy celowo, ale prawidlowo lampa w aparacie zadzialala :D mnie sie bardzo dobrze czyta tą ostatnią pracke zwlaszcza biorac pod uwage to ze jest to praca w sporym formacie. Ale tak jak Ice. Np. wydaje mi sie ze pod ksiazka powinno byc sporo cienia, a tu tylko lekko zacienione. Albo to ze skupiles sie na bucie. chyba niepotrzebnie tak bardzo bo chyba nie o buty chodzilo. Moze centrum byloby ciekawiej uwydatnic ciemniejszymi i jasniejszymi konturami to by chyba skupilo uwage konkretniej na pani. ale tak jak napisalem wyzej, bardzo dobrze sie na ta pracke patrzy, auto portret ostatnio tez ciekawy ^^
Napisano 4 Kwiecień 201014 l łoooooooooł.. ostatnie szkice kozak! Ej, rączki już miotasz perfekt praktycznie =], kobitki tez fajnie. Dziadek ma strasznie mydlane oczy ale tez fajny :)) jejku... takie sketchbooki sie ogladac chce ^^
Napisano 4 Kwiecień 201014 l ale noga w tym dużym 100x70 z postu #469 to ci poleciała po całości ;P za to piórkowe rzeczy bvardzo fajnie wyglądają. :)
Napisano 5 Kwiecień 201014 l Autor Areien dzięki do perfekcji jeszcze daleko ;) telthona wydaje mi się ze w węglu bo był trochę ze zdjęcia trochę z foty. Modelka uciekła i resztę rzezałem z foty która była trochę pod innym kątem były :) pozdro i dzięki za odwiedziny :)
Napisano 5 Kwiecień 201014 l brak światła odbijający się w powierzchni lub jego nadmiar nie posiadajacy refleksów na innych bryłach.
Napisano 6 Kwiecień 201014 l oo fajnie byloby jakbys poprawil jescze te cwiczenie ostatnie ale ja osobiscie zauwazylem jakąs polowe tego co Ola-f xD, nie wiem o co chodzi Ola-f z brakiem i nadmiarem odbijanego swiatla na górnej scianie szescianu (???)
Napisano 6 Kwiecień 201014 l Autor dzięki chłopaki :) Akryl 50x40 z natury :) pozdro Edytowane 7 Kwiecień 201014 l przez Coyote
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Autor Areien emmilius thx ! :) Joel skończyłem nie ma juz co modzić bo żurek wyjdzie i kolory stracą na nasyceniu. Stwierdziłem ze najlepszym rozwiązaniem będzie zrobienie wstępnego szkicu kolorystycznego akrylami a potem chyba będę robił olejami. Jeszcze nie próbowałem tej metody ale wydaje mi się rozsądna :)
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Bardzo ciekawe, nigdy o czymś takim nie słyszałem. Do tego jeszcze nigdy olejami nie malowałem. Powiedz mi jak ci wyjdzie. pozdrawiam
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Kwestia że tak powiem chemiczna. Ciekawe czy nawet po wyschnięciu w jakąś reakcję nie wejdą i się nie zwarzą... hmmm.
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Autor Joel ja mam całkiem dużo olejnych farb, ale jeszcze sie do końca nie przetrułem terpentyną. Jakiś słaby jestem bo po godzinie malowania olejami boli mnie łeb i rzygać mi sie chce :P Juz coraz mniej mnie bierze. Dalej mam uraz, ale juz nie długo sie przełamie. emmilius Nie, już robiłem przymiarki i wyszło dobrze. Robiłem to na pojedynczych przedmiotach nigdy całego obrazu tak nie robiłem :) edit TUTEK w bardzo podobny sposób buduje swoje obrazy zaczynając od szkicu potem patrząc na przedmiot mieszam jego 50% walor i tak ustawiam cała scenę a potem detal wydaje mi się ze to najczystsza i najbardziej syntetyczna metoda bo nie brudzi koloru a w akrylu to bardzo częsty problem : ) Edytowane 8 Kwiecień 201014 l przez Coyote
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Nie powinny sie zwazyc. Jest taka malarka - iestety jak zwykle nie pamietam jak sie nazywa. Używała oleji jako wykonczenia w postaci blikow albo nadania blyszczacej faktury. Ale nie widzialam jej prac, slyszalam o niej tylko od nauczycielki, wiec nie jestem w stanie nic wiecej o tym co planujesz powiedziec Ale poekperymentuj, napewno wyjdzie ciekawie :)
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Morgan Weistling tak maluje. Bardzo fajna metoda. Przynajmniej jeśli chodzi o zabijanie bieli tła. Obiekty w tych akrylach sprawiają wrażenie zepchniętych na krawędź stołu :D
Napisano 8 Kwiecień 201014 l Pewnie dlatego, że ciemnobrązowy, wydający się być ową krawędzią prawie tych obiektów dotyka.
Napisano 9 Kwiecień 201014 l Autor to było mało krzesło z którego martwa prawie spadała :D spodobały mi się silhouette'y od Ice wiec stwierdziłem ze machnę coś swojego tu hi res jakby ktoś chciał http://img693.imageshack.us/img693/2817/alllsiluet.jpg
Napisano 18 Kwiecień 201014 l Ładne, ale jeden do drugiego niepodobny :). Drugi mi bardziej leży. pozdrawiam
Napisano 18 Kwiecień 201014 l Ładne, ale jeden do drugiego niepodobny :). A może chłopak nie próżnuje i ma podwójne szczęście? (czego także sobie i Wam Panowie życzę ;) ) Sylwetki są świetne. Pociągnąłbyś dalej tego szejka - wojownika z rogiem obfitości przypiętym do pasa ( nr. 3) ? Pozdrawiam.