regnar Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 (edytowane) No dobra nie liczę na pobłażliwość bo nie o to tu chodzi, wiec możecie po mnie jechać. Wrzucałem do tej pory prace na digart'a, ale każdy wie jak tam wygląda konstruktywna krytyka :) Narazie 2 speed'y Edytowane 8 Październik 2008 przez regnar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Ten pierwszy jest spoko. Jak dlugo malowales? A co do drugiego no to jest jakos perspektywicznie sklamany- proste belki wydaja sie byc jakby ZA tymi okraglymi, co sprawia,ze sypie sie konstrukcja.. No i tam na koncu robi sie dziwnie, bo te belki sa za grube.. Co je dziwnie przybliża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 4 Luty 2008 Autor Share Napisano 4 Luty 2008 Dzięki za wizytę! Pierwszy hhh około 4h z przerwami (docelowy rozmiar to 2500x1800 taki był na początku, ale miałem awarie PS'a i z docelowego rozmiaru pozostało tylko 1000x750 dlatego masę szczegółu poszło sie....) Tak ze trochę mi zajęło ratowanie czego sie da :/ Co do 2 to te proste belki faktycznie są za lukami, no i oczywiście zgadzam sie w 100% co do przekłamań w grubościach owych belek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 28 Luty 2008 Autor Share Napisano 28 Luty 2008 Dobra wrzucę jakieś speedy żeby nie było ze nic nie robiłem. Co niektórzy na digarcie mogli już to widzieć. Wszystkie speedy za wyjątkiem dwóch ostatnich (ten ostatni to już nawet nie speed) rysowane były z referek. Co do ostatniej pracy to już tłumacze żeby nie było ze plagiat jakiś czy coś :D ... Ostatnia praca to luźna interpretacja tutka Dylana Cole. Wszelkie uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 kilka byc moze pomocnych moich wymyslow;) : - zapanuj nad perspektywa, bo pracki mocno przeklamuja (nr 2 w pierwszym poscie, nr 5 w drugim) - bardziej zroznicuj ostrosc obiektow (nr 2,3 w drugim) - pozbadz sie brudu i "ciapania" na dalszych planach (nr 1 w pierwszym i drugim, wystarczy gestem pociagnac bez dlubania malymi kreseczkami, kropeczkami, etc) - jak tak detalisz dalsze plany wychodza Ci na przod i praca staje sie bardziej plaska i przez to mniej czytelna "wizualnie". numer 3 od gory podobna mi sie najbardziej, tam nad wiekszoscia tych elementow zapanowales - pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Poćwicz kompozycję - zrób duuużo małych szkicy i patrz które są obiecujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Ten nocny cityscape - troche za bardzo widać, że inspirowany gnomnonem Dylana Cole. Nie wiem do końca czego to jest efekt - pewnie użycia pędzli, ale sporo rzeczy wychodzi jakaś taka sztuczna (góry, chmury). Eksperymentuj z brushami ile sie da... czasem się okazuje, że coś co dłubałes mase czasu można uzyskać paroma pociągnięciami jednego fajnego pędzla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość magilla Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 jak dla mnie city jest fajne troszke ta woda mi dziwnie wyglada ale jest ok. Podobaja mi sie bardziej twoje prace krajobrazow.. w tym z zachodzacym sloncem popracowal bym nad chmurami reszta jest nice:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 Dzieki panowie! Ogromnie cenne są dla mnie te rady! Fakt z perspektywa mam problemy :/ Jeśli macie namiary na jakieś dobre tutki traktujące o perspektywie, kompozycji to będę dozgonnie wdzięczny (ew jakieś książki, które mógłbym sobie zakupić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalais Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 podobaja mi sie szczegolnie 2 prace, sniezne gory i te gory z jeziorem, ta nad miastem tez jest ciekawa specem nie jestem, ale wydaje mi sie ze na Twoim poziomie rysowania ksiazki Ci duzo nie pomoga z perspektywa, musisz duzo cwiczyc po prostu i duzo patrzec na otaczajacy Cie swiat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 uwazam, ze niezaleznie od tego, ile sie potrafi warto czytac nawet o rzeczach wydawaloby sie oczywistych =) ostatnio zastanawialem sie jak narysowac idealny kwadrat w perspektywie (sprawa wydawaloby sie oczywista, a jak przychodzi co do czego to malo kto wie) polecam watek, gdzie inni forumowicze zastanawiali sie ze mna przy okazji traktujac troche o perspektywie: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=46802 ...a tutaj znajdziesz pare cennych rad w pigulce (u gory mozesz wybrac sobie dzial ktory Cie interesuje): http://studiochalkboard.evansville.edu pozdrawiam i zycze szybkich skokow umiejetnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 Dzieki śliczne za uwagi i za linki ofkoz :D Kalais pomogą pomogą hehehe, prawda jest taka ze nie mam jeszcze żadnego poziomu (co ja dopiero rysuje? Yyy 4 miechy, no jakoś tak. Można śmiało powiedzieć że dopiero raczkuje). Każdy wiec poradnik to taki mały krok do przodu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 No dobra to co tu jest źle? Z anatomia pewnie coś nie tak? Sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 nooo..... ma za małą głowę i za krótkie ręce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 Łapy w kieszeni trzyma :D (a przynajmniej tak miało wyglądać hehehe) głowa faktycznie chyba trochę za mała. Teraz jak tak patrze na te ręce to chyba powinny być bardziej zgięte w łokciach, czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 nie no lapki wygladaja jak "urwane" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 9 Maj 2008 Autor Share Napisano 9 Maj 2008 mała wrzuta: zjechane z referek 1. speed z refery z "Rambo 4" hehehe wiem wiem ambitne dzielo xD ale krajobrazy ladne są, tzn jak nie pada a pada przez 90% filmu heehhe. 2. Z serialu "Kompania Braci" Wszelkie uwagi mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 9 Maj 2008 Share Napisano 9 Maj 2008 ten ostatni jest super - bo widac na nim jakis postep w twoim rozwoju. na zyda moglbys go jeszcze dusic i dopracowac na spokojnie zeby sie czegos nauczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Maj 2008 Autor Share Napisano 10 Maj 2008 dzieki! Bardzo milo usłyszeć pochwale od kogoś z takim skill'em! :D Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 kompania braci swietny film ....a i ładnie klimat podchwyciłes ..bhawo ") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 tak jak ci już wcześniej mówiłem ^^ ostatni rys. miażdży :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 super ten ostatni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Maj 2008 Autor Share Napisano 10 Maj 2008 wow dzieki wielkie panowie! Motywująco działają takie słowa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 popieram- ostatni jest git! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Maj 2008 Autor Share Napisano 10 Maj 2008 dzieki jeszcze raz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 Swietnie trafiles kolorki w ostatnim. I brusze fajne, takie nieprzesadzone :) Tylko tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 10 Maj 2008 Share Napisano 10 Maj 2008 ułaaa, ostatni pikny jest, dołączam się do zachwytów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Hmm no no, widać skok umiejętności :) gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 ostatni - super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 11 Maj 2008 Share Napisano 11 Maj 2008 Jest progress, robi się coraz fajniej. Tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 11 Maj 2008 Autor Share Napisano 11 Maj 2008 :) no naprawde bardzo mi milo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 25 Maj 2008 Autor Share Napisano 25 Maj 2008 Pora wrzucić coś. Nigdy w życiu jeszcze portretów nie rysowałem wiec mam prośbę jeśli macie jakieś sugestie co to tego rysunku - podzielcie sie. Bardzo by mi to pomogło zwłaszcza ze to jak dla mnie póki co to droga pod wiatr :) Kuzynka z referki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QbisieQ Napisano 25 Maj 2008 Share Napisano 25 Maj 2008 Mnie się podoba ;) trochę przy ustach i brodzie widać ślady szkicu, nie powinno tego być no i miejscami krzywa kreska np. przy lewym oku czy szczęce, ale mimo wszystko sympatyczny maz :) Co do tego pierwszego obrazu to wszystko fajnie wygląda oprócz tych czterech najbliższych dachów, jakoś mi się one nie podobają, może przez to rozmycie, sam nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 (edytowane) Troche sie tego uzbieralo to wrzucam. Troche nowych, troche staroci. Ogolnie speedy 2-3h z kilkoma wyjatkami. i próba portretowania: Edytowane 8 Październik 2008 przez regnar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 te dwa z jesienna zielenina zdecydowanie najlepsze!! super kolorystycznie i fajnie, nienachalnie wykorzystane patenty jesli chodzi o listki :) tak trzymaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Jesienne świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 jesienne przekozackie! swietny pomysl na liscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Te jesienne bomba! Fajne zestawienie kolorów i świetne pędzle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 9 Październik 2008 Autor Share Napisano 9 Październik 2008 dzieki panowie :) milo slyszeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuna_sFb Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 kuzynka najlepsza! ];-> fajne pracki regnar, faktycznie jesienne sa bardzo trafione. swietny klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 iha mam neta wkoncu ^_^ fajny update jesieni > all :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 11 Październik 2008 Share Napisano 11 Październik 2008 katapulta atakująca jakąś zaawansowaną technicznie placówkę... podoba mi się takie zestawienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubinos Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 pozdro, nie będe się wypowiadać bo już swoje powiedziałem kiedyś ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 jesienne klimaty świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 eeej :> te environmenty w lasach i światyniach wychodzą Ci naprawdę super. Fajną atmosferę potrafisz stworzyć. Co do portretów nie wydaje mi się, aby była to dla Ciebie droga pod wiatr ;) z oczkami sobie świetnie radzisz, tak samo z kolorem skóry. Jedyne do czego mogę się doczepić to sposób traktowania włosów; zamiast delikatnych, robisz je takie szkicowe, proste, z nieładnymi końcówkami, przez co przywodzą mi na myśl sierść psa, a nie ludzkie włosy. ale to wymaga praktyki, kwestia tylko i wyłącznie ćwiczeń :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 20 Marzec 2009 Share Napisano 20 Marzec 2009 Envirosy wychodzą Ci kozacko, a telthona ma rację co do włosów. Może spróbuj je budować nie z pojedynczych włosków, a z większej bryły i pokazywać detal np. tylko w świetle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi