viz.k Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Czesc Taka koncepcja renowacji bloku w ktorym mieszkam. Traktowac z lekkim przymruzeniem oka, nudzilo mi sie po prostu. Pierwsza fota to oczywiscie aktualny stan. Robione wlasciwie niecale 2 dni + kolejny dzien/dwa na rendering....masa bledow i niedopatrzen i niezgodnosci z oryginalem ale zostaje jak jest, moc sprzetu mnie ogranicza i niekomfortowo sie pracuje na takich duzych scenach. Poza tym na gwalt szukam pracy i juz nie trace czasu na dopracowywanie detali. Prosze krytykowac wszystko:) Pozdrawiam, Paweł
nitrograd Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Polski nurt termomodernizacyjny jednym slowem...... renderek jest na poziomie,moze troche tonacja zielenii...zywoplot jest zbyt razaco zielony -czym robiles zielen? -jak sie robi ten fajny efekt "glow" jesli sie nie myle, chodzi o to delikatne przpepalenie obrazu. Odbicia w oknach zfotoszopowane?
Sebastian Ozga Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Wydaje mi się że jest za jasno, cienie bardzo "twarde", szkła zbyt mocno odbijają, bryła budynku i teksturki bardzo ładne, ale przy oknach widać, że użyłeś planar map lub coś podobnego.
-hpx- Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Podobnie jak nitrograd zapytam o ten glow bo nigdy nie mogłem uzyskać takiego efektu, wizka bardzo fajna, niezły rendering możnaby sie przyczepić do tych balkonów jakoś tak mi nie pasują.
hax0r Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Jak dla mnie deko przypalone i roślinki kiepskie reszta spox i miły blur/glow ;)
arturprx2 Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 patent niezly ;) nic tylko do spoldzielni i malowac :D a tego glowa panowie to sie bendem robi, faktycznie ten ostatni przyjemny
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 no dokladnie.. graficiarzy sprowadzic i malowac :) Sam projekt malowania elewacji spoko ale rendery takie sobie...
cfaniak Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Barierki balkonu to do Zakopanego a nie do miasta :}
JunioR Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 najbardziej podoba mi sie to ze jest cos w oknach, i sie to az tak bardzo nie powtarza, nad renderkiem mozna bylo jeszcze troche posiedziec i swiatelku ale i tak jest okej!
viz.k Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 Po pierwsze ja wiem gdzie mieszkam i nic nie poradze na to ze tak budowali:) ale osiedle jest o.k. Zielen zawsze mi dretwo wychodzi, nie umiem jej robic. Tutaj to prawdziwa mieszanka, zywoplot "chyba" od everow, drzewa "chyba" z onyxa (mam rozne siatki z roznych okresow i juz nie wiem skad je mam) trawa poczatkowo displace ale jak zobaczylem jak tragicznie wyglada to nieudolnie domalowalem w photoshopie. Te zywoploty rzeczywiscie daja po oczach:D Glow...zabawa w PS trybami mieszania, odbicia prosto z rendera, ogolnie niewiele tu PS poza trawa i levelami. pozdrawiam
siwy Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Wszystko wygląda przyjemnie. Drażni tylko kolor zieleni, za mocny. Barierki na balkonach nie pasują do tego bloku.
Zbychowaty Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Normalnie jak Magulec:P Rendery poza zielenia ok, ale projekt elewacji tragiczny...
delf77 Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Ciezko pewnie takie elewacje obrobic na ladniejsze , z tego co widze na takich blokach po renowacji to czasem szkoda gadac... Tak sie zastanawiam czy miales narzucone zeby robic to w maxie ? Jesli nie bylo narzucone to zastanawialbym sie nad zrobieniem kilku dobrych fotek a potem edycji fotek w PS , mysle ze czasowo szybciej
viz.k Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 Nic nie mialem narzuconego, to zupelnie 4fun do portfolio. Bede pewnie sie staral o zahaczenie gdzies w okolicznym biurze projektowym wiec pomyslalem ze poza tym co mam w folio, zrobie tez cos z lokalnej architektury:) Najpierw planowalem jak najwierniejsze odwzorowanie rzeczywistego stanu (na fotce:) ale jakos po drodze mnie naszlo na drobne zmiany. A tak w ogole to wara od mojego bloku, jest super;]
keraj37 Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Super ostatni obrazek z tym glow'em w oknach super. Jak zrobione?
Mortom Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 polshai - powiedz jeśli sie mylę ale przypadkiem ta jaskrawa zieleń nie wynika z tego że pracujesz na monitorze LCD??
viz.k Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 nie wiem czy z tego wynika ale tak, pracuje na lcd....(?) wynika to tez pewnie z tego ze w niewielkim stopniu nie rozrozniam barw:) (ojej wreszcie to wyznalem, prosze sie nie nabijac), ale akurat zgadzam sie co do tej zieleni, ze zbyt swieci, nie wiem czemu w prawie kazdej pracy tak robie a po jakims czasie jak na to patrze to dostrzegam
Rekomendowane odpowiedzi