Napisano 13 Luty 200817 l Witajcie, Moja sąsiadka poprosiła mnie abym zaaranżował pokój w jej budującym się domu, oto co zaprojektowałem. Dzis zrobione i zrenderowane. Render nie najlepszy ale i sprzet nie najlepszy:) DOF musi byc:) ale jest on zrobiony poprawnie fizycznie.
Napisano 13 Luty 200817 l zgadzam się... z podłogom to przesadziłeś ostro, nie wygląda to dobrze... chyba najlepiej jak jest jakaś deseczka, niż takie coś, bo to niestety wygląda jak cerata... sama wizka jest ok.. ;)
Napisano 13 Luty 200817 l a mi sie wydaje ze to rozmycie jest zupelnie nie potrzebne, kamere ustawilbys w jakims koncie, dzieki czemu wiecej pomieszczenia bylo by widac, a teraz zamaskowane przez jakiegos krzywego badyla i ziarnista sofe o brzydkm polysku. po raz kolejny, dlaczego nie do testow?
Napisano 13 Luty 200817 l keraj37 a zrobisz kiedyś wizke bez volume lightów? :P bo jak narazie wszystkie twoje interiorki je mają. Ujęcie jest totalnie bez sensu. To ma być wizka wnętrza...a na pierwszym planie (zasłaniając 1/3 obrazka) jest jakiś krzaczor. I jest totalnie niedoświetlone to wnętrze. Aha i co to to na ścianach jest?
Napisano 13 Luty 200817 l Autor :) Widze ze raczej nie udana wizka, ale sasiadce sie podoba:) Na scianie jest zegar i zdjecie pierwsze jakie mi wpadlo w rece:) Podloga faktycznie - nie portrzebny ten bump rozmyty. A uvw map troche umiem uzywac:) Pzdr!
Napisano 13 Luty 200817 l Keraj były takie czasy, kiedy rysowałem, a mama, tata, ciocia, wujek i sąsiadka były zachwycone. Problem w tym, że poleganie na takich opiniach na ogół daleko nie prowadzi.
Napisano 13 Luty 200817 l Ta sąsiadka co mieszka w domku z trawą na dachu? Wywal dofa i plan pierwszy.
Napisano 13 Luty 200817 l eh no fajnie... ale taka mała porada.. bo już dość sporo prac robisz.. to takie niedoróbki typu ciulowa podłoga, za dużo dofu etc ... szkodzą twojej karierze... wiesz LEŃ jesteś :] Ja wiem że na słabym pc się cięrzko robi.. ale no tak jest w grafice .. trza harować harować i harować :]
Napisano 13 Luty 200817 l Oj biedaku biedaku,ale cie bacikiem traktuja wsyscy ;). Twoje wnetrza maja taki ciekawy bym powiedzial klimat, jednak faktycznie jako wizualizacje i jako reklamowka to sienie nadaja wogole ( nie mowie ze ja robie super, ale mniej wiecej wiem w czym rzecz.. chyba) :(.. mzoe jako CG art czy cos sie nadaja, bo maj potencjal ;) ale maja tez taki smutny troche klimat. Wziol bys wsyzstkich zaskoczyl i zrobil cos... em "klasycznego" bez rpzesdnego artyzmu, ale udowodnic ze wizki robisz ekstra, ale taki styl jak tutaj lubisz wolisz, wtedy mysle sytuacja bedzie inna w kwesti komentarzy:)
Napisano 13 Luty 200817 l Niby szybko się uczysz ale ja widzę ciągle te same karygodne błędy. Słabą samokrytykę/słomiany zapał/brak cierpliwości a na podłodze to już zupełny brak zdrowego rozsądku.
Napisano 13 Luty 200817 l Nie no efekt na podłodze jest super. Jakbym chciał uzyskać gumolinoleum położone na starych deskach to pewno by mi tak fajnie nie wyszło ;) Światło natomiast całkiem fajne chociaż zbyt ziarniste.
Napisano 13 Luty 200817 l oj tam... wszystko powiedziane: sąsiadka, samokrytyka, podłoga, volume, prędkość i tempo wypluwania kolejnych podobnych prac pozdrawiam
Napisano 13 Luty 200817 l keraj ja juz mowilem, wszyscy mowili a ty dalej swoje wiec juz nic nie powiem.
Napisano 14 Luty 200817 l keraj37: no jednak widać, że bardziej masz rękę do scen takich bardziej, hmm, zrujnowanych. Tak tu ciemno i ponuro, tylko pourywać coś na ścianach, zbić szyby... P.S. To komplement, po prostu ta scena nie jest w Twoim stylu.
Napisano 14 Luty 200817 l to duże coś z dofem psuje cały efekt - wywal, popraw podłoge i poka raz jeszcze bo mi sie wystrój podoba :) btw: te dwie lampki na suficie w rogu wystarczą by oświetlić taki duży pokój?
Napisano 14 Luty 200817 l Autor Dzieki wszystkim za komenty! Nie odpowiem wszytskim bo nie dam rady teraz. Ania: to nie ta sasiadka, ale milo ze pamietasz o tamtej pracy:) sorry ogolnie ze dalem ta nie dopracowana pracke tutaj, jakos nie pomyslalem, a ze len jestem to chyba prawda:) pzdr!
Napisano 15 Luty 200817 l Autor zarno z tego DOFa mozna sie pozbyc zwieksazjac subdivs gdzies do 32 - juz wtedy nie widac ale strasznie zwalnie render. A to jest v-ray, mentala raczej nie umiem za bardzo. Pzdr!