Łukasz Jaskólski Napisano 27 Maj 2009 Share Napisano 27 Maj 2009 1 widzialem na cgs , kompozycja i pomysl bardzo mi sie podoba niefajna jest asteroida - w sensie ze powinna byc duzo staranniej wykonana skoro stanowi centrum obrazka (dokladne cieniowanie + ewentualna textura) . Brakuje mi tez cieni odlamkow na powierzchni skał Na Twoim miejscu posiedzialbym jeszcze nad at pracka bo moze byc naprade dobra 2 przydalo by sie uczynic niektore z tych odlamkow bardziej indywidualnymi, tak jak zeby mozna bylo rozpoznac w nich poszczegolne elementy statku pod wzgledem plastycznym jest rownie fajne co 1 praca 3 zarzuty glownie te co w 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 28 Maj 2009 Autor Share Napisano 28 Maj 2009 voxmortem: co do pierwszej to próbowałem dorzucić statki, ale nie mogłem sobie poradzić z designem i perspektywą i z lenistwa zrezygnowałem z nich ;) a druga to w założeniu miała być dziwna :D Łukasz: 1. sprobuje popracowac jeszcze nad tym, dzięki; 2. dzieki za sugestię; 3. przyjąłem do wiadomości, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Speedpaint. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Świetnie tworzysz Panie Voyager... podobają się mnie te klimaty, ostatni wyszedł ekstra, pozdrawiam i czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 mi tez sie podoba :) fajnie, ze luzniejsze te pracki nowsze niz te z poczatku watku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Rotcore, lordbiernac - dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Bomba z tymi zielonymi krechami - ożywaiją art. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2009 :) dzięki, sam pomysl zielonych krech powstal na koncu i to przez przypadek, ale jak widać sprawdza się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 znalezione w folderze sketchbook (czasami boję się tam zaglądać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Też mi się skojarzył z Barontierim ten symbol w rogu obrazka. Masz pod ręką link do obrazków innych osób które też w ten sposób się podpisują? nigdy nie widziałem podobnych podpisów u żadnego grafika, a ciekawi mnie realizacja czegoś takiego u innych osób ;) Ten speedzik z zielonymi krechami fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Noiprox - dzięki. co do kwadracika - jest to tradycyjna japońska/chińska pięczęć, używana do podpisywania się na różnych papierach, dokumentach, itp. przykład innego grafika/artysty z kwadracikiem - np. http://fastfood.deviantart.com/art/Jedi-or-Sith-02-115614089 żeby nie budzić za dużych kontrowersji, ostatnio zamiast kwadracika z 'chińskimi krzaczkami' używam jednolitego kwadracika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Dobrze wiedzieć na przyszłość :) dzięki za informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) Noiprox - :) EDIT: hmm, bardzo dziwne. namalowalem złomowisko/cmentarzysko na jakiejs planecie, a tu teraz patrze do Challenge Corner'a a tam temat 'Kosmiczne cmentarzysko'. Usuwam na razie tą pracę i przenosze do Challange Corner'a. Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez voyager212 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 Podoba mi sie twoj styl , jak i pomysly :] Pozdrawiam, Ice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 29 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Icecold - dzięki :) Mały update, tym razem proces malowania dla wczesniejszej pracy Torn. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voxmortem Napisano 29 Czerwiec 2009 Share Napisano 29 Czerwiec 2009 łoo świetne, aż chyba popróbuje swoich sił w takim malowaniu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 dzieki voxmortem :) Tutaj coś na 40 rocznice lądowania na księżycu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 Pierwsza planetka mi bardziej do gustu przypadła bardziej czuć fakturę kraterów itp (no i make progress), ale 40-sto lecie też przyjemne. Ja dotychczas jeden kosmos tylko na próbę namalowałem ale nie ma co pokazywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2009 emmilius - dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 no no całkiem fajne tylko dolna część chyba za bardzo zlewa się z tłem tak jakoś dziwnie sie na to patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klocjusz Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 w sumie to nieprzeszkadza za bardzo, oko i tak sobie dopowie ze tam jest krawedz:P jesli cos to bym przesunął kadr co by ksiezyc nie było posrodku. pozdro, i do zobaczenia w pazdzierniku na wydziale:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 2 Listopad 2009 Autor Share Napisano 2 Listopad 2009 Update na dzień dzisiejszy. Jakieś dziwne takie: Szybkie chmurki z natury: Planetka: To już było jako oddzielny topic w galeri 2d, ale wrzucam: Uran i jego księżyc Miranda, raczej nic specjalnego: Speedpaint malowany 2 miesiące: Szybkie koncepty do takiej jednej gry znajomego: Dzisiejszy speedpaint, 1,5 h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 2 Listopad 2009 Autor Share Napisano 2 Listopad 2009 Mały bonus: painting processy dla niektórych artów: Rainy Dawn Exogenesis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 (edytowane) wszycho super widac ze wlozyles w to kupe rboty a jednoczesnie na kazdym etapie zachowales swiezosc, i llekkosc, nie wiem jak to robisz ale wydawaloby sie ze mimo niewielkiej lidzbie szczegulow twoje obrazki przykowaja wzrok i wciagaja do srodka, cos siedzi w tych kompozycjach i wyraznych planach fajosko Edytowane 2 Listopad 2009 przez Bedyk zapomnial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Listopad 2009 Share Napisano 2 Listopad 2009 Fronta mu!!! i zwiezdoczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Fajnie zasugerowany detal :) Kompozycje mi się podobają. Mógłbyś trochę cieplejszymi kolorami na pierwszym planie zadziałać... Ogólnie - bardzo fajne prace... Te ostre geometryczne kształty robisz brushem czy lassem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 3 Listopad 2009 Share Napisano 3 Listopad 2009 Bardzo super :D Szczegolnie mi sie 2miesieczny speed podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Share Napisano 3 Listopad 2009 Dzięki wszystkim za komentarze :D Te ostre geometryczne kształty robisz brushem czy lassem ? Staram się nie używać lassa, raczej po prostu maluje mniej więcej kształt po czym zamalowuję zbędne części lub maluje kształt na nowej warstwie i używam gumki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Share Napisano 9 Listopad 2009 speed na dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 9 Listopad 2009 Share Napisano 9 Listopad 2009 oooooo fajne :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 9 Listopad 2009 Share Napisano 9 Listopad 2009 Oooo, czlowieniu! Miło zaskakujesz, wg mnie jesteś już pro ilustrator w klimatach ScFi... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 mistrzem to może jeszcze nie jestem, ale staram się :) Dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Pytanie od kiedy zaczyna się być mistrzem i czy da się to samemu ocenić ? :) To ostatnie zacne bardzo - kojarzy mi się z pracami Spartha trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 Kojarzy ci sie ze Sparthem? Mi też :D W każdym razie popracuje nad tym speedem trochę więcej, może jakiś pełny painting z tego powstanie. A tak przy okazji to taki szybki eksperyment z uzyciem nieco innej techniki niż zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twi Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Przyjemny kolor :) To co mi imponuje w tych pracach to wyczucie skali, przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 dzięki :) cały czas ćwiczę nad tym wszystkim, w sumie to nie jestem w 100% zadowolony z tych dwóch ostatnich... może następnym razem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 Pare "miejskich" konceptów do takiego jednego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 (edytowane) idziesz do przodu tak trzymaj! teraz skup sie na definicji kształtow (lepiej pokaz bryłe obkiektu) bo masz z tym spore problemy i patrzac na koncepty oko troche wariuje w tym "wysypisku". fachowo to sie chyba nazywa "szum w obrazku" Edytowane 10 Styczeń 2010 przez dekiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 dzięki za wskazówki :) z tym szumem to zawsze mam problemy, niby się staram ograniczać a ciągle to samo wychodzi :D muszę więcej malować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 ten ostatni wydaje mi sie skads znajomy...ale spoko generalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezo Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Envirki robisz cudne, tylko te dwie ostatnie przeostrzone jak dla mnie i ogólnie Ci nie wyszły za bardzo. W ostatniej po pierwsze te budynki na powierzchni nie są za przyjazne dla oczu, a te "pęknięcia" czy cokolwiek to jest na tych ogromnych budowlach w tle nie wyszły Ci zbyt dobrze. W poprzedniej natomiast wybrałeś strasznie dziwną kompozycję i cała praca jest zaplątana pod tym względem jak ruski termos. W ogóle nie widać, skąd światło pada, co jest daleko, a co jest po prostu małe... Ten niebieski abstrakto-sci-fi jest jak dla mnie najlepszą pracą na tej stronie. Dla mnie bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 9 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2010 Troche crapu z ostatnich paru miesiecy 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszolinda Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Ha ha - fantastyczny pomysł z Llama badges :) Motyw z Batmanem równie "przeuroczy". Co do reszty prac - cudowny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 super wypasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_ Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 ja nie mam słów, żeby opisać te prace :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Geniaaalne pracki, swietne filmowe ujecia, jak w tej 4. np :O Jaaaki Ty megaprogress zrobiles od tamtych planet z tekstur! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 11,13 najbardziej mi podchodzą. Aleś tego namaział =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Jaaaki Ty megaprogress zrobiles od tamtych planet z tekstur! :) Hmm... Trochę cięzko to porównać Urbanboogie. Według mnie to dwie różne sprawy. Bardzo fajne prace, szczególnie te dwie ostatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager212 Napisano 10 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2010 dzieki wszystkim :) SBT77, Urbanboogie - faktycznie, to 2 całkiem różne sprawy, teraz jestem w stanie zrobic planety bez uzycia tekstur :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi