Napisano 27 Maj 200915 l 1 widzialem na cgs , kompozycja i pomysl bardzo mi sie podoba niefajna jest asteroida - w sensie ze powinna byc duzo staranniej wykonana skoro stanowi centrum obrazka (dokladne cieniowanie + ewentualna textura) . Brakuje mi tez cieni odlamkow na powierzchni skał Na Twoim miejscu posiedzialbym jeszcze nad at pracka bo moze byc naprade dobra 2 przydalo by sie uczynic niektore z tych odlamkow bardziej indywidualnymi, tak jak zeby mozna bylo rozpoznac w nich poszczegolne elementy statku pod wzgledem plastycznym jest rownie fajne co 1 praca 3 zarzuty glownie te co w 1
Napisano 28 Maj 200915 l Autor voxmortem: co do pierwszej to próbowałem dorzucić statki, ale nie mogłem sobie poradzić z designem i perspektywą i z lenistwa zrezygnowałem z nich ;) a druga to w założeniu miała być dziwna :D Łukasz: 1. sprobuje popracowac jeszcze nad tym, dzięki; 2. dzieki za sugestię; 3. przyjąłem do wiadomości, dzięki.
Napisano 3 Czerwiec 200915 l Świetnie tworzysz Panie Voyager... podobają się mnie te klimaty, ostatni wyszedł ekstra, pozdrawiam i czekam na więcej
Napisano 3 Czerwiec 200915 l mi tez sie podoba :) fajnie, ze luzniejsze te pracki nowsze niz te z poczatku watku..
Napisano 4 Czerwiec 200915 l Autor :) dzięki, sam pomysl zielonych krech powstal na koncu i to przez przypadek, ale jak widać sprawdza się :D
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor znalezione w folderze sketchbook (czasami boję się tam zaglądać).
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Też mi się skojarzył z Barontierim ten symbol w rogu obrazka. Masz pod ręką link do obrazków innych osób które też w ten sposób się podpisują? nigdy nie widziałem podobnych podpisów u żadnego grafika, a ciekawi mnie realizacja czegoś takiego u innych osób ;) Ten speedzik z zielonymi krechami fajny
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Noiprox - dzięki. co do kwadracika - jest to tradycyjna japońska/chińska pięczęć, używana do podpisywania się na różnych papierach, dokumentach, itp. przykład innego grafika/artysty z kwadracikiem - np. http://fastfood.deviantart.com/art/Jedi-or-Sith-02-115614089 żeby nie budzić za dużych kontrowersji, ostatnio zamiast kwadracika z 'chińskimi krzaczkami' używam jednolitego kwadracika.
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Noiprox - :) EDIT: hmm, bardzo dziwne. namalowalem złomowisko/cmentarzysko na jakiejs planecie, a tu teraz patrze do Challenge Corner'a a tam temat 'Kosmiczne cmentarzysko'. Usuwam na razie tą pracę i przenosze do Challange Corner'a. Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez voyager212
Napisano 29 Czerwiec 200915 l Autor Icecold - dzięki :) Mały update, tym razem proces malowania dla wczesniejszej pracy Torn. :)
Napisano 21 Lipiec 200915 l Autor dzieki voxmortem :) Tutaj coś na 40 rocznice lądowania na księżycu :)
Napisano 21 Lipiec 200915 l Pierwsza planetka mi bardziej do gustu przypadła bardziej czuć fakturę kraterów itp (no i make progress), ale 40-sto lecie też przyjemne. Ja dotychczas jeden kosmos tylko na próbę namalowałem ale nie ma co pokazywać...
Napisano 21 Lipiec 200915 l no no całkiem fajne tylko dolna część chyba za bardzo zlewa się z tłem tak jakoś dziwnie sie na to patrzy.
Napisano 21 Lipiec 200915 l w sumie to nieprzeszkadza za bardzo, oko i tak sobie dopowie ze tam jest krawedz:P jesli cos to bym przesunął kadr co by ksiezyc nie było posrodku. pozdro, i do zobaczenia w pazdzierniku na wydziale:P
Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Update na dzień dzisiejszy. Jakieś dziwne takie: Szybkie chmurki z natury: Planetka: To już było jako oddzielny topic w galeri 2d, ale wrzucam: Uran i jego księżyc Miranda, raczej nic specjalnego: Speedpaint malowany 2 miesiące: Szybkie koncepty do takiej jednej gry znajomego: Dzisiejszy speedpaint, 1,5 h.
Napisano 2 Listopad 200915 l Autor Mały bonus: painting processy dla niektórych artów: Rainy Dawn Exogenesis
Napisano 2 Listopad 200915 l wszycho super widac ze wlozyles w to kupe rboty a jednoczesnie na kazdym etapie zachowales swiezosc, i llekkosc, nie wiem jak to robisz ale wydawaloby sie ze mimo niewielkiej lidzbie szczegulow twoje obrazki przykowaja wzrok i wciagaja do srodka, cos siedzi w tych kompozycjach i wyraznych planach fajosko Edytowane 2 Listopad 200915 l przez Bedyk zapomnial
Napisano 3 Listopad 200915 l Fajnie zasugerowany detal :) Kompozycje mi się podobają. Mógłbyś trochę cieplejszymi kolorami na pierwszym planie zadziałać... Ogólnie - bardzo fajne prace... Te ostre geometryczne kształty robisz brushem czy lassem ?
Napisano 3 Listopad 200915 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze :D Te ostre geometryczne kształty robisz brushem czy lassem ? Staram się nie używać lassa, raczej po prostu maluje mniej więcej kształt po czym zamalowuję zbędne części lub maluje kształt na nowej warstwie i używam gumki :D
Napisano 9 Listopad 200915 l Oooo, czlowieniu! Miło zaskakujesz, wg mnie jesteś już pro ilustrator w klimatach ScFi... pozdro
Napisano 11 Listopad 200915 l Pytanie od kiedy zaczyna się być mistrzem i czy da się to samemu ocenić ? :) To ostatnie zacne bardzo - kojarzy mi się z pracami Spartha trochę...
Napisano 11 Listopad 200915 l Autor Kojarzy ci sie ze Sparthem? Mi też :D W każdym razie popracuje nad tym speedem trochę więcej, może jakiś pełny painting z tego powstanie. A tak przy okazji to taki szybki eksperyment z uzyciem nieco innej techniki niż zwykle.
Napisano 20 Grudzień 200915 l Przyjemny kolor :) To co mi imponuje w tych pracach to wyczucie skali, przestrzeni.
Napisano 20 Grudzień 200915 l Autor dzięki :) cały czas ćwiczę nad tym wszystkim, w sumie to nie jestem w 100% zadowolony z tych dwóch ostatnich... może następnym razem :D
Napisano 10 Styczeń 201015 l idziesz do przodu tak trzymaj! teraz skup sie na definicji kształtow (lepiej pokaz bryłe obkiektu) bo masz z tym spore problemy i patrzac na koncepty oko troche wariuje w tym "wysypisku". fachowo to sie chyba nazywa "szum w obrazku" Edytowane 10 Styczeń 201015 l przez dekiel
Napisano 10 Styczeń 201015 l Autor dzięki za wskazówki :) z tym szumem to zawsze mam problemy, niby się staram ograniczać a ciągle to samo wychodzi :D muszę więcej malować :)
Napisano 25 Styczeń 201015 l Envirki robisz cudne, tylko te dwie ostatnie przeostrzone jak dla mnie i ogólnie Ci nie wyszły za bardzo. W ostatniej po pierwsze te budynki na powierzchni nie są za przyjazne dla oczu, a te "pęknięcia" czy cokolwiek to jest na tych ogromnych budowlach w tle nie wyszły Ci zbyt dobrze. W poprzedniej natomiast wybrałeś strasznie dziwną kompozycję i cała praca jest zaplątana pod tym względem jak ruski termos. W ogóle nie widać, skąd światło pada, co jest daleko, a co jest po prostu małe... Ten niebieski abstrakto-sci-fi jest jak dla mnie najlepszą pracą na tej stronie. Dla mnie bomba.
Napisano 9 Lipiec 201014 l Autor Troche crapu z ostatnich paru miesiecy 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24.
Napisano 9 Lipiec 201014 l Ha ha - fantastyczny pomysł z Llama badges :) Motyw z Batmanem równie "przeuroczy". Co do reszty prac - cudowny klimat.
Napisano 9 Lipiec 201014 l Geniaaalne pracki, swietne filmowe ujecia, jak w tej 4. np :O Jaaaki Ty megaprogress zrobiles od tamtych planet z tekstur! :)
Napisano 9 Lipiec 201014 l Jaaaki Ty megaprogress zrobiles od tamtych planet z tekstur! :) Hmm... Trochę cięzko to porównać Urbanboogie. Według mnie to dwie różne sprawy. Bardzo fajne prace, szczególnie te dwie ostatnie.
Napisano 10 Lipiec 201014 l Autor dzieki wszystkim :) SBT77, Urbanboogie - faktycznie, to 2 całkiem różne sprawy, teraz jestem w stanie zrobic planety bez uzycia tekstur :D