Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

1 widzialem na cgs , kompozycja i pomysl bardzo mi sie podoba

niefajna jest asteroida - w sensie ze powinna byc duzo staranniej wykonana skoro stanowi centrum obrazka (dokladne cieniowanie + ewentualna textura) .

Brakuje mi tez cieni odlamkow na powierzchni skał

Na Twoim miejscu posiedzialbym jeszcze nad at pracka bo moze byc naprade dobra

2 przydalo by sie uczynic niektore z tych odlamkow bardziej indywidualnymi, tak jak zeby mozna bylo rozpoznac w nich poszczegolne elementy statku

pod wzgledem plastycznym jest rownie fajne co 1 praca

3 zarzuty glownie te co w 1

• Odpowiedzi 136
  • Wyświetleń 17,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

voxmortem: co do pierwszej to próbowałem dorzucić statki, ale nie mogłem sobie poradzić z designem i perspektywą i z lenistwa zrezygnowałem z nich ;) a druga to w założeniu miała być dziwna :D

Łukasz:

1. sprobuje popracowac jeszcze nad tym, dzięki;

2. dzieki za sugestię;

3. przyjąłem do wiadomości, dzięki.

Napisano

Świetnie tworzysz Panie Voyager... podobają się mnie te klimaty, ostatni wyszedł ekstra, pozdrawiam i czekam na więcej

Napisano
  • Autor

:) dzięki, sam pomysl zielonych krech powstal na koncu i to przez przypadek, ale jak widać sprawdza się :D

Napisano

Też mi się skojarzył z Barontierim ten symbol w rogu obrazka. Masz pod ręką link do obrazków innych osób które też w ten sposób się podpisują? nigdy nie widziałem podobnych podpisów u żadnego grafika, a ciekawi mnie realizacja czegoś takiego u innych osób ;)

Ten speedzik z zielonymi krechami fajny

Napisano
  • Autor

Noiprox - dzięki.

co do kwadracika - jest to tradycyjna japońska/chińska pięczęć, używana do podpisywania się na różnych papierach, dokumentach, itp.

przykład innego grafika/artysty z kwadracikiem - np. http://fastfood.deviantart.com/art/Jedi-or-Sith-02-115614089

żeby nie budzić za dużych kontrowersji, ostatnio zamiast kwadracika z 'chińskimi krzaczkami' używam jednolitego kwadracika.

Napisano
  • Autor

Noiprox - :)

EDIT: hmm, bardzo dziwne. namalowalem złomowisko/cmentarzysko na jakiejs planecie, a tu teraz patrze do Challenge Corner'a a tam temat 'Kosmiczne cmentarzysko'. Usuwam na razie tą pracę i przenosze do Challange Corner'a.

Edytowane przez voyager212

Napisano

Podoba mi sie twoj styl , jak i pomysly :]

Pozdrawiam, Ice

Napisano
  • Autor

Icecold - dzięki :)

Mały update, tym razem proces malowania dla wczesniejszej pracy Torn. :)

making_of_torn.jpg

Napisano

Pierwsza planetka mi bardziej do gustu przypadła bardziej czuć fakturę kraterów itp (no i make progress), ale 40-sto lecie też przyjemne. Ja dotychczas jeden kosmos tylko na próbę namalowałem ale nie ma co pokazywać...

Napisano

no no całkiem fajne tylko dolna część chyba za bardzo zlewa się z tłem tak jakoś dziwnie sie na to patrzy.

Napisano

w sumie to nieprzeszkadza za bardzo, oko i tak sobie dopowie ze tam jest krawedz:P

jesli cos to bym przesunął kadr co by ksiezyc nie było posrodku.

pozdro, i do zobaczenia w pazdzierniku na wydziale:P

Napisano
  • Autor

Update na dzień dzisiejszy.

Jakieś dziwne takie:

Rainy_Dawn_by_Voyager212.jpg

Szybkie chmurki z natury:

Clouds_from_nature_by_Voyager212.jpg

Planetka:

Planet_by_Voyager212.jpg

To już było jako oddzielny topic w galeri 2d, ale wrzucam:

Exogenesis_by_Voyager212.jpg

Uran i jego księżyc Miranda, raczej nic specjalnego:

Uranus_and_Miranda_by_Voyager212.jpg

Speedpaint malowany 2 miesiące:

The_Hive_by_Voyager212.jpg

Szybkie koncepty do takiej jednej gry znajomego:

Jetbikes_concepts_by_Voyager212.jpg

Dzisiejszy speedpaint, 1,5 h.

The_Citadel_by_Voyager212.jpg

Napisano

wszycho super

widac ze wlozyles w to kupe rboty a jednoczesnie na kazdym etapie zachowales swiezosc, i llekkosc,

nie wiem jak to robisz ale wydawaloby sie ze mimo niewielkiej lidzbie szczegulow twoje obrazki przykowaja wzrok i wciagaja do srodka, cos siedzi w tych kompozycjach i wyraznych planach

fajosko

Edytowane przez Bedyk
zapomnial

Napisano

Fajnie zasugerowany detal :)

Kompozycje mi się podobają. Mógłbyś trochę cieplejszymi kolorami na pierwszym planie zadziałać... Ogólnie - bardzo fajne prace... Te ostre geometryczne kształty robisz brushem czy lassem ?

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze :D

Te ostre geometryczne kształty robisz brushem czy lassem ?

Staram się nie używać lassa, raczej po prostu maluje mniej więcej kształt po czym zamalowuję zbędne części lub maluje kształt na nowej warstwie i używam gumki :D

Napisano

Oooo, czlowieniu! Miło zaskakujesz, wg mnie jesteś już pro ilustrator w klimatach ScFi... pozdro

Napisano

Pytanie od kiedy zaczyna się być mistrzem i czy da się to samemu ocenić ? :)

To ostatnie zacne bardzo - kojarzy mi się z pracami Spartha trochę...

Napisano
  • Autor

Kojarzy ci sie ze Sparthem?

Mi też :D

W każdym razie popracuje nad tym speedem trochę więcej, może jakiś pełny painting z tego powstanie. A tak przy okazji to taki szybki eksperyment z uzyciem nieco innej techniki niż zwykle.

Path_of_Light_by_Voyager212.jpg

Napisano

Przyjemny kolor :)

To co mi imponuje w tych pracach to wyczucie skali, przestrzeni.

Napisano
  • Autor

dzięki :)

cały czas ćwiczę nad tym wszystkim, w sumie to nie jestem w 100% zadowolony z tych dwóch ostatnich... może następnym razem :D

Napisano

idziesz do przodu tak trzymaj! teraz skup sie na definicji kształtow (lepiej pokaz bryłe obkiektu) bo masz z tym spore problemy i patrzac na koncepty oko troche wariuje w tym "wysypisku". fachowo to sie chyba nazywa "szum w obrazku"

Edytowane przez dekiel

Napisano
  • Autor

dzięki za wskazówki :) z tym szumem to zawsze mam problemy, niby się staram ograniczać a ciągle to samo wychodzi :D muszę więcej malować :)

Napisano

Envirki robisz cudne, tylko te dwie ostatnie przeostrzone jak dla mnie i ogólnie Ci nie wyszły za bardzo. W ostatniej po pierwsze te budynki na powierzchni nie są za przyjazne dla oczu, a te "pęknięcia" czy cokolwiek to jest na tych ogromnych budowlach w tle nie wyszły Ci zbyt dobrze. W poprzedniej natomiast wybrałeś strasznie dziwną kompozycję i cała praca jest zaplątana pod tym względem jak ruski termos. W ogóle nie widać, skąd światło pada, co jest daleko, a co jest po prostu małe...

Ten niebieski abstrakto-sci-fi jest jak dla mnie najlepszą pracą na tej stronie. Dla mnie bomba.

Napisano
  • Autor

Troche crapu z ostatnich paru miesiecy

1.Deadly_place_01_by_Voyager212.jpg

2.City_concept_4_by_Voyager212.jpg

3.Silent_Watchers_by_Voyager212.jpg

4.North_Wreckfield_by_Voyager212.jpg

5.Remnants_by_Voyager212.jpg

6.City_Transport_by_Voyager212.jpg

7.Speedpainting_duo_2010_02_10_by_Voyager212.jpg

8.Speedpainting_duo_2010_02_11_by_Voyager212.jpg

9.Anomaly_II_by_Voyager212.jpg

10.Nebula_2010_02_20_by_Voyager212.jpg

11.Haunted_by_Voyager212.jpg

12.Ocean_of_Space_by_Voyager212.jpg

13.Shipwreck_by_Voyager212.jpg

14.Spire_City_by_Voyager212.jpg

15.Happy_Easter_by_Voyager212.jpg

16.GIVE_ME_LLAMA_BADGES_by_Voyager212.jpg

17.MechaBunny_in_the_Doomlands_by_Voyager212.jpg

18.Stones_of_Doom_by_Voyager212.jpg

19.Blood_Tears_by_Voyager212.jpg

20.You_won__t_run_by_Voyager212.jpg

21.Landing_pad_by_Voyager212.jpg

22.Out_of_Milk_by_Voyager212.jpg

23.Barren_Land_by_Voyager212.jpg

24.Generic_landscape_by_Voyager212.jpg

Napisano

Ha ha - fantastyczny pomysł z Llama badges :) Motyw z Batmanem równie "przeuroczy". Co do reszty prac - cudowny klimat.

Napisano

Geniaaalne pracki, swietne filmowe ujecia, jak w tej 4. np :O Jaaaki Ty megaprogress zrobiles od tamtych planet z tekstur! :)

Napisano
Jaaaki Ty megaprogress zrobiles od tamtych planet z tekstur! :)

Hmm... Trochę cięzko to porównać Urbanboogie. Według mnie to dwie różne sprawy.

Bardzo fajne prace, szczególnie te dwie ostatnie.

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim :)

SBT77, Urbanboogie - faktycznie, to 2 całkiem różne sprawy, teraz jestem w stanie zrobic planety bez uzycia tekstur :D