makak Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 (edytowane) Witam, z racji, że dawno nic nie robiłem, postanowiłem się zmusić i nad czymś przysiąść. Mój wybór padł na Mazde2. Nigdy nie robiłem żadnego samochodu [nie licząc tutka Lamborghini, ale nie dotarłem do końca], więc pomyślałem, że może w końcu czas zacząć. Na razie wygląda wszystko tak: pozdrawiam, makak_ Edytowane 3 Maj 2009 przez makak
trosiek Napisano 18 Maj 2008 Napisano 18 Maj 2008 nawet ładnie (nie porównywałem z referkami). niedawno Patry robił tą bryke to możesz podpatrzeć jego siatki
ReflectVision Napisano 19 Maj 2008 Napisano 19 Maj 2008 siatki party`ego po boolku raczej nie podpatrzy ..
patry Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 makak_ - ładnie, tylko na końcu przy tym ostrym zejściu się 2 chamferów na przodzie przechodzące w drzwi jest krzywo troszkę :) lol, ale zamotałem :D ReflectVision - jaki bolek? o_O
TheCapo Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 No trzeba przyznać że nieźle wygląda. Zbytni się nie znam ale chyba siatka mogła być mniej zagęszczona ale to tylko tak mówię:) Dobrze wygląda:)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 TheCApo: mowisz ze mniej zageszczona..?? To ty popatrz na moje siatki na mojej www ;P Siatka jest spoko, wyglada to ladnie, oddaje ksztalty. Czekam na wiecej
TheCapo Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 Ja się tam nieznam:) Zresztą zobacz ile dopiero mam postów. Nie jestem pro i dopiero się uczę.
trosiek Napisano 20 Maj 2008 Napisano 20 Maj 2008 a jaki jest sens na tym etapie zagęszczania siatki? tylko więcej możliwości walnięcia buga, nierówności ;) jak wygląda ładnie i schludnie po ms-ie to po co się pchać w niepotrzebne krawędzie?
makak Napisano 27 Maj 2008 Autor Napisano 27 Maj 2008 trosiek dzięki. Jeśli chodzi o mazde Patr'ego to przyznam, że siatki przydały się. Swoją drogą to niesamowite, że jakikolwiek się nie wybierze samochód do zrobienia, to i tak okazuje się, że już ktoś go machnął na forum ;) patry dzięki. Krzywo jest nie tylko tutaj. Niestety nie byłem wstanie jakoś lepiej tego poprowadzić. No nic, może z czasem, przy kolejnym modelu powoli zacznie być lepiej. TheCapo, 3D CREATIVE dzięki. Co do zagęszczenia siatki, to właśnie się tak zrobiłem na początku. W tutku, który przez kawałek przemęczyłem, gość od razu jechał na zagęszczonej siatce, jak łatwo się domyślić narobiło mi się tyle bugów że hej. Skończyło się na tym, że zacząłem od początku zaczynając właśnie od prostej siatki. No dobra, to zarzucam dalej. pozdrawiam, makak_
ReflectVision Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 bardzo ladnie, ponad program ;) tylko tylny zderzak popraw i siate kolo tylnego swiatla bo strasznie daje po oczach 1
makak Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 Pobawię się w górnika i odkopię własny temat:
makak Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 (edytowane) indian - dzięki :) i jeszcze, sorki, że tak późno, jest mi wstyd mrkrzysiek - dzięki :) ReflectVision - faktycznie, była niezła lipa z tyłu, i nadal nie jestem zadowolony z siatki, ale się poddałem no to chyba koniec tego co jest na zewnątrz Edytowane 15 Luty 2009 przez makak
makak Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 mrkrzysiek - dzięki jeszcze raz :) przy okazji, podmieniłem linki, bo chyba stronka gdzie wcześniej podrzuciłem pliki się posypała.
KamillM Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 Wygląda świetnie, lubię ten wózek. Ale: pod tylnymi światłami jest trochę brzydko i przy przednim reflektorze chamfer na rogu blachy jest chyba za mały ;) pzdr
makak Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 KamillM - z tym tyłem, to faktycznie nie specjalnie mi wyszło. Starałem się poprawiać, następnie stwierdziłem, że później go dopracuje, a w końcu zostało jak zostało :|
Vorenus Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Fajnie to wychodzi , mam pytanie jak zrobić tą kratkę z przodu samochodu jest jakiś gotowy obiekt czy modelowałeś .
makak Napisano 16 Luty 2009 Autor Napisano 16 Luty 2009 Vorenus - dzięki :) Zrobiłem zwykły wektor w Illustratorze, który później zaimportowałem.
makak Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Napisano 17 Kwiecień 2009 odkopuje temat. Jak na razie coś takiego mi wyszło. Inna sprawa, że ciągle biję się z: Not enough mememory... :( I to co widać, wyszło z powyłączania części opcji. Jaki trzeba mieć sprzęt aby zwykły samochód wyrenderować? Ja mam może nie najnowszy (Q6600, 4GB), ale wydawało mi się że powinno styknąć :(
NV Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Hehh ludzie 10 takich aut na takim sprzęcie ciągnął ;) Musisz mieć coś nie tak, w scenie/ustawieniach. Pewnie probowales ale zimportuj to do nowego pliku itp. Blad wywala vray?
Eddy__ Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 o stary... coś jest nie tak :) to ja na swoim staruszku renderowałem bardziej złożone rzeczy swoimi czasy :D może pogrzebałeś coś w próbkowaniu albo takich tam duperelach w opcjach renderera? :)
makak Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Napisano 18 Kwiecień 2009 Faktycznie, sam nie wierzę aby to była wina sprzętu. Nie użyłem vraya, renderuję za pomocą Advanced Render, defaultowego rendera cinemy. Postanowiłem przetestować ostatnią wersję AR, bo do tej pory nie miałem z nią nic do czynienia. I jak na razie jest wesoło ;) Raczej nie mogłem nic poprzestawiać w samym rendererze, bo bo puściłem na defaultowych ustawieniach. No nic, posprawdzam co może być nie tak.
patry Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Przednie lampy poprawisz? :) Chyba troszkę odstają od reszty ;)
makak Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Napisano 18 Kwiecień 2009 Faktycznie lipnie wyszły, dodatkowo głupio bo obok mojej pracy jakiś gość parkuje właśnie 2 i spokojnie mogę ją sobie obejrzeć z bliska. Jak uda mi się dojść z renderem do ładu to chyba je poprawię (co dziwne, na starym rendererze wszystko idzie, za to na nowym nic z tego :/).
ReflectVision Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 a sprobowales zwiekszyc virtual memory ? ;p
makak Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Napisano 18 Kwiecień 2009 Hmm, nie ale jakoś sobie poradziłem. Co prawda, zjechałem z ustawieniami, ale chyba do przełknięcia. Na razie nic nie ruszałem, ale to się powinno zmienić (poczytam może najpierw helpa co tam wymodzili w nowym AR, co by nie błądzić).
Eddy__ Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 felgi i światła - wyglądają sztucznie :) a reszta w miarę spoko ;)
Pussik Napisano 18 Kwiecień 2009 Napisano 18 Kwiecień 2009 Eddy, a nie widzisz tego lakieru? ;o Szyby też sztucznie jakoś... wrzuć mapkę HDRi do slotu env. dla materiału szyb, lakieru...
Eddy__ Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 ale autko ma stać w studiu tak ? więc jak na studio to lakier nie wygląda źle :)
makak Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Napisano 22 Kwiecień 2009 kolejna próba, ciągle to nie to, ale przynajmniej powiedzcie czy chociaż w dobrą stronę idę (jeszcze nie zmieniłem lamp).
Eddy__ Napisano 22 Kwiecień 2009 Napisano 22 Kwiecień 2009 opony jak z plastiku... jest lepiej jednak, bo jaśniej :) tylko teraz lakier wygląda strasznie matowo... zero odbić, refleksów... poprzeglądaj http://www.netcarshow.com/ autka stojące w studiu jak to ma mniej więcej wyglądać :)
makak Napisano 3 Maj 2009 Autor Napisano 3 Maj 2009 Kolejne podejście, wydaje mi się, że już chyba ciut lepiej, co o tym myślicie (nie zwracajcie uwagi na hamulce, bo zapomniałem zmienić materiału)?
Oleksiak Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 Hey. Samochód lewituje. to światełko z boku przejarane, opony moim zdaniem odstają (jakościowo) od modelu, tarcze masz z w jakiejś kosmicznej technologi robione bo świecą no chyba że się metal aż tak się nagrzał ;), wycieraczki nie są za małe ? Tyle co moim zdaniem "dziwne". Karoseria fajna i ja tam się na autach nie znam może ale lakier mi się podoba. Tak jak wyżej wnętrze dopracuj. W porównaniu z poprzednim renderem ten jest o wiele lepszy. Dajesz dalej.
Eddy__ Napisano 3 Maj 2009 Napisano 3 Maj 2009 no jest na pewno lepiej niż to co było przedtem :) ale ja się znowu doczepię do kół... nie wyglądają realistycznie.
Rekomendowane odpowiedzi