HummFred Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Witam! Tym razem nie tak klasycznie jak ostatnio:) Jak widać na renderach jest to Honda Civic V-tej generacji, wersja sedan. Pozwoliłem sobie dołożyć ospoilerowanie oraz felgi firmy Mugen. Ponieważ Mugen nie produkuje dodatków do tego auta, sam zaprojektowałem zestaw na podstawie aktualnej oferty sklepu. Jedyne czego sam nie wymyśliłem to felgi oraz tłumiki. Wnętrze zrobione żeby było, chociaż starałem się zachować dużo detalu. Prawdopodobnie nie będe już nic w niej poprawiał, nie moge już patrzeć na to auto;) No cóż, zapraszam do ogladania i komentowania. Siatki, oraz inne wersje kolorystyczne w późniejszym terminie. Kilka wersji w studio... I takie ujęcie z broszurki:)
Kimmi Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 No ładnie. Z pierwszego rendera mam wrażenie, że modelj jest trochę krzywy, ale może to tylko złudzenie. Światła wyszły rewelacyjnie, sumując świetna robota.
pecet Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 przyjemne rendery, model troche krzywy zwłaszcza widać to w okolicy klamek, lampy najlepsze edit. jeszcze wnetrze nie ciekawie wygląda, ale za to opony świetne ;)
Mylek Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Super.Najbardziej mi się podoba tylnie światło
patry Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 (edytowane) Lampy i opony pierwsza klasa! Niestety reszta już gorsza :/ Model wydaje się krzywy jak już wspomnieli inni, materiały i studio powinno pójść raczej do poprawki :) *** Edytowane 3 Czerwiec 2008 przez patry
mrkrzysiek Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 miejscami brakuje MS ale i tak bardzo fajnie wygląda, fajne rendery
Touch Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Dla mnie świetnie, trzyma wysoki poziom;) Tylne światła rewelka Pozdr
Homa Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Pięknie!!! Renderki bardzo ładne, choć samemu modelowi troszkę brakuje... Ale podoba się... szczególnie światła. Zawsze można się do czegoś przyczepić, że odbicia nie takie, że gruda na lakierze za duża :-P ale tak czy inaczej jest to dobra prezentacja modelu. Brawo!
tomdv Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Wypas. Fajny samochód wybrałeś. Bardzo lubię hondy.
Poke Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Bardzo sie podobać ,opony super . Sam model miejscami chyba trochę krzywy
Predator Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 choc miejscami widac niedociagniecia modelingu to finalne renderig naprawde sa bardzo przyjemne bynajmniej mi sie podobaja! gratulacje.
Robertus Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 ładne renderingi, fajny lakierek i niezle swiatelko! troche ssie wnetrze :)
avant.garde Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 No rendery na prawdę wgniatają w fotel. Dobra robota.
ReflectVision Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 jak dla mnie to tylne swiatlo jedynie godne uwagi :) jest super
Bazil Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 az czuje zapach gumy z opon :) model dla mnie rewelacja, aczkolwiek kolor moglby byc inny - czekam na inne wersje kolorystyczne. Lampy to jakas sztuczka z mapami?
Matrixus17 Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Jak Ty robisz takie fajne światła do samochodów ;| ?? :) jak możesz to napisz mi na pw, bo ciężko później u mnie z szukaniem wątków :P furka wyczepista :) bardzo mi sie podoba :)
Oleksiak Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Mnie się podoba... Światełka super choć wydaje mi się że troszkę za dużo obijają w drugim ujęciu. Weź kurde zmień to wnętrze bo tylko psuje całość. Też bym tak kiedyś chciał ;]
Paq Napisano 5 Czerwiec 2008 Napisano 5 Czerwiec 2008 Lakier zbija z nóg...świetny. O świetle nie wspomnę. Gratuluję i zazdroszczę;).
siwek84 Napisano 6 Czerwiec 2008 Napisano 6 Czerwiec 2008 Fajny model nie mniej fajnego samochodu. Chociaż bardziej lubię te hondy kolejnej generacji z małym grillem z przodu :) Jak już wspomnieli przedmówcy lampy świetne, wnętrze raczej kiepskie. Zwłaszcza tylne zagłówki są kosmicznie wielkie. W oryginale też takie są? No i tak jak było mówione - widać krzywizny zwłaszcza w okolicach drzwi. EDIT:NA ujęciu 5 gdzie widać pół przodu i pół tyłu chyba ta tylna szyba trochę za bardzo odbija ten głośnik. Jego odbicie w szybie jest nienaturalnie ostre - moim zdaniem.
trosiek Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 szczerze mówiąc to nie widzę tu nic szczególnego... po części zgadam się z ReflectVision - tylko światła i koła całe są na serio fajne. lakier - to zwykły carpaint z mentala z troszkę pozmieniamymi ustawieniami... model miejscami niedopracowany. światła na dole (to przeciwmgielne tak?) wyglądają jakby wogóle nie były oteksturowane. wnętrze ssie. nad rejestracją mogłeś troszkę posiedzieć bo znacząco psuje efekt ładnego samochodu. ale na pierwszy rzut oka przyjemnie to wygląda. ja bym pewnie tak nie potrafił ale musiałem tego krytycznego posta napisać :) wybacz ;)
pecet Napisano 7 Czerwiec 2008 Napisano 7 Czerwiec 2008 lakier - to zwykły carpaint z mentala z troszkę pozmieniamymi ustawieniami zarzucasz że użył carpainta, a co wtym złego? miał własne shadery pisać czy jak?
HummFred Napisano 7 Czerwiec 2008 Autor Napisano 7 Czerwiec 2008 (edytowane) Może gdybym użył Mental Ray'a, to bym pokusił się o ten materiał ;) Dziękuje wszystkim za komentarze, przydały się. Już wiem, że muszę więcej uwagi poświęcić wnętrzu, materiałom oraz studio. Postaram się też uniknąć niedoróbek w modelu :) Siatki i inne wersje kolorystyczne będą dostępne po weekendzie. Tutaj daje coś dla ciekawskich: Edytowane 10 Czerwiec 2008 przez HummFred
Burger Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Fotele nadają sztuczności temu realizmowi xD Poza tym świetna praca :)
javor Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 samochód wybrałeś najlepszy :) wnętrze słabe, siatka słaba moim zdaniem :/ no i ogólnie troche pokrzywiony ale nie jest źle jak możesz to podpowiedz jak zrobiłes te tylnie lampy bo wyglądają niemal idealnie, poza tym że w orginale są mniej przezroczyste :)
Rekomendowane odpowiedzi