Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nice i cena też nie duża . Ale jest tak jak napisał Bielo

Napisano

A moza wiedziec dlaczego tylko zabawka? W sumie to praktyczne rozwiazanie a i cena przystepna.

Napisano

NA oko to

MVA PVA raczej nie.

Wyglada na TN nie najnowszy

domyslam sie tylko bo:

słabe konty widzenia mowia ze to TN

a kontrast i jasnosc ze tak z przed 2 lat technologia.

Napisano

Ja bym się nie martwił o wyświetlanie, każdy ma przecież normalny monitor pod ręką. Istotna jest jakość samego tabletu, tak jak pisze AG.

Napisano
Cena zachęca. 5 razy tańsze niż Cintiq 21".

Można to gziesik namacalnie przetestować?

no właśnie cena budzi według mnie najwięcej wątpliwości, a tym samym jakość takiego tabletu. Jak dla mnie matryca nie musi być jakaś super, ponieważ jej zadaniem jest podgląd tego co i gdzie namaziałem :P Cintiq 21 chyba nie bez powodu jest taki drogi. I nie sądze, że aż tyle płaci się za marke...

Napisano

chudy za markę może "aż tyle" się nie płaci, ale jakąś część tej ceny napewno :P

a o matrycę pytam, bo sam tytuł mówi: 26-calowy monitor LCD z funkcją tabletu. Czyli to jest monitor, a tablet jest dodatkiem, nie tak jak w przypadku cintiq'a. Dobrze by było zobaczyć jakąś dokładniejszą specyfikację...

Edytowane przez matv

Napisano

Miałem okazję pobawaić się trochę podobnym sprzętem, wprawdzie nie ten model a 19 cali. Czułość nacisku i dokładność: żenująca. Do prezentacji może i się nadaje, do rysowania ,nie. Piórko jest ciężkie bo jest zasilane dwoma paluszkami, gumkę trzeba wybierać w sofcie. Matryca daje rade, kolory ok. Moje zdanie - lepiej zbierać na wacoma:)Pzdr

Napisano

Jak na razie jeśli potrzebujesz tabletu do grafiki to nie znam konkurencyjnej marki dla Wacoma.

Ja i tak jestem na niego skazany, ponieważ tylko dla Wacoma są stery dla Linuksa :P a ja mam świra na jego punkcie, dalej się pewnie domyślacie.