adek Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Nowa seria tabletów LCD VisBoard z przekątną ekranu 26 cali Więcej: http://www.max3d.pl/news.php?id=190
Bielo^ Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Taki bardziej bajerek, niż użyteczny sprzęt... Ale milutki :)
Gość Kuba1994 Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Nice i cena też nie duża . Ale jest tak jak napisał Bielo
BARMAN2005 Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 Widziałem to już wcześniej na in4.pl ale wy zawsze dorzucicie trochę więcej informacji. :)
makko Napisano 3 Czerwiec 2008 Napisano 3 Czerwiec 2008 A moza wiedziec dlaczego tylko zabawka? W sumie to praktyczne rozwiazanie a i cena przystepna.
Dzordan Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 NA oko to MVA PVA raczej nie. Wyglada na TN nie najnowszy domyslam sie tylko bo: słabe konty widzenia mowia ze to TN a kontrast i jasnosc ze tak z przed 2 lat technologia.
kozioo Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Ja bym się nie martwił o wyświetlanie, każdy ma przecież normalny monitor pod ręką. Istotna jest jakość samego tabletu, tak jak pisze AG.
Shogun 3D Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Cena zachęca. 5 razy tańsze niż Cintiq 21". Można to gziesik namacalnie przetestować?
chudy Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Cena zachęca. 5 razy tańsze niż Cintiq 21". Można to gziesik namacalnie przetestować? no właśnie cena budzi według mnie najwięcej wątpliwości, a tym samym jakość takiego tabletu. Jak dla mnie matryca nie musi być jakaś super, ponieważ jej zadaniem jest podgląd tego co i gdzie namaziałem :P Cintiq 21 chyba nie bez powodu jest taki drogi. I nie sądze, że aż tyle płaci się za marke...
matv Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 (edytowane) chudy za markę może "aż tyle" się nie płaci, ale jakąś część tej ceny napewno :P a o matrycę pytam, bo sam tytuł mówi: 26-calowy monitor LCD z funkcją tabletu. Czyli to jest monitor, a tablet jest dodatkiem, nie tak jak w przypadku cintiq'a. Dobrze by było zobaczyć jakąś dokładniejszą specyfikację... Edytowane 4 Czerwiec 2008 przez matv
Gość viggen Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Miałem okazję pobawaić się trochę podobnym sprzętem, wprawdzie nie ten model a 19 cali. Czułość nacisku i dokładność: żenująca. Do prezentacji może i się nadaje, do rysowania ,nie. Piórko jest ciężkie bo jest zasilane dwoma paluszkami, gumkę trzeba wybierać w sofcie. Matryca daje rade, kolory ok. Moje zdanie - lepiej zbierać na wacoma:)Pzdr
n-pigeon Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Jak na razie jeśli potrzebujesz tabletu do grafiki to nie znam konkurencyjnej marki dla Wacoma. Ja i tak jestem na niego skazany, ponieważ tylko dla Wacoma są stery dla Linuksa :P a ja mam świra na jego punkcie, dalej się pewnie domyślacie.
happy-angel Napisano 4 Czerwiec 2008 Napisano 4 Czerwiec 2008 Taki w sam raz dla fanow Bert'a Monroy'a :D
Rekomendowane odpowiedzi