Badyl Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 (edytowane) wbrew nazwie tematu nie tu nic nieladnego i gorszacego pobozne staruszki :) to jest glowa robota (w sumie to jeszcze nieskonczona), ktorego sobie wymyslilem. w zasadzie koncepcje glowy mam juz jasna, ale nie wiem jaki korpus zrobic. heh jestem otwarty na wszelkie krytyki. :) Edytowane 21 Czerwiec 2009 przez Badyl
Misic Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Hehehehe, fajowe to coś :D Ja odnośnie tego czegoś nie mam żadnej krytyki, bo to Twój pomysł i pewnie tak miało wyglądać :) Z niecierpliwością czekam na dalszą część \"ciała\" [lol2]
Falcrum Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Całkiem fajne \"to\" ;) Zmień temat...źle się kojarzy...:p (chyba tak specjalnie napisałeś [lol2]) Pozdr
kulexy Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Bardzo fajnie sie zapowiada... bedziesz robil reszte hmmm... (ciala?) ?? te oczy podobne do pieca z KEVIN SAM W DOMU co mial w piwnicy :D:D:D
Archangel Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 a mi sie temat podoba bo widzow przyciaga ;) poczatki bardzo objecujace Czekam na nastepne apdejty !!
Misic Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Ale wy ludziska macie skojarzenia... no co, ruchadło, czyli że się porusza, przesówa, zmnienia swoje położenie... a co Wy myśleliście ? :P
Badyl Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 tematu nie zmienie bo faktycznie mial byc oryginalny, zeby ogladaczy przyciagal :P reszta ciala bedzie i juz nawet wczoraj pomysl mi do glowy wpadl: tulow bedzie polaczeniem maszyny z paskiem klinowym z przodu i magnetofonu szpulowego na plecach :)
Gość User190 Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Hehe, fajna ta mordka - wyglada jak zbuntowany monitor ;) :P
Badyl Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 i jeszcze jeden widoczek: i siatka: tak sobie mysle ze zeby bylo latwiej to bedzie to robot powietrzny, poruszajacy sie dzieki napedowi antygrawitacyjnemu :)
MaggeM Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 No no fajny pomysl :) oby texturki ci dobrze wyszly :) takie jakies zabrudzone i zza tych krat na oczach jakies glowy od swiatla ... ;)
Badyl Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 oj, z teksturkami to bedzie glowny problem.... :| tataj zrobilem reke bez dloni jeszcze, powiedzcie co o tym myslicie bo mi sie srednio podoba... a tutaj razem z reszta \'ciala\':P
Badyl Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 kurcze... zaraz w samozachwyt popadne :P skoro tak sie podoba, to moze bedzie to pierwsza powazniejsza pracka ktora skoncze :)
Badyl Napisano 7 Luty 2004 Autor Napisano 7 Luty 2004 hmm, cos nikt nic tu nie pisze :) zrobilem nogi, rure wydechowa i probowalem jakies teksturki na rekach wykombinowac.. niepodoba mi sie to wszystko :P
kozioo Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 Wg mnie za bardzo zardzewiały. W zasadzie wygląda jak zbudowany z rdzy łączonej rdzą.
Badyl Napisano 8 Luty 2004 Autor Napisano 8 Luty 2004 w sumie to takie sobie sceny wymyslilem: -w starym, zapomnianym magazynie siedzi pod sciana i ledwo swieci oczami :), albo -lezy w wodzie, dawno zepsuty nie uzywany - po prostu złom. tak ze rdza, rdza i rdza i jeszcze raz rdza wg mnie jest na miejscu. dzieki za komentarz czlowieku :)
kulexy Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 dla mnie jest bomba.... WYglada faktycznie jak TITANIC :D porosniety 5 cm warstwa rdzy... :D Ja nie chce nic sugerowac ale rura wydechowa z tylu :D to on ma przemiane materii?? wiatry, gazy i te sprawy :D [prosze nie sugerowac sie tym, ale ta rura wydechowa to jak odbyt chyba??] :D:D:D:D Sorki za taki post ale mi sie jakos skojarzylo, a co mi se jeszcze skolarzylo z rura odbytwa z tylu u \'mechanicznego ruchadla\' :D :D :D to zachowam dla siebie :D:D Pozdrowionka dla forumowiczow i dla naszego Ruchadla :D KulexY!
kozioo Napisano 8 Luty 2004 Napisano 8 Luty 2004 OK. Jeśli ma być zardzewiały to dobrze, ale rdza nie układa się tak równomiernie. Popatrz np tutaj. http://home.mindspring.com/~charliebrown/weather/rust.jpg Zobacz jak rdzewieją powierzchnie, a jak jakieś rowki, kanty. Terazz to po prostu nierealnie wygląda.
Badyl Napisano 9 Luty 2004 Autor Napisano 9 Luty 2004 Kulexy - hehehe rura wydechowa jest efektem nalegań mojego kolegi, ktory stierdzil, ze skoro ma jakis silnik to zeby mu sie gorace gazy i spaliny nie gromadzily w srodku to musi miec rure. aa rura nie jest odbytowa! widzisz tam gdzies posladki? :D kozioo - faktycznie, chcialem pojsc na latwize i zrobilem teksturke o tak. zrobilbym ja lepsza, tzn z fragmentami lakieru itp, ale nie potrafie obslugiwac unwrapa. slyszalem ze sa dobre tutki na ten temat ale jakos nie moglem ich znalezc :) thx za komentarze :)
Badyl Napisano 9 Luty 2004 Autor Napisano 9 Luty 2004 nie znalazlem bo słabo szukałem,,, Jestem właśnie w trakcie ściągania v-tutoriala DruGa :)
Badyl Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 jak przebrnę przez łódeczkę to wróce do ruchadła :) tyle, że od nowa będzie yyyy... robione :)
illy Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 nie rob od nowa, kontunuuj to, daj jakies inne materialy, i ta scene w magazynie ktora proponowales
Badyl Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 chetnie bym kontynuował, ale niestety scenka przepadla w zawirowaniach przestrzeni i czasu... przejze jeszcze raz wszystkie plytki gdzie moglem to wrzucic ale raczej nigdzie tego nie bedzie :/
olej Napisano 23 Październik 2004 Napisano 23 Październik 2004 Swietny robo-szczegolnie glowa. Troche kojarzy sie z Planescape. Zlosliwosc komuterow niestety nie zna granic:(
KLICEK Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 model pomyslowy , ale textury sa poprostu kiepskie.
Badyl Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 pewnie podobny... ale nic nie zaręczam, teksturki będzie miał inne, już się w miarę orientuję w unwrapie, także bedzie można poszaleć :P
KLICEK Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 a zrobisz taki sam, albo podobny? do mnie to mowisz ? nie ja tylko lepie w gownie
illy Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 do mnie to mowisz ? nie ja tylko lepie w gownie sculpture?
Badyl Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Cześć, postanowiłem zreanimować mechaniczne ruchadło :) jest robione od nowa, starego nie ma już od lat wśród żywych, nawet jpg się nie uchowały.. projekt ruchadła mam w głowie, na razie bebechy głowy, ma już system głośnomówiący, obserwująco-świecący teraz pora na mózg!
eco Napisano 20 Czerwiec 2009 Napisano 20 Czerwiec 2009 ...zapowaida sie zacne ruchadlo hehe - szkoda ze nie ma starych fotek bo nie kojarze czy widzialem poprzedni model
Badyl Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 test reflektorów, docelowo na szkle będzie inny wzorek. ma ktoś pomysła jak zrobić efekt zapalonych świateł?
Boss91 Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 Mógłbyś się troche pochwalić jak zrobiłeś ten materiał świateł? Jak wygląda bump i wogóle.. bo jestem bardzo ciekawy :) chyba że to jest chronione jakimś patentem :D
Badyl Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 Mógłbyś się troche pochwalić jak zrobiłeś ten materiał świateł? Jak wygląda bump i wogóle.. bo jestem bardzo ciekawy :) chyba że to jest chronione jakimś patentem :D jakie tam patenty ;] tu jest fajny tut o lefrektorach: http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm mój lampiak w zasadzie jest taki sam, bumpy, soczewki, chromy, sromy, ale zrobilem jeszcze taką uproszczoną żarówkę:
heaven Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 czuj sie obserwowany ;) zapowiada sie bardzo fajnie :P
Badyl Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Napisano 21 Czerwiec 2009 (edytowane) no to git. jutro obmyślę układ robiący za mózk robota, ale będzie to coś w stylu wnętrza starego radia lampowego. Edytowane 22 Czerwiec 2009 przez Badyl
sly Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 A będzie się ruch... to znaczy ruszać..? Przelej koncept z głowy na papier, zeskanuj i poka.. :) pozdrawiam.
Đraven Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Hehe super to, ja też krytyki nie mam bo nie wiem czy sam bym umiał już takie coś zrobić :D Dla mnie bomba :D
Badyl Napisano 25 Czerwiec 2009 Autor Napisano 25 Czerwiec 2009 A będzie się ruch... to znaczy ruszać..? Przelej koncept z głowy na papier, zeskanuj i poka.. :) pozdrawiam. ruchnąć się nie ruchnie, nie ta liga :) szybki koncept. Jestem pewien, że pierwotne ruchadło miało gdzieś rurę wydechową, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Poza tym był jeszcze magnetofon szpulowy na plecach, ale z niego to zrezygnuję :D Ogólnie ma to być robot bardzo prymitywny i bezsensownie potencjalnie awaryjny, np ramię bedzie unoszone skomplikowanym systemem cięgieł, kolana zginane były pamiętam napędem zębatkowym itd. Kluczowym elementem jest pas transmisyjny z przodu, z punktami przyczepu na klacie i... no właśnie to jest mechaniczne ruchadło :D hehe
gedzior Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Może lepiej nie zabudowywuj jego głowy tą monitoro-podobną osłoną, bo szkoda Twojej roboty z tymi wnętrznościami :) Poza tym, ma śliczne piwno-zielone oczy ;P
Rekomendowane odpowiedzi