Jump to content

Featured Replies

Posted

wbrew nazwie tematu nie tu nic nieladnego i gorszacego pobozne staruszki :)

to jest glowa robota (w sumie to jeszcze nieskonczona), ktorego sobie wymyslilem. w zasadzie koncepcje glowy mam juz jasna, ale nie wiem jaki korpus zrobic.

heh jestem otwarty na wszelkie krytyki. :)

robo02.jpg

robo03.jpg

Edited by Badyl

• Replies 42
  • Views 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hehehehe, fajowe to coś :D Ja odnośnie tego czegoś nie mam żadnej krytyki, bo to Twój pomysł i pewnie tak miało wyglądać :) Z niecierpliwością czekam na dalszą część \"ciała\" [lol2]

Całkiem fajne \"to\" ;)

Zmień temat...źle się kojarzy...:p (chyba tak specjalnie napisałeś [lol2])

Pozdr

Bardzo fajnie sie zapowiada... bedziesz robil reszte hmmm... (ciala?) ??

te oczy podobne do pieca z KEVIN SAM W DOMU co mial w piwnicy :D:D:D

a mi sie temat podoba bo widzow przyciaga ;) poczatki bardzo objecujace Czekam na nastepne apdejty !!

Ale wy ludziska macie skojarzenia... no co, ruchadło, czyli że się porusza, przesówa, zmnienia swoje położenie... a co Wy myśleliście ? :P

• Author

tematu nie zmienie bo faktycznie mial byc oryginalny, zeby ogladaczy przyciagal :P

reszta ciala bedzie i juz nawet wczoraj pomysl mi do glowy wpadl:

tulow bedzie polaczeniem maszyny z paskiem klinowym z przodu i magnetofonu szpulowego na plecach :)

Hehe, fajna ta mordka - wyglada jak zbuntowany monitor ;) :P

• Author

i jeszcze jeden widoczek:

robo06.jpg

i siatka:

robo siatka.jpg

tak sobie mysle ze zeby bylo latwiej to bedzie to robot powietrzny, poruszajacy sie dzieki napedowi antygrawitacyjnemu :)

No no fajny pomysl :) oby texturki ci dobrze wyszly :) takie jakies zabrudzone i zza tych krat na oczach jakies glowy od swiatla ... ;)

• Author

oj, z teksturkami to bedzie glowny problem.... :|

tataj zrobilem reke bez dloni jeszcze, powiedzcie co o tym myslicie bo mi sie srednio podoba...

reka.jpg

a tutaj razem z reszta \'ciala\':P

robo07.jpg

• Author

kurcze... zaraz w samozachwyt popadne :P

skoro tak sie podoba, to moze bedzie to pierwsza powazniejsza pracka ktora skoncze :)

• Author

hmm, cos nikt nic tu nie pisze :)

zrobilem nogi, rure wydechowa i probowalem jakies teksturki na rekach wykombinowac.. niepodoba mi sie to wszystko :P

robo08.jpg

Wg mnie za bardzo zardzewiały. W zasadzie wygląda jak zbudowany z rdzy łączonej rdzą.

• Author

w sumie to takie sobie sceny wymyslilem:

-w starym, zapomnianym magazynie siedzi pod sciana i ledwo swieci oczami :), albo

-lezy w wodzie, dawno zepsuty nie uzywany - po prostu złom.

tak ze rdza, rdza i rdza i jeszcze raz rdza wg mnie jest na miejscu.

dzieki za komentarz czlowieku :)

dla mnie jest bomba....

WYglada faktycznie jak TITANIC :D porosniety 5 cm warstwa rdzy... :D

Ja nie chce nic sugerowac ale rura wydechowa z tylu :D to on ma przemiane materii?? wiatry, gazy i te sprawy :D [prosze nie sugerowac sie tym, ale ta rura wydechowa to jak odbyt chyba??] :D:D:D:D

Sorki za taki post ale mi sie jakos skojarzylo, a co mi se jeszcze skolarzylo z rura odbytwa z tylu u \'mechanicznego ruchadla\' :D :D :D to zachowam dla siebie :D:D

Pozdrowionka dla forumowiczow i dla naszego Ruchadla :D

KulexY!

• Author

Kulexy - hehehe rura wydechowa jest efektem nalegań mojego kolegi, ktory stierdzil, ze skoro ma jakis silnik to zeby mu sie gorace gazy i spaliny nie gromadzily w srodku to musi miec rure. aa rura nie jest odbytowa! widzisz tam gdzies posladki? :D

kozioo - faktycznie, chcialem pojsc na latwize i zrobilem teksturke o tak. zrobilbym ja lepsza, tzn z fragmentami lakieru itp, ale nie potrafie obslugiwac unwrapa. slyszalem ze sa dobre tutki na ten temat ale jakos nie moglem ich znalezc :)

thx za komentarze :)

• Author

nie znalazlem bo słabo szukałem,,,

Jestem właśnie w trakcie ściągania v-tutoriala DruGa :)

• Author

jak przebrnę przez łódeczkę to wróce do ruchadła :) tyle, że od nowa będzie yyyy... robione :)

robo10.jpg

robo11.jpg

robo12.jpg

robo13.jpg

nie rob od nowa, kontunuuj to, daj jakies inne materialy, i ta scene w magazynie ktora proponowales

• Author

chetnie bym kontynuował, ale niestety scenka przepadla w zawirowaniach przestrzeni i czasu... przejze jeszcze raz wszystkie plytki gdzie moglem to wrzucic ale raczej nigdzie tego nie bedzie :/

Swietny robo-szczegolnie glowa. Troche kojarzy sie z Planescape. Zlosliwosc komuterow niestety nie zna granic:(

• Author

pewnie podobny... ale nic nie zaręczam, teksturki będzie miał inne, już się w miarę orientuję w unwrapie, także bedzie można poszaleć :P

do mnie to mowisz ? nie ja tylko lepie w gownie

sculpture?

• Author

Cześć,

postanowiłem zreanimować mechaniczne ruchadło :) jest robione od nowa, starego nie ma już od lat wśród żywych, nawet jpg się nie uchowały.. projekt ruchadła mam w głowie, na razie bebechy głowy, ma już system głośnomówiący, obserwująco-świecący teraz pora na mózg!

95107593.jpg

24810398.jpg

39855858.jpg

...zapowaida sie zacne ruchadlo hehe - szkoda ze nie ma starych fotek bo nie kojarze czy widzialem poprzedni model

• Author

test reflektorów, docelowo na szkle będzie inny wzorek.

ma ktoś pomysła jak zrobić efekt zapalonych świateł?

32187377.jpg

Mógłbyś się troche pochwalić jak zrobiłeś ten materiał świateł? Jak wygląda bump i wogóle.. bo jestem bardzo ciekawy :) chyba że to jest chronione jakimś patentem :D

• Author
Mógłbyś się troche pochwalić jak zrobiłeś ten materiał świateł? Jak wygląda bump i wogóle.. bo jestem bardzo ciekawy :) chyba że to jest chronione jakimś patentem :D

jakie tam patenty ;] tu jest fajny tut o lefrektorach: http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm

mój lampiak w zasadzie jest taki sam, bumpy, soczewki, chromy, sromy, ale zrobilem jeszcze taką uproszczoną żarówkę:

• Author

no to git.

jutro obmyślę układ robiący za mózk robota, ale będzie to coś w stylu wnętrza starego radia lampowego.

95309700.jpg

93888932.jpg

Edited by Badyl

A będzie się ruch... to znaczy ruszać..?

Przelej koncept z głowy na papier, zeskanuj i poka.. :)

pozdrawiam.

Hehe super to, ja też krytyki nie mam bo nie wiem czy sam bym umiał już takie coś zrobić :D Dla mnie bomba :D

• Author
A będzie się ruch... to znaczy ruszać..?

Przelej koncept z głowy na papier, zeskanuj i poka.. :)

pozdrawiam.

ruchnąć się nie ruchnie, nie ta liga :)

szybki koncept. Jestem pewien, że pierwotne ruchadło miało gdzieś rurę wydechową, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Poza tym był jeszcze magnetofon szpulowy na plecach, ale z niego to zrezygnuję :D Ogólnie ma to być robot bardzo prymitywny i bezsensownie potencjalnie awaryjny, np ramię bedzie unoszone skomplikowanym systemem cięgieł, kolana zginane były pamiętam napędem zębatkowym itd. Kluczowym elementem jest pas transmisyjny z przodu, z punktami przyczepu na klacie i... no właśnie to jest mechaniczne ruchadło :D hehe

koncept.jpg

Może lepiej nie zabudowywuj jego głowy tą monitoro-podobną osłoną, bo szkoda Twojej roboty z tymi wnętrznościami :)

Poza tym, ma śliczne piwno-zielone oczy ;P