Napisano 3 Luty 200421 l wbrew nazwie tematu nie tu nic nieladnego i gorszacego pobozne staruszki :) to jest glowa robota (w sumie to jeszcze nieskonczona), ktorego sobie wymyslilem. w zasadzie koncepcje glowy mam juz jasna, ale nie wiem jaki korpus zrobic. heh jestem otwarty na wszelkie krytyki. :) Edytowane 21 Czerwiec 200915 l przez Badyl
Napisano 3 Luty 200421 l Hehehehe, fajowe to coś :D Ja odnośnie tego czegoś nie mam żadnej krytyki, bo to Twój pomysł i pewnie tak miało wyglądać :) Z niecierpliwością czekam na dalszą część \"ciała\" [lol2]
Napisano 3 Luty 200421 l Całkiem fajne \"to\" ;) Zmień temat...źle się kojarzy...:p (chyba tak specjalnie napisałeś [lol2]) Pozdr
Napisano 3 Luty 200421 l Bardzo fajnie sie zapowiada... bedziesz robil reszte hmmm... (ciala?) ?? te oczy podobne do pieca z KEVIN SAM W DOMU co mial w piwnicy :D:D:D
Napisano 3 Luty 200421 l a mi sie temat podoba bo widzow przyciaga ;) poczatki bardzo objecujace Czekam na nastepne apdejty !!
Napisano 3 Luty 200421 l Ale wy ludziska macie skojarzenia... no co, ruchadło, czyli że się porusza, przesówa, zmnienia swoje położenie... a co Wy myśleliście ? :P
Napisano 4 Luty 200421 l Autor tematu nie zmienie bo faktycznie mial byc oryginalny, zeby ogladaczy przyciagal :P reszta ciala bedzie i juz nawet wczoraj pomysl mi do glowy wpadl: tulow bedzie polaczeniem maszyny z paskiem klinowym z przodu i magnetofonu szpulowego na plecach :)
Napisano 4 Luty 200421 l Autor i jeszcze jeden widoczek: i siatka: tak sobie mysle ze zeby bylo latwiej to bedzie to robot powietrzny, poruszajacy sie dzieki napedowi antygrawitacyjnemu :)
Napisano 4 Luty 200421 l No no fajny pomysl :) oby texturki ci dobrze wyszly :) takie jakies zabrudzone i zza tych krat na oczach jakies glowy od swiatla ... ;)
Napisano 5 Luty 200421 l Autor oj, z teksturkami to bedzie glowny problem.... :| tataj zrobilem reke bez dloni jeszcze, powiedzcie co o tym myslicie bo mi sie srednio podoba... a tutaj razem z reszta \'ciala\':P
Napisano 5 Luty 200421 l Autor kurcze... zaraz w samozachwyt popadne :P skoro tak sie podoba, to moze bedzie to pierwsza powazniejsza pracka ktora skoncze :)
Napisano 7 Luty 200421 l Autor hmm, cos nikt nic tu nie pisze :) zrobilem nogi, rure wydechowa i probowalem jakies teksturki na rekach wykombinowac.. niepodoba mi sie to wszystko :P
Napisano 8 Luty 200421 l Wg mnie za bardzo zardzewiały. W zasadzie wygląda jak zbudowany z rdzy łączonej rdzą.
Napisano 8 Luty 200421 l Autor w sumie to takie sobie sceny wymyslilem: -w starym, zapomnianym magazynie siedzi pod sciana i ledwo swieci oczami :), albo -lezy w wodzie, dawno zepsuty nie uzywany - po prostu złom. tak ze rdza, rdza i rdza i jeszcze raz rdza wg mnie jest na miejscu. dzieki za komentarz czlowieku :)
Napisano 8 Luty 200421 l dla mnie jest bomba.... WYglada faktycznie jak TITANIC :D porosniety 5 cm warstwa rdzy... :D Ja nie chce nic sugerowac ale rura wydechowa z tylu :D to on ma przemiane materii?? wiatry, gazy i te sprawy :D [prosze nie sugerowac sie tym, ale ta rura wydechowa to jak odbyt chyba??] :D:D:D:D Sorki za taki post ale mi sie jakos skojarzylo, a co mi se jeszcze skolarzylo z rura odbytwa z tylu u \'mechanicznego ruchadla\' :D :D :D to zachowam dla siebie :D:D Pozdrowionka dla forumowiczow i dla naszego Ruchadla :D KulexY!
Napisano 8 Luty 200421 l OK. Jeśli ma być zardzewiały to dobrze, ale rdza nie układa się tak równomiernie. Popatrz np tutaj. http://home.mindspring.com/~charliebrown/weather/rust.jpg Zobacz jak rdzewieją powierzchnie, a jak jakieś rowki, kanty. Terazz to po prostu nierealnie wygląda.
Napisano 9 Luty 200421 l Autor Kulexy - hehehe rura wydechowa jest efektem nalegań mojego kolegi, ktory stierdzil, ze skoro ma jakis silnik to zeby mu sie gorace gazy i spaliny nie gromadzily w srodku to musi miec rure. aa rura nie jest odbytowa! widzisz tam gdzies posladki? :D kozioo - faktycznie, chcialem pojsc na latwize i zrobilem teksturke o tak. zrobilbym ja lepsza, tzn z fragmentami lakieru itp, ale nie potrafie obslugiwac unwrapa. slyszalem ze sa dobre tutki na ten temat ale jakos nie moglem ich znalezc :) thx za komentarze :)
Napisano 9 Luty 200421 l Autor nie znalazlem bo słabo szukałem,,, Jestem właśnie w trakcie ściągania v-tutoriala DruGa :)
Napisano 23 Październik 200420 l Autor jak przebrnę przez łódeczkę to wróce do ruchadła :) tyle, że od nowa będzie yyyy... robione :)
Napisano 23 Październik 200420 l nie rob od nowa, kontunuuj to, daj jakies inne materialy, i ta scene w magazynie ktora proponowales
Napisano 23 Październik 200420 l Autor chetnie bym kontynuował, ale niestety scenka przepadla w zawirowaniach przestrzeni i czasu... przejze jeszcze raz wszystkie plytki gdzie moglem to wrzucic ale raczej nigdzie tego nie bedzie :/
Napisano 23 Październik 200420 l Swietny robo-szczegolnie glowa. Troche kojarzy sie z Planescape. Zlosliwosc komuterow niestety nie zna granic:(
Napisano 24 Październik 200420 l Autor pewnie podobny... ale nic nie zaręczam, teksturki będzie miał inne, już się w miarę orientuję w unwrapie, także bedzie można poszaleć :P
Napisano 24 Październik 200420 l a zrobisz taki sam, albo podobny? do mnie to mowisz ? nie ja tylko lepie w gownie
Napisano 20 Czerwiec 200915 l Autor Cześć, postanowiłem zreanimować mechaniczne ruchadło :) jest robione od nowa, starego nie ma już od lat wśród żywych, nawet jpg się nie uchowały.. projekt ruchadła mam w głowie, na razie bebechy głowy, ma już system głośnomówiący, obserwująco-świecący teraz pora na mózg!
Napisano 20 Czerwiec 200915 l ...zapowaida sie zacne ruchadlo hehe - szkoda ze nie ma starych fotek bo nie kojarze czy widzialem poprzedni model
Napisano 20 Czerwiec 200915 l Autor test reflektorów, docelowo na szkle będzie inny wzorek. ma ktoś pomysła jak zrobić efekt zapalonych świateł?
Napisano 21 Czerwiec 200915 l Mógłbyś się troche pochwalić jak zrobiłeś ten materiał świateł? Jak wygląda bump i wogóle.. bo jestem bardzo ciekawy :) chyba że to jest chronione jakimś patentem :D
Napisano 21 Czerwiec 200915 l Autor Mógłbyś się troche pochwalić jak zrobiłeś ten materiał świateł? Jak wygląda bump i wogóle.. bo jestem bardzo ciekawy :) chyba że to jest chronione jakimś patentem :D jakie tam patenty ;] tu jest fajny tut o lefrektorach: http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm mój lampiak w zasadzie jest taki sam, bumpy, soczewki, chromy, sromy, ale zrobilem jeszcze taką uproszczoną żarówkę:
Napisano 21 Czerwiec 200915 l Autor no to git. jutro obmyślę układ robiący za mózk robota, ale będzie to coś w stylu wnętrza starego radia lampowego. Edytowane 22 Czerwiec 200915 l przez Badyl
Napisano 24 Czerwiec 200915 l A będzie się ruch... to znaczy ruszać..? Przelej koncept z głowy na papier, zeskanuj i poka.. :) pozdrawiam.
Napisano 24 Czerwiec 200915 l Hehe super to, ja też krytyki nie mam bo nie wiem czy sam bym umiał już takie coś zrobić :D Dla mnie bomba :D
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Autor A będzie się ruch... to znaczy ruszać..? Przelej koncept z głowy na papier, zeskanuj i poka.. :) pozdrawiam. ruchnąć się nie ruchnie, nie ta liga :) szybki koncept. Jestem pewien, że pierwotne ruchadło miało gdzieś rurę wydechową, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Poza tym był jeszcze magnetofon szpulowy na plecach, ale z niego to zrezygnuję :D Ogólnie ma to być robot bardzo prymitywny i bezsensownie potencjalnie awaryjny, np ramię bedzie unoszone skomplikowanym systemem cięgieł, kolana zginane były pamiętam napędem zębatkowym itd. Kluczowym elementem jest pas transmisyjny z przodu, z punktami przyczepu na klacie i... no właśnie to jest mechaniczne ruchadło :D hehe
Napisano 26 Czerwiec 200915 l Może lepiej nie zabudowywuj jego głowy tą monitoro-podobną osłoną, bo szkoda Twojej roboty z tymi wnętrznościami :) Poza tym, ma śliczne piwno-zielone oczy ;P