Morphe Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 W sumie chcialem dac to tylko do testowych czy gdzies tam :D zeby dowiedzec sie czy udalo mi sie w maire uatrakcyjnic dosc prosta architektore... ale Siwy namowil mnie zebym dal to tu wiec daje. Nie jestem zadowlolony - komp mi kleknol, zielen przecietna malo urozmaicona - chcialem zrobic fajne okna bo mi sie spodobala jedna pracka Arch'a515 :P i wten sposob karta graf odmowila wlozenia jakis kolorowch roslin no coz... ale mzoe i bez nich udalo sie jakis tam efekt osiagnac. ps jakby ktos mogl mnie pouczyc w kwesti technicznej montazu takich desek na elewacjach jak to powinno wygladac bedzie wdizeczny bo wyglada to chyba nie tak jak powinno w rzeczywistosci :) tutaj troche piaskownica lewituje, ale nie bijcie za to... komp tak mulil ze myslalem ze zygne jak wlacz ta scene jeszce raz.... ten troche za bardzo wali po oczach chyba jest jescze z lotu ptaka ale nie wyszlo, wiec nie pokaze:)
siwy Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 Wizki na najwyższym poziomie. Dobrze że nie dałeś kolorowych krzewów, zieleń jest super. Fajne kolorki, fajne rendery. Możnaby się przyczepić paru detali ale po co. Całość wygląda atrakcyjnie i profesjonalnie i chyba o to chodziło. pozdro
jacekdrze Napisano 24 Lipiec 2008 Napisano 24 Lipiec 2008 świetnie przyczesałes, klasa. Kamień tylko jakis płaski, jesli to nie okładzina
troglodyta Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Świetne wizki. Widać dużo włożonej pracy. Mogłyby jakieś serwisy wypuścić więcej modeli zieleni do sprzedaży, bo te drzewa i krzaki zaczynają być nudne. Obecnie 90 % wizualizacji ma tą samą brzozę i inne krzewy. No ale to taka dygresja bo do samych renderków nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam
pionix Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Bardzo dobrze, że to dałeś do galerii. Super robota. Przy jakiej ilości ramu komp Ci klękł?
Morphe Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Napisano 25 Lipiec 2008 Nie ram, karta graficzna... mialem GF7600GS, wyminilem na GT8800, i sie okazalo ze za slabyz silacz i mi muli gorzej niz tamta, msuze skonczyc wyminic pudlo :). Co do krzewow, drzew.. no nudne fakt, jakbym mial czas zrobil bym se biblioteke, tak z 5 roznych brzozek, krzakow, roznych takih bzdur... ale nie ma na to czasu, ani dobrej grafiki zeby przebolec skladanie drzewka do proxy, wiec moze za jakis czas. Pozatym kuba robil piekne drzewa moze niebawem beda w sprzedazy, wtedy moje drzewa beda przezytkiem ;) :P Kamien zdupilem, albo zleprzygotowalem disp mape, albo nie wiem, wkurzaly mnie rozjechane scinaki, wiec dalem mala wartosc... moglem detachowac i dac vray 3d.. ale jakso sie spieszylem dalem w slot Me.. trudno- klient nie plakal z tego powodu :)
Zbychowaty Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 super, jedyne co to przy trawie mocniej zagesc dispa. światło mega:) gratuluje:D
patry Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Zabijasz tymi swoimi exteriorkami :O Tylko na przedostatnim renderku to auto zza krzaczka za bardzo low poly :P Ale i tak *****
arch515 Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 zajeeeeefajne...bardzo wysoki poziom .wyszło bomba. * * * * *
makbol Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Już wiem dlaczego ktoś na Ciebie w testowych powiedział Mistrz od Exteriorów ;) Super! Zieleń wymiata.
Morphe Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Napisano 25 Lipiec 2008 to pewnie byl zbychowaty, on zawsze taki glupoty wygaduje :P
J|L Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 co tu duzo gadac super pracki tylko auta mi nie pasuja
Kimmi Napisano 25 Lipiec 2008 Napisano 25 Lipiec 2008 Rewelacja. Dobra robota. Budynki wyglądają na prawdę dobrze, zieleń wymiata, a samochody też nie są wiele gorsze.
grzegerz Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 świetne morphe. co do drewna na elewacji to kilka jest sposobów na montaż. zwykle wystaje z lica budynku montowane jest na stelażu drewnianym lub metalowym miedzy szprosy laduje sie ocieplenie przykladowo styro. powiedzmy ze da rade zatopic wszystko w jedne lico ale ocieplenie musi byc mniejsze tam gdzie jest drewno. pozdrawiam
Morphe Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Napisano 26 Lipiec 2008 Bardziej mi chodzi o sposoby ukadania tego drewna- laczenia posczegolnych desek, jakie maxymalnie dlugie moga byc, czy wszystkei rowniutko czy na przemian, sam nie wiem :) nikt sie jescze o to mnie nie czepial, ale puki co ja sam siebie czepiam :)
Verget Napisano 26 Lipiec 2008 Napisano 26 Lipiec 2008 Jak dla mnie to jest fantastyczne ;], cudeńko . Chciałbym się tylko zapytać jakim renderem stworzyłeś tą scenę?
Osterman Napisano 27 Lipiec 2008 Napisano 27 Lipiec 2008 Pełna profeska jak dla mnie. Jedynie moża by sie przyczepic do shaderów samochodów - z tego co się orientuje to są to furki evermotion i chyba nic nie kombinowałeś ze swoimi shaderami. Odnośnie drewna to odpowiedz powinieneś znaleśc tutaj : http://www.elewacje-drewniane.pl/index.php?strona=c-deski
troglodyta Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 A mógłbyś uchylić rąbka tajemnicy i napisać jak oświetlałeś scenę?
Morphe Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 zadnych kombinacje sun +sky + photoshop :)
rhonin Napisano 28 Lipiec 2008 Napisano 28 Lipiec 2008 Wow szacun zdradzisz w jaki sposob tak idealnie dopasowywujesz kolory zielenii do siebie ja np jak wrzucam drzewka z onyxa to jednal te zielenie do siebie nie pasuja, a u Ciebie sa idelanie :] to kwestai drobnych poprawek w photoshopie czy pracy na materialach w maxie ?? ps kozystasz z LWF ??
Morphe Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 Nie uzywam LWF, kolor roslinnosci jest ujednolicony w maxie, w shopie ewnetualnie lekko zmieniany, przygaszaany wedle uznania. :)
Polg Napisano 31 Lipiec 2008 Napisano 31 Lipiec 2008 Piekne wizki , pozazdroscic. Uzywasz zwyklej kamerki czy vraya ?
Rekomendowane odpowiedzi