RaVirr 712 Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Cześć!:) Nowa praca digitalowa- wrzucam jako finished bo nie mam zamiaru jej poprawiać. Konwencja raczej speedowa bo to tylko 4 godziny roboty:) Jak zwykle czekam na komentarze:) Pozdrawiam serdecznie;) 1 Link to post Share on other sites
claude 224 Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Fajna pracka, ale jak w 2d robi się taką architektóre? respekt Link to post Share on other sites
rallyman 60 Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 praca ciekawa jak dla mnie :) jedyne zastrzeżenia miałbym do tego że jest dosyć pusto z prawej strony, może jakiś krzak i było by fajnie :D i filar albo schody mogłeś troche potłuc młotkiem chociaż ze dwa stopnie w schodach :D pozdrawiam i życze weny ;) Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted July 31, 2008 Author Share Posted July 31, 2008 claude Ja robie prosty model w 3d a później maluje po nim. Jeśli jest możliwość ułatwienia sobie życia to po co się męczyć?:) rallyman Dzięki za sugestie;) Wena póki co jest i mam nadzieję, że mnie nie opuści Pielgrzymka: Link to post Share on other sites
noiprox 94 Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 Fajne obie prace:) Chociaż ten żołnierzyk-rzeźba odstaje brakiem perspektywy (która w reszcie obrazka jest dosyć mocna). Trochę efekt psuje to, że użyłeś tej samej tekstury na ziemię i budowlę Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 3, 2008 Author Share Posted August 3, 2008 noiprox dzięki za komentarz:) Fakt, żołnierzyk na pałę raczej był malowany..mój błąd:) Nowe, średnio (?) wyszło, następnym razem MOŻE będzie lepiej:) : Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 5, 2008 Author Share Posted August 5, 2008 Nowe: W sumie jest jak chciałem by było..co nie znaczy, że może być lepiej:) Wszystko ręcznie, bez tekstur (fajny brush znalazłem w zestawie od [email protected] ;]) Pozdro:) Link to post Share on other sites
prrrszalony 559 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Te efekty, mocno odznaczające się tekstury i dużo czerni jakoś mnie przytłacza w Twoich pracach... za mało lekkości. Link to post Share on other sites
aspenboy 160 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Najbardziej mi się podoba 2 praca w tym wątku - fajnie wykorzystałeś tam 3d, w finale wyszło to nienachalnie, trochę w nastroju starego zdjęcia. Link to post Share on other sites
Coyote 834 Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 a mi ostatnia przypadła do gustu :) Link to post Share on other sites
Dann.G 56 Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 bez tekstur powiadasz ;] nie chce byc zlosliwy ale ja widze w kazdej twojej pracy ta sama teksturke- old paper Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 6, 2008 Author Share Posted August 6, 2008 Dzięki za komenty, jak widać dla każdego coś miłego:) selfu Chodziło mi o to, że malowałem bez takich specjalnych pędzli (w kształcie drzew, oddających fakturę ziemi itd). W tym sensie:) Widać źle się wyraziłem:) A na koniec, tak, nakładam teksturke starego papieru;D Pozdro:) PS. w sumie przy opisie ostatniej pracy trochę okłamałem z tymi pędzlami - były jeszcze dwa do zrobienia trawy na pierwszym planie;) Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 7, 2008 Author Share Posted August 7, 2008 Kolejny malunek, tym razem bez żadnych tekstur:D Nawet starego papieru nie ma :) : Hołp ju lajk it;) Link to post Share on other sites
Master Kiełbaster 296 Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 bez tekstur lepiej :P tylko że ten widok morrowinda mi przypomina bleh :P Link to post Share on other sites
Coyote 834 Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 przyjemnie choć wszędzie pojechane w taki sam sposób pokombinował bym z brushami :) Link to post Share on other sites
Farvus 60 Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Fajna atmosferka ale na twoim miejscu po prostu postudiowałbym trochę jakieś fotografie z górskimi widoczkami i wąwozami zamiast eksperymentować z brushami. Co z tego że masz ciekawą fakturę skoro sama forma skał wygląda mało przekonywująco. Jak dla mnie wszystko wygląda jakby było przykryte jakimiś glonami. Spróbój też bardziej rozróżnić granicę między pierwszym planem, środkowym planem i tłem. Myśle że będzie wtedy bardziej przestrzenne. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 9, 2008 Author Share Posted August 9, 2008 Cześć:) Dzięki za komentarze i rady. Czytam i się stosuje:) Tutaj taki WIP- nie chce zakładać oddzielnego wątku, myślę, że tutaj też mogę to umieścić:) Póki co spędziłem nad tym około 2,5h a chce to mocno dopracować. Spostrzeżenia i subiektywne opinie mile widziane:) Link to post Share on other sites
Coyote 834 Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 kojarzy mi sie z lotr'em bardzo fajnie działasz juz jest mniej tego specyficznego porostu... glonu o którym mówił farvus :) pozdrawiam Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 Jednak tekstury to całkiem pomocna rzecz...:) Tak to wygląda na ten moment: Link to post Share on other sites
noiprox 94 Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Z jakich tekstur skorzystałeś? Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 Przeróżnych;) Konkretnie skały, skały, skały, ściana jakiegoś starego budynku, skały. I chyba tyle ^^ Potem łączone, mieszane itd. Link to post Share on other sites
mrkrzysiek 315 Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 no skały wyglądają ładnie jeszcze chmury i niebo bo zapowiada się ciekawa praca powodzenia Link to post Share on other sites
RaVirr 712 Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 (edited) Chmury zrobione;) Co nieco dodane. Chyba idzie ku końcowi: Edited August 10, 2008 by RaVirr Link to post Share on other sites
rallyman 60 Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 dla mnie bomba, robisz postępy, brawo :) powodzenia i pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
Notre 28 Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 tez bym chciał tak umieć :> zrób coś przy tej wieży po lewej bo pusto wokół niej Link to post Share on other sites
Recommended Posts