RaVirr Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 Cześć!:) Nowa praca digitalowa- wrzucam jako finished bo nie mam zamiaru jej poprawiać. Konwencja raczej speedowa bo to tylko 4 godziny roboty:) Jak zwykle czekam na komentarze:) Pozdrawiam serdecznie;) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 Fajna pracka, ale jak w 2d robi się taką architektóre? respekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 praca ciekawa jak dla mnie :) jedyne zastrzeżenia miałbym do tego że jest dosyć pusto z prawej strony, może jakiś krzak i było by fajnie :D i filar albo schody mogłeś troche potłuc młotkiem chociaż ze dwa stopnie w schodach :D pozdrawiam i życze weny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 claude Ja robie prosty model w 3d a później maluje po nim. Jeśli jest możliwość ułatwienia sobie życia to po co się męczyć?:) rallyman Dzięki za sugestie;) Wena póki co jest i mam nadzieję, że mnie nie opuści Pielgrzymka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 Fajne obie prace:) Chociaż ten żołnierzyk-rzeźba odstaje brakiem perspektywy (która w reszcie obrazka jest dosyć mocna). Trochę efekt psuje to, że użyłeś tej samej tekstury na ziemię i budowlę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 noiprox dzięki za komentarz:) Fakt, żołnierzyk na pałę raczej był malowany..mój błąd:) Nowe, średnio (?) wyszło, następnym razem MOŻE będzie lepiej:) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 Nowe: W sumie jest jak chciałem by było..co nie znaczy, że może być lepiej:) Wszystko ręcznie, bez tekstur (fajny brush znalazłem w zestawie od m@ ;]) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Te efekty, mocno odznaczające się tekstury i dużo czerni jakoś mnie przytłacza w Twoich pracach... za mało lekkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Najbardziej mi się podoba 2 praca w tym wątku - fajnie wykorzystałeś tam 3d, w finale wyszło to nienachalnie, trochę w nastroju starego zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 a mi ostatnia przypadła do gustu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 6 Sierpień 2008 Share Napisano 6 Sierpień 2008 bez tekstur powiadasz ;] nie chce byc zlosliwy ale ja widze w kazdej twojej pracy ta sama teksturke- old paper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2008 Dzięki za komenty, jak widać dla każdego coś miłego:) selfu Chodziło mi o to, że malowałem bez takich specjalnych pędzli (w kształcie drzew, oddających fakturę ziemi itd). W tym sensie:) Widać źle się wyraziłem:) A na koniec, tak, nakładam teksturke starego papieru;D Pozdro:) PS. w sumie przy opisie ostatniej pracy trochę okłamałem z tymi pędzlami - były jeszcze dwa do zrobienia trawy na pierwszym planie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 Kolejny malunek, tym razem bez żadnych tekstur:D Nawet starego papieru nie ma :) : Hołp ju lajk it;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 bez tekstur lepiej :P tylko że ten widok morrowinda mi przypomina bleh :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 przyjemnie choć wszędzie pojechane w taki sam sposób pokombinował bym z brushami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Fajna atmosferka ale na twoim miejscu po prostu postudiowałbym trochę jakieś fotografie z górskimi widoczkami i wąwozami zamiast eksperymentować z brushami. Co z tego że masz ciekawą fakturę skoro sama forma skał wygląda mało przekonywująco. Jak dla mnie wszystko wygląda jakby było przykryte jakimiś glonami. Spróbój też bardziej rozróżnić granicę między pierwszym planem, środkowym planem i tłem. Myśle że będzie wtedy bardziej przestrzenne. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2008 Cześć:) Dzięki za komentarze i rady. Czytam i się stosuje:) Tutaj taki WIP- nie chce zakładać oddzielnego wątku, myślę, że tutaj też mogę to umieścić:) Póki co spędziłem nad tym około 2,5h a chce to mocno dopracować. Spostrzeżenia i subiektywne opinie mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 kojarzy mi sie z lotr'em bardzo fajnie działasz juz jest mniej tego specyficznego porostu... glonu o którym mówił farvus :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 Jednak tekstury to całkiem pomocna rzecz...:) Tak to wygląda na ten moment: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Z jakich tekstur skorzystałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 Przeróżnych;) Konkretnie skały, skały, skały, ściana jakiegoś starego budynku, skały. I chyba tyle ^^ Potem łączone, mieszane itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 no skały wyglądają ładnie jeszcze chmury i niebo bo zapowiada się ciekawa praca powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 (edytowane) Chmury zrobione;) Co nieco dodane. Chyba idzie ku końcowi: Edytowane 10 Sierpień 2008 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 dla mnie bomba, robisz postępy, brawo :) powodzenia i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 tez bym chciał tak umieć :> zrób coś przy tej wieży po lewej bo pusto wokół niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 No no widać naprawdę wielki skok z 1 etapu pracki do tej ogółem naprawdę niezły postęp najbardziej mi się te chmurki brązowe podobają. No ale musi być ale ; p po lewej obok wieży przejście z gór na mur dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 I to by było na tyle;D Dzięki wielkie za miłe komentarze i rady:) Niedługo mam nadzieje zaserwuje coś nowego,teraz liczę na komentarze i zjechanie :) Żeby później się ustrzec błędów:) Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 a dla mnie trochę słaba ta lawa... dodał bym więcej refleksów żeby było widać ze żyje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 piorun i lawa dodaje klimatu jest fajnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 Shaggi Może jeszcze wrócę do tego obrazka, teraz mi się już nie chce z nim męczyć;) mrkrzysiek jest naprawdę bardzo miły ;D Taki speedzior: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 (edytowane) W dobrą stronę idziesz :) Tylko że w tym obrazku efekt 'im dalej tym bladziej' wygląda jakby skały były posypane pyłem, a nie jakby mgła okolicę spowijała W jaki sposób zrobiłeś tą prackę? Edytowane 13 Sierpień 2008 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 Dzięki:) Od niedawna każdy malunek robie według pewnego schematu, otóż: -najpierw nanoszę podstawowe kolory -wdaje sie coraz bardziej w detal -potem nakładam tekstury -następnie znowu podmalowuje tekstury zwykłym pędzlem -i znowu nanoszę teksturę i tak aż efekt mnie w jakimś stopniu zadowoli:) I znowu speed (około godziny): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Perspektywa i ta czerń... ech, Pani RaVirr... :P chyba, że to nie miał być most a jakiś bliżej nieokreślony łuczek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 14 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2008 Walczę z tym:) Tak tak to mostek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 też mi się zdaje że perspektywa tutaj leży, choć nie jestem spcem to takie warażenie jest... RaVirr fajne pracki... ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 (edytowane) Pomijając to że są błędy w perspektywie, w tym obrazku działa ona tylko na kształty, a na tekstury już nie Edytowane 14 Sierpień 2008 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 nie kurde nie podoba mi sie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 To ostatnie nie za bardzo ;/. W poprzednich za dużo tekstur (sam mam z tym czasem problem). Przepalasz wszystko i nie czuć odległości między obiektami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 (edytowane) Wiecie co?Wróciłem do domu, spojrzałem jeszcze raz i stwierdzam: To ostatnie mi teraz już się też nie podoba.. Wiec usunę to:P Marduk Sam też to widzę, ale nie za bardzo wiem jak z tym walczyć..Jakbyś dał jakieś wskazówki to byłbym bardzo wdzięczny:) Na razie robie eksperymenty, nie zawsze wychodzi jak chce, czasem wcale nie wychodzi. Ale tak ma chyba każdy...chyba:) Mam nadzieję, że kiedyś dojdę do Twojego poziomu:) I postaram się jakoś poprawić z tymi przepaleniami (w sensie zlikwidować ich nadmiar:) ). Pozdrawiam:) Edytowane 19 Sierpień 2008 przez RaVirr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 jak ci sie zaczyna textura zlewać spróbuj sharpen toolem z jakimś textur brushem to z powrotem powyciągać :) tak mi sie nasunęło... nie probowałem przy evrio ale może zadziała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 rozrysowuj sobie zawsze linie perspektywiczne to nie będziesz malował po omacku - bardzo duzo pomaga choć troche czasu to zajmuje zwłascza na początku,,,,kolorek widze idzie do przodu u ciebie - super byle tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 Shaggi Przy następnym obrazku zobaczę;) janko1987 Dzięki:) Z tymi liniami masz rację..nie chciało mi się nigdy ich rysować, ale czas zacząć:) Bo dużo dają:) Tutaj właśnie z pomocą lini (może na razie tego jeszcze nie widać, ale walczę:): Nic specjalnego bo szybkie bardzo...Muszę wymyślić jakąś scenę nad którą warto będzie posiedzieć dłużej niż 2h..Mam nadzieję, że niedługo to nastąpi:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 Uparcie wrzucasz te tekstury, żeby zakryć jak niewiele namachałeś tym pędzlem :P to chyba nie za dobre wyjście :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 Bo lenistwo to bardzo zła rzecz;D Nad tym możliwe, że jeszcze popracuję: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 perspektywa strasznie leci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 Poprawia się właśnie... Work In Progress wręcz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 Lepiej jest? Bo ślepy jestem trochę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 pytanie zasadnicze jechałeś z lini perspektywicznych czy bez nich... jak masz je to pokarz arta z wyświetlonymi liniami bo kurde wydaje mi sie, ze pojechałeś hardkorem i 3 zbiegówe walnąłeś bez lini pomocniczych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 Z, 3 punkty zbiegu, nie wiem co to są linie pomocnicze ani jak się je ustawia... Rzucisz jakimś linkiem ew. będzie Ci się chciało wytłumaczyć?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AravaL Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 http://www.khulsey.com/3_point_perspective.html http://kingfishers.ednet.ns.ca/art/grade10/drawing/perspective4.html http://www.artyfactory.com/perspective_drawing/perspective_7.htm http://studiochalkboard.evansville.edu/lp-ex3.html http://pl.youtube.com/watch?v=EeAvucdz76Y - nawet wideo jest :) Generalnie w na necie tego pelno. To są takie podstawy. Perspektywa (jedno punktowa, dwu punktowa, trójpunktowa), punkty zbiegu, horyzont...i takie rózne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi