Bacry Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 (edytowane) Witam w bitwie może i ja będę miał w końcu tyle czasu wolnego i zapału na dokończenie czegoś. Ogólny opis: Połowa XXI wieku książki są zabytkiem. Króluje wszędzie telewizja. Jednak czasami zdarza się, że telewizor się zepsuje. Tym razem Bibliotekarz (bibliotekarka) podczas awarii TV sięgnęła po którąś ze swych książek (niestety trafiła na książkę Lenina, która ją (go) mocno wciągnęła. Skutki mogą być opłakane. na razie daję opis i czekam na koniec obliczeń komputera: Eng: The All writings of Lenin Near future. As usually the librarian goes through the library. Nobody's there. Rarely she sits down in the armchair and watches TV. But today the TV set is broke down. Maybe she still can read. Why not read something then? Oh yes! That’s a good idea! The title: How to Build a Nation. The author: W I Lenin. Sounds good. At last author looks handsome. Pl: Dzieła zebrane Lenina Bliska przyszłość. Jak co dzień bibliotekarka przechodziła przez Bibliotekę. Oczywiście nie było tu nikogo poza nią. Zazwyczaj siadała w fotelu i oglądała telewizję. Jednak dzisiaj telewizor nie działał. Może jeszcze umie czytać?- pomyślała. Więc może by tak coś poczytać. O tak to dobry pomysł. Tytuł: Jak stworzyć naród. Autor: W I Lenin. Brzmi ciekawie. No i autor wygląda przystojnie. No i po 10 godzinach :confused: http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...0f33d45a9be588 Edytowane 26 Wrzesień 2008 przez Bacry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 jak na połowę XXI wieku to telewizor dość skromny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 31 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2008 No zawsze może być rok 84 albo jakiś farenheit 451 :D to jeszcze zbliżenie na TVset Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 No i taka troszkę bardziej 'rozwinięta' biblioteka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 obniżyłbym kamerę. przy tym kadrze głowa bibliotekarza(-rki) styka się ze ścianą i ciężko w sumie określić, z jakiej wysokości "patrzymy". fotel nie za duży, skoro nogi na takiej wysokości? :) sama biblioteka robi świetne wrażenie, tylko czekać, aż ta wielka przestrzeń wypełni się książkami! to znaczy my czekamy, ty się męczysz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zufik Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 "Tym razem Bibliotekarz (bibliotekarka) podczas awarii TV sięgnęła po którąś ze swych książek..." Koniecznie niech to będzie młoda bibliotekareczka. Szatynka w sweterku w serek i kanciastych czarnych okularach. Wiem, wiem…. Taki mój mały fetysz. p.s. powodzenia, zapowiada się ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 7 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2008 Mam nadzieję, że uda mi się zrobić właściwą bibliotekarkę ;) tak na szybko jeszcze suchotnik w fotelu. Ustawienie kamery będzie troszkę zmienione (opuszczona kamera podniesie głowę powyżej linii horyzontu ale to jeszcze zobaczymy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 (edytowane) O tak! I żeby jeszcze miała pod ubraniem lateksową bieliznę i gdzieś pejcz w zanadrzu, a na twarzy niech ma skórzaną maskę z czerwoną piłeczką i dopiero na to kanciaste okulary. Do tego buty na pół metrowej spilce. A za nią Kermit Żaba siedzi i mówi: Oh yeah! Eat that sh** ;) Edytowane 8 Sierpień 2008 przez Leru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2008 Myślę, że warto było by troszkę wątek poruszyć. Książki strasznie długo układałem. Telewizor za mocno świeci, będę to poprawiał. Czas otwarcia migawki też będzie skrócony, żeby ciemniej było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2008 telewizor zyskał podstawkę, no i doszło troszkę mebli i materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 i kolejne boje z materiałami czyli moja "ulubiona" część pracy. Napisali byście przynajmniej, że się wam nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 moze sprobuj dodac wolumetryczne swiatlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Nie wiem czy tak ma być ale te ksiązki trochę przy duże, chyba że to wyolbrzymienie tego co nieuniknione po zagładzie wszystkich tv :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 ksiązki są duże bo to "dzieła" zebrane W.I.Lenina....a te tylko w duzym formacie sie drukowac winno... mnie sie podoba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 nie mam teraz dostępu do sceny ale jak tylko będę mógł podam rozmiary książek (jak je robiłem chyba robiłem według cm w formacie A4 ale w trakcie walki ze sceną mogłem coś nakręcić. Volumetryczne światło będzie bardzo ciężko zrobić bo scena jest w vray'u a on nie bardzo wspiera takie cuda. No i nie wiem czy starczy mi czasu. Najgorsze jest, że materiał kolumn ciągle mi nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 10 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2008 ostatni update wnętrza. Książki faktycznie troszkę za duże wyszły niektóre więc pozmniejszałem. Teraz muszę na szybki szkielet w ciało oprawić. I pytanie odnośnie vraya. Strasznie się ziarni skóra na fotelu. Co prawda Reflection glossiness jest dość duże ale zwiększyłem ilość Subdivs do 16. Co ciekawe kiedy renderowałem fotel bez biblioteki (z samym skay'em nie było takiego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 10 Wrzesień 2008 Share Napisano 10 Wrzesień 2008 Bo ziarno najbardziej widać w zacienionych/ciemnych miejscach;) Jak renderowałeś bez biblioteki, to pewnie miałeś ten fotel dobrze oświetlony. Co do sceny jestem ciekawy finału;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2008 To podnieść subdivsa do 64? A teraz walki z bibliotekarką. UV i tekstura skarpet jeszcze do dopracowania oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 12 Wrzesień 2008 Share Napisano 12 Wrzesień 2008 mozesz kliknac interpolation przy kanale reflection - powinno pomoc. nogi bibliotekarki bardzo przyjemne. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 14 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2008 sprawdzę tą interpolację jak będę renderować całą bibliotekę, a tymczasem dalsze boje z bibliotekarką. Mam nadzieję, że nie wygląda tragicznie. (nie mogę dojść do ładu z fałdami pod biustem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Fałdy nie mają być pod biustem, tylko na materiale między piersiami, tam gdzie ten materiał napięty piersiami wisi w powietrzu. Tak jak u tej pani: http://www.kiristeeledesigns.info/images/designs/KSS17_KSS06.jpg W skarpetach za bardzo wystają palce, skarpety to powinny bardziej przykrywać. Ogólnie bibliotekarka ładnie wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 aj mi się podoba bibliotekareczka :P ale taki pejcz to mógłby za fotelem leżeć :D dobra robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Aniu i tutaj (w twojej odpowiedzi) widać jak źle bluzeczka jest wymodelowana. Mi bardziej chodziło o takie coś pod wysokim stanem (chyba tak się to nazywa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbek Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Mam dwie uwagi do realizmu sceny: książki są wszystkie strasznie podobne - te same formaty, grubości, tak samo kolorowe, mnie się to przynajmniej bardzo rzuca w oczy i wygląda sztucznie. I co do architektury - jak na moje oko nadproża przy wejściach w stronę półek są strasznie cieniutkie - trochę papierowe. Poza tym z niecierpliwością czekam na bibliotekarkę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2008 nadproża przy wejściach? nie łapie o jaki element chodzi? A z książkami masz po części rację pomyślę jak rozwiązać problem tylko z drugiej strony nie chcę żeby było bardziej kolorowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbek Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Chodziło mi o poziome belki łączące filary, pod którymi przechodzi się w stronę półek z książkami. Rozumiem, że mają być kamienne, a ich grubość sugeruje raczej coś dużo lżejszego i nie wygląda to naturalnie. Jeśli chodzi o książki, to jak najbardziej się zgadzam, że nie powinny być zbyt kolorowe. U Ciebie wszystkie są nowiutkie, a biblioteka stara (bądź co bądź dzieł zebranych Lenina też się już raczej nie wydaje). Krótko mówiąc im bardziej zróżnicowane będą te książki i najchętniej jak najstarsze, tym realniej to będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 tą belkę oczywiście poprawię, nie wiem na ile mi czasu starczy z książkami. Na razie nierówne boje z bibliotekarką(troszkę 'poprawiona' w PS'ie): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 jest cool :) może zrób jej bardziej płomienno rude te włoski :) i to ubranko jakoś mnie nie przekonuje może jakiś bardziej seksowny materiał, czarny może? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 No mam nadzieję, że do północy uda się zamieścić finalną prace. Bo widze, ze prawie wszystko jest gotowe, ale troche w rozsypce :) Prosimy pamietac rowniez o opisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 niestety obraz dałem do obliczeń w dużej rozdzielczości i będzie dopiero za 4 godziny :( Jak na razie mogę dać tylko taki erzac: Jeżeli uznacie, że to niezgodne z regulaminem trudno :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 No 4 min. przed końcem. Jeśli duża rodzielczość będzie tylko większą wersją tego co dałeś to zgramy tą wersję. Dla jury do panelu zostanie przedstawiona wersja z #30 posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2008 niestety wersja z 30 posta to tylko kombinacja dwóch renderów (strasznej jakości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Teraz Ci nie odpowiem. Zamiesc rowniez lepsza wersja w wątku. To już pewnie kwestia wyrenderowania. Mamy w dwóch przypadkach sytuację wyjątkową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 26 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2008 No i po 10 godzinach :confused: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ad0f33d45a9be588 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubbek Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Fajnie jest :) Warto było czekać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Fajne to to:) Mogles troche swiatelka puscic na mila pania bo troche ginie w tym mroku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 26 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2008 (edytowane) no miałem dołożyć blende ale no cóż. jeszcze paru szczegółów zabrakło, parę jest nie dorobiony :( Szczerze się przyznam, że do czwartku rana byłem przekonany, że bitwa kończy się w piątek i tak niestety musiało zostać. Może jak znajdę odrobinę wolnego czasu dorobię 'niedorobione' Edytowane 26 Wrzesień 2008 przez Bacry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi